LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2011, 14:52

Wydawało mi się że widziałem tu temat o Hiszpańskiej lidze a teraz szukam,szukam i nie ma :P A więc temat o Hiszpańskiej piłce,lidze,piłkarzach klubach itd.
Trochę smutne jest to co się dzieje w Hiszpanii,taka Valencia która jest jednym z moich najbardziej ulubionych zespołów mimo fajnej kadry nie może nawet pierdnąć i zbliżyć się do Realu i Barcy,nikt nie może,ta liga to dopiero musi być skorumpowana,nie dosyć że ta dwójka obrabia resztę ligi z pieniędzy z praw TV,skupuje ich najlepszych zawodników,talenty to jeszcze sędziowie co kolejkę gwiżdżą na ich korzyść,stadiony nie lepsze jak we Włoszech,ehhh... co to się wyprawia z tą piłką dzisiaj. Ciekaw jestem co Malaga pokaże w tym sezonie,szejku na razie mądrze operuje budżetem i robi świetne transfery,kadrę mają spokojnie na czołówkę ligi jednak pytanie czy są wystarczająco zgrani ? mimo wszystko bacznie będę ich obserwować,Valencia jak na razie wygrzebuje się z bagna ale do tej Valencii Cuper czy Beniteza to jeszcze wieeeeeele brakuje mimo to powoli klub staje na nogi,podobno niebawem mają zostać wznowione prace nad nowym Mestalla (przepiękny obiekt):

http://www.fenwickiribarren.com/proyect ... iaCF01.jpg
http://www.fenwickiribarren.com/proyect ... iaCF02.jpg
Przyznam szczerze że cudownie to wygląda
:bravo: Oby jak najszybciej go zbudowali.

Ostatnio aż złapałem się za głowę jak o tym usłyszałem,kibice Atletico w ostatniej kolejce podczas meczu z Sevilla krzyczeli "ea,ea,ea Puerta se mare" czyli coś w stylu "ea,ea,ea Puerta zaczyna mdleć" (czy coś w stym stylu),a chyba nie muszę przestawiać skutków śmierci Antonio Puerty,nie wiem jakim trzeba być <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> żeby w ten sposób się zachowywać,na dodatek podczas meczu :angry:

bastek13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2011, 16:02

Real i Barcelona mają monopol na ligę hiszpańską i prędko się to nie zmieni. Całkiem niedawno mniejsze kluby oprotestowały podział pieniędzy z praw telewizyjnych, których lwia część powędrowała właśnie do Madrytu i Barcelony. Też lubiłem patrzeć na Valencie, ba - pamiętam jak kilka lat zdobywała mistrzostwo Hiszpanii, ale te czasy nie wrócą, nie przy takim traktowaniu dwóch liderów ligi.
All in all, nie ma się co oszukiwać. Przez następne lata media i sezonowe dzieci będą tylko podsycać hajp na barce i real, a przepaść między resztą ligii a wspomnianymi wyżej będzie tylko rosnąć. Przykre to, bo w zasadzie już na początku sezonu można w ciemno obstawić, że tytuł powędruje do jednego lub drugiego, a reszta będzie się zabijać o miejsca LM.

Juventus był nieprawdopodobnie silny, tak wielki i mocny jak pełen talentów. Już samo stanie koło nich w tunelu było onieśmielające.
~G. Neville
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 19:33

Hehehe no tak,bo piłkarze Barcy są ponadzwykli? :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2011, 19:44

W kwestii techniki użytkowej to chyba tak :>

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 13:06

Jestem w szoku, oczywiście, jeśli to prawda. Ale kurna... gdzie do Barcelony taki grajek? :think: Co on by tam robił, poza siedzeniem w głębokich rezerwach rezerw?!

Obrazek
Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 18:34

Ciekawa rzecz, zakładając że rzeczywiście jest dobry i że te informacje mają jakiekolwiek pokrycie z rzeczywistością to na pewno jest to lepszy pomysł niż ze Szczęsnym.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 16:13

pumex pisze:Jestem w szoku, oczywiście, jeśli to prawda. Ale kurna... gdzie do Barcelony taki grajek? :think: Co on by tam robił, poza siedzeniem w głębokich rezerwach rezerw?!
Barca B gra w Segunda Division, więc nawet gdyby grał w rezerwach to sportowa degradacja na pewno by to nie była. No, chyba że Brescia awansuje do Serie A - wówczas lepiej byłoby, żeby został. Ale z Barcy B do pierwszego zespołu tylko jeden krok, a akurat w Katalonii nie boją się stawiać na młodych piłkarzy.

Jeśli faktycznie jest możliwość takiego transferu to na miejscu Bartosza głęboko zastanowiłbym się... Pierwszy Polak w FCB - zawsze mógłby się tym pochwalić w swoim CV :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:18

Jeszcze nikt nie wspomniał o wczorajszym meczu Barcy z Sevilla :?:

Kanoute zdecydowanie przegiął w końcówce, ale teatr w wykonaniu Fabregasa był irytujący. Ogólnie w ostatnich minutach było gorąco.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:22

francois pisze:Jeszcze nikt nie wspomniał o wczorajszym meczu Barcy z Sevilla :?:

Kanoute zdecydowanie przegiął w końcówce, ale teatr w wykonaniu Fabregasa był irytujący. Ogólnie w ostatnich minutach było gorąco.
widać w Barcy nie tylko szkółka piłkarska, ale i aktorska jest. Fabregas tam najwidoczniej pasuje.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:25

Słyszałem że wątpliwy karny :roll: . Ktoś kto oglądał wypowie się w tej kwestii? Co do wyniku: mnie ucieszył, jestem po prostu zawistny i denerwuje mnie to obecne dokoła "fapanie" nad Barceloną. Która oczywiście jest świetna i aktualnie najlepsza na świecie, ale ta otoczka w moim odczucie jednak trochę przesadzona.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:30

K.M. pisze:Słyszałem że wątpliwy karny :roll: . Ktoś kto oglądał wypowie się w tej kwestii?
Karny prawidłowy
K.M. pisze: Która oczywiście jest świetna i aktualnie najlepsza na świecie, ale ta otoczka w moim odczucie jednak trochę przesadzona.
To w końcu jest najlepsza czy nie?

Mam nadzieje, że Barcelona w tym sezonie nic nie wygra. Już wole Real

:prochno:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:33

K.M. pisze:Słyszałem że wątpliwy karny :roll: . Ktoś kto oglądał wypowie się w tej kwestii? Co do wyniku: mnie ucieszył, jestem po prostu zawistny i denerwuje mnie to obecne dokoła "fapanie" nad Barceloną. Która oczywiście jest świetna i aktualnie najlepsza na świecie, ale ta otoczka w moim odczucie jednak trochę przesadzona.
:ok: :ok: :ok:
Mam dokładnie to samo zdanie.

A co do karnego to wg mnie sędzia miał prawo go podyktować, ale należy zauważyć, że Iniesta po tym jak został zahaczony to utrzymał się przy piłce i kontynuował grę, a dopiero gdy Varas wybił mu piłkę to się przewrócił, Barca oddała strzał na bramkę w tej sytuacji, więc wykorzystali swój przywilej korzyści. Tak więc pretensje piłkarzy Sevilli chyba uzasadnione.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:34

Barcelona jest najlepsza.

Denerwuje jednak balonik pompowany przez kibiców (często też komentatorów) w którym drużyna z Katalonii przedstawiana jest jako nad drużyna i z którą zwycięstwo powinno być uznane za sukces sezonu :whistle: .

Też wolę Real. Mogliby utrzeć nosa Barcelonie :) .

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 16:33

Obrazek

To mi Real zaimponował... .

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 18:52

Gest piękny. :bravo: Ale nie dziwi, wszak to ich były piłkarz.
Tak btw. to oglądałem ich mecz dziś. Ze względu na Sahina, no i ten został wpuszczony w drugiej połowie, przy stanie 4:1 chyba. Nic wielkiego nie pokazał, widać było, że jest stremowany debiutem przed własną publicznością. Pierwsze dwa kontakty z piłką i straty. Z biegiem czasu się rozkręcał, ale nadal przy Alonso wyglądał jak uczeń przy mistrzu.

Obrazek
ODPOWIEDZ