podnoszenie ciezarow, kulturystyka...

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2008, 23:35

Oczywiscie ze sie da, odzywki sa suplementem diety, czyli sa to "pokarmy" bogate w białko, węglowodany które ułatwiaja utrzymanie i zbilansowanie diety. Ale jesli sie odpowiednia ją ułoży to mozna spokojnie bez suplementow przybrac na masie(bo wiekszosci o to chodzi).

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 15:36

Bez odpowiedniej diety ciężko o dobre efekty...nawet przy pomocy odżywek. Siłownia zużywa ogromne ilości energii którą trzeba uzupełnić właśnie poprzez odpowiednie odżywianie.

ps. witaminy to nie to samo co odżywki:) Witaminy ćwicząc trzeba jeść aby organizm nie był osłabiony. Są one naprawdę tanie, i właściwie każdego na nie stać.

np. http://www.kulturystyka.sklep.pl/produc ... 550mg.html
15zł :) na miesiąc. Myślę, ża warto zainwestować te pare złotych.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 15:43

Ja po miesięcznej przerwie wróciłem w połowie stycznia na siłownie po kontuzji. Cele na ten roczek to tak do 44-45 w łapie i do 130 w wycisku ... narazie tak

Waga - 85 kg
Łapa - 40 cm
Klatka - 121 cm
Wycisk - 102 kg (tak wiem słabo) :(

pozdrawiam

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 16:33

44-45 :D smoczysko
Jak na mój gust to idealnie wygląda łapsko 39-40 :)

szaman00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 17:09

Gałcio, 102 wycisku, czy ja wiem słabo? spoko wynik :D ja raz wyciskałem to udało mi sie 50 kg, ale nigdy nie cwiczyłem wiec takie małe usprawiedliwienie dla siebie ;p hehe powodzenia w ćwiczeniach, ale bez strzałów w tyłek... bo gra nie jest warta świeczki wtedy:( [jeden mój kumpel grał ze mna w piłke w klubie, później rzucił piłke i zaczał grac w kosza i był bardzo dobry w tym, ale takze Cwiczył na siłce, i to było 2 lata temu dzień zakonczenia roku szkolnego, przychodze do sql widze ze dziewczyny jakies płaczą, to mi kumple mówia, ze ten chłopak juz sie nie obudził jak zasnał w nocy :( szkoda go, ale mówili ze cwiczył na wspomagaczach wiec....

Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 17:31

Przykro mi z powodu Twojego kolegi [*]

Ja ćwiczyłem zawsze na czysto bez takich tam wspomagaczy i witaminek ale po przerwie dwu letniej jak wróciłem na siłownie to pomyślałem że można by coś wziasc a tak sie zlozylo ze brat mial Gainera to sobie wzielem skoro go nie jadł.

Tylko go skoncze jesc gainera i dalej na czysto bede lecial bo tak jest lepiej dlatego tak sadze bo przez dwu letni okres przerwy w cwiczeniach mało mi spadlo z masy i z siły bo jak siegam pamięcią to wyciskałem 78 a po 2latach 76kg bez cwiczen w masie tez malo z2cm w łapie to nieduzo a jak moi kumple brali rozne odzywki i momo ze systematycznie cwicza to jak sobie troszke popija to od razu im spada w lapie i sile ja takich problemow nie mialem i nigdy mi nie spadalo po melanzu.

Wloczykij

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 18:06

Nooo jasne nawiazujac do pytania drozdiego...
Chlopaki chca poprostu szybko obrastac mieskiem :prochno: sam zauwazyles jaki to pic miec w lapie 50 cm....ich stan doskonale dokumentuje zdjecie na poprzedniej stronie doskonale skomentowane przez dionizosa.
Masz wybor pakujesz na maxa bez niczego czesto i systematycznie i wyniki widzisz po 2-3 sezonach WYNIKI!!! tzn nie wygladasz jak pan arnold SZ. Ale bardziej masz szanse zrobic klate taka jak ma np c.ronaldo taki przyklad :lol: a odrzywki sa tylko po to zeby miec lape jak udo i wazyc x kilo wiecej znam takich co sie chwala ze zebrali 9 kilo w miesiac...dla mnie najlepszym miernikiem jest jak wygladam,nie uprawiam podnoszenia ciezarkow wiec nie musze miec w bicepsie 50 cm...
Ogolnie syfu nie polecam z puszki slyszalem rozne rzeczy,prawda jest taka ze nigdy nie mozna powiedziec co i kiedy sie stanie i nie wiezcie w to co pisza na pudelkach ekologiczne itp.
Polecam codziennie jajecznice z 6 bialek-koniecznie bo zoltko to sam tluszcz nic ciekawego...
Oraz 2 spore udka z kurczaka na obiag,sporo sera,twaroszku itp.+oczywiscie wycisk do bolu na silowni
Zobaczycie wycisniecie wiecej niz napompowane cwaniaki :wink:

asdaasda

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 19:57

Serhinio pisze:a jak moi kumple brali rozne odzywki i momo ze systematycznie cwicza to jak sobie troszke popija to od razu im spada w lapie i sile ja takich problemow nie mialem i nigdy mi nie spadalo po melanzu.
a niby to ile kg ty wazysz, ze mozesz mowic o spadkach masy po piciu?alkohol odwania.kazdy ma inna genetyke.ludzie moga nie miec diety, a miec za to przyrosty miesniowe o ktorych ludzie wylewajacy litry potu na silowni moga sobie tylko pomarzyc.silownia to sport wyrzeczen.albo pijesz, albo cwiczy
Wloczykij pisze:Nooo jasne nawiazujac do pytania drozdiego...
Chlopaki chca poprostu szybko obrastac mieskiem Prochno sam zauwazyles jaki to pic miec w lapie 50 cm....ich stan doskonale dokumentuje zdjecie na poprzedniej stronie doskonale skomentowane przez dionizosa.
Masz wybor pakujesz na maxa bez niczego czesto i systematycznie i wyniki widzisz po 2-3 sezonach WYNIKI!!! tzn nie wygladasz jak pan arnold SZ. Ale bardziej masz szanse zrobic klate taka jak ma np c.ronaldo taki przyklad Laughing
z tym, ze Arnold zarabial swoimi miesniami.Dla Ronaldo silownia ma zupelnie inny cel.
Wloczykij pisze:a odrzywki sa tylko po to zeby miec lape jak udo i wazyc x kilo wiecej
by miec lape jak udo odzywki nie wystarcza ;)
Wloczykij pisze:Polecam codziennie jajecznice z 6 bialek-koniecznie bo zoltko to sam tluszcz nic ciekawego...
zoltko jajek zwiera glownie dobry cholesterol, ktory b.dobrze wplywa na jadra

schyddeuko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 20:29

ze zdjęcia kolegi to troche śmich, bo jak to ma być ładne to ja jestem za interem... jeszcze na to wydawać hajs bez sensu dla mnie :)
gruby nie znaczy przypakowany :P
pozdro, ale dziewczyny ponoć wolą facetów o normalnej budowie ciała, a nie takich, przy których Nowotniak zaczyna skamleć :)

a chyba każdy to robi dla dziewczyn, nie? :D:D:D

pzdr all

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 21:18

schyddeuko pisze:a chyba każdy to robi dla dziewczyn, nie? :D:D:D

taa coś w tym jest :-D z tym że niektórzy robia to tez by groźnie wyglądać bądź dla sportu

Obrazek
Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 21:19

Wloczykij czy Tobie aby przypadkiem odżywki nie pomyliły się ze sterydami?

Gainerka kupiłem tylko dlatego, że nie miałem możliwości uzupełnienia braków w diecie. Jeśli dieta jest odpowiednio dobrana do treningu to nie obrasta się tłuszczem a suchymi mięśniami...no chyba, że chce się uzyskać odwrotny efekt(zależy kto co lubi..)
Twoi znajomi zapewne jedli gainera z dużą ilością białka w max dawkach, ćwiczyli na masę oraz podczas posiłków opychali się po same gardło...9kg w miesiąc to sam tłuszcz. Nabrać 9kg suchych mięśni...heh każdy kto chociaż trochę ma pojęcie o kulturystyce wie, że jest to zadanie dłuuugo terminowe :( lecz satysfakcja jest ogromna.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2008, 23:32 przez Axel, łącznie zmieniany 1 raz.

Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2008, 23:23

asdaasda ja waże na dzień dzisiejszy 76 kg i nie pije od wrzesnia i od tego tez miesiaca cwicze. Wiem ze kazdy organizm jest inny itd. kazdy zna siebie i wie czy mu po melanzu sia i masa spada czy nie mi nigdy nie spadalo nawet po parodniowym piciu a jestem z południowego wschodu a tu sie duzo pije i w naprawde duzych ilościach bo Ukraina nie daleko:) przez 2 lata nie trenowania prawie nic mi nie spadlo z masy nie bralem zadnych odzywek typu kreatyna itd. a u moich ziomali wystepowaly spadki nawet nie tylko po piciu ale takze i od tego ze przez miesiac nie cwiczyli to nie jest dlugi okres czasu a jednak te odzywki maja taka wade i nic na to nie poradzisz nitrobolum pompuje a jak przestaniesz cwiczyc to stajesz sie taki jak wczesniej tak to wyglada wszak nie jetem ich zwolennikiem ani przeciwnikiem sam na czysto znowu bede jechal.

Wloczykij

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 16:31

Coz jak juz powiedzialem polecam bialka z jajek bialko w czystej postaci jak bozia je stworzyla...
Gwarantuje ze nie daja takich efektow jak odzywki a to ju daje do myslenie chyba,po pododobno to takze bialko w czystej postaci.
Co do zoltek-to sam tluszcz mozna troche przybrac na masie inaczej :prochno: Slyszalem ze wlasnie powoduja bezplodnosc w sporych ilosciach

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2008, 16:51

Spożywanie samego białka jaj jest bardzo pomocne w treningu lecz ja wcinam całe jajeczka ponieważ żal mi żółtek :)

Co do bezpłodności...bzdura :) Co najwyżej od dużej ilości spożywanych jajek mogą pojawić się pryszcze i biegunka.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2008, 16:43

Normlanie jak czytam niektóre komentarze to aż mnie skręca. Dla wszystkich którzy jedzą jajka i myślą ze tylko w białku jest białko radzę aby nie chodzili już na siłownię i porzucili wszelkiego rodzaju diety ! w zółtku jest więcej białka niż w samym białku!! pzd..

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
ODPOWIEDZ