Powołania do Reprezentacji Polski
- steru
- Qualità Juventino
Jest już komplet powołań
Bramkarze: Łukasz Fabiański Arsenal FC 21/0, Wojciech Szczęsny Arsenal FC 12/0, Przemysław Tytoń PSV Eindhoven 8/0.
Obrońcy: Marcin Komorowski Tieriek Grozny 6/0, Damien Perquis FC Sochaux-Montbeliard/Betis Sevilla 11/1, Kamil Glik Torino Calcio 11/1, Łukasz Piszczek BV Borussia 1909 Dortmund 28/0, Marcin Wasilewski RSC Anderlecht 52/2, Jakub Wawrzyniak Legia Warszawa 27/0, Grzegorz Wojtkowiak TSV 1860 Monachium 19/0.
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski BV Borussia 1909 Dortmund 55/10, Ariel Borysiuk 1.FC Kaiserslautern 4/0, Kamil Grosicki Sivasspor Kulübü 15/0, Grzegorz Krychowiak Stade de Reims 2/0, Adrian Mierzejewski Trabzonspor Kulübü 26/1, Rafał Murawski Lech Poznań 46/1, Ludovic Obraniak FC Girondins de Bordeaux 26/5, Eugen Polanski 1.FSV Mainz 05 12/0, Maciej Rybus Tieriek Grozny 23/1, Waldemar Sobota Śląsk Wrocław 1/1.
Napastnicy: Robert Lewandowski BV Borussia 1909 Dortmund 46/15, Arkadiusz Piech Ruch Chorzów 2/0, Marek Saganowski Legia Warszawa 33/5.
Lista Rezerwowa: Janusz Gol (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław) i Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze)
Za część wyborów trzeba trenera pochwalić, z częścią oczywiście się nie zgodzę. Zaczynając od bramki - Fabiański to nie trafiony pomysł. Miało nie być piłkarzy, którzy nie grają. W obronie na plus Glik i Wawrzyniak. Nie narzekam na Wojtkowiaka bo nie wiem w jakiej on formie. Cieszy powołanie Krychowiaka, który sobie zwyczajnie zasłużył. Zniechęca Mierzejewski i Murawski. Sobota dostał szansę, niech będzie. Dobry dobór napastników. Saganowski i Piech to trafione decyzje. Jodłowiec na liście rezerwowej to porażka, zaś Milikowi na pewno zrobi się z tego tytułu miło i może wyzwoli dodatkową motywację do wykazania się w lidze.
Bramkarze: Łukasz Fabiański Arsenal FC 21/0, Wojciech Szczęsny Arsenal FC 12/0, Przemysław Tytoń PSV Eindhoven 8/0.
Obrońcy: Marcin Komorowski Tieriek Grozny 6/0, Damien Perquis FC Sochaux-Montbeliard/Betis Sevilla 11/1, Kamil Glik Torino Calcio 11/1, Łukasz Piszczek BV Borussia 1909 Dortmund 28/0, Marcin Wasilewski RSC Anderlecht 52/2, Jakub Wawrzyniak Legia Warszawa 27/0, Grzegorz Wojtkowiak TSV 1860 Monachium 19/0.
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski BV Borussia 1909 Dortmund 55/10, Ariel Borysiuk 1.FC Kaiserslautern 4/0, Kamil Grosicki Sivasspor Kulübü 15/0, Grzegorz Krychowiak Stade de Reims 2/0, Adrian Mierzejewski Trabzonspor Kulübü 26/1, Rafał Murawski Lech Poznań 46/1, Ludovic Obraniak FC Girondins de Bordeaux 26/5, Eugen Polanski 1.FSV Mainz 05 12/0, Maciej Rybus Tieriek Grozny 23/1, Waldemar Sobota Śląsk Wrocław 1/1.
Napastnicy: Robert Lewandowski BV Borussia 1909 Dortmund 46/15, Arkadiusz Piech Ruch Chorzów 2/0, Marek Saganowski Legia Warszawa 33/5.
Lista Rezerwowa: Janusz Gol (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Śląsk Wrocław) i Arkadiusz Milik (Górnik Zabrze)
Za część wyborów trzeba trenera pochwalić, z częścią oczywiście się nie zgodzę. Zaczynając od bramki - Fabiański to nie trafiony pomysł. Miało nie być piłkarzy, którzy nie grają. W obronie na plus Glik i Wawrzyniak. Nie narzekam na Wojtkowiaka bo nie wiem w jakiej on formie. Cieszy powołanie Krychowiaka, który sobie zwyczajnie zasłużył. Zniechęca Mierzejewski i Murawski. Sobota dostał szansę, niech będzie. Dobry dobór napastników. Saganowski i Piech to trafione decyzje. Jodłowiec na liście rezerwowej to porażka, zaś Milikowi na pewno zrobi się z tego tytułu miło i może wyzwoli dodatkową motywację do wykazania się w lidze.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ktorzy sa bez klubu, a nie, "nie graja"
- vide Boenisch czy Boruc.
Coz, mam nadzieje, ze Dudka wejdzie do 1 skladu Levante i raz na zawsze wykurzy tego irytujacego grubusza Murawskiego :evil:
Licze tez, ze Wolski/Makuszewski wygryza Mierzejewskiego. Co do reszty powolan nie ma co sie przyczepic, no moze wymienilbym Piecha, bo ostatnio nie jest w formie, i nawet wchodzacy na koncowki Sobiech i mlody wilczur Milik - wiecej by pokazali.
Propsy za Sagana, Glika i Krychowiaka
Karny kaktus za Fabiana i Murawskiego. Kto za Murawskiego juz napisalem. Za Fabiana dalbym Filipa Kurta z Rody, albo Skorupskiego z Gornika. Ale niech troche pograja, a nie, ze puscimy ich na Ukraine czy Anglie, i obsraja sie na mietowo
Acz na San Marino mozna zaryzykowac

Coz, mam nadzieje, ze Dudka wejdzie do 1 skladu Levante i raz na zawsze wykurzy tego irytujacego grubusza Murawskiego :evil:
Licze tez, ze Wolski/Makuszewski wygryza Mierzejewskiego. Co do reszty powolan nie ma co sie przyczepic, no moze wymienilbym Piecha, bo ostatnio nie jest w formie, i nawet wchodzacy na koncowki Sobiech i mlody wilczur Milik - wiecej by pokazali.
Propsy za Sagana, Glika i Krychowiaka

Karny kaktus za Fabiana i Murawskiego. Kto za Murawskiego juz napisalem. Za Fabiana dalbym Filipa Kurta z Rody, albo Skorupskiego z Gornika. Ale niech troche pograja, a nie, ze puscimy ich na Ukraine czy Anglie, i obsraja sie na mietowo

Acz na San Marino mozna zaryzykowac

BESTER MANN, BESTEEER !

- Łukasz
- Juventino
@up - Kurto na razie nic nie złapał, a Wolski musi sobie wywalczyć plac w Legii, co nie będzie proste, biorąc pod uwagę że - o ile się nie mylę - w systemie Urbana ma na swojej pozycji konkurencję w postaci Ljuboji i Radovicia.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Powiedzialem, niech troche pograją !Łukasz pisze:@up - Kurto na razie nic nie złapał, a Wolski musi sobie wywalczyć plac w Legii, co nie będzie proste, biorąc pod uwagę że - o ile się nie mylę - w systemie Urbana ma na swojej pozycji konkurencję w postaci Ljuboji i Radovicia.
tak samo z Wolskim - liczę, a nie "gdzie jest Wolski ?!?!?!?!11111"
Bo trzeba przyznac ze mimo wszystko Mierzejewski jest taki...nijaki.
A Fabian poza treningiem juz dawno nie lapal pilki. Z Kurtem faktycznie pomysl taki sobie, bo i w Wisle nie pogral, ale Skorupski? why not. We will say what time will tell !

BESTER MANN, BESTEEER !

- steru
- Qualità Juventino
Nie do końca rozumiem, czemu co niektórzy chcą już teraz widzieć Kurto w kadrze. W tym sezonie zagrał w 3 meczach w podstawowym składzie i puścił w nich 7 bramek. Dość słaby start zaliczył w nowym klubie jednak.
To samo tyczy się Milika, dobrze że jest "rezerwowym" ale nie dajmy się zwariować i nie wciskajmy go na siłę do kadry. Lepszy od Brożka na ten moment jest. Od Saganowskiego czy Sobiecha już niezupełnie. Jedynie Piech póki co bez formy, ale tu cały Ruch rozczarowuje.
Zapomniałem o Makuszewskim. Faktycznie fajny piłkarz. Hajto jednak przesadza mówiąc, że dorównuje umiejętnościami Błaszczykowskiemu...

To samo tyczy się Milika, dobrze że jest "rezerwowym" ale nie dajmy się zwariować i nie wciskajmy go na siłę do kadry. Lepszy od Brożka na ten moment jest. Od Saganowskiego czy Sobiecha już niezupełnie. Jedynie Piech póki co bez formy, ale tu cały Ruch rozczarowuje.
Zapomniałem o Makuszewskim. Faktycznie fajny piłkarz. Hajto jednak przesadza mówiąc, że dorównuje umiejętnościami Błaszczykowskiemu...
To mało powiedziane...Dobry Mudżyn pisze:Bo trzeba przyznac ze mimo wszystko Mierzejewski jest taki...nijaki.
Skorupski to nie ten poziom co Kuszczak czy Boruc, więc nie szukajmy też na siłę młodych i uzdolnionych w momencie kiedy na tej pozycji mamy urodzaj. Panu Pawłowskiemu to jednak podziękujemyDobry Mudżyn pisze:Z Kurtem faktycznie pomysl taki sobie, bo i w Wisle nie pogral, ale Skorupski? why not. We will say what time will tell !

- Łukasz
- Juventino
Z Kurtą, no chyba, że ma ksywkę Kurt (w sumie bardzo prawdopodobne).Dobry Mudżyn pisze:Z Kurtem
Ja mam raczej o nim pozytywne zdanie. Technicznie niezły, biega. Nie wiem tylko, jaka jest obecnie jego pozycja w klubie. Gra?Dobry Mudżyn pisze: Bo trzeba przyznac ze mimo wszystko Mierzejewski jest taki...nijaki.
- Szilgu
- Juventino
W tamtym sezonie grał i to bardzo dużo. Nie wiem jak ten sezon ligi tureckiej (w ogole sie zaczal?).Łukasz pisze:Ja mam raczej o nim pozytywne zdanie. Technicznie niezły, biega. Nie wiem tylko, jaka jest obecnie jego pozycja w klubie. Gra?Dobry Mudżyn pisze: Bo trzeba przyznac ze mimo wszystko Mierzejewski jest taki...nijaki.
Fajnie, że jest Glik i Krychowiak. Pierwszy zasługuje na kolejną szansę, a drugi jest o niebo lepszy od Matuszczyka. A co do Sagana... nie wypowiem się.
- Pan Mietek
- Juventino
A kogo miał wziąć? Sobiecha, Jelenia co nawet boiska nie powąchali?Ouh_yeah pisze:Saganowski zagrał dwa niezłe mecze w Legii i zalicza siódmy comeback do kadry w wieku 34 lat? Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Bardzo dobra decyzja Fornalika.
Wolski jest na razie kontuzjowany, natomiast co do systemu Urbana to jest on dość zmienny - raz 4-1-4-1 a raz 4-2-3-1. Do tego Urban stara się każdemu dać trochę czasu więc jak będzie zdrowy to na pewno będzie mógł pokazać na co go stać, szczególnie, że równie dobrze może grać na skrzydle.Łukasz pisze:@up - Kurto na razie nic nie złapał, a Wolski musi sobie wywalczyć plac w Legii, co nie będzie proste, biorąc pod uwagę że - o ile się nie mylę - w systemie Urbana ma na swojej pozycji konkurencję w postaci Ljuboji i Radovicia.
Mnie martwi obecność spasionego Murasia.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ciężko nie przyznać Ci racji, ale ta decyzja wynika z totalnej posuchy na tej pozycji (zresztą w której formacji naszej kadry nie panuje posucha chyba tylko w bramce a i tam nie jest tak do końca dobrze po tych cudach, które wyczyniał ostatnio Szczęsny).Ouh_yeah pisze:Saganowski zagrał dwa niezłe mecze w Legii i zalicza siódmy comeback do kadry w wieku 34 lat? Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
- Alfa i Omega
- Juventino
Będę ostatnim samurajem i stanę w obronie Fabiańskiego. Hipotetycznie załóżmy, że Tytoń i Szczęsny wylatują na dzień przed meczem z Czarnogórą. Kogo wolicie postawić naprzeciw Mirka i Stevana? Nieopierzonego szczeniaka? Padają tu nazwiska szczawiowatych bramkarzy. Osobiście wolałbym kogoś, kto jednak liznął trochę piłki na europejskim poziomie.
Cóż, też pewnie wolałbym Kuszczaka, ale decyzję w tym wypadku całkowicie rozumiem.
Cóż, też pewnie wolałbym Kuszczaka, ale decyzję w tym wypadku całkowicie rozumiem.
- Łukasz
- Juventino
A ja uważam, że Sagan zwyczajnie sobie obecną formą na to powołanie zapracował. Powołania powinni dostawać ci, którzy mają najwyższa formę.
- deszczowy
- Juventino
Hmm. Pokazał, że pamięta jak się strzela gole. A mając do wyboru: Sagana, który regularnie gra i strzela i nieregularnie grającego Sobiecha... to postawię na Sagana.Ouh_yeah pisze:Saganowski zagrał dwa niezłe mecze w Legii i zalicza siódmy comeback do kadry w wieku 34 lat? Nie wiem czy się śmiać czy płakać.