Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 22:45

Dam sobie reke uciac, ze Pogonii nie trenowal.
I Vesper nie pyskuj, bo racji nie masz.
Akurat o polskiej pilce wiem duzo..

Owszem Probierz gral w Pogonii Szczecin, przed odejsciem do Widzewa.
Proste?

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 22:45

Pomijając fakt, że dalej nie wierzę że Probierz coś w Szczecinie robił...

Piszesz, że z niego beznadziejny trener, że Pogoń za jego czasów grała dno. A skąd to niby wiesz, skoro nie widziałeś ani jednego meczu pod jego wodzą? A musiałeś nie widzieć bo nie pomyliłbyś 8 sparingów z meczami o punkty? A musiałeś nie wiedzieć bo Probierz... nie trenował Pogoni :prochno:

Daj dowody to odszczekam moje słowa głośnym "hau, hau"...

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 22:50

.... Nie nie widziałem skąd ... Nie byłem na meczach...
żal Dobra nie trenował jest to świetny Trener który doprowadzi Jagiellonie do mistrzostwa Ligi a potem do Ligi Mistrzów...

Wy macie rację wiecie lepiej...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 22:53

Vesper pisze:.... Nie nie widziałem skąd ... Nie byłem na meczach...
żal Dobra nie trenował jest to świetny Trener który doprowadzi Jagiellonie do mistrzostwa Ligi a potem do Ligi Mistrzów...

Wy macie rację wiecie lepiej...
Teraz nie jest mowa o Jagielloni tylko o tym jak się napinasz mimo iż racji nie masz. Wręcz nas po kątach chcesz ustawiać bo Ci się coś pokiełbasiło.

Więc na zakończenie : to jak Probierz trenował tą Pogoń czy jej nie trenował?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 22:59

Tak trenował nie zmienie zdania bo ja o tym wiem ...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:02

Vesper pisze:Tak trenował nie zmienie zdania bo ja o tym wiem ...
:lol:

Na tym zakończę dyskusję z Tobą, bo nie ma ona większego sensu.

Broniąc się przed całkowitym zboczeniem z tematu cieszę się ze zwycięstwa Legii. Taki wynik przyda się w kontekście rewanżu w Moskwie. Morale zespołu może trochę podskoczą...

Fajna postawa Arki, Śląska i Lechii. Beniaminkowie sobie radzą. A to dobra sprawa.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:50

Ja domagam sie bana dla uzytkownika Vasper za totalna glupote, brak wiedzy i poziom inteligencji rowny mojemu siostrzencowi, ktory w maju bedzie mial komunie :prochno: .

Ostatnim klubem Probierza byl Widzew. Skonczyl on kariere pilkarska z powodu groznej kontuzji. Pozniej trenowal Polonie z przerwa na Widzew.. I znowu Polonie. Teraz jest trenerem Jagielloni.

A teraz o trzeciej kolejce.
Legia? Zwycieza z Jagiellonia, chociaz tak "slaba" Jaga moglaby nawet wygrac ten mecz, gdyby nie Jan Mucha..
Slask Wroclaw? Bardzo ciekawa druzyna.. Gdyby tak jeszcze Vuk wykorzystywal chociaz polowe podbramkowych szans..
W tym klubie moze dziac sie pieknie. Mozliwy nowy sponsor, piekny stadion, efektownie grajaca druzyna.

Nie bardzo mam ochote opisywac kazdego meczu.
Spodobal mi sie ponownie Lech. Chyba jednak ma szanse na mistrzostwo.. Ciekaw jestem dyspozycji Cueto, bo to ciekawy mlokos :wink:

Pewnie zwycieza Lechia.
Arka grala bardzo ladnie z klepki z Piastem a Ruch zgodnie z planem pokonal Polonie Bytom.
Troche zaskakuje mnie slaba gra Polonii Warszawa. Akurat LKS to outsider ligi a poziomem na tle Lksu- Polonisci nie odpuszczali.

Dzisiaj dowiedzialem sie, ze Dyskobolia miala kibicow po gescie Piechniaka. Widac czlowiek ciagle sie uczy..

Musze przyznac, ze beniaminkowie w tym sezonie graja na przyzwoitym poziomie. Mam cicha nadzieje, ze rowniez bede mogl to powiedziec za rok, kiedy do Ekstraklasy zawita Widzew i Zaglebie Lubin.

Robert Lewandowski/ Pawel Brozek. Ktorys do kadry.. Jezeli znowu zobacze, ze Leo powola Zahorskiego zamiast tych gracz naprawde zwatpie w zdolnosci Benhakkera. W tym momencie selekcjonuje on druzyne bardzo marnie i prowadzi druzyne na duzym kredycie zaufania po uanych eliminacjach do EURO.

PS: Nie sadzilem, ze keidys to napisze. Tesknie za tygodnikiem OE Ekstraklasa transmitowanym na Tvnie i prowadzacym Piotrem Salakiem :prochno:
oliver pisze:Co do Probierze . Skoro kibic Pogoni pisze, że trenował to chyba wie ona najlepiej. Mi się coś wydaję , że był tam jakimś trenerm Pogoni tylko nie miał licencji . I był to okres bardzo krótki.
Nie.. O tym, ze pisze to kibic Pogonii Szczecin swiadczy tylko o jego poziomie inteligencji. Nigdy trenerem w Pogonii nie byl !
Rozegral tylko jako pilkarz tam jedna runde..
oliver pisze: Jednak to też zawodnik Legii. Takie gdybanie nie ma sensu. Bo patrząc z innej strony wynik mógł być o wiele większy gdyby nie..
Legia to zespol ktory walczy o majstra a Jagiellonia o utrzymanie. W takim meczu Legia nie powinna liczyc wylacznie na bramkarza.

Sluchajac rozmow w studiu "Szybkiej Pilki" z Janem Urbanem.. Doszedlem do dwoch wnioskow, wybierzcie dogodna dla was alternatywe
a) Trener ma niski iloraz inteligencji. Nie potrafi zlozyc zdania poprawnego gramatycznie. Myli Europe z Afryka a swojego nowego zawodnika nazywa "Panczewem".. Przypomne zawonik z Macedonii to Pance Kumbev
b) Jan Urban nie potrafi zlozyc zdania, poniewaz wiele lat spedzil w kraju Basków a blask fleszy i kamer denerwuje pociesznego trenera, ktory pod wplywem stresu znaczaco sie myli w swoich "inteligentynych wypowiedziach"

PS: Nie podobaja mi sie tez komentarze Szczesnego. Czy to kolejna "gawiazda" telewizji, ktora swoja kariere bedzie budowac na kontrowersji wypowiedzi?
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2008, 00:15 przez Nevermind, łącznie zmieniany 3 razy.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 00:00

Co do Probierze . Skoro kibic Pogoni pisze, że trenował to chyba wie ona najlepiej. Mi się coś wydaję , że był tam jakimś trenerm Pogoni tylko nie miał licencji . I był to okres bardzo krótki.

A co do 3 kolejki
+Gol Wróbla
+ Arka 3mecze 7 pkt
+ Wygrana Legii i dobra gra Chinyamy w końcu Legia z napastnikiem. Jakiś efekt był.

- pod jarana Odra. Bez komentarza.
- 0 strzelonych goli Górnika Zabrze
- Czy w Wiśle uderza jeszcze ktoś na bramkę przeciwnika oprócz Brożka?

ITI gdzie masz kibiców? Na plus i minus.
Juventino90 pisze: Legia? Zwycieza z Jagiellonia, chociaz tak "slaba" Jaga moglaby nawet wygrac ten mecz, gdyby nie Jan Mucha..
Jednak to też zawodnik Legii. Takie gdybanie nie ma sensu. Bo patrząc z innej strony wynik mógł być o wiele większy gdyby nie...
EDIT:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... ii,1167403
Ciekawe ile w tym prawdy oby 100%. Było by super.
Juventino90 pisze:a) Trener ma niski iloraz inteligencji. Nie potrafi zlozyc zdania poprawnego gramatycznie. Myli Europe z Afryka a swojego nowego zawodnika nazywa "Panczewem".. Przypomne zawonik z Macedonii to Pance Kumbev
b) Jan Urban nie potrafi zlozyc zdania, poniewaz wiele lat spedzil w kraju Basków a blask fleszy i kamer denerwuje pociesznego trenera, ktory pod wplywem stresu znaczaco sie myli w swoich "inteligentynych wypowiedziach"
A) tak mnie też to ubawił gdy mówił , że nasz napastnik jeździł po Europie, a na Euro z Legii pojechali Roger i Kuba Rzeźniczak dziwne a ja myślałem , że Wawrzyniak. A co do Kumbeva przezwiska są każde. Chyba jeszcze mało słyszałeś.
B) Ja mam inną zdanie na ten temat. Słyszałem wiele wypowiedzi Janka i mi sie wydaję: To pierwsze zwycięstwo Legii w ekstraklasie więc odrobina alkoholu na pewno się pojawiła , a może trochę więcej niż odrobina.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 13:36

Juventino90 takie teksty o braku inteligencji możesz sobie darować..
Bo G..o wiesz na ten temat ,przyjedź do Szczecina i się spytaj czy Probierz nie trenował Pogoni przed rozpoczęciem sezonu... To każdy ci powie ,ze był on trenerem ,miałem nic nie pisać ale powiem ci szczerze ze już mnie powoli w.... twoje gadania. Nie wiem czy wiesz ale obrażanie ludzi jest prawie jednoznaczne z tym ,że się mylisz i brak ci argumentów..
A co do bana to na szczęscie ty go nie dajesz tylko Moderatorzy
Kończę tym dyskusje już ci nie będę odpowiadał,bo jesteś na to (Nie zniżę się do twojego poziomu) ;]

Co do Legii to jest to dopiero III kolejka ,Legia jest drużyną ,która z meczu na mecz się rozkręca i będzie 1 lub 2 na 100%,jeżeli ona jest słaba to wszyscy prócz Wisły i może Lecha są gorszymi drużynami. Legia ma dobry skład i spory potencjał więc się nie zdziwcie jak teraz wszystko będzie wygrywać!

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:03

Wygrana Legii i dobra gra Chinyamy w końcu Legia z napastnikiem. Jakiś efekt był.
Czy ja wiem, czy taka dobra. Moim zdaniem średnia, poniżej średniej. Na tle słabej Jagi jako tako wypadł.
ITI gdzie masz kibiców? Na plus i minus.
Fajny mają doping na Łazienkowskiej :whistle: ITI Spier.... Ale to ich sprawy.
Robert Lewandowski/ Pawel Brozek. Ktorys do kadry
Lewandowski.

Ja nie rozumiem takiego pieprzenia Brożek do kadry. Ok strzela w Lidze Polskiej której poziom jest denny. W beznadziejnej lidze. Gra w najsilniejszy, zespole jak na Polskie warunki to i strzela bramki. Grał w reprezentacji i gówno pokazał. Jak dla mnie to przeciętniak którym zachwycają się Polscy eksperci :prochno:. Z tego co wyczytałem to Brożek dostanie powołanie na najbliższe spotkania. Zobaczymy jak zaprezentuje się w reprezentacji.
W tym momencie selekcjonuje on druzyne bardzo marnie i prowadzi druzyne na duzym kredycie zaufania po uanych eliminacjach do EURO
Selekcjonuje najlepiej jak może. Niech powoła jeszcze na bramkę Kotorowskiego, bo Lech tak dobrze gra :D
Jagiellonia o utrzymanie.
A miałem nadzieję na środek tabeli :-D :lol:. Narazie zespół prezentuje się jak na wiosnę, czyli beznadzieja. Zero pomysłu na grę. Cóż teraz Piast Gliwice, musi być pierwsze zwycięstwo :smile:

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:03

oliver pisze: - Czy w Wiśle uderza jeszcze ktoś na bramkę przeciwnika oprócz Brożka?
A po co mają to robić skoro Brożek strzela bramki ?

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:12

Vesper pisze: To każdy ci powie ,ze był on trenerem ,miałem nic nie pisać ale powiem ci szczerze ze już mnie powoli w.... twoje gadania. Nie wiem czy wiesz ale obrażanie ludzi jest prawie jednoznaczne z tym ,że się mylisz i brak ci argumentów..
A co do bana to na szczęscie ty go nie dajesz tylko Moderatorzy
Kończę tym dyskusje już ci nie będę odpowiadał,bo jesteś na to (Nie zniżę się do twojego poziomu) ;]
Przeciez to tobie brakuje argumentow piszac istne farmazony. Jezeli uwazasz, ze Probierz byl trenerem Pogonii udowodnij to w jakis sposob.
Mi brakuje argumentow? Opisalem kariere Probierza czarno na bialym. Nie bylo w jego przygodzie trenerskiej epizodu w Pogonii Szczecin.

Coz jezeli uwazasz, ze swoimi wypowiedziami trzymasz jakis poziom, ponizej ktorego nie chcesz schodzic.. To prosze cie nie pisz takich glupot..

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:22

oliver napisał:

- Czy w Wiśle uderza jeszcze ktoś na bramkę przeciwnika oprócz Brożka?
A w meczu z Beitarem strzelało az 5 zawodników. :D

Co do Brożka to, że strzela dużo bramek bo gra w najsilniejszym zespole to tylko gdybanie, ile mówiono o Lechu był jednym z faworytów(i to potwierdza) Lewandowski do kadry musi jeszcze dużo pokazać zanim Leo go weźmie(choć chłopak potencjał ma duży). Pisząc o Pawle, że się nie nadaje do kadry to puste słowa ile on dostał szans dwie? Z tego jedna w meczu z Usa gdzie w naszym zespole nie było żadnego dobrego gracza.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:36

Juventino90 pisze:Przeciez to tobie brakuje argumentow piszac istne farmazony. Jezeli uwazasz, ze Probierz byl trenerem Pogonii udowodnij to w jakis sposob.
Mi brakuje argumentow? Opisalem kariere Probierza czarno na bialym. Nie bylo w jego przygodzie trenerskiej epizodu w Pogonii Szczecin.
Vesper nie masz racji. Juventino90 wszystko dokładnie opisał. Na potwierdzenie jego słów: http://pl.wikipedia.org/wiki/Michał_Probierz

Jak widać Probierz Pogonii nie trenował. Ba, zdążył tam jako piłkarz rozegrać ledwie 2 mecze.

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 14:37

Co do Brożka to, że strzela dużo bramek bo gra w najsilniejszym zespole to tylko gdybanie, ile mówiono o Lechu był jednym z faworytów(i to potwierdza) Lewandowski do kadry musi jeszcze dużo pokazać zanim Leo go weźmie(choć chłopak potencjał ma duży). Pisząc o Pawle, że się nie nadaje do kadry to puste słowa ile on dostał szans dwie? Z tego jedna w meczu z Usa gdzie w naszym zespole nie było żadnego dobrego gracza.
Przekonamy się w najbliższych spotkaniach eliminacyjnych. Chodź ja uważam że jednak Brożek na chwilę obecną to zawodnik tylko na Polską Ligę.

Kiedyś na jakimś portalu napisano Paweł Brożek Polski Van Nistelrooy.

A jeden z komentarzy jaki się pojawił "Jaki kraj taki Van Nistelrooy.

Rasiak jakby grał w Polskiej Lidze byłby też gwiazdą, a grać nie potrafi.

Tak na krótko wracając do Jagiellonii to przed sezonem spodziewałem się że będziemy na podobnym poziomie jak Górnicy z Zabrza i jak narazie się nie mylę :P. Spora rewolucja kadrowa. Ciekawe transfery, nawet z Realu Madryt :lol:. Chociaż jak usłyszałem że przyszedł Arifovic, to źle mi się zrobiło. To taki odpowiednik Rasiaka, i jak narazie to potwierdza.

Było wiadomo że początki będą trudne. Wywalczony szczęśliwie punkt w Gdyni, potem było wiadome że porażka z Lechem i Legią. Czasu już sporo minęło, z meczu na mecz gra powinna wyglądać lepiej, no i z Piastem musi w końcu być zwycięstwo.

Jak narazie z nowych graczy najlepiej prezentują sie Hermes i Szczot. Lecz co z tego jak drużyna grę bez pomysłu, bez koncepcji. Bronienie się i wybicie do przodu.

Przyjście Probierza było zagadką, wogle ten człowiek jest zagadką. Utrzymanie Polonii to do tej pory największy jego sukces. Sukcesem też było to że dosyć nieporadnie prezentował się w Polsacie na Euro :lol:

No ale zaskoczył mnie na minus, szczególnie po wypowiedzi po meczu z Lechem. Cytuję "A co mieliśmy atakować Lecha :D". Dobre.

Cóż może będzie lepiej oby. Mówi się o przyjściu Grosickiego. Tez mam mieszane uczucia co do tego piłkarza, jednak na chwilę obecną przydałby się taki piłkarz.

A zapomniałem o bramkarzu, który jest starszy od trenera. :D Mówiło się o Szamotulskim :-D. Były głosy wśród kibiców że za stary, więc zarząd zafundował Lecha. 40 latka. Bramkarz marny

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
ODPOWIEDZ