LaLiga
- Azazel
- Juventino
A mnie nie zachwyca. Ataki fajne, szybkie tempo i całkiem przyjemny wynik. Ale cóż defensywa nie powala, zarówno ze strony Realu jak i Barcelony. Cieszy mniej aktorstwa, choć i tego nie wyeliminowano całkowicie... Oby real wygrał
.
- Monte Cristo
- Juventino
Jesli jest jeszcze ktos kto uwaza ze Ronaldo jest lepszy od Messiego to te osoby maja powaznie problemy psychiczne.
Ogolnie to moim zdaniem Rela gra jakos sztywno, zawsze niepotrzebnie podaja raz za duzo, nie wiadmo czemu cofaja pilke, odbiegaja od pola karnego... i mam wrazenie ze oni sie boja pilkarzy Barcelony, co widac przy bramce dla pilkarzy z Katalonii.
Ogolnie to moim zdaniem Rela gra jakos sztywno, zawsze niepotrzebnie podaja raz za duzo, nie wiadmo czemu cofaja pilke, odbiegaja od pola karnego... i mam wrazenie ze oni sie boja pilkarzy Barcelony, co widac przy bramce dla pilkarzy z Katalonii.
- FelekJUVE
- Juventino
Ja uważam, że Ronaldo jest lepszym zawodnikiem. Ciekawe jak Messi wygladalby w innych ligach, chociażby angielskiej zginalby tam! Ronaldo byl najlepszy!Monte Cristo pisze:Jesli jest jeszcze ktos kto uwaza ze Ronaldo jest lepszy od Messiego to te osoby maja powaznie problemy psychiczne.
Messi to taka mala balerina lekko dotkinety pada.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Skąd to możesz wiedzieć? Przecież na to jak zawodnik sobie radzi wpływa wiele czynników, między innymi też to jakich ma partnerów do gry. Porównywania takie są bardzo głupie.FelekJUVE pisze:Ciekawe jak Messi wygladalby w innych ligach, chociażby angielskiej zginalby tam! Ronaldo byl najlepszy!
Mecz taki se o, ale bez czerwonej kartki się nie obejdzie.
- Gotti
- Juventino
Maradona z podobnymi warunkami dał radę w Serie A to tym bardziej Messi dałby radę wszędzie na świecie.Messi to taka mala balerina lekko dotkinety pada.
A stereotyp, że w Hiszpanii nie gra się ostro jest tak samo głupi jak stereotyp o Catenaccio.
- M.R.
- Juventino
A Portugalia rozumiem w ostatnich latach to zdobywa mistrzostwa Świata, mistrzostwa Europy ? Oni nawet grupy nie umieli wygrać w eliminacjach do EURO2012. Ronaldo dziś nic na razie nie pokazał.FelekJUVE pisze:Ronaldo ciagnie Portugalie! Messi w Argentynie to miernota!!
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- FelekJUVE
- Juventino
Nie ma jak oceniac po jednym meczu....M.R. pisze:A Portugalia rozumiem w ostatnich latach to zdobywa mistrzostwa Świata, mistrzostwa Europy ? Oni nawet grupy nie umieli wygrać w eliminacjach do EURO2012. Ronaldo dziś nic na razie nie pokazał.FelekJUVE pisze:Ronaldo ciagnie Portugalie! Messi w Argentynie to miernota!!
Tak ale gdyby nie Ronaldo to Portugalia pewnie by w ogole nie jechala na Euro! W klubowej co? i Messi i Ronaldo masakruja jesli chodzi o bramki i asysty... W reprze Ronaldo lepszy. Wiec nie wiem skad ta mega wielkosc Messiego nad Ronaldo

- M.R.
- Juventino
Myślisz że oceniam Ronaldo po jednym meczu pisząc że "nic dziś nie pokazuję" ? Chciałem tylko podkreślić że w bardzo ważnym meczu nie gra tak jak by się od niego oczekiwało. Zmarnował dwie bardzo dobre sytuacje - kiks w pierwszej połowie mając prawie całą bramkę na strzał i główka w drugiej połowie - które wykorzystać po prostu musiał. Pewnie w meczu z Mallorcą czy Grenadą strzeli sobie hat-tricka, ale wielkich piłkarzy powinna cechować dobra gra w wielkich meczach. W klubowej piłce Messi jest zdecydowanie lepszy a rola reprezentacji jest dziś w pewnym stopniu marginalizowana.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- FelekJUVE
- Juventino
Nie ma to jak szukac argumentow pod swoja teze :lol:M.R. pisze:Myślisz że oceniam Ronaldo po jednym meczu pisząc że "nic dziś nie pokazuję" ? Chciałem tylko podkreślić że w bardzo ważnym meczu nie gra tak jak by się od niego oczekiwało. Zmarnował dwie bardzo dobre sytuacje - kiks w pierwszej połowie mając prawie całą bramkę na strzał i główka w drugiej połowie - które wykorzystać po prostu musiał. Pewnie w meczu z Mallorcą czy Grenadą strzeli sobie hat-tricka, ale wielkich piłkarzy powinna cechować dobra gra w wielkich meczach. W klubowej piłce Messi jest zdecydowanie lepszy a rola reprezentacji jest dziś w pewnym stopniu marginalizowana.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dokładnie, chciałem to samo napisać. Jak trzeba strzelić x goli Korei Północnej to Ronaldo to uczyni, ale jak już trzeba strzelić gola Barcie to Ronaldo jest za słaby.M.R. pisze:Myślisz że oceniam Ronaldo po jednym meczu pisząc że "nic dziś nie pokazuję" ? Chciałem tylko podkreślić że w bardzo ważnym meczu nie gra tak jak by się od niego oczekiwało. Zmarnował dwie bardzo dobre sytuacje - kiks w pierwszej połowie mając prawie całą bramkę na strzał i główka w drugiej połowie - które wykorzystać po prostu musiał. Pewnie w meczu z Mallorcą czy Grenadą strzeli sobie hat-tricka, ale wielkich piłkarzy powinna cechować dobra gra w wielkich meczach. W klubowej piłce Messi jest zdecydowanie lepszy a rola reprezentacji jest dziś w pewnym stopniu marginalizowana.