LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2011, 18:04

Dobre wieści dla kibiców Valencii, osobiście jest to moja najbardziej ulubiona drużyna w Hiszpanii więc od czasu do czasu sprawdzam co tam u nich słychać, jako że powolutku wychodzą na prostą to ostatnio bardzo ucieszyłem się z powodu informacji która mówi o tym że prace nad nowym stadionem będą kontynuowane od nowego roku, budowanie zajmie około 2 lata więc trochę nietoperze muszą poczekać, ale myślę że będzie warto, kapitalnie wygląda ten obiekt (tzn. będzie wyglądał :P )
Obrazek

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 18:40

DiaVolO pisze:Dobre wieści dla kibiców Valencii, osobiście jest to moja najbardziej ulubiona drużyna w Hiszpanii więc od czasu do czasu sprawdzam co tam u nich słychać, jako że powolutku wychodzą na prostą to ostatnio bardzo ucieszyłem się z powodu informacji która mówi o tym że prace nad nowym stadionem będą kontynuowane od nowego roku, budowanie zajmie około 2 lata więc trochę nietoperze muszą poczekać, ale myślę że będzie warto, kapitalnie wygląda ten obiekt (tzn. będzie wyglądał :P )
Obrazek
Oby budowa nowego stadionu poprawiła ich sytuację finansową.
No i oby w końcu w czołówce PD zadomowił się klub, który będzie w stanie permanentnie przerwać dominację Barcy i Realu :pray:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 20:01

Permanentie to na pewno nie dadzą rady, ale może za 3-4 lata będą w stanie nawiązac równiejsza walkę.

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 13:51

Zobaczymy jak sobie Barca teraz poradzi. Niby tylko półfinał z Al Sadd a takie koszmarne kontuzje... Villa złamałnogę i mówi się nawet o pół roku pauzy, Sanchez coś z udem :(

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 16:02

No to Villa się ładnie załatwił... Szkoda gościa.

Bramkarz tej drużynki dziś dał popis przy 3 bramkach :D :ok: Babole do TOP 3 8)

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 17:33

hmm.. Braca i tak ma baaaardzo wąską ławkę jak na drużynę tej klasy, a tu Villa wypada na tak długi okres czasu. Zostaje im Messi, Pedro i Sanchez, który również ma uraz. Nie zazdroszczę. Może to właśnie Katalończycy zdecydują się na Teveza? :smile:

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 18:39

+ Cesc. Gaurdiola wystawiał go w tym sezonie w pierwszej linii. Zresztą Iniesta, też może grywać po lewej stronie ataku, tak więc tych opcji trochę jest. Tym bardziej jak ma się gościa pokroju Messiego, który na każdej pozycji w ataku jest jednym z najlepszych na świecie.

Obrazek
Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 18:47

Akurat Barcelona nie może narzekać na brak zmienników: Affelay, Sanchez, Pedro, Messi. A przecież nikt nie każe im grać na 3 napastników.

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 20:58

Affelay tez ma przeciez kontuzje.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 08:43

Mr.Y pisze: A przecież nikt nie każe im grać na 3 napastników.
Generalnie nie masz racji. Prędzej w 4-1-2-3 zagra Cuenca czy inny młody no-name (który może będzie dobry, kto to tam wie) niż zagrają inna taktyką, znacznie odbiegającą od tego ustawienia (zdarzało im się 3-4-3 ze słabymi rywalami, gdy na obronie zdrowi byli tylko Mascherano, Pique i chyba Abidal).

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 10:32

Niewiedziałem gdzie to napisać więc pisze tu. Dziś finał klubowych Mistrzostw Świata Santos-Barcelona. Dla nas dobra informacja jest taka że TVP1 pokazuje ten mecz;) Początek relacji o 11:20.

Baaardzo licze na Neymara który jest jednym z moich ulubionych piłkarzy. Messi już swoje osiągnął teraz czas na młodego brazylijczyka :prochno:

Do boju SANTOS! :dance:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:00

Barca miażdży Santos. Powiem tak: nie jestem fanem Barcy, wręcz przeciwnie. Przyznaję, częściowo wynika to z zazdrości. Ale akurat w tym meczu jestem za Katalończykami, z prostego powodu. Brazolom się w głowie poprzewracało, wydaje im się, że ich śmieszna liga jest równie dobra co czołowe ligi europejskie. Barca może choć trochę sprowadzi ich na ziemię, zresztą już to robi (0:2 po 25min)

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:26

Dominacja Barcy bezdyskusyjna. Cieszę się z ich wygranej, a przy okazji widać jak wychowankowie dają radę a nie $$$ realu, czy city, co nie znaczy, że ci by nie dali rady ;)
Generalnie cieszę się, że europejski futbol znowu zwycięży, bo Santos może i wygrywać brazylijską ligę, ale i tak widać dystans do najlepszych z Europy.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:28

Oglądam ten mecz, bo chciałem w końcu zobaczyć Neymara na żywo, ale ciężko cokolwiek o nim napisać z tego prostego powodu, że Santos praktycznie nie istnieje na boisku. Barca załatwiła sprawę już w pierwszej połowie. Neymar na dłużej miał piłkę przy nodze dwa razy. W pierwszej akcji zamiast podawać chciał przedryblować dwóch obrońców Barcelony, a w drugiej akcji holował piłkę, aż mu ją zabrali. W sumie można powiedzieć, że gra jak Ronaldo w meczach z Barceloną, czyli głównie stoi i robi smutne miny.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:35

Barcelona zmiażdżyła Santos w pierwszej połowie, prócz chyba jednego strzału w światło bramki, nic nie zrobili. Jednak najbardziej denerwuje mnie duet panów komentatorów. Już chyba nie da się bardziej podniecać Messim i Barceloną. Nie oszukujmy się, Messi jest wspaniały, ale jego najzwyklejsze podanie piętką, dla każdego dziennikarza, jest o wiele wspanialsze, niż podanie piętką jakiegokolwiek innego piłkarza.
Przykładowo. Około 10min. meczu. Messi po prostu wyprzedził gościa na szybkość(bez żadnych zwodów itp...), następnie skręcił w lewo i uderzył w środek bramki. Takie akcje zdarzają się w każdym meczu, nawet polskiej ekstraklasy, ale dla komentatorów, jest to niesamowity kunszt Messiego.
Żeby nie było, szanuje Messiego i uważam go za niewiarygodnego piłkarza, ale to co z nim robią media, to już przesada.

Obrazek
ODPOWIEDZ