LM 14/15 (FINAŁ): JUVENTUS 1-3 Barcelona
- wojokamil
- Juventino
Im więcej czytam i oglądam zapowiedzi, opinii i newsow przed meczem tym większy stres. Masakra, dzisiaj żadnej kawy nie trzeba było z rana, tylko wejść w newsy, żeby się pobudzić.
Co do samego meczu, to nasze szanse są bardzo nikłe, ważne by nie stracić bramki na początku, która prawdopodobnie ustawi mecz (jak chociażby pamiętny rykoszet z Bayernem).
Niech wchodzą całym zespołem na naszą połowę i grajmy kontry. Wygrany pojedynek z obrońcami 1 na 1 i myślę że bedziemy mieli sporą szansę coś ustrzelić. Do tego jednak bedzie potrzebna dobra dyspozycja Teveza, Moraty, Pogby i ewentualnie Pereyry. Bardziej niiż rozbijania bunkrow nie lubimy wysokiego pressingu, a takim gra niestety Barcelona. Ale pressing to miecz obusieczny, więc i długim podaniem od Pirlo też mogą zostać skarceni. Za Enrique Barca gra więcej crossów/przerzutów, więc nie porównywałbym jej do tych pojedynków z Milanem. Real pokazał, że przy dobrych zagraniach na skrzydło za plecy (często podłączający się boczni Evra i Lichy) można tworzyć u nas zagrozenie.
Co dziwne mam wrażenie, że jak Barcelona strzeli pierwsza to zejdzie presja i ciśnienie (zarówno u naszych zawodników jak i u mnie), ale jak my to pewnie przy 1:0 będzie stres jeszcze większy niż wszystkie mecze tego sezonu razem wzięte.
Wygrajmy to panowie!
Co do samego meczu, to nasze szanse są bardzo nikłe, ważne by nie stracić bramki na początku, która prawdopodobnie ustawi mecz (jak chociażby pamiętny rykoszet z Bayernem).
Niech wchodzą całym zespołem na naszą połowę i grajmy kontry. Wygrany pojedynek z obrońcami 1 na 1 i myślę że bedziemy mieli sporą szansę coś ustrzelić. Do tego jednak bedzie potrzebna dobra dyspozycja Teveza, Moraty, Pogby i ewentualnie Pereyry. Bardziej niiż rozbijania bunkrow nie lubimy wysokiego pressingu, a takim gra niestety Barcelona. Ale pressing to miecz obusieczny, więc i długim podaniem od Pirlo też mogą zostać skarceni. Za Enrique Barca gra więcej crossów/przerzutów, więc nie porównywałbym jej do tych pojedynków z Milanem. Real pokazał, że przy dobrych zagraniach na skrzydło za plecy (często podłączający się boczni Evra i Lichy) można tworzyć u nas zagrozenie.
Co dziwne mam wrażenie, że jak Barcelona strzeli pierwsza to zejdzie presja i ciśnienie (zarówno u naszych zawodników jak i u mnie), ale jak my to pewnie przy 1:0 będzie stres jeszcze większy niż wszystkie mecze tego sezonu razem wzięte.
Wygrajmy to panowie!
- Julek997
- Juventino
nie wytrzymuje już tego napięcia !!!! mam nadzieję, że to bedzie najlepszy mecz Juve jaki w życiu będę widział !! martwi mnie, że jak wygrywaliśmy LM to tylko po karnych;/ jak będą karne, wtedy co to beda za emocje !!
JUVEEEE
JUVEEEE
- eastsider
- Juventino
postawilem kupę hajsu na kartkę Vidala. Myślę, że dzisiaj trochę powycina.
Nie wiem jak Wy liczycie te szanse ale z moich obliczeń wynika, że Juve ma 50% szans. Tyle samo co Barcelona. Z tym, że to nie Juve gra pod presją i Juve nic nie musi a tak się gra zdecydowanie łatwiej.
Nie wiem jak Wy liczycie te szanse ale z moich obliczeń wynika, że Juve ma 50% szans. Tyle samo co Barcelona. Z tym, że to nie Juve gra pod presją i Juve nic nie musi a tak się gra zdecydowanie łatwiej.
- grande amore
- Juventino
Siedze jak na szpili i patrzac na zegar systemowy, przelykam raz po raz sline. O rety, jak mi serducho wali. Z kazda minuta coraz szybciej i mocniej. Cisnienie tez sie podnosi. Niedobrze. Moge zejsc na udar. Ale mam to dokladnie tam, gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe. Najwyzej umre szczesliwa :-P Ale mam nadzieje, ze wytrzymam caly ten natlok emocji i bede mogla sie nim z wami tu podzielic 8-)
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- juventino2
- Juventino
Cóż to będzie za wieczór!
Podobnie jak inni, czekam na finał LM 12 lat, w sumie to pierwszy mój świadomy sezon kibicowania to był 03/04 także... Czekałem tyle lat na to by ukochany klub mógł być w tym miejscu. Od Rimini do Berlina. Cóż za piękna historia rodem z Hollywood. Osobiście twierdze że nawet jeśli dziś przegramy 0:4 po paskudnej grze to i tak będę dumny z naszych graczy. To co osiągnęli w tym sezonie to świetny wynik i prawie ideał. Od Barcy jesteśmy słabsi i równie dobrze możemy z nimi wygrać jak i polec z kretesem.
Miałem dylemat czy oglądać mecz samotnie, przeżywając i zapamiętując każdą minutę czy ze znajomymi. Wybrałem drugą opcję i mimo że pewnie trochę z meczu umknie to liczę na wielkie emocje.
Forza Juventus!
Podobnie jak inni, czekam na finał LM 12 lat, w sumie to pierwszy mój świadomy sezon kibicowania to był 03/04 także... Czekałem tyle lat na to by ukochany klub mógł być w tym miejscu. Od Rimini do Berlina. Cóż za piękna historia rodem z Hollywood. Osobiście twierdze że nawet jeśli dziś przegramy 0:4 po paskudnej grze to i tak będę dumny z naszych graczy. To co osiągnęli w tym sezonie to świetny wynik i prawie ideał. Od Barcy jesteśmy słabsi i równie dobrze możemy z nimi wygrać jak i polec z kretesem.
Miałem dylemat czy oglądać mecz samotnie, przeżywając i zapamiętując każdą minutę czy ze znajomymi. Wybrałem drugą opcję i mimo że pewnie trochę z meczu umknie to liczę na wielkie emocje.
Forza Juventus!
- Prokson
- Juventino
http://weszlo.com/2015/06/06/siedem-fin ... ral-becki/
ósmy ósmy
tętno już teraz ponad 30% wyzsze niz normalnie! podczas ewentualnych karnych - pewny zawał :lol:
ósmy ósmy

tętno już teraz ponad 30% wyzsze niz normalnie! podczas ewentualnych karnych - pewny zawał :lol:
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mam nadzieje, że nie dojdzie do karnych, strasznie się boje powtórki z Milanem, a tego moje serce chyba nie przeżyje.
Proszę was tylko o jedno zaufajcie Maxowi. W przerwie meczu z realem każdy już nas skazywał na pożarcie:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... &start=240
Myślę, że wyjdziemy obsrani i będziemy tak grać przez 10minut, wyczekując na ruch Barcy (zgodnie z zapowiedzią Allegriego), jeżeli to przeżyjemy to ruszmy na przeciwnika.
Jeżeli zaś wypowiedź Allegriego to tylko blef, to dzisiaj ruszymy od pierwszych minut po bramkę, a jeżeli nam się nie uda to pewnie dopiero po połowie zobaczymy jakieś ataki na bramkę.
Proszę was tylko o jedno zaufajcie Maxowi. W przerwie meczu z realem każdy już nas skazywał na pożarcie:
Myślę, że wyjdziemy obsrani i będziemy tak grać przez 10minut, wyczekując na ruch Barcy (zgodnie z zapowiedzią Allegriego), jeżeli to przeżyjemy to ruszmy na przeciwnika.
Jeżeli zaś wypowiedź Allegriego to tylko blef, to dzisiaj ruszymy od pierwszych minut po bramkę, a jeżeli nam się nie uda to pewnie dopiero po połowie zobaczymy jakieś ataki na bramkę.
- Argonessar
- Juventino
Jeszcze tylko dwie godzinki. A ja nadal naiwnie próbuję sklecić chociaż dwa zdania, pisząc pracę dyplomową
Dobra, olać to, jutro sklecę. Albo po jutrze. :lol:
Nie zamierzam mierzyć sobie ciśnienia, ale serducho wali dużo szybciej niż zawsze. To czekanie jest najgorsze. Cały czas powtarzam sobie, że Messi i spółka to tez tylko ludzie, mogą mieć gorszy dzień. A my lepszy. Ile ja bym dał za to zwycięstwo...
Armia Juventusu do boju! Forza Juve!!!
Ale dziś jest Turek i obyśmy mogli krzyczeć pod koniec: "Turku, kończ ten mecz!"

Nie zamierzam mierzyć sobie ciśnienia, ale serducho wali dużo szybciej niż zawsze. To czekanie jest najgorsze. Cały czas powtarzam sobie, że Messi i spółka to tez tylko ludzie, mogą mieć gorszy dzień. A my lepszy. Ile ja bym dał za to zwycięstwo...

Armia Juventusu do boju! Forza Juve!!!
Nie prawda, ja pisałem że wierzę w naszych. I narzekałem na arbitra, choć nie miałem chyba racji.Aleexxx pisze: Proszę was tylko o jedno zaufajcie Maxowi. W przerwie meczu z realem każdy już nas skazywał na pożarcie:

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Od 19:00 studio na C+, ogladamy i sluchamy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- pablo1503
- Juventino
Dobra, mandat złapałem, ale na moje szczęście stówki nie przekroczyłem, więc jest git 8)
Teraz może być tylko lepiej albo gorzej
Jakoś zeszło ze mnie to ciśnienie w tej chwili. Podejrzewam, że wróci, ale na razie luzik.
Teraz może być tylko lepiej albo gorzej
Jakoś zeszło ze mnie to ciśnienie w tej chwili. Podejrzewam, że wróci, ale na razie luzik.

- mazi12
- Juventino
Półtora godziny do najważniejszego meczu od 12 lat :oops: Miota mną jak szatanem, nie wiem co ze sobą zrobić, zaraz leci pierwsze piwo bo trzeba się chociaż trochę rozluźnić. Kurde, niech nasi powalczą jak prawdziwi gladiatorzy, niech wyrwą z gardeł to zwycięstwo choćby mieli przebiec po 20km w tym meczu.
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Magda pisze:Siedze jak na szpili
OKej, piweczko juz dziala, czas zaczac przygotowywac spaghetti. Madziu i Panowie, ja w odroznieniu od wielu tutaj jestem spokojny, jak przed meczami z Realem (nawet jak nam strzelili pomyslalem: odrobimy). Damy rade, mamy zawodnikow ktorzy grali na MŚ, na mistrzostwach swoich kontynentow, ktorzy grali z najlepszymi klubowymi druzynami Europy i nie zawodzili!
Marzenie: chcialbym zagrac w tym meczu...
WIERZE W TEN SUKCES! I SAY WE FIGHT!!!
ED. Piekne slowa w reportazu o Juve: "po degradacji do Serie B - niekoniecznie sprawiedliwej"
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2015, 19:38 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl