Serie A (6): JUVENTUS 2-0 Milan
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dawno nie widziałem meczu w którym Juventus by tak walczył.. oni wiedzieli, ze są lepsi i za wszelką cenę dążyli do zdobycia bramki, bo wiedzieli, że ona im się należy.. wiedzieli, że muszą to zwycięstwo wydrzeć. Nie ważne w jaki sposób, ważne jest zwycięstwo. I ja widziałem ostatnio takie Juve za Capello... ile to już lat minęło? 5? 6? nie ważne. Conte daje nadzieje.. widać wreszcie światło w długim, wieloletnim, ciemnym, zapyziałym tunelu.
Agresja, waleczność, poczucie wielkości.. takie cechy miał Juventus w dzisiejszym meczu.
A mnie rozpierała Duma.
Agresja, waleczność, poczucie wielkości.. takie cechy miał Juventus w dzisiejszym meczu.
A mnie rozpierała Duma.
- pan Zambrotta
- Juventino
bo oglądałeś bramki na youtubie a nie cały mecz?białas pisze:ok. niech będzie, że coś tam grał. tylko dlaczego zapamiętałem go z sytuacji bramkowych?Lypsky pisze:Bzdury opowiadasz. Jak często krytykuję Marchisio, tak teraz był wszędzie - rozrzucał piłki, klepał z Vuciniciem i Vidalem, a i w obronie walczył. Bardzo dobry występ Marchisio, gdyby ustabilizował formę, nie miałbym nic przeciwko jego obecności w pierwszym składzie.białas pisze:Marchisio oprócz bramek tak na prawdę nic nie pokazał.
Marchisio grał kapitalne zawody, był motorem napędowym zespołu. Trójkąt Pirlo-Markizjo-Widal wywiązal się rewelacyjne (z wyjątkiem strzałów).
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Z Vuciniciem jest ten problem, że on w każdej akcji szuka podania. Nawet wychodząc sam na sam z bramkarzem rozglądał się czy nie ma możliwości podania piłki. Myślę, że zdrowy egoizm przydałby mu się jak nikomu innemu.
- białas
- Juventino
chciałbyśpan Zambrotta pisze:bo oglądałeś bramki na youtubie a nie cały mecz?białas pisze:ok. niech będzie, że coś tam grał. tylko dlaczego zapamiętałem go z sytuacji bramkowych?Lypsky pisze:Bzdury opowiadasz. Jak często krytykuję Marchisio, tak teraz był wszędzie - rozrzucał piłki, klepał z Vuciniciem i Vidalem, a i w obronie walczył. Bardzo dobry występ Marchisio, gdyby ustabilizował formę, nie miałbym nic przeciwko jego obecności w pierwszym składzie.
- binio
- Juventino
Od pierwszych sparingów byłem zwolennikiem Conte, po tym jak podchodził do swojej pracy i jak widać z meczu na mecz jest lepiej.
Brawo za zwycięstwo dla wszystkich piłkarzy i trenera. Od dawna nie grał Juventus tak dobrze, tak konsekwentnie ładnie przede wszystkim.
Kiedyś mogły się podobać pojedyncze mecze z Realem czy Barcą od święta a teraz na 5 meczy trzy bardzo ładne. Jeszcze raz brawo, można z optymizmem patrzeć w przyszłość
Brawo za zwycięstwo dla wszystkich piłkarzy i trenera. Od dawna nie grał Juventus tak dobrze, tak konsekwentnie ładnie przede wszystkim.
Kiedyś mogły się podobać pojedyncze mecze z Realem czy Barcą od święta a teraz na 5 meczy trzy bardzo ładne. Jeszcze raz brawo, można z optymizmem patrzeć w przyszłość
- białas
- Juventino
bardzo ładne pod jakim względem? bo chyba nie wyników...binio pisze:Kiedyś mogły się podobać pojedyncze mecze z Realem czy Barcą od święta a teraz na 5 meczy trzy bardzo ładne. Jeszcze raz brawo, można z optymizmem patrzeć w przyszłość
- Kubba
- Juventino
Sceptycznie podchodziłem do dzisiejszego 4-1-4-1... ale byłem i jestem bardzo zadowolony. Zagraliśmy dziś świetnie, Milan nie miał nic do powiedzenia. Czekałem, czekałem i Bogu dzięki doczekałem się bramki - która nam się nam strasznie należała.
Vucinić
Vucinić

- deszczowy
- Juventino
Szczególnie po tych jego dzisiejszych strzałach na bramkę.szczypek pisze:Z Vuciniciem jest ten problem, że on w każdej akcji szuka podania. Nawet wychodząc sam na sam z bramkarzem rozglądał się czy nie ma możliwości podania piłki. Myślę, że zdrowy egoizm przydałby mu się jak nikomu innemu.
Oficjalne
Jeśli Marchisio do końca sezonu strzeli.... od 8 do 10 bramek... już nigdy nie powiem na niego złego słowa.
PS. Kim był ten Turas w Akradii? :shock:
- binio
- Juventino
Zaangażowania? Pomysłów? Zgniecenia przeciwnika? Pięknej gry? Wybierz co chcesz.białas pisze:bardzo ładne pod jakim względem? bo chyba nie wyników...binio pisze:Kiedyś mogły się podobać pojedyncze mecze z Realem czy Barcą od święta a teraz na 5 meczy trzy bardzo ładne. Jeszcze raz brawo, można z optymizmem patrzeć w przyszłość
- białas
- Juventino
jedno określenie spośród tych 3 na pewno nie odniesie się do każdego ze spotkań, ale do każdego z osobna można by coś na siłę dopasować. szkoda, że nie ma tego wszystkiego w jednym meczu od początku do końca:]binio pisze:Zaangażowania? Pomysłów? Zgniecenia przeciwnika ? Wybierz co chcesz.białas pisze:bardzo ładne pod jakim względem? bo chyba nie wyników...binio pisze:Kiedyś mogły się podobać pojedyncze mecze z Realem czy Barcą od święta a teraz na 5 meczy trzy bardzo ładne. Jeszcze raz brawo, można z optymizmem patrzeć w przyszłość
- Kubba
- Juventino
Fakt. Zapomniałem dopisać, że jeśli chodzi o obronę i pomoc praktycznie wszystko było ok, ale było widać brak partnera w ataku dla Mirko.Push3k pisze:Z tego składu nic nie wyszło.Kubba pisze:Sceptycznie podchodziłem do dzisiejszego 4-1-4-1...\
Bramki wyszły z chaosu.
Nadal uważam, że najlepsza taktyką dla nas jest 4-4-2 jakim Conte grał w pierwszych meczach sezonu.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Strzały były i to całkiem niezłe, aczkolwiek w niektórych sytuacjach szuka partnera na siłę.deszczowy pisze:Szczególnie po tych jego dzisiejszych strzałach na bramkę.szczypek pisze:Z Vuciniciem jest ten problem, że on w każdej akcji szuka podania. Nawet wychodząc sam na sam z bramkarzem rozglądał się czy nie ma możliwości podania piłki. Myślę, że zdrowy egoizm przydałby mu się jak nikomu innemu.
Przy okazji, nie ogarniam. Najpierw piszecie, że mecz z Milanem zweryfikuje to czy Conte się nadaje (o co będziemy walczyć etc.), a jak wygrywamy, to, że takie wnioski będzie można wyciągać dopiero po meczach z Chievo i Genoa. Hę?