Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- royal'ek
- Juventino
co do Emanuela to on dużo wnosi na boisko. dzisiaj mu nie szło, tak jak całej drużynie. miejmy nadzieje, że to tylko "zły dzień"
PORADNIK - koszulki Juve (jak odróżnić oryginał od kopii!):
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- Cabrini_idol
- Juventino
za stary na pierwszą jedynastkę przez większość meczy ale nie za stary na 30 minut w meczu w torym potrzebujemy czegos więcej niz 29 lat i korzeniami wystającymi z tułowia.stahoo pisze:wg mnie też. :]Cabrini_idol pisze:Ale wg Conte Alex jest za stary.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:02 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Deyvid
- Juventino
Dobrałem złe słowo. Oczywiście chodziło mi, żeby spróbować z nim na takiej pozycji CHOCIAŻ teraz kiedy wcześniej wymieniona dwójka nie może zagrać. Ciężko się domyślić byłoWiking pisze:Jeśli nie na czas niedyspozycji Kielona i Barzagliego, to kiedy?Deyvid pisze:Reasumując:
-> Vidal zrobił więcej pożytecznego w obronie przez 10 minut niż Bonucci od 1 lipca 2010r. Wydaje się to być nie głupia opcja, żeby jego tam umiejscowić zamiast tego matoła(bynajmniej na czas niedyspozycji Chielliniego i Barzagliego)
Proponuję poza piłką podszkolić się w języku polskim.![]()
Próbuję dostrzec jakieś pozytywy minionego meczu. Na razie do głowy pcha mi się tylko "nie przegraliśmy", ale to mało pocieszające...

- @Maras@
- Juventino
Gdybyś znał się choć trochę na przepisach gdy w piłkę nożną to nie gadałbyś takich głupot, a tym bardziej mógłbyś darować sobie próbę wykazania mi że piszę nieprawdę.sylvin pisze:normalnie mozna mu dac kartke, wylatuje na trybuny i tyle, ile razy wielki Mou ladowal z czerownym kartonikiem i pauzowal kilka kolejek na trybunach@Maras@ pisze:A jak można dać kartkę trenerowi (lub innej osobie funkcyjnej siedzącej na ławce), który nie jest piłkarzem ??kosciu88 pisze: Kazal mu opuscic lawke ale kartki nie pokazal
Zółta kartka i tu nie ma co dyskutować... Przerwanie korzystnej akcji... Tyle...pakman pisze:Karny jak byk - o czym tu dyskutowac ? Faul Bonu to tak 50na50 bo w powtorce bylo widac ze postawil noge a obok jego nogi polecial Ramirez.
Nie można dawać kartki komuś kto nie jest zawodnikiem, więc i Conte jej nie dostał. Odsyłam do skanów poniżej... (i na przyszłość radzę wypowiadać się tylko w takich tematach o których masz pojęcie)...

Z pierwszym zdaniem zgadzam się jak najbardziejLypsky pisze:Mnie zastanawia w czym bezproduktywny Quagliarella jest lepszy od Del Piero? Alex nie otrzymuje nawet szansy, a jestem pewien, że pokazałby dziś zdecydowanie więcej niż Fabio, który w niczym nie przypomina zawodnika z przed kontuzji. Podobnie sytuacja ma się z Elią.
Conte może i jest świetnym motywatorem, ale taktyk z niego bardzo kiepski. Jeszcze wiele lat nauki przed nim. Nie wahałbym się chwili by zamienić go na Capello.
Caceres zagrał bardzo dobrze.

następny agentpakman pisze:Trenerzy tez dostaja , dostawali i dostawac beda czerwone kartki za rozne rzeczy - najczesciej za niesportowe zachowanie .

Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:14 przez @Maras@, łącznie zmieniany 2 razy.

- pakman
- Juventino
Trenerzy tez dostaja , dostawali i dostawac beda czerwone kartki za rozne rzeczy - najczesciej za niesportowe zachowanie .
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- stahoo
- Juventino
Nie no wiadomo, sam bym go wprowadził z Bolonią czy innymi ogórkami. Ale musiałem pohejtowaćCabrini_idol pisze:za stary na pierwszą jedynastkę przez większość meczy ale nie za stary na 30 minut w meczu w torym potrzebujemy czegos więcej niz 29 lat i korzeniami wystającymi z tułowia.stahoo pisze:wg mnie też. :]Cabrini_idol pisze:Ale wg Conte Alex jest za stary.

- Łukasz
- Juventino
Nie oglądałem, bo miałem granie. Ale jak tak czytam - mam nieodpartą chęć ponarzekać na Boriello i Bonucciego.
- Wojtek1207
- Juventino
@Maras@
Ale np. w newsie na JuvePoland jest napisane:
"Czerwone kartki: 72' Antonio Conte, 84' Bonucci"
Zwłaszcza, że wydaje mi się, że komentatorzy też coś o kartce wspominali (akurat przełączyłem w przeglądarce na Seriea, za pół minuty patrzę, a tu Antek już dostał karę).
Guardiola też kiedyś w LM pamiętam, że wyleciał. Ale czy z kartką...
Ale np. w newsie na JuvePoland jest napisane:
"Czerwone kartki: 72' Antonio Conte, 84' Bonucci"
Zwłaszcza, że wydaje mi się, że komentatorzy też coś o kartce wspominali (akurat przełączyłem w przeglądarce na Seriea, za pół minuty patrzę, a tu Antek już dostał karę).
Guardiola też kiedyś w LM pamiętam, że wyleciał. Ale czy z kartką...
- karosznurek
- Juventino
Ogólnie mecz był bardzo kiepski. Na pochwałę zasługuje Caceres. Zapowiada się ciekawy przyszły mecz.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:25 przez karosznurek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
kiedy przychodził Boriello pomyślałem, że może być ciekawie, sezon temu przecież razem z Vicunicem więc powinni być zgrali i w ogóle, do tego w pierwszych meczach dobrze się zastawiał i ogólnie wg mnie wyglądał lepiej niż wtedy Matri, teraz po 2 miesiącach mogę stwierdzić, że dawanie mu kolejnych szans mając na ławce FaQ (który dostaje ich znacznie mniej) jest kompletną głupotą, nie wyobrażam sobie żebyśmy to wykupili po sezonie bo się po prostu nie tylko nie nadaje na nowy sezon z LM ale nie nadaje się nawet na ten... niestety wychodzi kolejny raz zatwardziałą głowa Conte, którego mózg nie potrafi przetworzyć pewnych rzeczy... jak chociażby ten czy "jak ograć ogórka zamiast z nim zremisować", bo niestety możemy mówić, że graliśmy na wyjeździe z drużyną która jest na fali, możemy mówić że goniliśmy wynik, że graliśmy w 10 przez ostatnie 10 minut ale to nie zmienia faktu, że to ogórki się cieszą z remisów a nie my, niezależnie od okoliczności dlatego tak na prawdę statystycznie może i nie przegraliśmy meczu w tym sezonie ale mentalnie przegraliśmy ich bardzo dużo, bo remisy z ogórami to niestety porażki
na Bonuciego nie ma co narzekać, przez głupie straty (nie swoje) 2 razy musiał ratować wynik faulami, a w całym meczu przecież nie tylko on tak ratował... po prostu środek zagrał mało asekuracyjnie i trzeba się było ratować faulami
na Bonuciego nie ma co narzekać, przez głupie straty (nie swoje) 2 razy musiał ratować wynik faulami, a w całym meczu przecież nie tylko on tak ratował... po prostu środek zagrał mało asekuracyjnie i trzeba się było ratować faulami
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:37 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- samy
- Juventino
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 28531.html
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,95056 ... ialem.html
http://www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,5316 ... riego.html
Może jednak można dawać "czerwone" trenerom ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65041,95056 ... ialem.html
http://www.wprzerwie.pl/Wpis,Sport,5316 ... riego.html
Może jednak można dawać "czerwone" trenerom ?

- sylvin
- Juventino
niewairygodne, a Ty jestes delegatem PZPNu czy Uefa ze mozesz sie wypowiadac w kwestiach dyscplinarnych i nie mozna Cie podwarzyc gdyz jestes nie omylny? a co powies zo tym@Maras@ pisze:Gdybyś znał się choć trochę na przepisach gdy w piłkę nożną to nie gadałbyś takich głupot, a tym bardziej mógłbyś darować sobie próbę wykazania mi że piszę nieprawdę.sylvin pisze:normalnie mozna mu dac kartke, wylatuje na trybuny i tyle, ile razy wielki Mou ladowal z czerownym kartonikiem i pauzowal kilka kolejek na trybunach@Maras@ pisze: A jak można dać kartkę trenerowi (lub innej osobie funkcyjnej siedzącej na ławce), który nie jest piłkarzem ??
Zółta kartka i tu nie ma co dyskutować... Przerwanie korzystnej akcji... Tyle...
Nie można dawać kartki komuś kto nie jest zawodnikiem, więc i Conte jej nie dostał. Odsyłam do skanów poniżej... (i na przyszłość radzę wypowiadać się tylko w takich tematach o których masz pojęcie)...
Z pierwszym zdaniem zgadzam się jak najbardziejLypsky pisze:Mnie zastanawia w czym bezproduktywny Quagliarella jest lepszy od Del Piero? Alex nie otrzymuje nawet szansy, a jestem pewien, że pokazałby dziś zdecydowanie więcej niż Fabio, który w niczym nie przypomina zawodnika z przed kontuzji. Podobnie sytuacja ma się z Elią.
Conte może i jest świetnym motywatorem, ale taktyk z niego bardzo kiepski. Jeszcze wiele lat nauki przed nim. Nie wahałbym się chwili by zamienić go na Capello.
Caceres zagrał bardzo dobrze.Jeśli chodzi o wymianę na Capello to mimo wszystko jeszcze bym zaczekał (choć Conte nie jednokrotnie mnie wkurzał - szczególnie ze zwlekaniem ze zmianami, tak jak chociażby dzisiaj). A Caseres rzeczywiście dzisiaj zaprezentował się solidnie (moim zdaniem)...
następny agentpakman pisze:Trenerzy tez dostaja , dostawali i dostawac beda czerwone kartki za rozne rzeczy - najczesciej za niesportowe zachowanie .Zobacz co wkleiłem wyżej. To są fragmentu przepisów gry w piłkę nożną... Nie można dać kartki trenerowi. Można jedynie "wyrzucić" go na trybuny za nieodpowiednie zachowanie. W zależności od tego jak to po meczu opisze sędzia, może to obowiązywać tylko na dany mecz, lub taki trener może zostać zawieszony na kilka kolejnych...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 28531.html
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
- Cabrini_idol
- Juventino
czaje, ja wyżyłem sie na dziewczyniestahoo pisze:Nie no wiadomo, sam bym go wprowadził z Bolonią czy innymi ogórkami. Ale musiałem pohejtowaćCabrini_idol pisze:za stary na pierwszą jedynastkę przez większość meczy ale nie za stary na 30 minut w meczu w torym potrzebujemy czegos więcej niz 29 lat i korzeniami wystającymi z tułowia.stahoo pisze: wg mnie też. :]

Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:22 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- IGI
- Juventino
Tak calkiem na chlodno (zaczynam sie chyba do tych remisow przyzwyczajac, kazdy kolejny coraz mniej mnie denerwuje...), Bonucci nie zagral tak tragicznie. Wygral sporo jak na niego pojedynkow i zagral kilka ciekawych pilek do przodu. Ale standardowo, to tykajaca bomba, ktora musi w 1 meczu wybuchnac conajmniej raz. Tym razem bez konsekwencji - w sytuacji w ktorej pilka przeleciala mu pod noga... Stracona bramka to podrecznikowy blad Lichego, przez ktorego mecz zakonczyl sie takim a nie innym wynikiem, a czerwona kartka to konsekwencja naszego stylu gry. Kontry Bologny i dziury pomiedzy formacjami, sprawily ze byla to tylko kwestia czasu (chociaz standardowo, to bonuc musial ja dostac^^). Podobal mi sie Caceres, dobrze wyprzedzal i gral solidnie. Ciekawy jestem jakby wygladal na tej pozycji na tle lepszego rywala. DC tez nienajgorszy wystep. Nie rozumiem dlaczego gral boriello i dlaczego zostal zmieniony przez Q. Po strzelonej bramce, wyraznie brakowalo Matriego, ktory dostawil by noge do podan Pepe. 13,13,0 ;] Czuje, ze z Vidalem w srodku nastepny mecz znowu w 10 skonczymy...
EDIT.
Aaa i Giaccha nie chce ogladac tak czesto. Dla mnie to zdecydowanie gorsza wersja Giovinco. Prawie zawsze traci pilke bo ma "zbyt krotkie" nogi. On chyba lepiej prezentuje sie w srodku
EDIT.
Aaa i Giaccha nie chce ogladac tak czesto. Dla mnie to zdecydowanie gorsza wersja Giovinco. Prawie zawsze traci pilke bo ma "zbyt krotkie" nogi. On chyba lepiej prezentuje sie w srodku

leosOuh_yeah pisze:Ktoś wrócił uwagę, który z środkowych obrońców zagrał taką świetną piłkę do Pepe? Przez całe boisko praktycznie na czubek buta. Bo nie widziałem czy to był Martin czy może Leoś. To było coś.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:37 przez IGI, łącznie zmieniany 2 razy.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Właśnie, że nie miał siedzieć. Bologna zainwestowała w połówkę jego karty i prędzej czy później będzie grał. Na pewno więcej niż u nas.mati888 pisze:skoro czy tak czy tak miałby siedzieć, to chyba lepiej, żeby robił to u nas.
I powtarzam - za Sorensena przyszedł Caceres. Na jedno wychodzi a w zasadzie lepiej dla nas bo mamy lepszego piłkarza na ławce [a obecnie w grze].
A kto ciągnął grę mi powiedz? Bo mi się wydaje, że 3/4 akcji Juventusu od mniej więcej grudnia wygląda tak, że piłkę dostaje Bonucci i rozgląda się komu podać. Czasem walnie crossa na 40 metrów na dobieg, czasem na 2 metry poda do Pirlo. Potem Pirlo robi jedno kółeczko i drugie, rozgląda się komu podać, ogólnie cała drużyna stoi w miejscu, tam Pepe trochę biega ale bez sensu, Pirlo widzi że kiedy się zastanawia to jakiś DMF rywali chce mu wygarnąć piłkę więc robi zwrot w drugą stronę boiska, znowu wszyscy stoją pod kryciem. Z pola karnego wybiega mu Vucinic, który dostaje piłkę i teraz on zwykle próbuje przejść dryblingiem, albo zagrać klepkę z Matrim/Borriello albo którymś pomocnikiem.Deyvid pisze:Ciężko jest nie wymagać w meczach z gorzej notowanymi rywalami od takich asów jak Vucinic żeby ciągneli grę.
Dzisiaj to było widać jak na tacy. Nasz pomysł na grę = Pirlo podaje do Vucinicia a ten próbuje robić to słynne "coś z niczego".
Bonucci nic nie zawalił dziś. Faul na drugą żółtą był konieczny, inaczej Ramirez poszedłby sam na sam. Z jego szybkością reszta naszych obrońców mogłaby pooglądać tylko numer na jego koszulce. Zwłaszcza że miał połowę boiska do zrobienia przewagi.
Ktoś wrócił uwagę, który z środkowych obrońców zagrał taką świetną piłkę do Pepe? Przez całe boisko praktycznie na czubek buta. Bo nie widziałem czy to był Martin czy może Leoś. To było coś.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:23 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.