Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:26

SKAr7 pisze:http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-za ... iteli.html

Kolejny wywiad z agentem Schicka.
Jego zdaniem wcale nie poszło o zdrowie gracza, bo Juventus chce go i tak.
Problem w tym, że jego klauzula działa w każdym roku do 15 lipca, a dopiero dwa dni po wygaśnięciu jej na ten rok Juve spotkało się z Sampą i złożyło ofertę podwyższenia całościowej sumy do 30,5 miliona, przy rozłożeniu płatności na 3 raty. Na co Ferrero stwierdził, że teraz, kiedy klauzuli nie ma, to on chce 50 milionów.
(...)
Juventus pozostaje w grze, szczególnie jeśli Schick w klubie zostanie na kolejny sezon, by aktywować klauzulę za rok. Nedvedowi zależy.
a) Mogliśmy go wymienić na Bonucciego + 10mln, okazja życia... :roll:
b) Ja rozumiem, że klauzula jest do 15, lipca, ale testy były jeszcze w czerwcu. Także temat jak śmierdział, tak śmierdzi...

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:26

Cabrini_idol pisze:Ależ dzisiaj smakuje to zimne piwko, czując pod stopami zimna trawkę :)

ps Matic w ManUTD za 56 baniek. 9 mln rocznie pensja - dailytelegraph.

jeśli to prawda to nie mam pytań. MU to jest NAJGŁUPYSZY KLUB NA ŚWIECIE od 5 lat. Zaraz za nim Inter. Podium uzupełnia Arsenal ex aequo xz Liverpoolem.
Nie moge sie z tym zgodzic
- jesli sprowadzą Matica to będzie dla nich genialny transfer i brakujące ogniwo w układance
- od 2-3 lat robia bardzo dobre trasnfery
- w tym sezonie dolozyli
a) Lindelofa - kupili go po promocji bo gosc bedzie obronca na lata
b) Lukaku - tur na szpicy napadu
c) Matic bedzie czyscil w srodku

Brakuje im TOP PO

W tym sezonie jesli wszystko zaskoczy to sa kandydatem na mistrza PL
Mourinho zawsze 2 sezon ma bardzo dobry, a Pogba jest obecnie najlepszym zawodnikiem UTD

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:40

Mam pytanie odnośnie prawej obrony - czy skoro kupiliśmy De Sciglio to oznacza koniec wzmocnień?
Chodzi mi o to, że było w mediach 3 nazwiska - właśnie De Sciglio, Darmian i Cancelo czy to oznacza, że De Sciglio i Darmian byli brani pod uwagę jako rezerwowi, a Cancelo do podstawy? Wie ktoś jak to było i ma być dalej?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:45

Shadow Marshall pisze:Mam pytanie odnośnie prawej obrony - czy skoro kupiliśmy De Sciglio to oznacza koniec wzmocnień?
Chodzi mi o to, że było w mediach 3 nazwiska - właśnie De Sciglio, Darmian i Cancelo czy to oznacza, że De Sciglio i Darmian byli brani pod uwagę jako rezerwowi, a Cancelo do podstawy? Wie ktoś jak to było i ma być dalej?
jesli Lichtsteiner zostanie to gramy MDS jesli Licht odchodzi to pewnie sie szarpniemy na jakiegoś Darmiana albo Cancelo

Niby wszystko dopięte z Berną, niby co raz bliżej, i bliżej, i bliżej, niby juz tam zmienia profilowe na FB, niby jego ojciec juz tam otwarcie gada o Juve, niby kibice we Florencji już wywieszaja transparenty vaffanculo Berna pezzo di merda blabla, ale dalej go coś nie widać w tym JMedical, żeby się nie skonczylo jak z Witselem, ktory juz przechodzil u nas testy medyczne, ale nie zdążył podpisać kontraktu, bo wybiła godzina 0 :prochno:

Dajmy mu tę dychę jak przyjdzie, nie ma co wakować tego numeru ciągle. Komu jak nie włochowi dać taki numer? na pewno dlużej go będzie miał na plerach niż Pogba. Wydaje mi sie że Berna nas prędko nie opuści o ile sami go nie wypchniemy. Mało włochów widzimy poza rodzimą ligą, to też o czymś świadczy.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2017, 09:51 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:49

silhouette pisze:
Shadow Marshall pisze:Mam pytanie odnośnie prawej obrony - czy skoro kupiliśmy De Sciglio to oznacza koniec wzmocnień?
jesli Lichtsteiner zostanie to gramy MDS jesli Licht odchodzi to pewnie sie szarpniemy na jakiegoś Darmiana albo Cancelo

Niby wszystko dopięte z Berną, niby co raz bliżej, i bliżej, i bliżej, niby juz tam zmienia profilowe na FB, niby jego ojciec juz tam otwarcie gada o Juve, niby kibice we Florencji już wywieszaja transparenty vaffanculo Berna pezzo di merda blabla, ale dalej go coś nie widać w tym JMedical, żeby się nie skonczylo jak z Witselem, ktory juz przechodzil u nas testy medyczne, ale nie zdążył podpisać kontraktu, bo wybiła godzina 0 :prochno:
Weekend jest, ktos pisal ze przyjezdza w niedziele do turynu a w poniedzialek badania

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 09:52

Pewności nie mam, ale na 99% zostaniemy z De Sciglio i Lichym na PO a za rok odejdzie Szwajcar a przyjdzie Lirola.

Milinkovic-Savic wydaje mi się mało prawdopodobny, ale jakby Marotta wyciągnął go z Lazio i to w pakiecie z Keita to cieszył bym się niezmiernie (nawet jeśli trzeba by sprzedać Cuadrado)

Co do Schicka to chyba wrócimy do sprawy za rok.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:09

silhouette pisze:Dajmy mu tę dychę jak przyjdzie, nie ma co wakować tego numeru ciągle. Komu jak nie włochowi dać taki numer? na pewno dlużej go będzie miał na plerach niż Pogba. Wydaje mi sie że Berna nas prędko nie opuści o ile sami go nie wypchniemy. Mało włochów widzimy poza rodzimą ligą, to też o czymś świadczy.
Ja bym poczekał z 10. Niech sobie zasłuży najpierw to za rok mu się da. Ciężka praca to podstawa, a laurki za czas gry w Violi nikt w Juve wystawiać nie będzie.

FORZA JUVE!!!
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:21

Śmieszy mnie to ciągłe wałkowanie o tym, że na numer 10 trzeba zasłużyć i przywiązaniu do nich. Grał w Fiorentinie z 10, u nas jest wolna, więc ją dostaje. Grają nazwiska i to one budują historię, a nie cyferki na koszulce. Chore robinie presji na zawodnikach :facepalm:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:21

dawid91 pisze:
silhouette pisze:Dajmy mu tę dychę jak przyjdzie, nie ma co wakować tego numeru ciągle. Komu jak nie włochowi dać taki numer? na pewno dlużej go będzie miał na plerach niż Pogba. Wydaje mi sie że Berna nas prędko nie opuści o ile sami go nie wypchniemy. Mało włochów widzimy poza rodzimą ligą, to też o czymś świadczy.
Ja bym poczekał z 10. Niech sobie zasłuży najpierw to za rok mu się da. Ciężka praca to podstawa, a laurki za czas gry w Violi nikt w Juve wystawiać nie będzie.
Za tą laurke z Violi jest teraz u nas. Można było wychowankowi powiedzieć że może sobie wziąć 12 i poczekać. Taki zabieg drugi raz nie przejdzie i śmieszne jest zdanie, że trzeba sobie zasłużyć. Jak przez lata gryzło mnie 2 i 4 wolne, tak samo teraz 10. Oby Berna dostał ten numer.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:28

Dokładnie. Niech mu dadzą ten cholerny numer i skończy się ta saga i opowiadanie pierdół jaki to ten numer nie jest święty bo już czytać i słuchać o tym nie mogę. Większym problemem niż nr 10 jest to, że prawa obrona nieco kuleje, a w środku pola wciąż brakuje topowego przecinaka.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:28

10 ma grać w ten sezon. Przecież to także plus dla klubu z marketingowego punktu . Szkoda tylko, że Berna jest mało medialny. Ale to może i dobrze z drugiej strony. Tak czy siak dać mu dychę i niech czaruje. Bo czekając na drugiego Del Piero czy Baggio nie ma sensu. Trzeba go wykreować. Oby to był Berna.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:33

Shadow Marshall pisze:Dokładnie. Niech mu dadzą ten cholerny numer i skończy się ta saga i opowiadanie pierdół jaki to ten numer nie jest święty bo już czytać i słuchać o tym nie mogę. Większym problemem niż nr 10 jest to, że prawa obrona nieco kuleje, a w środku pola wciąż brakuje topowego przecinaka.
Do końca okienka czekają nas sprzedaże i napewno ktoś jeszcze przyjdzie, po początkowym dramacie wpadły cztery transfery i patrzenie na okienko transferowe nieco się zmieniło.
Cabrini_idol pisze:10 ma grać w ten sezon. Przecież to także plus dla klubu z marketingowego punktu . Szkoda tylko, że Berna jest mało medialny. Ale to może i dobrze z drugiej strony. Tak czy siak dać mu dychę i niech czaruje. Bo czekając na drugiego Del Piero czy Baggio nie ma sensu. Trzeba go wykreować. Oby to był Berna.
Otóż to, a dawanie numeru po kilku latach brzmi śmiesznie, Berna przedłużamy z Toba kontrakt, czy sam numer wystarczy? Przecież nie grasz po podwyżkę?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:44

Costa, Szczęsny, De Sciglio, Bernardeschi. Jest najs :dance: . Każde z tych nazwisk mi się podoba, szczególnie widać, że ciekawie ewoluuje pomysł na naszą ofensywę.
Wojtek pisze:Mnie martwi najbardziej obsada prawej pomocy. Mamy tam De Sciglio i Lichtsteinera. Żaden z nich nie gwarantuje wysokiego poziomu niestety, pewnie taka obsada już zostanie więc to będzie nasza najsłabsza pozycja w tym sezonie.
Fakt. Prawa obrona prezentuje się zwyczajnie słabo. De Sciglio jest o tyle fajnym zawodnikiem, bo łata obie flanki oraz w trójce obrońców może grać jako boczny stoper, ale na zawodnika, który ma być wysoko w hierarchii po prostu nie pasuje. Sam transfer moim zdaniem na plus, ale to nie ten rozmiar kapelusza żeby być następcą Alvesa. Mam nadzieję, że temat prawego obrońcy jeszcze wróci. Lichtsteinera trzeba już niestety pożegnać.

Trochę martwi mnie też środek obrony, a konkretnie kondycja zdrowotna naszych zawodników. Rugani pauzował w zeszłym sezonie przez swój własny błąd i pecha, ale dla Barzagliego, Chielliniego oraz Benatii długie okresy wyłączenia z gry to nic nowego. Oby zdrowie im dopisywało. Z drugiej strony jeśli chcieliśmy zrobić więcej miejsca dla Daniele to tylko poprzez ograniczenie kadry. Najwyżej będziemy łatali w zimie.
wloski pisze:Dybala to inna pozycja niż Neymar, więc nie wiem o co się martwicie. Jakby Barca szukała następcy Messiego albo fałszywej "9" to bym się zaczął martwić, ale nie teraz :).
Właśnie też zastanawia mnie jak Paulo bez prawej nogi miałby zastąpić Brazylijczyka :think: . Nie gra mi to. Dybala na boisku jest do zastąpienia, ale teraz nie powinniśmy nawet rozważać jego sprzedaży.
CavAllano pisze:Milinković-Savić? Zejdźmy na ziemię. ;) Gracz kapitalny, ale na każdym kroku jego agent podkreśla, że to nie jest transfer na teraz i chłopak po to podpisał nowy kontrakt, by wygrywać z Lazio. Może za rok. Choć przyznam, że transfer marzenie i biłby na głowę każdego, o kim się na poważnie pisze w naszym kontekście.
Na pewno bym nie narzekał, ale trochę szkoda mi Sergieja na partnera dla Pjanicia przy w dwójce pomocników ;). Tym bardziej, że ofensywa na przyszły sezon będzie złożona z zawodników, którzy nie grają zbyt wiele w obronie więc jego walory w grze do przodu byłby zapewne ograniczone. Inna sprawa, że Allegri wspomina też o 433, a do takiego systemu Serb jest wręcz wymarzonym transferem. Także jeśli dogadamy się z Lazio to będę bił pokłony.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:56

Poulinho pisze:Jeżeli Max mówi o 4-3-3 to możemy się przygotowywać na fajny transfer do środka pola. Tylko gdzie wtedy miejsce dla Dybali? W pomocy raczej nie, lewe skrzydło? Dybala - Higuain - Costa?

Szczerze, to okienko to jak dla mnie jest zabójcze. Na razie przychodzą do nas wszyscy awizowani wcześniej zawodnicy, Costa, Berna, Szczęsny, De Sciglio, a chyba większość z nas czuje jeszcze w powietrzu niespodziankę.
Nie mogę oprzeć się wrażeniu że transfer Berny spowoduje sprzedaż Dybali.
Rok temu graliśmy 3-5-2 mając w środku pola Pogbe Marchisio i jeszcze szklanego wtedy Khedire.Potem przyszedł Pjanić co wydawało się naturalnym wzmocnieniem a okazało się że przyszedł jako następca Francuza.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2017, 10:56

Arbuzini gdyby przyszedł Serb do nas to pomoc złożona z niego, Pjanica, Khediry, Marchisio i Sturaro (ja bym go zostawił lewe skrzydło gdzie rzucał go Max to nie jego bajka, dwójka pomocników również nie, a ludzie wymagali od niego kreatywności), no i zostaje Bentacur. Jak nic trzeba pozbyć się Rincona i Lemine. Wyglądałoby to świetnie, ależ to Juve się rozwija. Chociaż dalej żal Vidala i Pogby, bo dziś ta drużyna byłaby na podobnym poziomie co Real :shock:

Zablokowany