Mercato (Lato 2015)
- Don Paolo
- Juventino
Już wiem co czuł naród Brazylijski po półfinale z Niemcami 
Żyć się nie chce gdy czyta się newsy o Allegrim - następcy Conte...
Oczywiście w zagranicznego trenera nie wierzę.
Kilka godzin temu miałem nadzieję wejść w ten temat i zobaczyć czy coś ruszyło w sprawie Iturbe i tak sobie siedzę drugą czy trzecią godzinę i stwierdzam, że cały misterny plan szlag trafił.

Żyć się nie chce gdy czyta się newsy o Allegrim - następcy Conte...
Oczywiście w zagranicznego trenera nie wierzę.
Kilka godzin temu miałem nadzieję wejść w ten temat i zobaczyć czy coś ruszyło w sprawie Iturbe i tak sobie siedzę drugą czy trzecią godzinę i stwierdzam, że cały misterny plan szlag trafił.
- AdiZ
- Juventino
Miał być Sanchez, Cuadrado a kończymy bez trenera. Brawo Marotta
Rozpoczynamy przygotowania do nowego sezony, bez transferów z jakiś nonamem Comanem czy jak mu tam. I nie dziwię się Conte, że ten zrezygnował. Zrobił to w odpowiednim momencie. Król jest nagi. Marotte trzeba #$#%^@#$ dyscyplinarnie.

- naros
- Juventino
Di MArzio podaję że Roma w trybie ekspresowym dopina transferu Iturbe. Proponują 30 mln na co przystała Verona. Zostaje dogadać się z zawodnikiem, podobno dają więcej niż Juve.
Jest cudownie!
Jest cudownie!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Z tego niepowodzenia w sprawie Iturbe nawet się cieszę. Nie wyobrazam sobie zebysmy mieli pieniedzmi z Vidala sfinansowac tego goscia i np. Pereyre. Jesli Roma go sprzatnie to moze ochlodzi tym samym potencjalna, idiotyczna chec zarobienia na Arturo.
- MCL
- Juventino
Sprzedamy Vidala i Pogbę, Tevez rozegra kiepski sezon i odejdzie do Argentyny, LLorente straci formę i będzie grać ochłapy, Pirlo się kompletnie zestarzeje, obrona, która już w zeszły sezonie zaczęła conieco popuszczać w tym sezonie się rozerwie, Buffona też nadgryzie ząb czasu, a wszystkie wynalazki, które nam wynajdzie zezol okażą się niewypałami... ogólnie rzecz biorąc jesteśmy na skraju przepaści. Potrzeba nam trenera który jako tako ułoży te klocki i stonuje zapędy zezola, oraz konkretnych wzmocnień, ale o obronie mistrzostwa nawet nie ma co marzyć. 1/8 LM w tej chwili to też kategoria marzeńMarian. pisze:Może być gorzej?
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- kosciu88
- Juventino
Koncertowo, Conte odchodzi, Allegi pewnie przyjdzie a Iturbe zamiast grac u nas zagra pewnie w Romie :doh: .
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- ewerthon
- Juventino
Ty już wiesz, że to Marotta jest głównym powodem. Ogarnij się.AdiZ pisze:Miał być Sanchez, Cuadrado a kończymy bez trenera. Brawo MarottaRozpoczynamy przygotowania do nowego sezony, bez transferów z jakiś nonamem Comanem czy jak mu tam. I nie dziwię się Conte, że ten zrezygnował. Zrobił to w odpowiednim momencie. Król jest nagi. Marotte trzeba #$#%^@#$ dyscyplinarnie.
Zniosę brak wielkich transferów i sprowadzenie tylko młodych bardzo utalentowanych, jeśli Vidal nie odejdzie.
- mateo369
- Juventino
Może. Real ze te pieniądze kupi sobie Kroosa. Albo tam przy tej 25 brakuje zera z tyłu albo świat zwariował, bo ja nie ogarniam jak można zawodnika, za którego w ciemno dałbym grube 50+ jeszcze przed mistrzostwami, dawać tak śmieszne pieniądze a za innych nieudaczników płacić dużo większe pieniądze? Ktoś to potrafi rozkminić? Kończący się kontrakt to żaden argument w tym przypadku.Marian. pisze:Natomiast sportitalia podaje, że Morata przyjdzie mimo odejścia Conte..
Może być gorzej?
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pumex
- Juventino
To oczywiście tylko moje domysły, które nie muszą mieć potwierdzenia w rzeczywistości, ale myślę, że kolejny raz Marotta przejechał się na swoim, według niego niezawodnym, sposobie pozyskiwania zawodników. Najpierw dogadać się z samym piłkarzem i bazować na jego chęci transferu. Oczywiście nie twierdzę, że Sanchez był do wyciągnięcia za te 20mln, ale myślę, że jeśli bylibyśmy dla Barcy poważnym partnerem do rozmów poprzez odpowiednie oferty, to była szansa na Alexisa za 30-35mln euro z pensją 4,5mln euro, zanim jeszcze do gry wkroczyły kluby z Premier League.mateo369 pisze:Ktoś to potrafi rozkminić? Kończący się kontrakt to żaden argument w tym przypadku.

- Lypsky
- Juventino
Jeśli doniesienia o transferze Iturbe do Romy są prawdziwe to nic tylko przyklasnąć naszym. Tygodnie negocjacji, tylko po to by Rzymianie w jeden dzień wkroczyli do gry i ściągnęli gracza za podobną kasę jaką i my oferowaliśmy. Ciekawe jakich leszczy szykuje dla nas Marotta.
Najśmieszniejsze jest to, że transfery Evry, Moraty i Iturbe wyglądały na przyzwoite okienko. Teraz zostaliśmy bez trenera, za chwilę pojawi się świnia Max, Iturbe zawita do Rzymu a my obudzimy się z ręką w nocniku. Czuję, że Marotta zacznie robić transfery w swoim stylu - "mistrzowie" do 15 mln. Rzygać się chce.
Jeszcze bardziej, wkurzę się jak Iturbe odejdzie do innego klubu i tam jego talent wystrzeli, a my zostaniemy z "boskim" Moratą. Swoją drogą Rzymianie nie grający rok temu w europejskich pucharach lekką ręką wykładają 30mln i to bez poważnych osłabień :>
Najśmieszniejsze jest to, że transfery Evry, Moraty i Iturbe wyglądały na przyzwoite okienko. Teraz zostaliśmy bez trenera, za chwilę pojawi się świnia Max, Iturbe zawita do Rzymu a my obudzimy się z ręką w nocniku. Czuję, że Marotta zacznie robić transfery w swoim stylu - "mistrzowie" do 15 mln. Rzygać się chce.
Jeszcze bardziej, wkurzę się jak Iturbe odejdzie do innego klubu i tam jego talent wystrzeli, a my zostaniemy z "boskim" Moratą. Swoją drogą Rzymianie nie grający rok temu w europejskich pucharach lekką ręką wykładają 30mln i to bez poważnych osłabień :>
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- kogut
- Juventino
A ja tam się nawet cieszę z tego niepowodzenia z Iturbe. Facet zagrał raptem jeden dobry sezon i cena 30 mln wydaję mi się sporo zawyżona.
Jeżeli przyjdzie Allegri, a wszystko na to wskazuje to tym lepiej że nie pozyskaliśmy Argentyńczyka. Max preferuje taktykę bez skrzydłowych czyli 1-4-3-1-2 z trequartistą, jednym wysokim i drugim niskim napastnikiem. Od kiedy tylko pamiętam Allegri grał właśnie takim ustawieniem czy to w Cagliari czy Milanie.
Jedynym problemem moim zdaniem będzie relacja na linii Max - Pirlo. Przecież to właśnie Allegri był jednym z powodów odejścia Maestro z Milanu. Oby nie było kwasu. Nie wiadomo także jak zareaguje Tevez.
Jeżeli przyjdzie Allegri, a wszystko na to wskazuje to tym lepiej że nie pozyskaliśmy Argentyńczyka. Max preferuje taktykę bez skrzydłowych czyli 1-4-3-1-2 z trequartistą, jednym wysokim i drugim niskim napastnikiem. Od kiedy tylko pamiętam Allegri grał właśnie takim ustawieniem czy to w Cagliari czy Milanie.
Jedynym problemem moim zdaniem będzie relacja na linii Max - Pirlo. Przecież to właśnie Allegri był jednym z powodów odejścia Maestro z Milanu. Oby nie było kwasu. Nie wiadomo także jak zareaguje Tevez.