Wszystko o Interze
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Też mnie dziwią nieco doniesienia o zmianie na trenerskim stołku w Mediolanie, wszak Moratti wypowiadał się o Leonardo w samych superlatywach, a zmiana na Bielse nie była by jakimś skokiem jakościowym. Może brakuje porozumienia na linii prezydent - trener?szczypek pisze:Nie byłoby mojej ponownej obecności w temacie, ale... w Interze coś się dzieje. Dość zaskakująca była dla mnie informacja o możliwym odejściu Leonardo. Przyznam szczerze, cieszyłem się na jego pozostanie w tej części Mediolanu na kolejny sezon. Wybitnym trenerem, moim zdaniem, nie jest. Pytanie tylko czy pozbycie się Leonardo wyjdzie Interowi na dobre? Wszystko zależy od tego kto w jego miejsce. W Hiddinka i Capello nie wierzę, w Villas Boasa też. Najpoważniejszym kandydatem wymienianym w kontekście przybycia na ławkę trenerską jest Marcelo Bielsa prowadzący nie tak dawno reprezentację Chile. Na pewno ma większe doświadczenie, ale nie dopatrzyłem się niczego nadzwyczajnego w jego karierze trenerskiej. Cholera wie?
Benitez swoje żądania transferowe przypłacił dymisją, może Brazylijczyk też ma inna wizję budowy zespołu niż jego pryncypał? Cholera wie.
Wolałbym by Inter zaczął się wzmacniać, może by to skłoniło naszych włodarzy do intensywniejszego wydawania pieniędzy w nadchodzącym mercato.
Edit:
To sporo wyjaśnia.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Leonardo podobno negocjuje z PSG,po zmianie w właściciela szykuję mała rewolucję,więc pewnie ex Milaniście chodzi o jeszcze większą kasę,choć już i tak wystarczającą się sprzedał przechodząc do Interu.Juras_Senat pisze:Też mnie dziwią nieco doniesienia o zmianie na trenerskim stołku w Mediolanie, wszak Moratti wypowiadał się o Leonardo w samych superlatywach, a zmiana na Bielse nie była by jakimś skokiem jakościowym. Może brakuje porozumienia na linii prezydent - trener?szczypek pisze:Nie byłoby mojej ponownej obecności w temacie, ale... w Interze coś się dzieje. Dość zaskakująca była dla mnie informacja o możliwym odejściu Leonardo. Przyznam szczerze, cieszyłem się na jego pozostanie w tej części Mediolanu na kolejny sezon. Wybitnym trenerem, moim zdaniem, nie jest. Pytanie tylko czy pozbycie się Leonardo wyjdzie Interowi na dobre? Wszystko zależy od tego kto w jego miejsce. W Hiddinka i Capello nie wierzę, w Villas Boasa też. Najpoważniejszym kandydatem wymienianym w kontekście przybycia na ławkę trenerską jest Marcelo Bielsa prowadzący nie tak dawno reprezentację Chile. Na pewno ma większe doświadczenie, ale nie dopatrzyłem się niczego nadzwyczajnego w jego karierze trenerskiej. Cholera wie?
Benitez swoje żądania transferowe przypłacił dymisją, może Brazylijczyk też ma inna wizję budowy zespołu niż jego pryncypał? Cholera wie.
Wolałbym by Inter zaczął się wzmacniać, może by to skłoniło naszych włodarzy do intensywniejszego wydawania pieniędzy w nadchodzącym mercato.
Edit:
To sporo wyjaśnia.
- Pan Mietek
- Juventino
Ja z kolei sądzę, że po zwolnieniu Leopolda z funkcji trenera może on zostać zatrudniony na innym stanowisku, np. jako łowca talentów co wykonywał w Milanie 
Bielsa to świetny trener i dlatego mam nadzieję, że nie przyjmie oferty Morattiego.

Bielsa to świetny trener i dlatego mam nadzieję, że nie przyjmie oferty Morattiego.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Były takie spekulacje w trakcie minionego sezonu, nawet Moratti ich specjalnie nie dementował, ale nie wydaje mi się by Leonardo przystał na podobne rozwiązanie w Interze, zwłaszcza mając bardzo lukratywaną ofertę z Paryża.Mietson pisze:Ja z kolei sądzę, że po zwolnieniu Leopolda z funkcji trenera może on zostać zatrudniony na innym stanowisku, np. jako łowca talentów co wykonywał w Milanie![]()
Zgadza się, ale bez większego doświadczenia w Europie. O ile pamietam nie zostawił po sobie dobrego wrażenia w Espanyolu. Wszystkie spekulacje odnośnie ponownego zatrudnienia go na starym kontynencie, spowodowane są świetnymi wynikami jakie osiągał z Chile, ale czy by powtórzył ten sukces w Europie?Mietson pisze: Bielsa to świetny trener(...)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Moratti powiedział, że Leo nie jest już trenerem Interu. Teraz ślini się na Boasa i kategorycznie odrzuca Van Gaala.
Nie podoba mi się to. Razem z nowym trenerem zawitają nowi zawodnicy i ogólnie Ynterek może wyglądać znacznie lepiej niż ostatnio.
Nie podoba mi się to. Razem z nowym trenerem zawitają nowi zawodnicy i ogólnie Ynterek może wyglądać znacznie lepiej niż ostatnio.
- ewerthon
- Juventino
Moim zdaniem, to dobrze dla nas, że Leonardo odszedł. Radził sobie naprawdę nieźle, przed odejściem Beniteza zapowiadało się, że zespół nawet nie zakwalifikuję się do Ligi Mistrzów. Leo całkiem nieźle to poukładał i w pewnym momencie niewiele brakowało mu do Milanu. Nie wiem czy inter znajdzie kogoś lepszego na jego miejsce, najlepszym wolnym trenerem wydaję się Ancelotti, ale on zapowiedział, że robi sobie rok przerwy i nie sądzę, żeby się sprzedał, po tych wszystkich deklaracjach o miłości do Milanu. A Moratti zaczyna przypominać siebie sprzed Calciopoli, kiedy to hurtowo zmieniał trenerów i zawodników, a kupa z tego wychodziła.
- Vimes
- Juventino
W gronie kandydatów na nowego trenera Interu wymienia się Sinisę Mihajlovicia, Gian Piero Gasperiniego, Claudio Ranieriego i Andre Villasa-Boasa: "Serie A. Kto trenerem Interu?". Ciekawe czy ta ostatnia kandydatura jest realna? Może Mourinho mógłby go namówić?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Vimes pisze:W gronie kandydatów na nowego trenera Interu wymienia się Sinisę Mihajlovicia, Gian Piero Gasperiniego, Claudio Ranieriego i Andre Villasa-Boasa: "Serie A. Kto trenerem Interu?". Ciekawe czy ta ostatnia kandydatura jest realna? Może Mourinho mógłby go namówić?
Moratti ponoć nie będzie rozmawiał z trenerami z obowiązującymi kontraktami. Wychodzi na to że zostaje mu Siwy i Gasperini.
- Brutalo
- Juventino
Siwy w interze. No padł bym jak bym to zobaczyłJuras_Senat pisze:Vimes pisze:W gronie kandydatów na nowego trenera Interu wymienia się Sinisę Mihajlovicia, Gian Piero Gasperiniego, Claudio Ranieriego i Andre Villasa-Boasa: "Serie A. Kto trenerem Interu?". Ciekawe czy ta ostatnia kandydatura jest realna? Może Mourinho mógłby go namówić?
Moratti ponoć nie będzie rozmawiał z trenerami z obowiązującymi kontraktami. Wychodzi na to że zostaje mu Siwy i Gasperini.

Sprzedawca róż też ponoć słyszał o lepszych dochodach w londyńskich metrach

- Piotr Juvefan
- Juventino
Głównym celem Interu był dobrze nam znany Villas-Boas jednak podobnie jak nam,naszym milusińskim pokazął środkowy palec.Pozostaje im Gasperini,Mihajlović i Delio Rossi:D także zagrożenia nie ma. Nawet taki sprzedawczyk jak Leonardo zrobił ich w balona co mnie śmieszy:D
- Pan Mietek
- Juventino
Moratti jak zwykle kręci. Do jego wypowiedzi trzeba podchodzić ze świadomością, że może celowo mówić nieprawdę. W to, że przyjdzie Ancelotti (chyba jedyny bezrobotny) nie wierzę. Bielsa już odmówił. Na bank ściągnie kogoś kto ma już pracę. No chyba, że pójdzie taką drogą jak Agnelli i zatrudni byłego piłkarza interu. Simeone? On chyba nie ma pracy.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- jakku1
- Juventino
Co do Interu, to pare dni temu TS zamiescilo wielki tytul na pierwszej stronie "Grande Fuga" ("Wielka Ucieczka") ze zdjeciami Leonardo, Lucio, Sneijdera i Eto'o. Mam wrazenie, ze to byl ostatni "dobry" sezon ekipy Morattiego. Brzydal nigdy nie byl mistrzem w robieniu koniecznych remanentow (w przeciwienstwie do Moggiego), a zanim zbuduje kolejna ekipe zdolna powalczyc o najwyzsze trofea minie z 20 lat. Pewien "rocznik" sie juz wypalil - a brak odpowiednich nastepcow moze zepchnac NA troche w dol, w ligowej tabeli.
Mam takie wrazenie, ale oczywiscie, moge sie mylic
Mam takie wrazenie, ale oczywiscie, moge sie mylic