Mercato (LATO 2017)
- pumex
- Juventino
Wycena Bernardeschiego jest jaka jest głównie dlatego, że jest stosunkowo młody, jest Włochem, gra z 10-tką na plecach i miewa dobre momenty. Niech każdy sobie sam odpowie na pytanie, czy to wystarczające jak na 40 milionów. Dodatkowo Włosi od lat sami nakładają na siebie presję w poszukiwaniu topowego fantasisty, z rozrzewnieniem wspominają czasy Baggio czy Del Piero i gdy tylko na horyzoncie pojawi się ktoś choćby zbliżony charakterystyką do tej dwójki, do razu robią z niego Bóg wie kogo.
Wielu pisze, że poważną zaletą Włocha jest to, że 'obstawi każdą pozycję od pomocy w górę'. Bardzo fajnie, tylko ja prawdę powiedziawszy ciągle nie wiem, jaka jest jego nominalna pozycja, bo za każdym razem gdy go widzę w akcji, to mam wrażenie, że z pozycji przydzielonej mu przez trenera ucieka na inną. Trochę wygląda jak człowiek 'od wszystkiego, do niczego'. I kolejna sprawa, że Bernardeschi to następny, któremu prawa noga przeważnie służy do wysiadania z tramwaju.
Cholera, akurat gdy szukamy skrzydłowych, to na rynku przeważnie są same dziwadła :doh: Jakby już wybierać z tego co jest, to chyba najbardziej usatysfakcjonowałby mnie Keita, nawet za te 30 milionów.
Wielu pisze, że poważną zaletą Włocha jest to, że 'obstawi każdą pozycję od pomocy w górę'. Bardzo fajnie, tylko ja prawdę powiedziawszy ciągle nie wiem, jaka jest jego nominalna pozycja, bo za każdym razem gdy go widzę w akcji, to mam wrażenie, że z pozycji przydzielonej mu przez trenera ucieka na inną. Trochę wygląda jak człowiek 'od wszystkiego, do niczego'. I kolejna sprawa, że Bernardeschi to następny, któremu prawa noga przeważnie służy do wysiadania z tramwaju.
Cholera, akurat gdy szukamy skrzydłowych, to na rynku przeważnie są same dziwadła :doh: Jakby już wybierać z tego co jest, to chyba najbardziej usatysfakcjonowałby mnie Keita, nawet za te 30 milionów.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 12:13 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- wloski
- Juventino
Nie zapominajmy, że Berna pochodzi z obozu rywala. Nie jest to rywal bezpośredni, ale sternicy Fiorentiny jak i Lazio mają "ale", że Juventus jest mocny i nie chcą swoich piłkarzy sprzedawać do Juventusu.
Kilka cyrków już było na tym poziomie i niestety takie rozmowy są bardzo trudne, bo taki Lotito czy Della Valle w każdej chwili może powiedzieć, że nie chce mu się gadać i Józek może z siedziby wy
padać.
Podobno chcemy obniżyć kartę za N'Zonziego kartą Leminy, ale wątpię, że to się uda.
Kilka cyrków już było na tym poziomie i niestety takie rozmowy są bardzo trudne, bo taki Lotito czy Della Valle w każdej chwili może powiedzieć, że nie chce mu się gadać i Józek może z siedziby wy

Podobno chcemy obniżyć kartę za N'Zonziego kartą Leminy, ale wątpię, że to się uda.
- Kiss
- Juventino
Jakos kompletnie nie przemawiają do mnie nasze potencjalne cele transferowe:
Bernardeschi, zdecydowana większośc meczow w tym sezonie jakie z nim widziałem wygladaly mniej więcej tak: 1 polowa niby cos gra, 2 polowa totalny piach i zmiana. Gosc rozegral 9 spotkan i 1 mecz w LE po 90min. Jako teoretycznie najwieksza gwiazda Fiorentiny:D (Z Gladbach 2x sciagniety w 60min). Wnioskuje, ze Federico ma wydolność fizyczna na poziomie 40 latka z brzuszkiem albo nie mam pojęcia o co chodzi. To wszystko bez zadnych większych kontuzji.
Nzonzi i 40 milioni.. Wydaje mi się, ze z każdego gościa laczonego z Juventusem robi się na forum mistrza swiata. Nzonzi mimo 28 lat debiut w doroslej reprezentacji ma ciagle przed sobą. Dla porównania mamy 1.5 roku starszego Khedire, mozg mistrzow swiata. Nzonzi w wieku 26 lat przechodzi do Sevilli za 8 baniek, po 1 sezonie w Sevilli stal raczej niżej w hierarchii od Krychowiaka, a jaka wspaniala Kariere Grzesiu zrobil w PSG to nie trzeba przypominać.
Bernardeschi, zdecydowana większośc meczow w tym sezonie jakie z nim widziałem wygladaly mniej więcej tak: 1 polowa niby cos gra, 2 polowa totalny piach i zmiana. Gosc rozegral 9 spotkan i 1 mecz w LE po 90min. Jako teoretycznie najwieksza gwiazda Fiorentiny:D (Z Gladbach 2x sciagniety w 60min). Wnioskuje, ze Federico ma wydolność fizyczna na poziomie 40 latka z brzuszkiem albo nie mam pojęcia o co chodzi. To wszystko bez zadnych większych kontuzji.
Nzonzi i 40 milioni.. Wydaje mi się, ze z każdego gościa laczonego z Juventusem robi się na forum mistrza swiata. Nzonzi mimo 28 lat debiut w doroslej reprezentacji ma ciagle przed sobą. Dla porównania mamy 1.5 roku starszego Khedire, mozg mistrzow swiata. Nzonzi w wieku 26 lat przechodzi do Sevilli za 8 baniek, po 1 sezonie w Sevilli stal raczej niżej w hierarchii od Krychowiaka, a jaka wspaniala Kariere Grzesiu zrobil w PSG to nie trzeba przypominać.
- wagner
- Juventino
Uwierz, że można się nie jarać. Również nie należe do jego zwolenników i czekam, aż chłopak do siebie przekona, nie ważne czy w Juve czy we Florencji niech pokaże, że jest wart tej kupy pieniędzy, dla mnie taki Keita pokazuje większy potencjał od Bernardeschiego. Trochę tych meczów Fiorentiny się obejrzało i lepsze wrażenie wywarł na mnie chociażby Chiesa.realbs pisze:nie wiem jak się można Bernardeschim nie jarać
A ja kupuje. Bayern przecinaka ma (Vidal), a teraz szukali kogoś ogarniętego w destrukcji i mogącego rozegrać piłkę od tyłu (emerytura Alonso) widocznie Ancelotti zadecydował, że Francuz wypełni lukę.Pluto pisze:a Carlo zgarnia za podobne pieniądze Tolisso? Sorry, nie kupuję tego.
Moja wyobraźnia została pobudzona do tego stopnia, że zastanawiam się ile obecnie kosztował by Giovinco z lat gry w Parmiepumex pisze:Wycena Bernardeschiego jest jaka jest głównie dlatego, że jest stosunkowo młody, jest Włochem, gra z 10-tką na plecach i miewa dobre momenty

Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2017, 12:18 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gandalf8
- Juventino
Trochę szkoda tego Tolisso, ale wszystkich nie kupimy a inne drużyny też działają na rynku. Albo Marotta go nie chciał albo uznał, że za drogo albo próbował kupić, ale Bayern go przelicytował albo sam zawodnik wolał Monachium...
Mamy 15 dzień czerwca a jeszcze nie ma potwierdzonego żadnego transferu do Juve. Wszystko to na razie spekulacje. Może Szalonooki nie chce wydawać drobnych, bo szykuje jakiś większy transfer?
Wydaje mi się, że najszybciej będzie oficjalka z Schickiem. Potem Szczęsny a co dalej to zobaczymy, bo N'Zonzi za 40 mln to byłby fajny, ale gdyby miał ze 3-4 lata mniej, teraz to max 30, ale i tak chciałbym go w Juve.
Costa za 50 mln to gruba przesada a Bernardeschi mnie nie przekonuje, zresztą Fiorentina i tak nam go nie sprzeda.
Nie wiem dlaczego mielibyśmy nie stawiać na młodych? Mamy bardzo wysoką średnią wieku, więc trzeba odmładzać skład i o ile rozumiem, że gracz mający 17-19 lat to jeszcze jedynie młody talent to gracze w wieku 20-23 lata spokojnie powinni dostawać już szanse a nie dopiero po 25 roku życia, dlatego liczę, że Orsolini i Schick dostaną szansę u nas już w tym sezonie, nawet jeśli tylko jako rezerwowi, ale szczególnie Czech powinien zostać, bo Higuain nie ma zmiennika (mam na myśli kogoś kto zastąpi Argentyńczyka w ok 15 meczach w sezonie, bo potem nasze 90 mln jest przemęczone pod koniec sezonu jeśli gra prawie w każdym meczu) a wątpię, żeby został nim Kean.
Mamy 15 dzień czerwca a jeszcze nie ma potwierdzonego żadnego transferu do Juve. Wszystko to na razie spekulacje. Może Szalonooki nie chce wydawać drobnych, bo szykuje jakiś większy transfer?
Wydaje mi się, że najszybciej będzie oficjalka z Schickiem. Potem Szczęsny a co dalej to zobaczymy, bo N'Zonzi za 40 mln to byłby fajny, ale gdyby miał ze 3-4 lata mniej, teraz to max 30, ale i tak chciałbym go w Juve.
Costa za 50 mln to gruba przesada a Bernardeschi mnie nie przekonuje, zresztą Fiorentina i tak nam go nie sprzeda.
Nie wiem dlaczego mielibyśmy nie stawiać na młodych? Mamy bardzo wysoką średnią wieku, więc trzeba odmładzać skład i o ile rozumiem, że gracz mający 17-19 lat to jeszcze jedynie młody talent to gracze w wieku 20-23 lata spokojnie powinni dostawać już szanse a nie dopiero po 25 roku życia, dlatego liczę, że Orsolini i Schick dostaną szansę u nas już w tym sezonie, nawet jeśli tylko jako rezerwowi, ale szczególnie Czech powinien zostać, bo Higuain nie ma zmiennika (mam na myśli kogoś kto zastąpi Argentyńczyka w ok 15 meczach w sezonie, bo potem nasze 90 mln jest przemęczone pod koniec sezonu jeśli gra prawie w każdym meczu) a wątpię, żeby został nim Kean.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
1. Po tych transferach in/out co wymieniłeś w budżecie będzie +Crunny pisze:W tej chwili po wykupieniu Bentancura, Cuadrado i Benatii oraz sprzedaniu Comana i Zazy wychodzimy na ok. -10 mln.
Takie zakupy śmierdziałyby mi odejściem kogoś ważnego :roll:
2. Wstępne symulacje tegorocznego budżetu klubu pokazują, że nawet bez sprzedaży Pogby Juventus byłby na plusie, więc niekoniecznie musimy kogoś ważnego sprzedawać
- Gandalf8
- Juventino
Zdecydowanie się z tym zgadzam. Czy z Lazio czy z Fiorentiną to negocjacje będą trudne, ale według mnie lepiej wydać nawet 30 mln na Keitę niż 40 mln na Bernardeschiego... Poza tym Keita podobno chce do nas przyjść a ten drugi trudno powiedzieć.wagner pisze:dla mnie taki Keita pokazuje większy potencjał od Bernardeschiego.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W dupach Wam się poprzewracało, jeszcze nie ma końca czerwca, dopiero co zakończył się sezon, mercato na dobrą sprawę się jeszcze nie rozpoczęło ale już jest beznadziejne :rotfl:
Co Wy możecie wiedzieć ? Zluzujcie gacie bo potem będziecie żałować wypisywanych bzdur jak ja rok temu.
Co Wy możecie wiedzieć ? Zluzujcie gacie bo potem będziecie żałować wypisywanych bzdur jak ja rok temu.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
No tak właśnie jest. Lipiec jeszcze się nie zaczął, a ja już panikuję xDMRN pisze:W dupach Wam się poprzewracało, jeszcze nie ma końca czerwca, dopiero co zakończył się sezon, mercato na dobrą sprawę się jeszcze nie rozpoczęło ale już jest beznadziejne :rotfl:
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- wloski
- Juventino
Wybacz, ale myślę, że nie wszyscy są tu spięciMRN pisze:W dupach Wam się poprzewracało, jeszcze nie ma końca czerwca, dopiero co zakończył się sezon, mercato na dobrą sprawę się jeszcze nie rozpoczęło ale już jest beznadziejne :rotfl:

Ale nie da się nie zauważyć, że działamy nieco ospale, ostatnie sezony przyzwyczaiły nas, że od wakacji zaczynaliśmy z nowymi transferami. W tym roku brakuje mi jakiegoś zawodnika za przysłowiowe friko (może nie było nikogo ciekawego wg. Józka, nie wiem) no i ogólnie jakiegokolwiek transferu.
Od 3 tygodni czytam codziennie Shick, to Shick tamto. Widocznie jest coś na rzeczy, ale czy ten transfer nie zapowiada nam czegoś "głębszego"? Czyżby rzeczywiście szykował się Higuain pomocy? Wypożyczenie zamiast wpłacenia 25 mln klauzuli za Czecha zapowiada nam to, że chcemy zrobić jakiś grubszy transfer na którego chcemy wyrzucić nieco większe środki. Inaczej sobie tego nie mogę wytłumaczyć.
Pamiętajcie, że mamy osobny budżet na młodych i Orsolini wcale nie musi być z naszego budżetu transferowego, który jest tym oficjalnym na lato 2017. Do tego, przez niesprowadzenie środkowego pomocnika latem 2016 Józek wspominał, że pozostała w budżecie suma około 30-40 mln.
- Dybala 4ever
- Juventino
O to to! 500 stron tematu z ploteczkami, codziennie kolorki na jęzorki z formacją taktyki, na 2 dzień inne bo jakieś dzienniki piszą, że ten przejdzie do Juve. Zluzujcie majtki, w Juventusie pracują profesjonaliści i to oni przeprowadzają transfery, mają do tego odpowiednie kwalifikacje, a nie janusze z forum. A kolejna sprawa, na pewno ktoś do nas przyjdzie, a transfery ocenimy w trakcie i po sezonie. Niektórzy jednak się niczego nie nauczyli i co roku taka sama heca a na koniec płacz.MRN pisze:W dupach Wam się poprzewracało, jeszcze nie ma końca czerwca, dopiero co zakończył się sezon, mercato na dobrą sprawę się jeszcze nie rozpoczęło ale już jest beznadziejne :rotfl:
- Cabrini_idol
- Juventino
40 mln za dużo za 29 latka ?
FCK. Pany mamy 2017 rok. Ceny na rynku są takie, że za łepka płaci się 25 -30 mln, rezerwowego (czyt.Schick). Za rezerwowego Moratę Real chcę 90 mln od MU.
To za 29 latka ukształtowanego płaci się 35-40 mln. Takie ceny rynkowe.
Troszkę żałuję tego Tolisso za niecałe 50 melonów. Ale cóż. Mamy inne opcje. Najważniejsze to wzmocnienie ofensywy.
FCK. Pany mamy 2017 rok. Ceny na rynku są takie, że za łepka płaci się 25 -30 mln, rezerwowego (czyt.Schick). Za rezerwowego Moratę Real chcę 90 mln od MU.
To za 29 latka ukształtowanego płaci się 35-40 mln. Takie ceny rynkowe.
Troszkę żałuję tego Tolisso za niecałe 50 melonów. Ale cóż. Mamy inne opcje. Najważniejsze to wzmocnienie ofensywy.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jakieś nowości odnośnie Costy? Nie ukrywam, ze bardzo na niego liczę. Ciekaw jestem co będzie z Czeznym, inter go podbierze?
P.s Robak ma dalej bana? Czy sobie odpuscil temat mercato w tym roku?
P.s Robak ma dalej bana? Czy sobie odpuscil temat mercato w tym roku?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wedlug smiesznych zrodel Costa ukrywa sie w domu Sandro.Hed pisze:Jakieś nowości odnośnie Costy? Nie ukrywam, ze bardzo na niego liczę. Ciekaw jestem co będzie z Czeznym, inter go podbierze?