Sezon 2016/2017
- Robaku
- Juventino
Milan się chyba nasycił Supercoppa Italia i mu chyba wystarczyło. Co prawda Ljajić zmarnował karnego, ale jest 2:0, po 30 minutach, choć wiemy, ze to niebezpieczny wynik.
Crunny co ty gadasz - ściągneliśmy dwóch najlepszych zawodników spoza Juve z zeszłego sezonu Pipite i Pjanicia. Mniemam, że w tym sezoni jeśli Berardi, Bernardeschi, Donnaruma czy inni mają klauzulę to będą w Juve w to lato. Wiadomo, ze kluby z Serie A nie chcą z nami dyskutować o transferach, dlatego możemy wykupić zawodników z najlepszych druzyn wloskiej ligi jak Inter, Neapol, Roma, Milan, tylko i wyłącznie na podstawie klauzuli.
Crunny co ty gadasz - ściągneliśmy dwóch najlepszych zawodników spoza Juve z zeszłego sezonu Pipite i Pjanicia. Mniemam, że w tym sezoni jeśli Berardi, Bernardeschi, Donnaruma czy inni mają klauzulę to będą w Juve w to lato. Wiadomo, ze kluby z Serie A nie chcą z nami dyskutować o transferach, dlatego możemy wykupić zawodników z najlepszych druzyn wloskiej ligi jak Inter, Neapol, Roma, Milan, tylko i wyłącznie na podstawie klauzuli.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- pablo1503
- Juventino
E tam, masa piłkarzy strzela w środek. Pech chciał, że Donnarumma nie zdecydował się robić ruchu. Bardziej mnie śmieszy w takich sytuacjach, że piłkarz, który gra kupę, nie robi nic pożytecznego, nagle podchodzi na pazerniaka po piłkę i pudłuje.CavAllano pisze:Karny zmarnowany w taki sposób.

- Il Fenomeno
- Juventino
Romagnoli / Rugani / Caldara
statystyki na mecz do dziś

statystyki na mecz do dziś

- Robaku
- Juventino
o18.00 na eleven - Bergamo przeciwko Sampie.
A w Atalancie od 1 minuty nasz Caldara i Spinazolla, do tego kochający Juve Conti - chętnie meczyk zobacze, bo do tego Linetty od pierwszego składu.
Gasperini postanowił dać zadebiutować kolejnym graczom - 18 latkom - Bastoni - środkowy obrońca więc pewnie stworzy parę z Caldarą i Melegoniemu, który ma zastąpić Kessiego lub Galiardiniego.
No niesamowita jest ta Atalanta. Zresztą Romano podał informację, że tym Melegonim to się interesujemy.
A w Atalancie od 1 minuty nasz Caldara i Spinazolla, do tego kochający Juve Conti - chętnie meczyk zobacze, bo do tego Linetty od pierwszego składu.
Gasperini postanowił dać zadebiutować kolejnym graczom - 18 latkom - Bastoni - środkowy obrońca więc pewnie stworzy parę z Caldarą i Melegoniemu, który ma zastąpić Kessiego lub Galiardiniego.
No niesamowita jest ta Atalanta. Zresztą Romano podał informację, że tym Melegonim to się interesujemy.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- juvemaroko
- Juventino
Roma juz prowadzi I zapewnie zdobedzie komplet Punktow.
Pewnie oba nasze spotkanie w Napoli I w Rzymie beda bardzo wazny dla koncowego uklad tabelii.
Pewnie oba nasze spotkanie w Napoli I w Rzymie beda bardzo wazny dla koncowego uklad tabelii.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Przez to, że Romę i Napoli trenują bardzo ogarnięci trenerzy, wygląda na to, że długo się od nich nie odczepimy.
Szkoda tych 3 pkt w Genoi, bo Genoa gra w tym sezonie straszny piach, a mimo to ponieśliśmy z nimi najwyższą i najgorszą pod względem stylu porażkę.
Dobrze, że końca sezonu czekają nas jeszcze tylko 2 arcytrudne wyjazdy z Napoli i Romą + 1 trudny do Bergamo. Póki w domu wygrywamy wszystko, to jestem spokojny :hellyes:
Szkoda tych 3 pkt w Genoi, bo Genoa gra w tym sezonie straszny piach, a mimo to ponieśliśmy z nimi najwyższą i najgorszą pod względem stylu porażkę.
Dobrze, że końca sezonu czekają nas jeszcze tylko 2 arcytrudne wyjazdy z Napoli i Romą + 1 trudny do Bergamo. Póki w domu wygrywamy wszystko, to jestem spokojny :hellyes:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 202 razy
To, że Roma prowadzi ze słabym Cagliari żadna niespodzianką nie jest. Ja mam ból dupy z tego, że Napoli wywiozło komplet z Mediolanu gdzie my tak naprawdę nie zagroziliśmy Milanowi z małymi momentami naturalnie. Jakieś Crotone wywozi remis z Genoi po meczu z drużyną, która nas zgniotła. Tydzień temu wtopa z Violą, którą regularnie klepaliśmy. Teraz mamy mecz z Sassuolo i szczerze powiedziawszy obawiam się tego meczu a porażka mnie nie zdziwi.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 202 razy
Ale to mam właśnie na myśli. Mam nadzieję, że nie pokażemy w meczu z Sassuolo antyfutbolu jakbyśmy po raz pierwszy grali w piłkę. Zwycięstwo z Sassuolo a potem z interem jest naszym zafajdanym obowiązkiem.

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Warto zaznaczyć, że roma nie traci praktycznie goli. Ostatnie 8 spotkań to 7 wygranych i porażka z nami. W tym 5 spotkań ,, na 0''. Wiedziałem, że ze Spallettim będą groźni. To będzie ciężka walka o tytuł. Wydawało się, że letnimi transferami odjechaliśmy rywalom, ale jednak straciliśmy gdzieś indziej... Po gongu z Genoą żadne wpadki nie powinny mieć miejsca. A tu za chwilę kompromitacja w SPW i porażka z violą. Coś nie działa jak należy, widać to w tabeli. To miał być okres gdzie będziemy punktować regularnie w lidze, mając odpoczynek od LM. Nasza najdłuższa serie to 4 wygrane z rzędu. Taki inter ma już 6 (+ 7 Pescara). Nie potrafimy nawet remisować, albo wygrana albo porażka. Tracimy mnóstwo goli. Nasz najgorszy bilans od 2012 roku. Mamy -16 a w tamtym sezonie skończyliśmy z -20.
Nie skreślałbym też Napoli. Bardzo się rozpędzili. Walka o tytuł według mnie będzie bardzo zacięta. Dużą rolę odegra to, jak pójdzie zespołom w pucharach.
Gdybyśmy grali na swoim poziomie, to ligę już prawie byśmy zamykali. Teraz musimy być skoncentrowani, z czym miewamy problemy. Terminarz też niezbyt nam sprzyja w ewentualnym powiększaniu przewagi. do zaległego meczu z Crotone, musimy zachować minimum ten 1 pkt. przewagi.
Nie skreślałbym też Napoli. Bardzo się rozpędzili. Walka o tytuł według mnie będzie bardzo zacięta. Dużą rolę odegra to, jak pójdzie zespołom w pucharach.
Gdybyśmy grali na swoim poziomie, to ligę już prawie byśmy zamykali. Teraz musimy być skoncentrowani, z czym miewamy problemy. Terminarz też niezbyt nam sprzyja w ewentualnym powiększaniu przewagi. do zaległego meczu z Crotone, musimy zachować minimum ten 1 pkt. przewagi.

- Cabrini_idol
- Juventino
Crotone, Cagliari, Palermo, Empoli, Udinese - to nasz terminarz po meczu z interem. Choć w sumie inter u siebie to też łatwy przeciwnik patrząc na to co robimy u siebie od 27 spotkań
. Także nie ma co panikować.... luty i początek marca mamy mega łatwy terminarz.
zobaczcie na inter, ok mają fajną serię ale zaraz się skończy bo mieli super terminarz w grudniu/styczniu. Zaraz my wskakujemy w łatwy okres i sądzę, że na początku marca będziemy mieć plus minus 10-12 pkt przewagi nad 2 zespołem.

zobaczcie na inter, ok mają fajną serię ale zaraz się skończy bo mieli super terminarz w grudniu/styczniu. Zaraz my wskakujemy w łatwy okres i sądzę, że na początku marca będziemy mieć plus minus 10-12 pkt przewagi nad 2 zespołem.

- Ivory
- Juventino
Do tego dodam jeszcze, że od 2005 roku Serie A wygrywa zawsze drużyna, która traci najmniej goli na wyjazdach.Dragon pisze:Warto zaznaczyć, że roma nie traci praktycznie goli....
Tracimy mnóstwo goli. Nasz najgorszy bilans od 2012 roku.
Na obecną chwilę - sytuacja, jeśli chodzi o wyjazdy przedstawia się następująco:
Juventus - 9 wyjazdów, bramki 13:10 straconych
Roma - 11 wyjazdów, bramki 14:11 straconych
Napoli - 10 wyjazdów, bramki: 20:11 straconych
A tak przestawiają się wyjazdowe bilanse bramkowe mistrzów z lat 2005-2016
Juventus - 38:14, 27:13, 33:14, 35:14, 28:8
Milan - 23:12
Inter - 33:16, 33:19, 28:12, 38:15
Juventus 2005/2006 – 38:15
No właśnie, Napoli. Jeżeli przyłożymy wyjazdowe bilanse bramkowe mistrzów z poprzednich lat, które oscylują w proporcjach 2:1 do aktualnych dokonań to okazuje się, że w tym momencie najbliżej "modelowego bilansu"; dającego mistrzostwo znajduje się właśnie Napoli (20:11). I z tego też powodu upatruję bardziej w Napoli niż w Romie czarnego konia. Poza tym Roma bardziej pasuje mi do drużyny, która mając mistrzostwo na wyciągnięcię ręki po prostu "sfajda się" w którejś z ostatnich kolejek.Dragon pisze:Nie skreślałbym też Napoli. Bardzo się rozpędzili
Podsumowując, jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to zaliczyliśmy znaczny regres i wydaje się niemal pewne, że przekroczymy bezpieczny pułap, a w związku z tym przewidywania „plus minus 10-12 pkt przewagi nad 2 zespołem” wydają się wariantem wybitnie skrajnie optymistycznym.
Już najbliższy wyjazdowy mecz z Sassuolo pokaże, czy jesteśmy w stanie szarpnąć cuglami czy też powtórzy się patologia i wtedy w mojej ocenie znajdziemy się na kursie i ścieżce ku możliwej utracie scudetto, co dotąd było wymysłem naszych wrogów.
Trzeba też pamiętać, że seria domowych zwycięstw nie będzie trwać wiecznie i też się kiedyś skończy, tym bardziej, że seria naprawdę długo już trwa.Crunny pisze:Póki w domu wygrywamy wszystko, to jestem spokojny
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Cabrini, pisząc, że nie ma kiedy odskoczyć, miałem przed oczami termianarz i Romy i NapoliCabrini_idol pisze:Crotone, Cagliari, Palermo, Empoli, Udinese - to nasz terminarz po meczu z interem. Choć w sumie inter u siebie to też łatwy przeciwnik patrząc na to co robimy u siebie od 27 spotkań. Także nie ma co panikować.... luty i początek marca mamy mega łatwy terminarz.

Chciałbym, ale odleciałeś.Cabrini_idol pisze:sądzę, że na początku marca będziemy mieć plus minus 10-12 pkt przewagi nad 2 zespołem.
Co do Romy jeszcze. U siebie mają bilans 10-0-0. Ich kluczowy gracz Salah, jest na PNA (w przypadku Napoli to 2 podstawowych defensorów). Nainngolan ma formę Vidal z sezonu 12/13.
Kolejne aspekty opisał kolega Ivory. Mnie tylko denerwuje, że ta liga jest ciekawa nie przez silnych rywali, tylko przez nasze frajerstwo.
Fascynujące jest równocześnie walka o króla strzelców. Czegoś takiego nie było dawno. Ponadto po 21 kolejkach znamy już spadkowiczów: Palermo