Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2015, 15:29

Hypeman pisze:Powiecie mi jakim cudem Radja nie wyleciał z czerwoną? W każdej cywilizowanej lidze za złamanie nogi jest od razu czerwona i kilka spotkań zawieszenia, a tutaj żółta i nic się nie stało, jeszcze Paredes wrzeszczy jak by to jemu tą nogę złamali.
Troll? Nie? Bo jeśli ktokolwiek tam faulował to Matiello? Nie wiem, co odpowiedzieć, bo nie wiem, czy pytanie jest poważne. Naprawdę...

A reakcja Paredesa była odpowiedzią na ostre wejście nakładką w Nainggolana. Moim zdaniem Argentyńczyk nie widział kontuzji, ale kiedy się zorientował, to się zamknął.

Forza Roma
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2015, 15:41

Też oglądałem pierwszą połowę tak pi razy drzwi i podzielam zdanie JuveGrzesiu i Knursena, że to był zwykły pech i przypadek z tym złamaniem nogi u Matiello. Wg mnie na pewno Nainggolan nie chciał zrobić aż takiej krzywdy Matiello. A wręcz w pierwszym momencie wydawało się, że jednak to Radja był bardziej poszkodowany w tym starciu (i tutaj nie dziwił bym się trochę krzepkiemu zachowaniu Paredesa). Dlatego nie robił bym z Nainngolana jakiegoś już tam powiedzmy "rzeźnika". Choć na pewno wieka szkoda Federico i tego, że takie coś musiało mu się stać. Pozostaje tylko mu życzyć szybkiego powrotu do zdrowia i żeby ta kontuzja nie zaważyła na jego dalszej karierze piłkarskiej.

EDIT:
Nie wiem,ale na jakąś specjalną złośliwość, że strony Nainngolana raczej to nie wygląda, stopa Radji nawet nie dotknęła nogi Matiello:
http://www.gazzetta.it/include_hp/VideoWall.shtml?pos=1
Ostatnio zmieniony 09 marca 2015, 16:40 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2015, 16:05

TottiGol pisze:
Hypeman pisze:Powiecie mi jakim cudem Radja nie wyleciał z czerwoną? W każdej cywilizowanej lidze za złamanie nogi jest od razu czerwona i kilka spotkań zawieszenia, a tutaj żółta i nic się nie stało, jeszcze Paredes wrzeszczy jak by to jemu tą nogę złamali.
Troll? Nie? Bo jeśli ktokolwiek tam faulował to Matiello? Nie wiem, co odpowiedzieć, bo nie wiem, czy pytanie jest poważne. Naprawdę...

A reakcja Paredesa była odpowiedzią na ostre wejście nakładką w Nainggolana. Moim zdaniem Argentyńczyk nie widział kontuzji, ale kiedy się zorientował, to się zamknął.
Gdzie Ty widzisz nakładkę, jak to Radja nadepnął na stopę Federico. Belg nie miał żadnej kontroli nad piłką i równie dobrze można napisać o nakładcę z jego strony (która właśnie miała miejsce). Stopa Włocha nie była zadarta i atakowała wyłącznie piłkę, bez możliwości kontaktu z nogą kopacza Romy. Do piłki dopadli w tym samym momencie z lekkim wskazaniem na Włocha.

Sama sytuacja nie miała być brutalna z strony Radji, ale wslizg wykonał w dziwny niepoprany sposób, bo po prostu myślał że zdąży przed interwencją piłkarza Chievo. A że niestety Federico okazał się szybszy niż myśli piłkarza Romy, chyba nikogo nie dziwi, czytając czasem wypowiedzi tego zawodnika ;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2015, 19:29

Co za dyskusja. Fakty nie są natomiast bardzo skomplikowane dla kogoś kto kiedykolwiek uprawiał piłkę na byle jakim poziomie, nie licząc podwórka. Radja gra ostro niemniej tutaj mamy do czynienia z typową ,stykówką'. Nawet w żargonie piłkarskim w takich sytuacjach mówi się ,,słabsza kość pęka''. Niestety Matiello poleciał na młodzieńczej ambicji, starszy zawodnik pewnie odstawiłby nogę. Kontuzja fatalna, przed oczami miałem od razu Cisse x2, Larssona, Wasyla czy Eduardo :roll:

Co do zachowania Paredesa. Rozumiem po części tłumaczenia Knursena, aczkolwiek jak Cole z kilku dobrych metrów widział co się stało, to dlaczego on nie zauważył wiszącej nogi z kilku cm? Przecież to nie stłuczenie... tu też mamy przykład przerostu młodzieńczej ambicji. Ledwo jajka obrosły a już trzeba biec i szczekać zamiast na chłodno ocenić sytuację.

Niech wraca do zdrowia. Kontuzja z rodzaju najkoszmarniejszych...

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:23

no to Roma już 1-0 do tyłu. Tworzą multum sytuacji, ale zero wykończenia.
Oby tak dalej.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:42

Już 2 w plecy :D

I już tylko jeden punkcik brakuje Lazio do 2 miejsca :smile:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Świetna kontra Sampy i Roma na łopatkach! :lol: Wierzyłem, że Sampdoria może wygrać na Olimpico i się teraz to sprawdziło.

Przy obecnej formie Roma może się nawet nie załapać do LM :D

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

No panowie i panie. W kontekscie mistrzostwa mozemy powoli otwierac szampany.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:43

Musielibysmy przegrac polowe meczy od konca sezonu, zeby stracic mistrza.

Takze tego. Mistrz Anno Domini 2015 Juventus :prochno:

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:46

Ja rozumiem niezadowolenie kibiców, ale to juz sie skandal gwizdy i buczenie przy każdym kontakcie piłkarza romy

forumowy ujadacz
albertcamus

Juventino
Juventino

Przy wszystkich wygranych Romy, możemy 4 mecze przegrać i jeden zremisować (na 11), a i tak Scudetto nasze :D

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A do tego jak patrzyłem na livemeczu Roma praktycznie w najmocniejszym składzie. Z tego co zauważyłem to tylko Nainggolan chyba nie gra. :bravo: Sampdoria.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:52

Roma mnie zaskakuje xD

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:53

Eeee tam przynajmniej przerwali serię remisów :prochno:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 22:55

Jak odpadniemy w środę z Borussią to ten sezon będzie już trochę bez sensu. W marcu!

ODPOWIEDZ