Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 22:40

Chciałbym poruszyć temat zysków u sponsora technicznego. U nas jest nim Adidas. Co roku dostajemy 23 mln plus premię (ale nie wiadomo w jakiej wysokości). Taki ManU dostaje co roku około 80 mln.Wiadomo, że przyjście CR7 zwiększa marketing Juve, sprzedaż koszulek pewnie też wzrośnie dość znacząco. Sam ten fakt nie będzie mieć jakiegoś dużego bezpośredniego przełożenia na wzrost finansów, ale to będzie koronny argument przy przedłużaniu umowy z Adidasem (obecna obowiązuje do 2021) czy ewentualnymi pertraktacjami z inną firmą, a to wszystko powinno się dziać gdzieś za dwa lata. Przeskok w sponsoringu do pułapu zbliżonego w ManU (takie co najmniej 50/60 mln rocznie) to byłoby coś w kontekście przyszłych mercato.

Aha....w kontekście finansów....jak wejdzie w życie projekt nowych Klubowych Mistrzostwa Świata, to tam za sam udział dostalibyśmy około 60 mln. Ale to melodia przyszłości.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 23:12

Yaro417 pisze:Chciałbym poruszyć temat zysków u sponsora technicznego. U nas jest nim Adidas. Co roku dostajemy 23 mln plus premię (ale nie wiadomo w jakiej wysokości). Taki ManU dostaje co roku około 80 mln.Wiadomo, że przyjście CR7 zwiększa marketing Juve, sprzedaż koszulek pewnie też wzrośnie dość znacząco. Sam ten fakt nie będzie mieć jakiegoś dużego bezpośredniego przełożenia na wzrost finansów, ale to będzie koronny argument przy przedłużaniu umowy z Adidasem (obecna obowiązuje do 2021) czy ewentualnymi pertraktacjami z inną firmą, a to wszystko powinno się dziać gdzieś za dwa lata. Przeskok w sponsoringu do pułapu zbliżonego w ManU (takie co najmniej 50/60 mln rocznie) to byłoby coś w kontekście przyszłych mercato.

Aha....w kontekście finansów....jak wejdzie w życie projekt nowych Klubowych Mistrzostwa Świata, to tam za sam udział dostalibyśmy około 60 mln. Ale to melodia przyszłości.
Też o tym myślałem. Wraz z transferem Ronaldo wskakujemy do marketingowej ekstraklasy (gdzie nie będziemy liderami, a raczej drużyną walczącą o utrzymanie). Niemniej jednak nie wyobrażam sobie sytuacji, że kontrakt nie będzie renegocjowany. Takie frytki mając w składzie taką maszynkę będą hańbą, choć na naszą korzyść niestety nie działa umowa sponsorska Ronaldo z Nike.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 00:01

Vincitore pisze:
Yaro417 pisze:Chciałbym poruszyć temat zysków u sponsora technicznego. U nas jest nim Adidas. Co roku dostajemy 23 mln plus premię (ale nie wiadomo w jakiej wysokości). Taki ManU dostaje co roku około 80 mln.Wiadomo, że przyjście CR7 zwiększa marketing Juve, sprzedaż koszulek pewnie też wzrośnie dość znacząco. Sam ten fakt nie będzie mieć jakiegoś dużego bezpośredniego przełożenia na wzrost finansów, ale to będzie koronny argument przy przedłużaniu umowy z Adidasem (obecna obowiązuje do 2021) czy ewentualnymi pertraktacjami z inną firmą, a to wszystko powinno się dziać gdzieś za dwa lata. Przeskok w sponsoringu do pułapu zbliżonego w ManU (takie co najmniej 50/60 mln rocznie) to byłoby coś w kontekście przyszłych mercato.

Też o tym myślałem. Wraz z transferem Ronaldo wskakujemy do marketingowej ekstraklasy (gdzie nie będziemy liderami, a raczej drużyną walczącą o utrzymanie). Niemniej jednak nie wyobrażam sobie sytuacji, że kontrakt nie będzie renegocjowany. Takie frytki mając w składzie taką maszynkę będą hańbą, choć na naszą korzyść niestety nie działa umowa sponsorska Ronaldo z Nike.
Być może nie, ale niewykluczone że Nike nie włączy się do walki o koszulki Juve, a po wzroście marketingowym z tytułu posiadania 5, a być może nawet 6 krotnego zdobywcy złotej piłki pozycja negocjacyjna Juve będzie znacznie korzystniejsza niż ostatnio .

centrocampista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 00:18

Ale Nike tego zdobywcę już ma... On ma indywidualny kontrakt z tą firmą.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 00:25

100,000,000 dla Realu
20,000,000 podatku.

25,000,000 dla Mendesa

30,000,000 dla Ronaldo
30,000,000 podatku

Na start trzeba wybecalowac 205,000,000. :afraid:

Wiadomo, nie mój hajs i mi nikt z kieszeni nie weźmie ale robi wrazenie. Ale kto bogatemu zabroni.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 00:28

W Mediasecie twierdzą, że Ronaldo najwcześniej we wtorek - wówczas Perez ma ogłosić jego odejście, a nasz zarząd uda się do Madrytu by wymienić dokumenty.

Jest też informacja, że Ronaldo złoży wyjaśnienia za pośrednictwem portugalskich mediów.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:20

Na oficjalnej stronie SKLEPU REALU nie uświadczymy zdjęcia Ronaldo przy wyborze personalizacji koszulki. Rzuca się od razu w oczy :whistle:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:27

Kuben pisze:Na oficjalnej stronie SKLEPU REALU nie uświadczymy zdjęcia Ronaldo przy wyborze personalizacji koszulki. Rzuca się od razu w oczy :whistle:
Było już wałkowane Kuben.. :P Cristiano Ronaldo nie uświadczysz na wszelkich reklamach związanych z adidasem, gdyż obowiązuje go umowa z Nike i to nie byle jaka umowa, a dożywotnia i działa ona na podobnej zasadzie co umowa koszykarza Jordana z Nike. Zabronione ma reklamowanie rzeczy z adidasa i tyle.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:30

Śledząc wnikliwie absolutnie wszystkie informacje, wydaje mi się, że ten transfer jest już zrobiony i Ronaldo jest nasz. Jedyne co może nam przeszkodzić to czas, pozostały trzy noce, Perez trzy razy się prześpi z tematem i trzy razy zmieni zdanie. Jeszcze trochę się pomęczymy, ale jak mogę czekać nawet do ostatniego dnia okienka.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:43

Vincitore pisze:Śledząc wnikliwie absolutnie wszystkie informacje, wydaje mi się, że ten transfer jest już zrobiony i Ronaldo jest nasz. Jedyne co może nam przeszkodzić to czas, pozostały trzy noce, Perez trzy razy się prześpi z tematem i trzy razy zmieni zdanie. Jeszcze trochę się pomęczymy, ale jak mogę czekać nawet do ostatniego dnia okienka.
Myślę że z szacunku do Cristiano nie będzie mu robił pod górkę, skoro jest zdecydowany na odejście. No chyba że chodzi Ci o zaoferowanie mu bajońskiego kontraktu. Szczerze? Real to Real, juz 3 sezony graja takim samym składem, to w sumie do nich nie podobne. Chyba czas najwyższy na przypływ nowych gwiazdek, bo w końcu z tego zawsze słyneli.

Weszlaki znów dają popis. Ronaldo, jak już przyjdziesz, to weź nam wygraj tego uszatka bo trzeba troche tych mordek pozamykać, ton w jakim sie do nas odnoszą jjest mega slab, ale nie ma się też co dziwić, gdybyśmy choć raz wygrali Lige mistrzów spośród tych 2 ostatnich finałów, to byłoby inaczej.

@Tony Montana[\b]
Akurat sie polozylem i pisze z tel. Nie chce mi sie juz szukac ale wejdz na profil weszlo na fb i 3 godz temu dali taki felieton kolejny o cr7
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2018, 02:00 przez Piti, łącznie zmieniany 8 razy.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:49

silhouette pisze:
Vincitore pisze:Śledząc wnikliwie absolutnie wszystkie informacje, wydaje mi się, że ten transfer jest już zrobiony i Ronaldo jest nasz. Jedyne co może nam przeszkodzić to czas, pozostały trzy noce, Perez trzy razy się prześpi z tematem i trzy razy zmieni zdanie. Jeszcze trochę się pomęczymy, ale jak mogę czekać nawet do ostatniego dnia okienka.
Myślę że z szacunku do Cristiano nie będzie mu robił pod górkę, skoro jest zdecydowany na odejście. No chyba że chodzi Ci o zaoferowanie mu bajońskiego kontraktu. Szczerze? Real to Real, juz 3 sezony graja takim samym składem, to w sumie do nich nie podobne. Chyba czas najwyższy na przypływ nowych gwiazdek, bo w końcu z tego zawsze słyneli.

Weszlaki znów dają popis. Ronaldo, jak już przyjdziesz, to weź nam wygraj tego uszatka bo trzeba troche tych mordek pozamykać, ton w jakim sie do nas odnoszą jjest mega slab, ale nie ma się też co dziwić, gdybyśmy choć raz wygrali Lige mistrzów spośród tych 2 ostatnich finałów, to byłoby inaczej.
Nie słyszałem opinii od nich, masz może jakiś link do wypowiedzi?

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 01:51

Śledzę wątek dość wnikliwie i pamiętam dyskusje na temat jego kontraktu z Nike ale szczerze nie sądziłem, że obejmuje także oficjalny sklep klubu. Myślałem, że dotyczy bardziej jakiś reklam na przykład strojów bo to od Adidasa czy firmowych eventów ;)
Ciekaw jestem bardzo ile potrwa ta telenowela :P

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 08:36

Jak w ogóle zapatrujecie się na transfer Ronaldo?

I ciekawe, czy temat już od dłuższego czasu był po cichu dogrywany czy też po prostu nadarzyła się okazja (wygranie kolejnej LM, problemy z podatkami, itd. - Ronaldo uznał, że chce odejść, będąc na szczycie) i Marotta uznał, że nie można jej przepuścić.

Ciekawe też, co z Higuainem.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 08:46

mzm pisze:Jak w ogóle zapatrujecie się na transfer Ronaldo?

I ciekawe, czy temat już od dłuższego czasu był po cichu dogrywany czy też po prostu nadarzyła się okazja (wygranie kolejnej LM, problemy z podatkami, itd. - Ronaldo uznał, że chce odejść, będąc na szczycie) i Marotta uznał, że nie można jej przepuścić.

ostatnie 50 stron tego tematu jest o tym transferze ....

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2018, 08:53

mzm pisze:Jak w ogóle zapatrujecie się na transfer Ronaldo?

Nedved kończył karierę w wieku 37 lat, oczywiście ostatnie sezony były nieco słabsze ale i tak trzymał nieźle poziom. Liczę że Kris będzie do końca u nas (4 lata) w dobrej formie, bo jego wieku u niego po prostu nie widać. Marketingowo super, jak zarząd wykorzysta (też jestem dość spokojny o to) jego potencjał to możemy przychodami doskoczyć do MU i RM. Może nie od razu ale przez dwa, trzy lata jest to do zrobienia. Potem kolejna gwiazda tego kalibru i można utrzymywać miejsce w czołówce.

Żadne SMSy, Kovacicie itp nie zrobią tego co CR7. No i w LM nie będzie grał przeciwko nam największy killer :)

Obrazek
Zablokowany