Wszystko o AS Roma
- TottiGol
- Romanista
Troll? Nie? Bo jeśli ktokolwiek tam faulował to Matiello? Nie wiem, co odpowiedzieć, bo nie wiem, czy pytanie jest poważne. Naprawdę...Hypeman pisze:Powiecie mi jakim cudem Radja nie wyleciał z czerwoną? W każdej cywilizowanej lidze za złamanie nogi jest od razu czerwona i kilka spotkań zawieszenia, a tutaj żółta i nic się nie stało, jeszcze Paredes wrzeszczy jak by to jemu tą nogę złamali.
A reakcja Paredesa była odpowiedzią na ostre wejście nakładką w Nainggolana. Moim zdaniem Argentyńczyk nie widział kontuzji, ale kiedy się zorientował, to się zamknął.
Forza Roma
- zbysioJuve
- Juventino
Też oglądałem pierwszą połowę tak pi razy drzwi i podzielam zdanie JuveGrzesiu i Knursena, że to był zwykły pech i przypadek z tym złamaniem nogi u Matiello. Wg mnie na pewno Nainggolan nie chciał zrobić aż takiej krzywdy Matiello. A wręcz w pierwszym momencie wydawało się, że jednak to Radja był bardziej poszkodowany w tym starciu (i tutaj nie dziwił bym się trochę krzepkiemu zachowaniu Paredesa). Dlatego nie robił bym z Nainngolana jakiegoś już tam powiedzmy "rzeźnika". Choć na pewno wieka szkoda Federico i tego, że takie coś musiało mu się stać. Pozostaje tylko mu życzyć szybkiego powrotu do zdrowia i żeby ta kontuzja nie zaważyła na jego dalszej karierze piłkarskiej.
EDIT:
Nie wiem,ale na jakąś specjalną złośliwość, że strony Nainngolana raczej to nie wygląda, stopa Radji nawet nie dotknęła nogi Matiello:
http://www.gazzetta.it/include_hp/VideoWall.shtml?pos=1
EDIT:
Nie wiem,ale na jakąś specjalną złośliwość, że strony Nainngolana raczej to nie wygląda, stopa Radji nawet nie dotknęła nogi Matiello:
http://www.gazzetta.it/include_hp/VideoWall.shtml?pos=1
Ostatnio zmieniony 09 marca 2015, 16:40 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Gdzie Ty widzisz nakładkę, jak to Radja nadepnął na stopę Federico. Belg nie miał żadnej kontroli nad piłką i równie dobrze można napisać o nakładcę z jego strony (która właśnie miała miejsce). Stopa Włocha nie była zadarta i atakowała wyłącznie piłkę, bez możliwości kontaktu z nogą kopacza Romy. Do piłki dopadli w tym samym momencie z lekkim wskazaniem na Włocha.TottiGol pisze:Troll? Nie? Bo jeśli ktokolwiek tam faulował to Matiello? Nie wiem, co odpowiedzieć, bo nie wiem, czy pytanie jest poważne. Naprawdę...Hypeman pisze:Powiecie mi jakim cudem Radja nie wyleciał z czerwoną? W każdej cywilizowanej lidze za złamanie nogi jest od razu czerwona i kilka spotkań zawieszenia, a tutaj żółta i nic się nie stało, jeszcze Paredes wrzeszczy jak by to jemu tą nogę złamali.
A reakcja Paredesa była odpowiedzią na ostre wejście nakładką w Nainggolana. Moim zdaniem Argentyńczyk nie widział kontuzji, ale kiedy się zorientował, to się zamknął.
Sama sytuacja nie miała być brutalna z strony Radji, ale wslizg wykonał w dziwny niepoprany sposób, bo po prostu myślał że zdąży przed interwencją piłkarza Chievo. A że niestety Federico okazał się szybszy niż myśli piłkarza Romy, chyba nikogo nie dziwi, czytając czasem wypowiedzi tego zawodnika

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Co za dyskusja. Fakty nie są natomiast bardzo skomplikowane dla kogoś kto kiedykolwiek uprawiał piłkę na byle jakim poziomie, nie licząc podwórka. Radja gra ostro niemniej tutaj mamy do czynienia z typową ,stykówką'. Nawet w żargonie piłkarskim w takich sytuacjach mówi się ,,słabsza kość pęka''. Niestety Matiello poleciał na młodzieńczej ambicji, starszy zawodnik pewnie odstawiłby nogę. Kontuzja fatalna, przed oczami miałem od razu Cisse x2, Larssona, Wasyla czy Eduardo :roll:
Co do zachowania Paredesa. Rozumiem po części tłumaczenia Knursena, aczkolwiek jak Cole z kilku dobrych metrów widział co się stało, to dlaczego on nie zauważył wiszącej nogi z kilku cm? Przecież to nie stłuczenie... tu też mamy przykład przerostu młodzieńczej ambicji. Ledwo jajka obrosły a już trzeba biec i szczekać zamiast na chłodno ocenić sytuację.
Niech wraca do zdrowia. Kontuzja z rodzaju najkoszmarniejszych...
Co do zachowania Paredesa. Rozumiem po części tłumaczenia Knursena, aczkolwiek jak Cole z kilku dobrych metrów widział co się stało, to dlaczego on nie zauważył wiszącej nogi z kilku cm? Przecież to nie stłuczenie... tu też mamy przykład przerostu młodzieńczej ambicji. Ledwo jajka obrosły a już trzeba biec i szczekać zamiast na chłodno ocenić sytuację.
Niech wraca do zdrowia. Kontuzja z rodzaju najkoszmarniejszych...

- Principino
- Juventino
Już 2 w plecy
I już tylko jeden punkcik brakuje Lazio do 2 miejsca

I już tylko jeden punkcik brakuje Lazio do 2 miejsca
- Cabrini_idol
- Juventino
Musielibysmy przegrac polowe meczy od konca sezonu, zeby stracic mistrza.
Takze tego. Mistrz Anno Domini 2015 Juventus
Takze tego. Mistrz Anno Domini 2015 Juventus

- albertcamus
- Juventino
Przy wszystkich wygranych Romy, możemy 4 mecze przegrać i jeden zremisować (na 11), a i tak Scudetto nasze 

- zbysioJuve
- Juventino
A do tego jak patrzyłem na livemeczu Roma praktycznie w najmocniejszym składzie. Z tego co zauważyłem to tylko Nainggolan chyba nie gra.
Sampdoria.

- Principino
- Juventino
Eeee tam przynajmniej przerwali serię remisów