Mercato (zima 2011/12)
- pumex
- Juventino
Wiem, o jego biało-czarnym sercu pisałem śmichem-żartem.@Maras@ pisze:To że akurat poszedł do Torino to nie koniecznie musi być jego wybór tylko pop prostu pojawiła się taka opcja i np. była najkorzystniejsza dla naszego klubu i dla piłkarza
Nie umniejszam, po prostu nie wychwalam dnia przed zachodem słońca. Giacch początek miał słaby, teraz się rozkręcił, ale czort wie, czy to tylko dni konia (jak w przypadku Pepe), czy rzeczywisty i stały wzrost formy oraz umiejętnościalina pisze:Oj już tak nie umniejszaj wkładu Giaka. Ostatnio jak gra/wchodzi z ławki to daje gwarancję pewnego (całkiem niezłego) poziomu

Ja ciesz nie pierdziele...PIN pisze:http://www.solojuve.com/transfery/pazie ... ndreve.php
Powiem krótko, poroniony pomysł. Mam nadzieje, że to głupi żart.
Zawodnika grającego bardziej do przodu na poziomie Candrevy już mamy - jest nim Marrone, tym bardziej nie rozumiem kandydatury gracza Ceseny. Nainggolan, Nainggolan, Nainggolan... jeśli nie on, to zostawmy Pazienze i dajmy sobie spokój z grajkami pokroju Candrevy
1) Sprzedać Bonuca? Jasne, jeśli za dużo za nim nie stracimy. W przeciwnym wypadku niech sobie siedzi na ławce i się uczy od Barzagliego.PIN pisze:http://www.solojuve.com/transfery/cisso ... a_juve.php
Tak jak w plotce o Candrevie mam nadzieje, że nie ma kszty prawdy.. tak w tej plotce tej prawdy trochę mogłoby być. Mało realne to się wydaje, ale dobry muzin in, bonokiks out.. brzmi ciekawie.
2) Nie widzę sensu zastąpienia Bonucciego bocznym obrońcą. Głównie dlatego, że to by zwiastowało częstszą grę Caceresa na środku, a temu jestem przeciwny. Następcą BoskiegoLeo powinien być stoper wysokich lotów, coś a'la Hummels

- couec
- Juventino
Hummels? A gdzie on miałby grać? Ja dla niego nie widzę miejsca, bo za kogo? Za Barze, albo Kielona? Zdecydownianie nie.. Wydatek spory, na gracza pokroju Hummelsa, a przydatność nieproporcjonalna. Moim zdaniem następcą Bono, powinien być zawodnik niedrogi, który pogodziłby się z rolą tego 3, ot taki dobry rzemieślnik, który jak wchodzi nie błyszczy ale też nie popełnia błedów np Astori , na to zapewne Niemiec by się nie zgodził i kasa wydana na niego nie pozwalałaby na to, bo największą wadą Bono, którą nie pozwala na bycie numer 3.. jest kasa wydana na niego. Od takich pieniędzy wymaga się więcej.pumex pisze:1) Sprzedać Bonuca? Jasne, jeśli za dużo za nim nie stracimy. W przeciwnym wypadku niech sobie siedzi na ławce i się uczy od Barzagliego.PIN pisze:http://www.solojuve.com/transfery/cisso ... a_juve.php
Tak jak w plotce o Candrevie mam nadzieje, że nie ma kszty prawdy.. tak w tej plotce tej prawdy trochę mogłoby być. Mało realne to się wydaje, ale dobry muzin in, bonokiks out.. brzmi ciekawie.
2) Nie widzę sensu zastąpienia Bonucciego bocznym obrońcą. Głównie dlatego, że to by zwiastowało częstszą grę Caceresa na środku, a temu jestem przeciwny. Następcą BoskiegoLeo powinien być stoper wysokich lotów, coś a'la Hummels
- ewerthon
- Juventino
Od lat wiadomo, że Pasquato to Milanistapumex pisze: Poza tym ładny z niego Bianconero, skoro Torino mu w głowie :naughty:

- pumex
- Juventino
No tak, w sumie masz trochę racji. Przyzwyczaiłem się, że Chiellini biega na lewej a w środku tyka bomba w postaci Bonucciego. Myślę jednak, że do tematu kolejnego środkowego obrońcy z prawdziwego zdarzenia wrócimy.PIN pisze:Hummels? A gdzie on miałby grać? Ja dla niego nie widzę miejsca, bo za kogo?
Poważnie? Pierwsze słyszę, dzięki za takie ciekawe infoewerthon pisze:Od lat wiadomo, że Pasquato to Milanista
Ponoć PSG jest zainteresowane... Zieglerem! Co pierwsze nasuwa się na myśl? $$$

- Azazel
- Juventino
Może odejdzie Krasić? Jeżeli to prawda, cieszy mnie to, że odejdzie, od dawna nie mógł znaleźć formy, a nawet jak ją posiadał był piłkarzem przyzwoitym nic więcej, a nie na bazie takich powinien być budowany Juventus. Choć trochę mnie dziwi, że byłby zainteresowany Rosją, odrzucając Liverpool czy Lazio. Dobrze jednak że systematycznie pozbywamy się piłkarzy słabszych i nie spełniających wymagań Conte i kibiców.
- rosomak
- Juventino
Oj gdyby udalo sie pozbyc Toniego,Jaquinty i zarobic na Krasicu i Bonuccim to bylo by pieknie.
Do wloskiego obrony juz dzisiaj stracilem calkowici e cierpliwosc, powinien odejsc, dac nam spokoj bo jeszcze sporo nam meczy zawali:(,albo jest rozkojazony albo tak jak ostatnio jest zbyt pewny siebie i pozwala sobie na takie glupie akcje co dzisiaj w 90 minucie
o maly wlos nam meczu nie zawalil.
Mam nadzieje ze nasi jeszcze powalcza o Kolarova.
Ostatnie dni Mercato sa kosmiczne wiec poczekajmy jeszcze bo moze sie cos wydarzyc.
Do wloskiego obrony juz dzisiaj stracilem calkowici e cierpliwosc, powinien odejsc, dac nam spokoj bo jeszcze sporo nam meczy zawali:(,albo jest rozkojazony albo tak jak ostatnio jest zbyt pewny siebie i pozwala sobie na takie glupie akcje co dzisiaj w 90 minucie
o maly wlos nam meczu nie zawalil.
Mam nadzieje ze nasi jeszcze powalcza o Kolarova.
Ostatnie dni Mercato sa kosmiczne wiec poczekajmy jeszcze bo moze sie cos wydarzyc.
Pepe ma dni konia trwające pół roku?pumex pisze:Nie umniejszam, po prostu nie wychwalam dnia przed zachodem słońca. Giacch początek miał słaby, teraz się rozkręcił, ale czort wie, czy to tylko dni konia (jak w przypadku Pepe), czy rzeczywisty i stały wzrost formy oraz umiejętnościalina pisze:Oj już tak nie umniejszaj wkładu Giaka. Ostatnio jak gra/wchodzi z ławki to daje gwarancję pewnego (całkiem niezłego) poziomu

BTW, Giaccherini dziś? K L A S A.
- Materxx
- Juventino
Gdzie mialby grac?...Wybacz ale skoro twierdzisz ze najlepszy srodkowy obronca Bundesligi i filar defensywy brazowych medalistow mistrzostw swiata i druzyny ktora jest glownym faworytem do zlota w polsce i na ukrainie nie mialby miejsca w Juve to troche przesadzasz. Zwroc uwage na to ze Barzagli juz jest w miare zaawansowany wiekowo i kto wie czy za rok/dwa nie obnizy lotow. Hummels akurat jest w wysokiej formie i lada chwila zglosi sie po niego jakis mocny klub. Jak odejdzie z Borussi to dla Juve bedzie juz raczej nieosiagalny w przyszlosci bo trzeba liczyc sie z tym ze jego wartosc w momencie transferu do potentata europejskiego podwoi sie albo i nawet potroi. Zreszta Hummels jest zawodnikiem o wiele wiele lepszym od drugiego podstawowego obroncy Bonucciego. Kasa wydana na niego nie pozwala by byl numerem 3 na srodku obrony..? powiedzmy sobie szczerze to jeden z wiekszych niewypalow transferowych w juventusie w ostatnich latach i z tym sie trzeba pogodzic. Mysle ze gdyby Hummels zdecydowal by sie na przejscie do Juventusu byloby to ogromne wzmocnienie lini obrony ktora i tak traci stosunkowo malo bramek !Hummels? A gdzie on miałby grać? Ja dla niego nie widzę miejsca, bo za kogo? Za Barze, albo Kielona? Zdecydownianie nie.. Wydatek spory, na gracza pokroju Hummelsa, a przydatność nieproporcjonalna. Moim zdaniem następcą Bono, powinien być zawodnik niedrogi, który pogodziłby się z rolą tego 3, ot taki dobry rzemieślnik, który jak wchodzi nie błyszczy ale też nie popełnia błedów np Astori , na to zapewne Niemiec by się nie zgodził i kasa wydana na niego nie pozwalałaby na to, bo największą wadą Bono, którą nie pozwala na bycie numer 3.. jest kasa wydana na niego. Od takich pieniędzy wymaga się więcej.
http://www.canalplus.pl/sport/news-napa ... baju_13964
tutaj o Tonim i stad pewnie polscy komentatorzy wspominali o jego przenosinach do Arabów, dobrze by było!
tutaj o Tonim i stad pewnie polscy komentatorzy wspominali o jego przenosinach do Arabów, dobrze by było!
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ty jesteś fanem Juve :rotfl:Materxx pisze:Zreszta Hummels jest zawodnikiem o wiele wiele lepszym od drugiego podstawowego obroncy Bonucciego.
Wyjaśnię, żeby nie było: Barzagli>Chiellini>Caceres>reszta obrońców>reszta zawodników>Primavera>Bonucci.
Zimną Hummels nie przyjdzie. W lato wolałbym Hazarda zamiast Hummelsa. Zobaczymy czy info odnośnie Toniego się potwierdzi.
Zauważ, że Kielon zawsze grał obok, bo musiał łatać dziury na lewej stronie... :doh: zacznij oglądać meczeMaterxx pisze:Smiej sie smiej. Napisz kto w tej rundzie grywał w wiekszosci meczow na srodku obrony. No wymieniaj? Czekam...
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 23:24 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Materxx
- Juventino
Smiej sie smiej. Napisz kto w tej rundzie grywał w wiekszosci meczow na srodku obrony. No wymieniaj? Czekam...Ty jesteś fanem Juve :rotfl:
Barzagli>Chiellini>Caceres>reszta obrońców>reszta zawodników>Primavera>Bonucci.
Zimną Hummels nie przyjdzie. Zobaczymy czy info odnośnie Toniego się potwierdzi.
http://guardian.touch-line.com/StatsCen ... LID=198206
na 20 meczy Bonucci zagral w 15. Podstawowy obronca w tej rundzie. Nie twierdze ze na to zasluguje i nie chwale go ale stwierdzam fakty. Wiec bezsensowny byl Twoj post...
- Azazel
- Juventino
A po co przyszedł Caceres? :o
Jeżeli nie znasz odpowiedzi, podpowiem. Ma być on zarówno opcją zapasową dla prawej strony obrony, ale głównie pojawił się w klubie by na lewej defensywie zastąpić Chielliniego. Co umożliwi stworzenie środka Barzagli-Chiellini. Tym bardziej wydawanie 20-30 milionów na gracza nie wydaje mi się potrzebne (szczególnie Niemca!). A w tym wszystkim ostatnio odnajduje się De Ceglie.
Jeżeli nie znasz odpowiedzi, podpowiem. Ma być on zarówno opcją zapasową dla prawej strony obrony, ale głównie pojawił się w klubie by na lewej defensywie zastąpić Chielliniego. Co umożliwi stworzenie środka Barzagli-Chiellini. Tym bardziej wydawanie 20-30 milionów na gracza nie wydaje mi się potrzebne (szczególnie Niemca!). A w tym wszystkim ostatnio odnajduje się De Ceglie.
- Castiel
- Juventino
Ja to mam nadzieję, że Beppe myśli coś o jakimś kreatywnym napastniku. Mi to najbardziej pasowałby Jovetic. Byłby drogi, ale myślę, że warto. W tym okienku można się jedynie spodziewać już Nainggolana i sprzedaży, ale Vucinic jako jedyny kreatywny napastnik to trochę mało.
I błagam, niech już nikt nie płacze po Aguero i nie przytacza Rossiego. W moim odczuciu Jovetic pasuje do tego Juve idealnie no i wiemy, że po kontuzji gra równie dobrze jak przed...
I błagam, niech już nikt nie płacze po Aguero i nie przytacza Rossiego. W moim odczuciu Jovetic pasuje do tego Juve idealnie no i wiemy, że po kontuzji gra równie dobrze jak przed...