Serie A (36): JUVENTUS 1-1 Lecce
- Kuben
- Juventino
Pisałem to kiedyś niejednokrotnie. Strasznie denerwujące czasami jest to wyprowadzanie piłki od bramkarza do najbliższego obrońcy i obawiałem się tego, że kiedyś to się zemści i zemściło się (i to w takim momencie). Żenująca postawa Gigiego, zamiast wybić piłkę od razu to chciał pobawić się w Pirlo... końcówka meczu, Lecce naciska, nam z przodu nie idzie i jeszcze decydować się na taki cyrk :doh:
Żeby nie było cała drużyna zagrała słabo. Wystarczyło strzelić jeszcze jedną bramkę i nie byłoby płaczu. Jeśli Marotta nie sprowadzi nam napastnika światowego formatu, który właśnie w takich meczach będzie potrafił CHOCIAŻ być bardziej skutecznym będzie partaczem. Widać jak na dłoni, że mamy żałosną siłę w tej formacji, najlepszy strzelec ma 10 bramek :roll: i trzeba bardzo mocnego wzmocnienia. Za każdą cenę.
Już widzę jaką motywację złapie teraz Milan, a my jaką srakę w gaciach będziemy mieć w meczu z Cagliari.
Żeby nie było cała drużyna zagrała słabo. Wystarczyło strzelić jeszcze jedną bramkę i nie byłoby płaczu. Jeśli Marotta nie sprowadzi nam napastnika światowego formatu, który właśnie w takich meczach będzie potrafił CHOCIAŻ być bardziej skutecznym będzie partaczem. Widać jak na dłoni, że mamy żałosną siłę w tej formacji, najlepszy strzelec ma 10 bramek :roll: i trzeba bardzo mocnego wzmocnienia. Za każdą cenę.
Już widzę jaką motywację złapie teraz Milan, a my jaką srakę w gaciach będziemy mieć w meczu z Cagliari.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- 11-17-10
- Juventino
Dziwi mnie czemu po kontuzji DC Conte nie zdecydował się na 4-3-3 z Kielonem po lewej, przecież musiał być świadomy że Caceres zupełnie sobie tam nie radzi. A mecz to zawalili w dużej mierze tacy pokroju Vucinica i Pirlo, którzy wczoraj chcieli dowieźć 1-0 kompletnie na stojąco.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Albo nie 0-1 8) Reszta zespołu ten mecz wygrała. Buffon go zremisował.stahoo pisze:Ale reszta zespołu doprowadziła do tego, że w tej 85 minucie było 1-0 a nie 3-0.
Na szczęście Gigi to Gigi, weźmie to na klatę i dzięki temu będzie jeszcze lepszy.
Conte wydaje się być nieprzekonany do Giaccheriniego na prawym skrzydle ataku. Nie wiem dlaczego tak jest.11-17-10 pisze:Dziwi mnie czemu po kontuzji DC Conte nie zdecydował się na 4-3-3 z Kielonem po lewej
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Ten mecz tylko utwierdza w przekonaniu, że wizytówką dzisiejszego Juventusu jest 4-3-3. Nie dość, że boki obrony wtedy funkcjonują jak należy, to i potrafimy zasypać przeciwnika sytuacjami do strzelenia gola. W 3-5-2 I Lichy i Caceres(DC) przechodzą obok meczu a my mamy może 2 okazje. I nie patrze tutaj tylko na spotkanie z Lecce.
- Corcky
- Juventino
Szkoda mi Buffona. Mam nadzieję, że się nie załamie. Bo pewnie traumę będzie miał niemałą.
Forza Juve!
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0834_n.jpg
Forza Juve!

Alessandro Del Piero ole!
- Arty83
- Juventino
Jestem rozczarowany
na tym etapie sezonu takie wyniki nie powinny mieć miejsca. Teraz to Milan ma psychologiczną przewagę. Antonio musi wstrząsnąć zespołem, Cagliari i Atalanta to nie są jakieś ekipy nie do pokonania, choć osobiście liczę na to że Milan zremisuje z Interem a my wygramy w Trieście i Scudetto nasze...

- eXoN
- Juventino
Nic się nie stało. Naprawdę! Jak widzę komentarze niektórych "wielkich fanów Juventusu" to mi się chcę płakać. Buffon to jeden z najlepszych bramkarzy świata, jeśli nie najlepszy, i nawet najlepszym zdarzają się błędy. Zostały dwa mecze, nie oglądajmy się na Milan. DWA MECZE, 180minut harówy żeby zdobyć upragnione mistrzostwo. I uda się, wierze w to że się uda, bo jesteśmy Juventusem, który się nie poddaje. A taka sytuacja jak wczoraj ma tylko zdeterminować piłkarzy do dalszej walki. Amen.
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- jakku1
- Juventino
Piekny obrazek. Ma ktos w lepszej jakosci?Corcky pisze: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0834_n.jpg
Buffon to Buffon. Zostal z nami po calciopoli, wielokrotnie ratowal nam tylek, momentami byl i jest genialny w tym, co robi. I wlasnie tym rozni sie od Bonucciego. Ta wpadka sprawi, ze bedzie chcial sie zrehabilitowac, ze bedzie chcial dac z siebie wszystko w dwoch ostatnich spotkaniach i zmotywuje do tego samego kolegow.
Jestem spokojny. Tyle powiem.
- SSMM88
- Juventino
Jestem zdania, ze na nastepne dwa mecze wyjdziemy na pełnej kur**, odpoczynku jest ostatnio mało, ale trzeba dac z siebie wszystko, nadal jestesmy Panami wlasnego losu. Sytuacja z wczoraj mysle, ze pozytywnie zadziala na naszych, chociaz wiadomo, ze lepsze bylyby 3pkt...Forza
- Pan Mietek
- Juventino
Ha ha, teraz się zacznie. Tacy z Was Juventini jak z koziej....... (dokończcie sami). Nie mówię tego do wszystkich, rzecz jasna.mateo369 pisze:My, kibice Juve, też jesteśmy Juventusem więc forma "nam" jest poprawna. Ty jesteś Legionista więc poproś modów o zmianę rangi na właściwą.Mietson pisze:Gadanie typu "zawalił nam scudetto" (jakim nam?!)...
Tutaj raczej chodziło mi o to, że scudetto przede wszystkim jeszcze do nikogo nie należy a to, że dzieciaki już uznały, że do nich należy nie znaczy, że Gigi je zawalił. Nie mówiąc o tym, że sprawa tytułu ciągle jest otwarta.
- bramek
- Juventino
Mógłby ktoś na priv podrzucić w dobrej jakości skrócik meczu.
Swoją drogą czy naprawdę było tak tragicznie, że te nasze dzieciokibice płaczą o straconym scudetto ?
Cały czas mamy wszystko w swoich dłoniach. To chyba najważniejsze, mogło obyć się bez tej nerwowej końcówki. No ale cóż przed sezonem płakali byśmy ze szczęścia za taki scenariusz
Swoją drogą czy naprawdę było tak tragicznie, że te nasze dzieciokibice płaczą o straconym scudetto ?
Cały czas mamy wszystko w swoich dłoniach. To chyba najważniejsze, mogło obyć się bez tej nerwowej końcówki. No ale cóż przed sezonem płakali byśmy ze szczęścia za taki scenariusz
- pudełko21
- Juventino
Buffon to mistrz, absolutny numer jeden na świecie, IMO najlepszy bramkarz, jakiego nosiła Ziemia kiedykolwiek. Ale widzę, że do niektórych dalej nie dociera i trzeba to powtórzyć - to dalej tylko człowiek. Żal poślady ściska, jak się czyta, że Buffon przegrał nam mecz i scudetto. Gigi jedynie zawalił bramkę. Już ktoś to pisał - trzeba było być skupionym do końca i nie zamykać się na tym 1:0, ale nasi woleli sobie postrzelać z woleja mając jakieś 5 metrów wolnej przestrzeni z każdej strony i grać klepką na środku boiska.eXoN pisze:Buffon to jeden z najlepszych bramkarzy świata, jeśli nie najlepszy, i nawet najlepszym zdarzają się błędy.
Jeszcze do Gigiego - gdyby nie on chociażby w meczu z Romą, dziś ten remis zapewne nie miałby żadnego znaczenia.
Co do derbów Mediolanu - Milan jest na takim gazie, że cienki jak (_Y_) węża Inter nie będzie miał szans na remis, nawet biorąc pod uwagę, że takie mecze rządzą się własnymi prawami. Nie liczmy na ynter Panowie, nie pomogą nam.
- pablo1503
- Juventino

Piękne obrazki.
Po częsci zgadzam się z Oł_Je. Buffon to legenda Juventusu, prawdopodobnie najlepszy bramkarz świata, został z nami podczas afery Calciopoli, w przeszłości wygrał nam nie jeden mecz, ale trzeba przyznać otwarcie, że popełnił błąd, który kosztował nas dwa punkty. Uwielbiam Gigiego i nie mam mu za złe tego kiksu, bo tak naprawdę dużo on nie zmienił. Nadal jesteśmy liderami i to my dyktujemy tempo. Ale co chce powiedzieć. Nie możemy ciągle patrzyć po przez pryzmat przeszłości i nie obwiniać naszego bramkarza, tylko dlatego, a raczej aż dlatego, że nazywa sie Buffon.
Chociaż, faktycznie, niektóre komentarze wołają o pomstę do nieba.
Buffon to skała, teraz będzie tylko lepiej!

Piękne obrazki.
Po częsci zgadzam się z Oł_Je. Buffon to legenda Juventusu, prawdopodobnie najlepszy bramkarz świata, został z nami podczas afery Calciopoli, w przeszłości wygrał nam nie jeden mecz, ale trzeba przyznać otwarcie, że popełnił błąd, który kosztował nas dwa punkty. Uwielbiam Gigiego i nie mam mu za złe tego kiksu, bo tak naprawdę dużo on nie zmienił. Nadal jesteśmy liderami i to my dyktujemy tempo. Ale co chce powiedzieć. Nie możemy ciągle patrzyć po przez pryzmat przeszłości i nie obwiniać naszego bramkarza, tylko dlatego, a raczej aż dlatego, że nazywa sie Buffon.
Wszyscy, którzy mają pretensje do Buffona, od dziś nie są kibicami?eXoN pisze:Jak widzę komentarze niektórych "wielkich fanów Juventusu" to mi się chcę płakać
Chociaż, faktycznie, niektóre komentarze wołają o pomstę do nieba.
Buffon to skała, teraz będzie tylko lepiej!