Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
bartek9000

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 20:26

m-a-t-t-e-o pisze:
bartek9000 pisze:ehhh wy to jestescie zapalency z tym mistrzostwem mozna by porownac do takeij sytuacji:
sportowiec zostal przylapany na dopingu ale zdobyl zloty medal wiec mu wszyscy daruja :?: :rotfl: i to jest ta wasza "sprawiedliwosc"
Żeś trafił z tym porównaniem :rotfl:

Ja chyba wolałbym żeby Juve spadło ale nie za nisko (choć jak sie "utrzyma" w serie a to płkać nie będę 8) ). Co jak co ale sprawiedliwość musi być. Mam tylko nadzieje że nie odbiorą nam tytułów mistrza włoch. Historii nie powinno się ruszać.
a co zle jest :?: 8) wg mnie najbardziej pasowalo do tematu bo mialem jeszcze wiele innych lepszych prownan :lol:
niby czemu maja mistrzostw nie ruszac :?: byly nielegalnie zdobyhte wiec powinni je zabrac juventusowi :!:

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 20:57

bartek9000 pisze:
m-a-t-t-e-o pisze:
bartek9000 pisze:ehhh wy to jestescie zapalency z tym mistrzostwem mozna by porownac do takeij sytuacji:
sportowiec zostal przylapany na dopingu ale zdobyl zloty medal wiec mu wszyscy daruja :?: :rotfl: i to jest ta wasza "sprawiedliwosc"
Żeś trafił z tym porównaniem :rotfl:

Ja chyba wolałbym żeby Juve spadło ale nie za nisko (choć jak sie "utrzyma" w serie a to płkać nie będę 8) ). Co jak co ale sprawiedliwość musi być. Mam tylko nadzieje że nie odbiorą nam tytułów mistrza włoch. Historii nie powinno się ruszać.
a co zle jest :?:
Zauważ że oszukiwał klub nie zawodnicy 8)
bartek9000 pisze:niby czemu maja mistrzostw nie ruszac :?: byly nielegalnie zdobyhte wiec powinni je zabrac juventusowi :!:
Historii się nie rusza i tyle
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2006, 21:14 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:02

To rozumiesz co piszesz ?Piłkarze Juventusu w żaden sposób nie zawinili.Czy to Moggi jest trenerem albo jakimś działaczem Azzurrich :think: ?
Pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz i sie nie błaźnij.

m-a-t-t-e-o pisze: Ja chyba wolałbym żeby Juve spadło ale nie za nisko (choć jak sie "utrzyma" w serie a to płkać nie będę 8) ). Co jak co ale sprawiedliwość musi być. Mam tylko nadzieje że nie odbiorą nam tytułów mistrza włoch. Historii nie powinno się ruszać.
Uważam podobnie że sprawiedliwa kara sie należy.No i podkreślę jeszcze raz : historii się nie zmienia !

bartek9000

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:10

zle zrozumieliscie
pod postacia sportowca mialem na mysli klub a nie konkretnego pilkarza.. a i pilkarze calkiem czysci nie sa (cos slyszalem o jakis zakladach u bukmacherow obstawianych przez m.in buffona)

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:18

bartek9000 pisze:zle zrozumieliscie
pod postacia sportowca mialem na mysli cala druzyne a nie konkretnego pilkarza..
To może ja zrobie porównanie. Lekkoatleta jest zdyskwalifikowany gdyż jakiś działacz związku sportowego kraju w którym ten zawodnik występował został przyłapany na przekupowaniu sędziego zawodów. Kara : roczne zawieszenie sportowca. Jak sądzisz , czy z moralnego punktu widzenia jest to sprawiedliwe ?
bartek9000 pisze: (cos slyszalem o jakis zakladach u bukmacherow obstawianych przez m.in buffona)
Szkoda , że nie dosłyszałeś do końca. A raczej słyszałeś to co chciałeś usłyszeć.

Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:21

mati__________ pisze: Uważam podobnie że sprawiedliwa kara sie należy.No i podkreślę jeszcze raz : historii się nie zmienia !
Taa, jasne tytuly zdobyte dzieki przekretom i mialby nie zostac zabrane bo "historii sie nie zmienia". Smieszni jestescie w tych swoich postach, Juventus nie gral fair, tytuly zdobyl w bardzo nieuczciwych okolicznosciach a wy wyskakujecie z takimi komicznymi postulatami. Wiem, ze trudno wam o obiektywizm, ale zejdzcie na ziemie. Jak Genua w poprzednim sezonie wywalczyla awans do serie A to tez miala nie zostac przesunieta na ostatnie miejsce bo historii sie nie zmienia? Gdyby tak bylo to w minionym sezonie gralaby w Serie A a nie C. Od razu mowie, ze nie chce tych waszych 2 mistrzostw dla Interu, wg nie powinny zostac nikomu przyznane, ale niewatpliwie powinny zostac odebrane Juventusowi.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:30

Waldini pisze:
mati__________ pisze: Uważam podobnie że sprawiedliwa kara sie należy.No i podkreślę jeszcze raz : historii się nie zmienia !
Taa, jasne tytuly zdobyte dzieki przekretom i mialby nie zostac zabrane bo "historii sie nie zmienia". Smieszni jestescie w tych swoich postach, Juventus nie gral fair, tytuly zdobyl w bardzo nieuczciwych okolicznosciach a wy wyskakujecie z takimi komicznymi postulatami. Wiem, ze trudno wam o obiektywizm, ale zejdzcie na ziemie. Jak Genua w poprzednim sezonie wywalczyla awans do serie A to tez miala nie zostac przesunieta na ostatnie miejsce bo historii sie nie zmienia? Gdyby tak bylo to w minionym sezonie gralaby w Serie A a nie C. Od razu mowie, ze nie chce tych waszych 2 mistrzostw dla Interu, wg nie powinny zostac nikomu przyznane, ale niewatpliwie powinny zostac odebrane Juventusowi.
Komiczne są twoje wypowiedzi a nie moje "postulaty"
Kiedy zrozumiecie że te tytuły zostały zdobyte na boisku.Nie ma żadnego dowodu na wpływ Moggiego na sposób sędziowania, jak Świergot kiedyś napisał, są same poszlaki.Na mistrzostwach Juventini pokazali że są najlepsi na świecie, dlaczego nie mieli by wygrać ligi ? Swoją drogą gdyby grali tak słabo to sędzia nie miałbhy nawet jak wygrać nam meczu.Piłka wyjdzie na aut a on uzna nam gola :).Da się pomagać ale bez przesady, nie w takim stopniu.

bartek9000

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:41

Yari pisze:
bartek9000 pisze:zle zrozumieliscie
pod postacia sportowca mialem na mysli cala druzyne a nie konkretnego pilkarza..
To może ja zrobie porównanie. Lekkoatleta jest zdyskwalifikowany gdyż jakiś działacz związku sportowego kraju w którym ten zawodnik występował został przyłapany na przekupowaniu sędziego zawodów. Kara : roczne zawieszenie sportowca. Jak sądzisz , czy z moralnego punktu widzenia jest to sprawiedliwe ?
jesli sa dowody (nawet chocby poszlaki) iz ten dzialacz mial jakis zwiazek z tym sportowcem i jesli ten sedzia w ewidentny sposob pomogl temu sportowcowi to tak :!:

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 21:48

bartek9000 pisze:(nawet chocby poszlaki)
Gdybyś takim tekstem wypalił w jakimś sądzie to by Cię w najlepszym razie wyśmiali.

Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 22:03

mati__________ pisze:
Komiczne są twoje wypowiedzi a nie moje "postulaty"
Kiedy zrozumiecie że te tytuły zostały zdobyte na boisku.Nie ma żadnego dowodu na wpływ Moggiego na sposób sędziowania, jak Świergot kiedyś napisał, są same poszlaki.Na mistrzostwach Juventini pokazali że są najlepsi na świecie, dlaczego nie mieli by wygrać ligi ? Swoją drogą gdyby grali tak słabo to sędzia nie miałbhy nawet jak wygrać nam meczu.Piłka wyjdzie na aut a on uzna nam gola :).Da się pomagać ale bez przesady, nie w takim stopniu.
Taa teraz waszym ulubionym "argumentem" na obrone Juventusu sa analogie do zdobycia przez Wlochy Mistrzostwa Swiata. Sami Juventini graja w reprezentacji?? Materazzi jest z Juve?? Grosso? Totti? Toni? Pirlo? Gattuso? Zreszta o czym my tu piszemy? Skoro sa najlepsi na swiecie to po cholere Moggi wybieral sobie sedziow? Skad tyle kontrowersji co do wynikow Juve, te bramki zdobyte w doliczonym czasie gry, czesto ze spalonego, karne z kapelusza, wprost grad wynikow 1-0 dla Juventusu. Na jaw wyszlo to, co kibice we Wloszech wiedzieli od dawna, tylko wy nie mozecie sie z tym pogodzic.

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 22:17

pewnie się po kimś powtorze ...

ale o czym wy gadacie? jestem takiego samego zdania jak mati ze tytul zdobyty zostal na boisku... .... sędzia wziął piłkę i wrzucił do bramki... tak widze te 'kupione' mecze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 22:51

Waldini pisze:Wiem, ze trudno wam o obiektywizm

To zabżmiało jakbyś ty BYŁ obiektywny
Waldini pisze:Taa, jasne tytuly zdobyte dzieki przekretom i mialby nie zostac zabrane bo "historii sie nie zmienia". Smieszni jestescie

Tytuł był zdobyty przede wszystkim na boisku. Piłkaże, trenerzy, kibice itp walczyli o te tytuły bardzo ciężko. Czy uczciwe będzie teraz wymazanie im 2-óch lat z życiorysu bo mecz Juve sędziował X a nie Y??
Waldini pisze:Taa teraz waszym ulubionym "argumentem" na obrone Juventusu sa analogie do zdobycia przez Wlochy Mistrzostwa Swiata. Sami Juventini graja w reprezentacji?? Materazzi jest z Juve?? Grosso? Totti? Toni? Pirlo? Gattuso?

Przecież tu nie chodzi tylko o Juve ale i o inne druzyny, a zauważ że z wyjściowej 11 meczu finałowego tylko kilku (4) może być spokojnym o swoją przyszłość.
Waldini pisze:Zreszta o czym my tu piszemy? Skoro sa najlepsi na swiecie to po cholere Moggi wybieral sobie sedziow?

Widocznie on sądził że jest inaczej. Myślisz że jakiś zawodnik poszedł do niego i powiedział coś w stylu "daj nam tego i tego sędziego bo przegramy". Skoro nie to po co ich aż tak karać za nie swoje błedy
Waldini pisze:Skad tyle kontrowersji co do wynikow Juve, te bramki zdobyte w doliczonym czasie gry, czesto ze spalonego, karne z kapelusza, wprost grad wynikow 1-0 dla Juventusu.

Teraz mnie przekonałeś. Taka sytuacja to niepowtażalny dowód korupcji. Kierując się twoją logika można też dojść do tezy "mundial był przekupiony" - tyle kontrowersji co do wyników (finał), bramki w doliczonym czasie gry (polska-niemcy), czesto ze spalonego (Brazylia-japonia) itp. LITOŚCI

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 23:14

Ja powiem tyle : Wszyscy kibice innych druzyn niz Juve nie patrzycie na nic oprocz tego ze Juventus musi spasc na dol, a czemu ? Bo latwiej bedzie wygrac lige (zwlaszcza Inter) . Zauwazcie ze to dzialacze zawinili , a nie pilkarze ,ktorzy zostawili wiele zdrowia na boisku by wygrac Scudetto. Ja bym dal kare co najwyzej odjecie 2 tytulow mistrza Włoch i kara -10 pkt i to wszystko, a dzialaczy osobno ukaral. A te tytuly do nikogo by nie zawedrowaly. A tak w ogole to nie chce mi sie wierzyc w te ustawianie meczow, po co taki wielki klub mialby to robic i tracic pieniadze na to , skoro kazdy dobrze wie ze na Juve nie ma mocnych ?

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 23:29

Oglądałem dzisiaj "Panorame" i włoski minister sprawiedliwości powiedział, że nie wyobraża sobie mistrzów świata grających w drugiej lidze, może to dobry znak, może jakoś pomoże Juve :wink:

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2006, 23:39

Boncol pisze:Oglądałem dzisiaj "Panorame" i włoski minister sprawiedliwości powiedział, że nie wyobraża sobie mistrzów świata grających w drugiej lidze, może to dobry znak, może jakoś pomoże Juve :wink:
A skad Ty sie urwales :D :P Jak bys przeczytal kilka stron wczesniej to bys juz dawno o tym wiedzial :P lol :D hehe :D . A tak w ogole to chodzilo mu o amnestie jak bys nie wiedzial ;]

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
ODPOWIEDZ