Wszystko o AS Roma
- Knursen
- Romanista
Nie mogę się zgodzić, skoro rok temu Roma zdobyła bodaj 84 punkty, ze znaczących graczy odszedł tylko Benatia i nagle teraz Roma ma gorszy skład od kilku drużyn SerieA? Bez przesady. Problemem jest raczej to że wypadli na cały sezon liderzy dwóch formacji (Strootman, Castan), a inni grają dużo poniżej możliwości. O ile Astori i Yanga to trochę jeżdźcy bez głowy, to Manolas gra dobrze. Nie jest to Benatia, ale gwarantuje poziom. Zresztą Roma nie traci dużo goli, a ma problem z ich strzelaniem. Te drużyny które wymieniłeś tracą sporo więcej goli, ale też więcej strzelają i tu właśnie w Romie coś nie gra.sebatiaen pisze:Wsumie jak się tak popatrzymy na skład Romy to to jest drużyna gorsza od Fiory, Lazio, Interu czy Napoli.
Popatrzcie jak obrona wygląda, to przecież środek albo poniżej środka tabeli seriea. Ja piszę poważnie, nie znęcam się nad nimi.
Grał Benatia z Castanem i tworzyli tą całą grę obronną Rzymian, nie spodziewali się że po odejściu Benatii dostaną takiego shota w postaci kontuzji Castana, przecież obecny skład w obronie Romy
Yanga Mbiwa- Astori-Romagnoli- Tsorosidis to jakaś masakra.
Jeszcze ten cały Holevas tam często gra, to jak oni mają się bić o majstra, to nie jest jakiś żart? ten zespół z takim blokiem obronnym [jeszcze do tego Maicon] to przecież jakaś komedia, same nazwiska anonimowe.
Astori to żaden wybawiciel czy Manolas, trochę powyżej średniej i my się bijemy[ w cudzysłowiu] z nimi o majstra? PRZECIEŻ TA LIGA TO KATASTROFA JAKAŚ.
Ktoś wyżej napisał o tym że Roma może nie zagrać w LM a szkoda bo przydadzą im się pieniądze na wzmocnienia i walkę z nami za rok.
Panowie Roma nie zagra w LM za rok bo zespoły z Mediolanu powoli staną na nogi, Rzymianie mieli teraz swój moment i go wykorzystali na tyle ile mogli.
Nie widzę Romy w przyszłości jako zespół walczący o mistrza.
A z tym stanięciem na nogi Mediolańskich klubów to też bym polemizował. Owszem, to musi się stać prędzej czy póżniej, ale nie wiem skąd przekonanie że nagle w przyszłym sezonie będą cisnąć, bo ja nie widzę żadnych przesłanek ku temu, zwłaszcza w Milanie.
- bendzamin
- Redaktor
Na dobrą sprawę, to my już trzeci sezon z rzędu walczymy sami ze sobą. Prawdziwą walką o mistrzostwo można nazwać tylko rywalizację z Milanem w pierwszym sezonie Conte, później każdy najgroźniejszy rywal sam sobie strzelał w stopę, w kolano, w łeb.Wojtek pisze:ps. Najpierw Milan, potem Napoli, następnie 2xRoma, ja nie wiem z kim my za rok będziemy walczyć, chyba sami ze sobą
Gdyby nie to, że Napoli w ostatnich kolejkach jest chyba jeszcze bardziej kalekie niż Roma, istniałyby spore szanse na to, że ekipa Garcii wyleci poza strefę LM. Zupełne wypalenie się Giallorossich w tak szybkim czasie jest chyba jakimś piłkarskim fenomenem.
Swoją drogą, chłopaki ze Sky Sport ostatnio polecieli :lol: Zapowiedzieli ekskluzywne ujęcia z treningu napastników Romy i pokazali idące zombie z The Walking Dead
- zbysioJuve
- Juventino
Na asroma.pl jaki jazgot panuje po dzisiejszym meczu. Domagają się głowy Garcii
No to się chłopaki obudziły......
, a co do tej tegorocznej rywalizacji to ja bym tego nie nazwał rywalizacją z taką słabiutką Romą.

Najlepiej to jakby obligatoryjnie już przed sezonem obwieszczano nas mistrzamiWojtek pisze:ps. Najpierw Milan, potem Napoli, następnie 2xRoma, ja nie wiem z kim my za rok będziemy walczyć, chyba sami ze sobą :Prochno:

- sebatiaen
- Juventino
Knursen właśnie o to mi chodzi o czym napisałeś.
Podkreśliłem kontuzję Castana, on wypada i obroną jeszcze po odejściu Benatii się rozsypała. Obecnie w obronie Romy grają amatorzy albo gwiazdy na dorobku.
Po przyjściu Manciniego Inter powoli się podnosi, to samo się tyczy Milanu, oni zmieniają właściciela, powinno to ruszyć może nie do poziomu Juventusu od razu ale na pewno do poziomu obecnej Romy lub nawet lepiej.
Co takiego Roma prezentuje? gdyby nie pomyłki sędziowskie byli by już dawno poza trójką, nie przesadzam.
Podkreśliłem kontuzję Castana, on wypada i obroną jeszcze po odejściu Benatii się rozsypała. Obecnie w obronie Romy grają amatorzy albo gwiazdy na dorobku.
Po przyjściu Manciniego Inter powoli się podnosi, to samo się tyczy Milanu, oni zmieniają właściciela, powinno to ruszyć może nie do poziomu Juventusu od razu ale na pewno do poziomu obecnej Romy lub nawet lepiej.
Co takiego Roma prezentuje? gdyby nie pomyłki sędziowskie byli by już dawno poza trójką, nie przesadzam.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ale przecież Garcia to najlepszy trener w Italii...do tego najlepszej drużyny w Italii...jeszcze tylko brakuje tego aby domagali się wyrzucenia Iturbe - najlepszego transferu w Italii...kiedy Romaniści podkupili go Juve to achom, ochom i pospolitej radości z tego faktu nie było końca...to się Juve sfrajerzyło...straciło Iturbe na rzecz Romy a wzięło drewnianego Moratę za 20 baniek...
Zastanawiam się, komu teraz do śmiechu jest...

- Knursen
- Romanista
Liga ma już tyle lat, a nikomu nie udało się wygrać jej więcej niż 5 razy z rzędu, myślę że powodem jest właśnie pycha. Drużyna osiada na laurach bo myśli że nikt jej nie może zagrozić, a potem nie wiadomo skąd przychodzi zagrożenie.Wojtek pisze:ps. Najpierw Milan, potem Napoli, następnie 2xRoma, ja nie wiem z kim my za rok będziemy walczyć, chyba sami ze sobą
Nie mówię że tak musi być w przypadku Juve, bo na teraz wydaję się że nie ma kto wam zagrozić, ale to właśnie może was zgubić. Pamiętamy przecież Inter który dzięki calciopoli był o dwie długości przed wszystkimi, zgarniali hurtowo mistrzostwa, wydawało się że będzie tak dalej, aż tu nagle trzon drużyny się postarzał, zaczął grać piach i nagle koniec zabawy. Dzisiaj gdzieś słyszałem że rok temu Roma miała bodaj 11 punktów więcej przed tą kolejką, kto wie czy za rok lub dwa też jakaś drużyna znowu wyskoczy znikąd, może wtedy stanowić zagrożenie. Jak się jest na topie, trzeba po prostu być bardzo czujnym.
- Shadow Marshall
- Juventino
Roma wcale nie ma takiego słabego składu. Oni drugi rok z rzędu siadają w połowie rozgrywki tylko w obecnym sezonie wygląda to już dużo poważniej. Tam się nic nie zmieni dopóki w klubie będzie grał i uchodził za wzór największy burak - Totti. Dochodzi do tego równie beznadziejny i żenująco ostatnio słaby De Rossi. Drużyna siadła bardziej pod względem psychicznym, a kilku zawodników niesamowicie obniżyło loty - Pjanic. Z lidera niemalże w tamtym sezonie do Mirasa w tym. Tragedia. Ich sytuacja kadrowa jest fatalna. Jeszcze kilka takich meczy i wypadną poza LM, a do pucharu wejdzie zasłużenie całkiem (mam nadzieje) Lazio, które gra chyba najciekawszą piłkę ostatnimi czasy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Może tak, może nie. Osobiście mam nadzieję, że przykład Romy pokazał pozostałym drużynom Serie A jak nie należy się kompromitować męcząc bułę o scudetto i najlepszej drużynie we Włoszech.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Cabrini_idol
- Juventino
W sumie tylko Juventus wygral 5 razy lige z rzędu, bo oczywiście nie mozna liczyc takim 2 mistrzostwa interu przy zielonym stoliku,
W sumie jak tak dalej będzie sie sytuacja rozwijać to na 5 tytułach z rzędu sie nie skonczy.
Mamy swój stadion od 4 lat, najlepsza promocję klubu na swiecie ze wszystkich wloskich klubów oraz inwestycje wyprzedzające wszystkie druzyny wloskie o lata swietlne.
W sumie jak tak dalej będzie sie sytuacja rozwijać to na 5 tytułach z rzędu sie nie skonczy.
Mamy swój stadion od 4 lat, najlepsza promocję klubu na swiecie ze wszystkich wloskich klubów oraz inwestycje wyprzedzające wszystkie druzyny wloskie o lata swietlne.

- Knursen
- Romanista
Na dzień dzisiejszy jak ktoś na stronie Romy zauważył Iturbe jest warty nie 24 mln, tylko 2,4. Jednak z Moraty drwili nie tylko Romaniści, bo umowa jego sprowadzenia jest obiektywnie mówiąc trochę dziwna na tym poziomie i to było chyba najbardziej obśmiewane. Co do samych graczy to faktycznie Morata daję radę, a osobiście spodziewałem się że będzie odwrotnie i to Hiszpan nie wypali.alessandro1977 pisze:Ale przecież Garcia to najlepszy trener w Italii...do tego najlepszej drużyny w Italii...jeszcze tylko brakuje tego aby domagali się wyrzucenia Iturbe - najlepszego transferu w Italii...kiedy Romaniści podkupili go Juve to achom, ochom i pospolitej radości z tego faktu nie było końca...to się Juve sfrajerzyło...straciło Iturbe na rzecz Romy a wzięło drewnianego Moratę za 20 baniek...![]()
Każdy kij ma jednak dwa końce i o ile ,,wygranie" walki o Iturbe wyszło nam bokiem, to sprowadzenie Nainngolana było sukcesem, a miał to być ,,ligowy rzemieślnik" z tego co pamiętam.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jak się okazuje to umowa pomiędzy Juve a Realem wcale tak beznadziejna nie jest...początkowo wyglądało to tak, że Real napluł takim dealem Juve w twarz ale nie oszukujmy się...Morata z meczu na mecz jest coraz pewniejszy i gdyby Real naprawdę chciał go wykupić to jesteśmy kilka baniek do przodu...z tym, że zdanie decydujące należy do Moraty a ten już zapowiedział, e nie ma zamiaru wracać do Realu...tym sposobem, Juve pozyskało zawodnika z silnego klubu, ogranego a do tego bardzo młodego, który za dwa - trzy sezony może być tym o którego będą biły się wielkie kluby i będzie można na nim zarobić...Naingolan, fakt...świetny i niedrogi transfer, przyznaję...
Gdyby nie ten żenujący z początku deal, Morata nie znalazłby się w Juve i duże prawdopodobieństwo, że to my teraz liczylibyśmy kolejne, wyrzucone w błoto miliony na Iturbe...

Gdyby nie ten żenujący z początku deal, Morata nie znalazłby się w Juve i duże prawdopodobieństwo, że to my teraz liczylibyśmy kolejne, wyrzucone w błoto miliony na Iturbe...

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ja jednak Romy bym nie lekceważył, nie mowie o tym sezonie ale w przyszłym, bzdura i głupota opowiadanie jest ze maja słaby skład. Uważam ze Manolas jak na 23 latka, który gra swój pierwszy sezon w lidze gra bardzo dobrze i może być tym kogo będziemy zazdroscili. Do tego kontuzje castana, strootmana. Piłkarze jak Gervinho, Ljajic, Pjanic, Holebas to piłkarze ktorzy i u nas zagrali by w pierwszej 11-stce, maja tez wielki talent w postaci Ucana. Może to kwestia przygotowania gdzie my jeszcze przed Conte do polowy sezonu jakoś gralismy a później cos siadalo. Co do Iturbe i Moraty to nie jeden na tym forum pisał ze Morata to plan D, ze jak można za takie pieniądze brac rezerwowego z Realu i jak my chcemy podbijać Europę skoro Roma nam takiego grajka jak Itubre podbiera.
Chodizi o to ze jest tu wielu hipokrytow, a Roma ma jakiś wewnętrzny problem z którym w przyszłym roku moze juz sobie poradzic.
Chodizi o to ze jest tu wielu hipokrytow, a Roma ma jakiś wewnętrzny problem z którym w przyszłym roku moze juz sobie poradzic.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Krasić, Vucinić, Aquilani i Molinaro. AhaMishaAveJuve pisze:Piłkarze jak Gervinho, Ljajic, Pjanic, Holebas to piłkarze ktorzy i u nas zagrali by w pierwszej 11-stce

Radja i Romagnoli to jedyny powód by w ogóle spoglądać w stronę Rzymu transferowym okiem.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Makiavel
- Juventino
Ja nie rozumiem płaczu kibiców Romy na ich stronie. Wracają powoli na swoje miejsce w tabeli, ustępują tym, którzy skupili się na grze w piłkę nie na sędziach. na sobie, nie na Juventusie.
Trudno liczyć na to, że zespół bez napastników będzie grał dobrze. Myśmy psioczyli na skuteczność Vucinica ale on zaliczał naście bramek w sezonie, a mieliśmy jeszcze bramkostrzelnych pomocników. W Romie jest Ljajic, którego lada chwila wyprzedzi Morata (właściwie już ma lepsze statystyki bramek i asyst), który rozegrał ponad 500 minut mniej w lidze. Za Ljajicem pustka, Destro strzelający już dla Milanu to wciąż nr. 2 w tym sezonie w Romie.
Trudno liczyć na to, że zespół bez napastników będzie grał dobrze. Myśmy psioczyli na skuteczność Vucinica ale on zaliczał naście bramek w sezonie, a mieliśmy jeszcze bramkostrzelnych pomocników. W Romie jest Ljajic, którego lada chwila wyprzedzi Morata (właściwie już ma lepsze statystyki bramek i asyst), który rozegrał ponad 500 minut mniej w lidze. Za Ljajicem pustka, Destro strzelający już dla Milanu to wciąż nr. 2 w tym sezonie w Romie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Kurde, właśnie do mnie dotarło, że to ten sam poziom. Widać jak duża praca została u nas wykonana.jackop pisze:Krasić, Vucinić, Aquilani i Molinaro. AhaMishaAveJuve pisze:Piłkarze jak Gervinho, Ljajic, Pjanic, Holebas to piłkarze ktorzy i u nas zagrali by w pierwszej 11-stce![]()
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy