LaLiga
- trayor
- Juventino
Brazylijska piłka jest teraz dramatycznie słaba. Próżno szukać w najlepszych zespołach europejskich brazylijczyków, którzy odgrywają pierwszoplanową rolę. A jeszcze parę lat temu to oni stanowlili najliczniejszą, albo prawie najliczniejszą reprezentację w Lidze Mistrzów. Robią na siłę gwiazdę z Neymara, który jest co najwyżej dobrym piłkarzem, nic więcej.
Santos robi proste błedy w obronie, biega za piłką, a Barcelona strzela gole. Skończy się z 5-0 jak będzie się katalończykom chciało grać na odpowiednim poziomie w 2 połowe.
Santos robi proste błedy w obronie, biega za piłką, a Barcelona strzela gole. Skończy się z 5-0 jak będzie się katalończykom chciało grać na odpowiednim poziomie w 2 połowe.
- Vimes
- Juventino
Ostatni sezon ligi brazylijskiej Santos ukończył na 10 miejscu.Osgiliath pisze:Generalnie cieszę się, że europejski futbol znowu zwycięży, bo Santos może i wygrywać brazylijską ligę, ale i tak widać dystans do najlepszych z Europy.
Oglądasz na TVP 1 czy Eurosporcie 2? Bo jak usłyszałem duet Szpakowski-Wołek na "jedynce" to od razu przełączyłem na Eurosport, ale tam również jeden pan z duetu wręcz onanizuje się przy grze Barcelony.pablo1503 pisze:Barcelona zmiażdżyła Santos w pierwszej połowie, prócz chyba jednego strzału w światło bramki, nic nie zrobili. Jednak najbardziej denerwuje mnie duet panów komentatorów. Już chyba nie da się bardziej podniecać Messim i Barceloną. Nie oszukujmy się, Messi jest wspaniały, ale jego najzwyklejsze podanie piętką, dla każdego dziennikarza, jest o wiele wspanialsze, niż podanie piętką jakiegokolwiek innego piłkarza.
- pablo1503
- Juventino
Niestety, ale oglądam, a raczej oglądałem, bo nie chce już słuchać tej orgii z TVP.Vimes pisze:Oglądasz na TVP 1 czy Eurosporcie 2? Bo jak usłyszałem duet Szpakowski-Wołek na "jedynce" to od razu przełączyłem na Eurosport, ale tam również jeden pan z duetu wręcz onanizuje się przy grze Barcelony.

- pumex
- Juventino
Dokładnie, przyda mu się zimy prysznic, bo pyszałek z niego niesamowity. Myśli, że Barca to jakieś Palmeiras czy cuś w ten deseń :lol:Vimes pisze:Neymar na dłużej miał piłkę przy nodze dwa razy. W pierwszej akcji zamiast podawać chciał przedryblować dwóch obrońców Barcelony, a w drugiej akcji holował piłkę, aż mu ją zabrali. W sumie można powiedzieć, że gra jak Ronaldo w meczach z Barceloną, czyli głównie stoi i robi smutne miny.
Miałem to samo. Ogólnie uważam telewizję publiczną za kupę syfu, a moment, w którym Szpaku odejdzie na emeryturę będzie jednym z tych szczęśliwszych w moim życiu.Vimes pisze:Oglądasz na TVP 1 czy Eurosporcie 2? Bo jak usłyszałem duet Szpakowski-Wołek na "jedynce" to od razu przełączyłem na Eurosport
Stawiam, że skończy się 0:5

- johnnybgoode
- Juventino
Haha, właśnie prawie zakrztusiłem się zupą ze śmiechu :-D Wg komentatora TVP 1 Messi zagrał klepkę z Alvesem, Alves zagrał piłkę za wysoko i Messi odegrał piłkę... "piersiami"
A nie klatką piersiową
Strasznie się spuszczają nad tą Barceloną, to potrafi naprawdę zdenerwować.

- Eric6666
- Juventino
dziwne, że tylu ludzi nienawidzi Farsy jak w TV nie można spokojnie obejrzeć spotkania, bo jakiś dziadek fapuje na cały zespół... Neymar!! jedno zagranie to za mało by nazwać go jednym z najlepszych zawodników ( ahaahhaa x 1000 ) chłopak co póki co nic nie osiągnął już ma być nazwany najlepszym? dzisiejsze spotkanie pokazuje jaka jest przepaść między Europą, a Ameryką, gdzie gra się bez obrony i talenty na miarę Neymara Damiao itd. pokiwają się a potem dzici z yt krzyczą jacy są oni cudowni...johnnybgoode pisze:Haha, właśnie prawie zakrztusiłem się zupą ze śmiechu :-D Wg komentatora TVP 1 Messi zagrał klepkę z Alvesem, Alves zagrał piłkę za wysoko i Messi odegrał piłkę... "piersiami"A nie klatką piersiową
![]()
Barca ładnie grała, ale faktycznie bez komentarza mecz byłby zdecydowanie ciekawsze.
Najlepsze - Neymar!!!! nie dostał podania od .... ;d
Szpaku potrafi się wywinąć z sytuacji, gdzie myli nazwiska łysego z kolesiem z choinką na głowie.
Ps. niedługo się skończy monopol Barcy, bo JUve wraca do gry!
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Azazel
- Juventino
Koniec już tego rzygania tęczą nad piłkarzami Barcelony, której każde zagranie zasługuje na miano: niesamowitego, niebotycznego, nadludzkiego etc. Jest to bardzo męczące, mimo tego że Barcelona gra bardzo ładnie i aktualnie najlepiej na świecie, ten mecz, zdominowany od gwizdka do gwizdka, tylko to potwierdza. Jest to zadziwiające w jaki sposób komentatorzy rozpływają się nad ich grą, co gorsza robią to całkowicie bezwstydnie. Dziś szczyt osiągnęli, gdy przymierzali drużynę z Katalonii do mistrzostwa Hiszpanii, zwycięstwa w Pucharze Króla i powtórzenia sukcesu w Lidze Mistrzów. To było już całkowicie niesmaczne i obrzydziło mi komentatorów już do reszty, a pomyśleć że jeszcze nie tak dawno, lubiłem ich, mimo licznych błędów itd. Co gorsza "kibice" "nad drużyny" często osaczają sympatyków innych klubów czy regionów piłkarskich. Trudno dziś być kibicem Serie A :? .
- pablo1503
- Juventino
Oby, oby!Eric6666 pisze:Ps. niedługo się skończy monopol Barcy, bo JUve wraca do gry!

Wracając do Szpaka i jego nieznajomości piłkarskich nazwisk. To, co on robi, jest żenujące. Najpierw twierdził, że Fabregas podał piękną piłkę Messiemu przy pierwszej bramce, a przy drugiej, myślał, że Cesc strzelił bramkę

Eh. Pomyśleć, że on wraz z Szaranowiczem tak się opuścili w swojej robocie.
EDIT:
Tekst dnia wypowiedziany z ust Szpakowskiego.
'Mają już tyle zdobyczy, trofeów, a nadal potrafią się z nich cieszyć'

- Dtmiu
- Katalończyk
Nie wiem o co wam chodzi. Uważam, że to dobrze że komentatorzy podkreślają jak idealną i dobrą drużyną jest Barcelona. Dlaczego mamy nie chwalić tego co dobre? Komentarz Wołka był naprawdę świetny. To ważne by komentator potrafił opisać geniusz piłkarski takich zawodników jak Messi. Ja dawno nie słuchalem tak dobrego i bezstronnego komentarza. To co mówili to po prostu czysta prawda.
A tak naprawdę to Wołka fatalnie się słucha, zawsze jak oglądam mecz z jego komentarzen to nie mogę zrozumieć dlaczego ciągle go tam zapraszają. Sam mecz bez historii, idealny na niedzielne południe.
A tak naprawdę to Wołka fatalnie się słucha, zawsze jak oglądam mecz z jego komentarzen to nie mogę zrozumieć dlaczego ciągle go tam zapraszają. Sam mecz bez historii, idealny na niedzielne południe.
- Maku
- Juventino
Ja oglądałem pierwszą połowę na Eurosporcie 2 i nawet zwykłe opanowanie piłki przez Puyola tuż przed linią autu nazwane było fantastycznym...Dtmiu pisze:Nie wiem o co wam chodzi. Uważam, że to dobrze że komentatorzy podkreślają jak idealną i dobrą drużyną jest Barcelona. Dlaczego mamy nie chwalić tego co dobre? Komentarz Wołka był naprawdę świetny. To ważne by komentator potrafił opisać geniusz piłkarski takich zawodników jak Messi. Ja dawno nie słuchalem tak dobrego i bezstronnego komentarza. To co mówili to po prostu czysta prawda.

- Wojtek
- Juventino
Santos nie istniał przynajmniej w I połowie. Przez postawe Santosu aż odechciewało się tego oglądać. W II połowie brazole już troche lepiej i mogli zdobyć nawet bramke, a Barca całą drugą część na luzie. Neymar nic nie pokazał bo nie miał jak ale i tak go cenie.
Też nie lubie Barcy ale wygrali zasłużenie a gol Messiego na 4:0 to coś pięknego
Aaa i jeszcze co do tego komentarza na TVP. ŻENADA!!! Te zachwyty nad Messim nad Puyolem zresztą nad całą Barcą. "ahhh ten messi"-szlag mnie trafia jak to słysze!
Dobrze że Champions League transmituje Polsat.
Też nie lubie Barcy ale wygrali zasłużenie a gol Messiego na 4:0 to coś pięknego

Aaa i jeszcze co do tego komentarza na TVP. ŻENADA!!! Te zachwyty nad Messim nad Puyolem zresztą nad całą Barcą. "ahhh ten messi"-szlag mnie trafia jak to słysze!

- Pan Mietek
- Juventino
Można Barcelony nie lubić ale ta drużyna jest genialna. Setki wymienionych podań może nużyć ale ich precyzja jest niesamowita. Ta drużyna działa bez zarzutu i widać, że nie walą na oślep.
A gwiazdorki ligi brazylijskiej jak Neymar póki co nic nie potwierdziły i wymienianie takich pajaców w gronie najlepszych piłkarzy świata to duży nietakt.
Komentarz na tvp faktycznie niebywale irytujący. "Podanie piersiami" regularne mylenie Xaviego z Fabregasem albo Thiago z Fabregasem, gadanie non stop o Barcelonie - naprawdę, panie Szpakowski czas przejść na rentę.
A gwiazdorki ligi brazylijskiej jak Neymar póki co nic nie potwierdziły i wymienianie takich pajaców w gronie najlepszych piłkarzy świata to duży nietakt.
Komentarz na tvp faktycznie niebywale irytujący. "Podanie piersiami" regularne mylenie Xaviego z Fabregasem albo Thiago z Fabregasem, gadanie non stop o Barcelonie - naprawdę, panie Szpakowski czas przejść na rentę.
- jarmel
- Redaktor
Akurat Szpaku był dzisiaj w miarę spokojny, został zdominowany przez swojego kolegęMietson pisze: Komentarz na tvp faktycznie niebywale irytujący. "Podanie piersiami" regularne mylenie Xaviego z Fabregasem albo Thiago z Fabregasem, gadanie non stop o Barcelonie - naprawdę, panie Szpakowski czas przejść na rentę.
#AllegriOut
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Manzano w Atletico zastępuje dobrze nam znany z Serie A Diego Simeone. [KLIK]
Uważam, że to dobry wybór sterników Los Rojiblancos. Co prawda we Włoszech z Catanią Simeone nic wielkiego nie ugrał, ale w Argentynie dał się poznać jako dobry trener, ma przecież na koncie tytuł mistrzowski z River Plate. Szkoleniowcy z ameryki południowej z podobnym CV zazwyczaj się w Hiszpanii sprawdzali, wystarczy tu wymienić Bielse i Pellergriniego.
Uważam, że to dobry wybór sterników Los Rojiblancos. Co prawda we Włoszech z Catanią Simeone nic wielkiego nie ugrał, ale w Argentynie dał się poznać jako dobry trener, ma przecież na koncie tytuł mistrzowski z River Plate. Szkoleniowcy z ameryki południowej z podobnym CV zazwyczaj się w Hiszpanii sprawdzali, wystarczy tu wymienić Bielse i Pellergriniego.