Mercato (LATO 2024) DYSKUSJA
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Najpierw co do Di Lorenzo musiałyby się kluby dogadać, a jakoś mam wątpliwości czy będziemy mieć choćby podobną wycenę. Piłkarz chcieć sobie może, jest jeszcze AdL.
Co do umiejętności się nie wypowiem, ale jeśli to prawda, że Conte chciałby go zatrzymać to może nie jest zły. Za Danilo droga wolna.
Co do umiejętności się nie wypowiem, ale jeśli to prawda, że Conte chciałby go zatrzymać to może nie jest zły. Za Danilo droga wolna.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Na VS mówią, że Douglas Luiz i Koopmeiners to niezależne od siebie operacje. Nie mówiąc o Rabiocie, w którego miejsce ma przyjść Thuram...
Nie chce mi się wierzyć w takie 3 transfery, ale pożyjemy zobaczymy.
Wierzę, że Chiesa zostanie. Ponadto przydałby się zmiennik na skrzydła (najlepiej solidny i doświadczony po obu stronach), jeśli rzeczywiście mamy grać 433/4231.
Nie chce mi się wierzyć w takie 3 transfery, ale pożyjemy zobaczymy.
Wierzę, że Chiesa zostanie. Ponadto przydałby się zmiennik na skrzydła (najlepiej solidny i doświadczony po obu stronach), jeśli rzeczywiście mamy grać 433/4231.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja się cieszę że w końcu będę mógł wrócić do oglądania Juve. Każdy zawodnik dostanie ponowną szansę pod nowym trenerem i za rok ponowne czystki. Póki co jedziemy w dół z zarobkami i opychamy co możemy.
Póki co:
Koni De Winter - 8mln
Kaio Jorge - 7,2mln
15,2mln na plus
Jeszcze było że Rovella i Pellegrini muszą zostać wykupieni (ale niestety dopiero po sezonie 2024/25) bo spełniły się określone warunki. Więc w sumie 21mln w przyszłym sezonie, co by w sumie pokryło:
Di Gregorio (18+2) bo on ma być wypożyczenie z obowiązkowym wykupem.
Jak Szczęsny pójdzie za 5mln to następne 5mln do budżetu czyli w sumie 20mln. Tyle mamy ponoć dopłacić do Luiz-a właśnie(plus zawodnicy)
Póki co:
Koni De Winter - 8mln
Kaio Jorge - 7,2mln
15,2mln na plus
Jeszcze było że Rovella i Pellegrini muszą zostać wykupieni (ale niestety dopiero po sezonie 2024/25) bo spełniły się określone warunki. Więc w sumie 21mln w przyszłym sezonie, co by w sumie pokryło:
Jak Szczęsny pójdzie za 5mln to następne 5mln do budżetu czyli w sumie 20mln. Tyle mamy ponoć dopłacić do Luiz-a właśnie(plus zawodnicy)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Co to ma za znaczenie jak w Juve nigdy gotówka problemem nie była ?Profesor pisze: ↑11 czerwca 2024, 17:39 Ja się cieszę że w końcu będę mógł wrócić do oglądania Juve. Każdy zawodnik dostanie ponowną szansę pod nowym trenerem i za rok ponowne czystki. Póki co jedziemy w dół z zarobkami i opychamy co możemy.
Póki co:
Koni De Winter - 8mln
Kaio Jorge - 7,2mln
15,2mln na plus

A jak ktoś naprawdę chce się ograniczać do liczenia ile to kasy do klubu nie wpłynie to pragnę zauważyć, ze idąc tą logiką spłacić trzeba Keana, Loce, Vlaho, Chiesa itd., także już na w połowie ta kasą się Wam kończy

Wartość:
De Wintera na 12.2023 to 0,643 mln, teraz mniej czyli praktycznie cała kasa to zysk kapitałowy.
Kaio Jorge na 12.2023 to 3,683 mln, teraz pewnie ok 2,5 mln czyli 5 zysku kapitałowego
Szczęsny na 12.2023 to 2,333 mln, teraz ok 1,4 mln czyli ok 3,5 mln zysku
Czyli realnie ok 16,5 mln zysku ale to na to okienko, gdzie dalej koszty amortyzacji są ogromne szczególnie ze względu na Vlaho, Chiesę, Bremera czy Arthura.
Dlatego właśnie Pelelgrini i Rovella są wypożyczeni na 2 lata, by ich wartości księgowe odpowiedni na koniec 20223 rok 5,824 mln oraz 11,621 mln, za półtora roku sporo mniejsze.
Jak @Maly wrzucał, ze nasi się zobowiązali wykazać zysk za sezon 26/27, stąd jeżeli to jest prawda pchanie się jednocześnie w takie deale jak Luiz pewnie ok 70 mln wartości księgowej czy Koopmieiers ok 60 mln to po prostu głupota, gdyż za te 2 lata będzie trzeba kogoś poświęcać by spinać budżet a to i tak jeżeli wypalą a jeżeli nie wypalą to nawet nie chcę myśleć w jakiej doopie będzie Juventus.
Na tę chwilę trzeba wyjaśnić przede wszystkim kwestie Vlaho, już przespano kwestię kontraktów Chiesy, Kenniego czy Ilinga, i teraz są z tym pewnie jak nie duże problemy. Dlatego z Vlaho trzeba krótko albo się zgadza na nowy lepszy dla klubu kontrakt albo po prostu szukają na niego kupca ew. starają się wypożyczyć, koszty związane z jego kontraktem będą ogromne, zupełnie nie proporcjonalne do jego gry.
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Myślę,że trzeba być realistą i każdy popełnia błędy, aczkolwiek tylko szaleniec je powiela. Już AA (tfu!) ze swoją megalomanią wpędził nas w obecne kłopoty, toteż należałoby nie wchodzić w te same dziury, po prostu. Błędy Giuntoliego datują się już od ostatniego okienka, gdzie powinniśmy odpalić Burgera, albo podpisać z nim kontrakt, Alcaraza będę najprwdopodobniej wypominał po jego kres w Juve (kwintensencja niekompetencji), no i szalona propozycja dla Rabiot, gdzie absolutnie nikt mu szóstki nie da, nawet 5M jest dla mnie ciężkie do uwierzenia. Trzeba z nim krótko, dwa tygodnie do namysłu, jak nie to na razie i nie za 7M na litość boską.
Gdyby nie zobowiązania sezonu 2026/27 to miał bym to gdzieś, bo te "brakujące" 50-70M wujek Elkann by dosypał, niesety mamy zobowiązanie wykazania zysku kapitałowego na wspomniany okres, toteż te wszystkie kwoty nie spinają się zerojedynkowo jak co poniektórzy to rozpisują, a jest jak @Adi pisze i podzielam jego obawy.
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Volto pisze: ↑11 czerwca 2024, 19:12Myślę,że trzeba być realistą i każdy popełnia błędy, aczkolwiek tylko szaleniec je powiela. Już AA (tfu!) ze swoją megalomanią wpędził nas w obecne kłopoty, toteż należałoby nie wchodzić w te same dziury, po prostu. Błędy Giuntoliego datują się już od ostatniego okienka, gdzie powinniśmy odpalić Burgera, albo podpisać z nim kontrakt, Alcaraza będę najprwdopodobniej wypominał po jego kres w Juve (kwintensencja niekompetencji), no i szalona propozycja dla Rabiot, gdzie absolutnie nikt mu szóstki nie da, nawet 5M jest dla mnie ciężkie do uwierzenia. Trzeba z nim krótko, dwa tygodnie do namysłu, jak nie to na razie i nie za 7M na litość boską.
Gdyby nie zobowiązania sezonu 2026/27 to miał bym to gdzieś, bo te "brakujące" 50-70M wujek Elkann by dosypał, niesety mamy zobowiązanie wykazania zysku kapitałowego na wspomniany okres, toteż te wszystkie kwoty nie spinają się zerojedynkowo jak co poniektórzy to rozpisują, a jest jak @Adi pisze i podzielam jego obawy.
Serio jesteś kibicem Juve i robisz TFU na AA ? A dzięki komu mamy teraz tych młodziaków? Kto rozwijał projekt Next gen? Kto jezdził i przekonywał takich Huijsenów, Kenanów,Mirettich ,Barbierich i innych?
Eh Volto,Volto ...
- Oldfan
- Juventino
- Podziekował: 103 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Nie po prostu w piłce pewne rzeczy widać po latach, a kibice często oceniają na już na teraz.
Takie wypromowanie Soule,Yildiza,Huijsena, Mirretiego i kilku innych to ile 100 baniek-150 baniek zaoszczędzone?

Ale najlepiej robić tfuuu, wyzywać i nie rozumieć niczego, a w internecie robić za speca.
Tyle z mojej strony, bo się zlecicie zaraz i zaczniecie atakować.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 77 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Nasz Zarząd przedłużył wreszcie umowę z Allegrim, bo nie jestem w temacie, a taki jeden gość pisał, że to pewne i Maxiu dostanie nowy kontrakt w nagrodę za osiągane z Juve wyniki?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Marcin890124
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Ponoć Di Lorenzo zdradził żonę z kobietą z Neapolu. Żona postawiła ultimatum - nie chce już oglądać tego miasta więc żeby byli dalej razem musi być transfer.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
12 mln to drugi największy kontrakt w historii Juve, po Ronaldo. Więcej niż Higuain, więcej niż Tevez (wtedy zresztą na pensje wydawaliśmy dwa razy tyle co w przyszłym sezonie!), a gdzie Dusanowi do nich.BianconeroKSG pisze: ↑11 czerwca 2024, 14:03 Witam wszystkich!![]()
Widzę wielu nie żałowałoby utraty Vlaho. Ja w Dusana nadal wierzę i liczę, że na dobre odpali już niedługo. Ma chłop pewien instynkt, który im dalej w sezon to uwidaczniał się coraz częściej. Noga ułożona dobrze, ale ciążyła mu mała ilość, a więc waga każdej sytuacji bramkowej. Oczywiście zdaję sobie sprawę z jego fatalnych wyborów przy odgrywaniu do kolegów. Ciągle mam wrażenie, że był ofiarą defensywnej i nieułożonej z przodu taktyki Allegriego. Pytanie jaka będzie nasza gra pod Mottą...
Tych 12mln nie rozumiem, tzn. byłbym w stanie gdyby były obwarowane w odpowiedni sposób. Na dziś dzień nie stał się topowym napastnikiem i nie zasługuje na takie pieniądze. Za długo jego dojrzewanie trwa, niestety. Przyszły sezon to zweryfikuje w moim odczuciu.
- Marcin890124
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 45 razy
Co wy na to ? Fagioli jeszcze musi być.
- BianconeroKSG
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
@Paya
Tak, zgadzam się. Dlatego napisałem o tych obwarowaniach (o wymaganych statystykach, których brak). Dzielą Dusana od nich Himalaje na dziś dzień. Czy będzie jakikolwiek podjazd pod takich kozaków jak Carlitos i Pipita na przyszłość - to według mnie okaże się właśnie w najbliższym czasie. Celowo mówię o podjeździe, a nie dorównaniu. Talentu chłopakowi odmówić nie można, zaparcia też. Pytanie co teraz, bo póki co zdecydowanie piłkarsko za mało z jego strony.
Napisałem o teoretycznych obwarowaniach, ponieważ one determinowałyby też wynik Juventusu, zyski z rozgrywek, marketingu itd. Od czasów Higuaina i Teveza minęło ładnych kilka lat. Zarówno ceny jak i płace wystrzeliły w kosmos przez ten czas.
BTW, niedawno oglądałem na yt jakieś kompilacje goli Pipity... Ile to jest wspomnień i emocji. Tęskno za nimi i za takim poziomem piłkarskim w Juventusie. Jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało. Obyśmy nie musieli długo czekać.
Tak, zgadzam się. Dlatego napisałem o tych obwarowaniach (o wymaganych statystykach, których brak). Dzielą Dusana od nich Himalaje na dziś dzień. Czy będzie jakikolwiek podjazd pod takich kozaków jak Carlitos i Pipita na przyszłość - to według mnie okaże się właśnie w najbliższym czasie. Celowo mówię o podjeździe, a nie dorównaniu. Talentu chłopakowi odmówić nie można, zaparcia też. Pytanie co teraz, bo póki co zdecydowanie piłkarsko za mało z jego strony.
Napisałem o teoretycznych obwarowaniach, ponieważ one determinowałyby też wynik Juventusu, zyski z rozgrywek, marketingu itd. Od czasów Higuaina i Teveza minęło ładnych kilka lat. Zarówno ceny jak i płace wystrzeliły w kosmos przez ten czas.
BTW, niedawno oglądałem na yt jakieś kompilacje goli Pipity... Ile to jest wspomnień i emocji. Tęskno za nimi i za takim poziomem piłkarskim w Juventusie. Jakkolwiek śmiesznie by to nie brzmiało. Obyśmy nie musieli długo czekać.