Wszystko o AS Roma
- JuveGrzesiu
- Juventino
Jak pierwsza dwójka ma przewagę nad resztą to słaba ligaElo Vidal:) pisze:Mówi się, że Roma nie zasługuje na 2 miejsce. Inne drużyny jak widać też nie zasługują. Takie Napoli straciło 7 punktów ostatnio. Lazio teraz ciśnie i ma serię zwycięstw. Są już na odległość oczka od rywala zza miedzy. To tylko pokazuje jak ta liga jest słabiutka. Napoli także dostało manto od słabego Bilbao.
Jak jest walka o podium to też słaba liga.
To pokazuje jak myślą niektórzy na JP

- mcsqrczybyk
- Juventino
Emocje jak na grzybobraniu - drugie miejsce przypadnie najsilniejszemu z przeciętnych.
I pomyśleć, że w takim sezonie 2002/2003 w półfinale LM były trzy włoskie ekipy, a w finale dwie. I te nazwiska - reprezentanci silnych piłkarsko krajów:
Juve: Buffon, Camor, Nedved, Thuram, Davids, Alex, Treze, Ferrara,Montero ,Conte itp. itd.
Milan: Inzaghi, Nesta, Seedorf, Sheva, Rui Costa, Maldini, Rivaldo, Costacurta.
Roma: Emerson, Samuel, Montella, Cassano, Totti, Aldair, Cafu, Guardiola
, Candela, Panucci.
Lazio: Stam, Stankovic, Claudio Lopez, Peruzzi, Simeone, Mihajlovic, Fiore.
Parma: Mutu, Nakata, Frey, Adriano, Gilardino, Lamouchi, Bonera.
Inter: Toldo, Cannavaro, Vieri, Crespo, Batistuta, Recoba, Almeyda.
I pomyśleć, że w takim sezonie 2002/2003 w półfinale LM były trzy włoskie ekipy, a w finale dwie. I te nazwiska - reprezentanci silnych piłkarsko krajów:
Juve: Buffon, Camor, Nedved, Thuram, Davids, Alex, Treze, Ferrara,Montero ,Conte itp. itd.
Milan: Inzaghi, Nesta, Seedorf, Sheva, Rui Costa, Maldini, Rivaldo, Costacurta.
Roma: Emerson, Samuel, Montella, Cassano, Totti, Aldair, Cafu, Guardiola

Lazio: Stam, Stankovic, Claudio Lopez, Peruzzi, Simeone, Mihajlovic, Fiore.
Parma: Mutu, Nakata, Frey, Adriano, Gilardino, Lamouchi, Bonera.
Inter: Toldo, Cannavaro, Vieri, Crespo, Batistuta, Recoba, Almeyda.
- Makiavel
- Juventino
pumex pisze:A jak ja zapłacę Makiavelowi 2 zł żebyś przez miesiąc sprzątał u mnie w domu to też nie będziesz miał nic do gadania?Kimi pisze:A to przypadkiem nie jest tak, że Real wykłada kasę, co zawarte zostało w umowie i Morata nie ma nic do gadania?alessandro1977 pisze:Morata z meczu na mecz jest coraz pewniejszy i gdyby Real naprawdę chciał go wykupić to jesteśmy kilka baniek do przodu...z tym, że zdanie decydujące należy do Moraty a ten już zapowiedział, e nie ma zamiaru wracać do Realu...![]()

Co do ligi, to są pozytywne znaki, że idzie ku lepszemu - LE, ale jeszcze pytanie czy Lazio i reszta utrzymają ten kurs w przyszłym sezonie czy zrobią z siebie Biedronkę dla europejskiej czołówki. Roma, moim zdaniem, miała swoją szansę i jej nie wykorzystała. Milan i Inter wiecznie po czole się kopać nie będą.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
przyłączę się... fajny przykład ale ciągle nie bierzecie pod uwagę jednej rzeczy - jak Real będzie chciał go mieć to da mu >2 razy więcej niż my bez żadnego problemu ;] a wtedy już widzę jak mówi, że zostaje u nas...
poza tym to wcale nie musi być Real bo wystarczy, że 40mln i 7 dla zawodnika rzuci jakiś Arsenal...
poza tym to wcale nie musi być Real bo wystarczy, że 40mln i 7 dla zawodnika rzuci jakiś Arsenal...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- meda11
- Juventino
Chłopak zdaje się być poukładany. Jest wdzięczny Juventusowi za zaufanie i podjęcie ryzyka jakim było podpisanie takiej, a nie innej umowy transferowej. Spokojnie może pograć u nas jeszcze 3-4 sezony, a i tak jak przyszłoby mu iść potem do Realu to będzie w piłkarskim primie-time. Nie wierzę w to, że Alvaro wróci do Realu za rok czy dwa lata. Arsenal i 40 melonów? Myślę, że wielka krzywda dla Juve to nie jest - 20 baniek na plusie za jednego zawodnika w CV Marotty przyprawiłoby nie jednego o zawał serca.Maly pisze:przyłączę się... fajny przykład ale ciągle nie bierzecie pod uwagę jednej rzeczy - jak Real będzie chciał go mieć to da mu >2 razy więcej niż my bez żadnego problemu ;] a wtedy już widzę jak mówi, że zostaje u nas...
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tak Maly...już to widzę jak Morata pójdzie za te 8 baniek rocznie siedzieć w tym wieku znowu na ławce...on się nie nadaje do Realu bo jest za mało medialny...mógłbym się założyć, że woleliby tam wystawić do składu np. 31 letniego Falcao bez formy jak Moratę w formie...inny klub ? No dobra - 50 baniek i niech idzie...olbrzymi zarobek w ten sposób...

- annihilator1988
- Juventino
Piłkarze romy zaczynają się kajać, a zaczyna Pjanić, który mówi: "Jest mały kryzys, musimy z niego wyjść" :lol:
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Don Paolo
- Juventino
Pamiętacie naszą dyskusję ze strony 148...
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... start=2205
...kontynuujemy?
Sezon zweryfikował domysły i przypuszczenia moje i wasze. W kilku aspektach się pomyliłem, ale w tym najważniejszym miałem rację:
Letnie i zimowe mercato w wykonaniu Juventusu było w sumie skromniejsze i co najważniejsze nie wpłynęło na różnice w jakości kadr obu drużyn.
PS. Turek Ucan nowym Pogbą :lol: :lol: Który to się tak ze mną wtedy spierał? Bo już nie chcę mi się kartkować
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... start=2205
...kontynuujemy?

Sezon zweryfikował domysły i przypuszczenia moje i wasze. W kilku aspektach się pomyliłem, ale w tym najważniejszym miałem rację:
Włączając w to też mercato zimowe. Roma utopiła w uj kasy, a korzyści z tego tyle co kot napłakał.Don Paolo pisze:Mercato Juventusu > Mercato Romy
Letnie i zimowe mercato w wykonaniu Juventusu było w sumie skromniejsze i co najważniejsze nie wpłynęło na różnice w jakości kadr obu drużyn.
PS. Turek Ucan nowym Pogbą :lol: :lol: Który to się tak ze mną wtedy spierał? Bo już nie chcę mi się kartkować
- MRN
- Juventino
A te teksty ze strony Romy powaliły mnie na klatę :
"Iturbe jest dobry...w bieganiu bez celu, mógłby robić za chomika w kołowrotku "
"40 baniek na Doumbie i Iturbe i co?
I gówno. "
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Iturbe jest dobry...w bieganiu bez celu, mógłby robić za chomika w kołowrotku "
"40 baniek na Doumbie i Iturbe i co?
I gówno. "
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

- zbysioJuve
- Juventino
@ alessandro1977
Tam u nich to w ogóle w ostatnim czasie jest wiele humorystycznych, powalających z nóg komentów
W ostatnim czasie np. wiele osób pisze, że Gervinho szybciej biega niż myśli. Z tego powodu naszła mi myśl taka ciekawa ksywka:
GERVINHO => STRUŚ PĘDZIWIATR
Tam u nich to w ogóle w ostatnim czasie jest wiele humorystycznych, powalających z nóg komentów

W ostatnim czasie np. wiele osób pisze, że Gervinho szybciej biega niż myśli. Z tego powodu naszła mi myśl taka ciekawa ksywka:
GERVINHO => STRUŚ PĘDZIWIATR

- MRN
- Juventino
No właśnie...daleki jestem od udzielania się na ich stronach ale lubię czytać komenty...a komenty na stronie Romy i Milanu powalają...
O ile kibice Milanu zawsze słynęli z poczucia humoru o tyle kibice Romy zmienili swoje nastawienie o 180 stopni...już nie marzą o scudetto, już nie cieszą się z megatransferów i podebrania Iturbe Juventusowi, Garcia już nie jest najlepszym trenerem na lata, tęsknią już za R. Sensi, przestali wierzyć w wygranie czegokolwiek nie wspominając o LM...ich marzeniem jest utrzymanie drugiego miejsca w Serie A... :rotfl:

O ile kibice Milanu zawsze słynęli z poczucia humoru o tyle kibice Romy zmienili swoje nastawienie o 180 stopni...już nie marzą o scudetto, już nie cieszą się z megatransferów i podebrania Iturbe Juventusowi, Garcia już nie jest najlepszym trenerem na lata, tęsknią już za R. Sensi, przestali wierzyć w wygranie czegokolwiek nie wspominając o LM...ich marzeniem jest utrzymanie drugiego miejsca w Serie A... :rotfl:

- zbysioJuve
- Juventino
Przecież co teraz dzieje się w Romie to jest po prostu jeden wielki cyrk a wiadomo gdy jest cyrk to każdemu jest do śmiechu i nie wiem co tutaj może mieć do rzeczy wiek. Nie dziwię się alessandro1977 bo sam jestem już nie taki młody jak może sugerować nick. A co do proponowanego tematu przez zahora to jednak o ile pamięć mnie nie myli to chyba była inna jego treść i miała się tyczyć kibiców z naszej strony, choć mogę się mylić.Il Fenomeno pisze::doh:
Proszę administrację tej strony jeszcze raz - pozwólcie otworzyć ten temat zahora: "beka z kibiców innych drużyn serie a", przecież ręce opadają, chłop z rocznikiem 77, a podnieca się jak gimnazjalista komentarzami kibiców Romy, zamiast robić to do czego jest przeznaczony ten temat - dyskutować o Romie.
P.S. Żeby nie było nie mam nic przeciwko powstaniu tematu proponawanego przez zahora.
- juventussek
- Juventino
Przecież to tradycja kibicowska że trzeba się naśmiewać i żartować z drużyn przeciwnych, szczególnie nielubianych, co ma do tego wiek. Jakby każdy kibic szanował innego nie byłoby tych emocji wszystkich.
Rzymianie tak nas nienawidzą że zaczyna się początek sezonu to chcą nas dosłownie zniszczyć ale przychodzi pierwszy lepszy kryzys i uświadamiają sobie że nie mają szans i tylko kryzys się pogłębia, przecież ekipe mają niezłą.
Rzymianie tak nas nienawidzą że zaczyna się początek sezonu to chcą nas dosłownie zniszczyć ale przychodzi pierwszy lepszy kryzys i uświadamiają sobie że nie mają szans i tylko kryzys się pogłębia, przecież ekipe mają niezłą.
- MRN
- Juventino
To nie jest tak, że nie szanuję Romy bo szacunek mam do każdego przeciwnika...problem w tym, że irytowało mnie zwalanie przez nich wszystkiego na Juve i ich brudne gierki...napompowali balonik, który teraz pękł jak bańka mydlana...kto tutaj nie ma szacunku dla przeciwnika ? Czy to nie Garcia wywierał presję na sędziach, którzy przestali już im pomagać po tej nagonce bo sami widzą, że im Święty Boże nie pomoże ? Czy to nie Totti mówił o odrębnej lidze w jakiej gra Juve ? To do czego oni się dopuszczali to już nie są słowa pod wpływem emocji tylko karygodne przekroczenie granic dobrego smaku...później doszło do tego, że wszystkiemu jest winien Juventus bo w przegranym meczu z Juve, sędziowie zbili wielką i potężną Romę z tropu...
Co do tego ma wiek ? Nie mam zamiaru ( już kiedyś o tym wspomniałem ) pisać tego co spodoba się innym ale to co leży mi na sercu i poszczególne jednostki ( te które na lewo i prawo wciskają niebieskie karteczki próbując bawić się w strażników moralności ) od tego zamiaru mnie nie odwiodą...
Co do tego ma wiek ? Nie mam zamiaru ( już kiedyś o tym wspomniałem ) pisać tego co spodoba się innym ale to co leży mi na sercu i poszczególne jednostki ( te które na lewo i prawo wciskają niebieskie karteczki próbując bawić się w strażników moralności ) od tego zamiaru mnie nie odwiodą...

- Shadow Marshall
- Juventino
To co się teraz wyprawia w Romie to skandal. Drużyna dobrze się zapowiadała, grali całkiem nieźle przez pół sezonu i jak zwykle wszystko siadło. Zero reakcji czy to trenera czy działaczy. Nic. Może Juventus na tle Europejskich top klubów niczym szczególnym się nie wyróżnia, ale na tle ligi miażdży pozostałych przygotowaniem, organizacją i zgraniem. Mamy sporo piłkarzy, którzy robią różnicę.
Kibice widzą co się dzieje i wcale się im nie dziwie bo mimo iż ich komentarze na forach itp są często zabawne to widać w nich ogromne rozczarowanie. Składu nie mają jakiegoś złego.
Mogę to pisać do znudzenia - dopóki w klubie ktoś taki jak Totti i De Rossi będą autorytetami to tam nic nie posunie się ku lepszemu. Starzy weterani dają plamy - Totti, De Rossi, De Sanctis, Cole i Maicon. Uważany za zbawce i świetnie grający w poprzednim sezonie Pjanic wraz z Iturbe który również miał bardzo dobry poprzedni sezon są przez kibiców wywalani w pierwszej kolejności. Do tego masa przeciętniaków + kontuzja Strootmana zrobiły swoje. Tam by stworzyć drużynę walczącą o tytuł to pasowałoby wywalić 70% kadry.
No i Garcia...w czasie dobrej passy Romy miał zostać w klubie dotąd aż nie wygra Scudetto. Teraz nie wiadomo czy dotrwa do przyszłego sezonu.
Kibice widzą co się dzieje i wcale się im nie dziwie bo mimo iż ich komentarze na forach itp są często zabawne to widać w nich ogromne rozczarowanie. Składu nie mają jakiegoś złego.
Mogę to pisać do znudzenia - dopóki w klubie ktoś taki jak Totti i De Rossi będą autorytetami to tam nic nie posunie się ku lepszemu. Starzy weterani dają plamy - Totti, De Rossi, De Sanctis, Cole i Maicon. Uważany za zbawce i świetnie grający w poprzednim sezonie Pjanic wraz z Iturbe który również miał bardzo dobry poprzedni sezon są przez kibiców wywalani w pierwszej kolejności. Do tego masa przeciętniaków + kontuzja Strootmana zrobiły swoje. Tam by stworzyć drużynę walczącą o tytuł to pasowałoby wywalić 70% kadry.
No i Garcia...w czasie dobrej passy Romy miał zostać w klubie dotąd aż nie wygra Scudetto. Teraz nie wiadomo czy dotrwa do przyszłego sezonu.