Mercato (LATO 2017)
- juveman7
- Juventino
Neymar jest najdroższym piłkarzem na świecie, według Międzynarodowego Centrum Badań Sportowych (CIES), podczas gdy Lionel Messi i Cristiano Ronaldo znaleźli się poza czołową trójką tego zestawienia. Według CIES Football Observatory bardziej wartościowy jest od nich jest duet z Tottenhamu - Delle Alli i Harry Kane.
Neymara wyceniono na ponad 200 mln euro, bazując przy tym na kwotach odstępnego zapłaconych przy okazji około 2,000 transferów, a także na występach Brazylijczyka, wynikach jego klubu, wieku i pozycji na boisku oraz wartości reklamowej. Alli, Kane, Messi, a także Antoine Griezmann z Atletico zostali wycenieni na ponad 150 mln euro. Ronaldo z kolei z wyceną nieco ponad 110 mln euro znalazł się na jedenastej pozycji, trzy miejsca przed Robertem Lewandowskim, którego wyceniono na 100 mln euro.
Najdroższy do tej pory piłkarz świata, Paul Pogba, znalazł się w tym zestawieniu na siódmej pozycji, z wartością 134 mln euro, czyli ok. 30 mln więcej, niż Manchester United zapłacił za niego w ubiegłym roku.
20 najbardziej wartościowych zawodników według CIES Football Observatory:
1. Neymar (Barcelona) - €210,7 mln
2. Dele Alli (Tottenham) - €155,1 mln
3. Harry Kane (Tottenham) - €153,6 mln
4. Lionel Messi (Barcelona) - €151,7 mln
5. Antoine Griezmann (Atletico Madryt) - €150,3 mln
6. Luis Suarez (Barcelona) - €140,8 mln
7. Paul Pogba (Manchester United) - €134,3 mln
8. Gonzalo Higuain (Juventus) - €120,2 mln
9. Eden Hazard (Chelsea) - €117,2 mln
10. Paulo Dybala (Juventus) - €115,3 mln
11. Cristiano Ronaldo (Real Madryt) - €112,4 mln
12. Kevin de Bruyne (Manchester City) - €110,5 mln
13. Romelu Lukaku (Everton) - €105,4 mln
14. Robert Lewandowski (Bayern Monachium) - €100,6 mln
15. Raheem Sterling (Manchester City) - €98,8 mln
16. Yannick Carrasco (Atletico Madryt) - €97,6 mln
17. Alexis Sanchez (Arsenal) - €95,9 mln
18. Kylian Mbappe (Monaco) - €92,6 mln
19. Ousmane Dembele (Borussia Dortmund) - €87,1 mln
20. Roberto Firmino (Liverpool) - €85,3 mln
widzieliście ?
znacie tego Dele Alli i Harego Kane z Totenhamu ?
Neymara wyceniono na ponad 200 mln euro, bazując przy tym na kwotach odstępnego zapłaconych przy okazji około 2,000 transferów, a także na występach Brazylijczyka, wynikach jego klubu, wieku i pozycji na boisku oraz wartości reklamowej. Alli, Kane, Messi, a także Antoine Griezmann z Atletico zostali wycenieni na ponad 150 mln euro. Ronaldo z kolei z wyceną nieco ponad 110 mln euro znalazł się na jedenastej pozycji, trzy miejsca przed Robertem Lewandowskim, którego wyceniono na 100 mln euro.
Najdroższy do tej pory piłkarz świata, Paul Pogba, znalazł się w tym zestawieniu na siódmej pozycji, z wartością 134 mln euro, czyli ok. 30 mln więcej, niż Manchester United zapłacił za niego w ubiegłym roku.
20 najbardziej wartościowych zawodników według CIES Football Observatory:
1. Neymar (Barcelona) - €210,7 mln
2. Dele Alli (Tottenham) - €155,1 mln
3. Harry Kane (Tottenham) - €153,6 mln
4. Lionel Messi (Barcelona) - €151,7 mln
5. Antoine Griezmann (Atletico Madryt) - €150,3 mln
6. Luis Suarez (Barcelona) - €140,8 mln
7. Paul Pogba (Manchester United) - €134,3 mln
8. Gonzalo Higuain (Juventus) - €120,2 mln
9. Eden Hazard (Chelsea) - €117,2 mln
10. Paulo Dybala (Juventus) - €115,3 mln
11. Cristiano Ronaldo (Real Madryt) - €112,4 mln
12. Kevin de Bruyne (Manchester City) - €110,5 mln
13. Romelu Lukaku (Everton) - €105,4 mln
14. Robert Lewandowski (Bayern Monachium) - €100,6 mln
15. Raheem Sterling (Manchester City) - €98,8 mln
16. Yannick Carrasco (Atletico Madryt) - €97,6 mln
17. Alexis Sanchez (Arsenal) - €95,9 mln
18. Kylian Mbappe (Monaco) - €92,6 mln
19. Ousmane Dembele (Borussia Dortmund) - €87,1 mln
20. Roberto Firmino (Liverpool) - €85,3 mln
widzieliście ?
znacie tego Dele Alli i Harego Kane z Totenhamu ?
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie znam. To chyba jacys Anglicyjuveman7 pisze: znacie tego Dele Alli i Harego Kane z Totenhamu ?

Tak jak pisał Rictor Schickw Juve. Nysle, że w czwartek/puatek oficjalka.

- Vincitore
- Juventino
Fenomenu Harrego Kane'a nigdy nie rozumiałem, ale Dele Alli moim zdaniem w przyszłości będzie w TOP5 na świecie, kapitalny zawodnik. Zaznaczam, że trochę Tottenhamu w tym sezonie oglądałem.
Trwa właśnie peryskop JMercato i w ramach ciekawostki (bo ciężko ich niestety traktować poważnie, chociaż mają jakąś tam minimalną wiarygodność) powiem, że chłopak (Jack) gada, że N'Zonzi nie jest naszym pierwszym wyborem do środka pola a... KOKE, który dopiero przedłużył kontrakt
Trwa właśnie peryskop JMercato i w ramach ciekawostki (bo ciężko ich niestety traktować poważnie, chociaż mają jakąś tam minimalną wiarygodność) powiem, że chłopak (Jack) gada, że N'Zonzi nie jest naszym pierwszym wyborem do środka pola a... KOKE, który dopiero przedłużył kontrakt

juveman7 pisze:znacie tego Dele Alli i Harego Kane z Totenhamu ?
To jakaś zorganizowana akcja trollerska?Push3k pisze:Kane'a znam, bo jest królem strzelców BPL, ale ten drugi to dla mnie no-name.

Podobno kupujemy Koke

- realbs
- Juventino
Vincitore pisze:Fenomenu Harrego Kane'a nigdy nie rozumiałem, ale Dele Alli moim zdaniem w przyszłości będzie w TOP5 na świecie, kapitalny zawodnik. Zaznaczam, że trochę Tottenhamu w tym sezonie oglądałem.
Całe to JMercato ma zerową wiarygodność. Jakiś miesiąc temu pisali, że Griezzmann dołączy do Juve, bo tak napisał Dybali na sms, dodając, że to klub o którym od zawsze marzył. Oni jeśli mnie pamięć nie myli zapewniali, że Pogba nigdzie nie odejdzie, i to oni jakieś trzy tygodnie temu powiedzieli, że do tegorocznego finału Ligi Mistrzów piłkarzami Juve będą D.Costa, Schick, De Sciglio i N'Zonzi. To jest najgorsze źródło dotyczące Mercato. Z tego co wiem, to na VS mają z nich polewę mocną.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Nie, ja tak poważnie. BPL mnie średnio interesuje, a Totki to już w ogóle mnie nie interesują i nie mam zielonego pojęcia co się tam dzieje.alina pisze:juveman7 pisze:znacie tego Dele Alli i Harego Kane z Totenhamu ?To jakaś zorganizowana akcja trollerska?Push3k pisze:Kane'a znam, bo jest królem strzelców BPL, ale ten drugi to dla mnie no-name.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Trochę mi się nie bardzo chce pisać bo śmierdzi mi głupimi telenowelami w stylu "następny tydzień będzie decydujący" czy "następnych kilka dni będzie decydujących" itp., ale nikt inny się nie zgłasza także:
GDM - dogadaliśmy się z samym Costą, podobno na 6 mln. netto za sezon, teraz mamy negocjować z Bayernem, który oczekuje 50 mln. my natomiast nie chcemy przekroczyć 45 z bonusami włącznie, pod koniec tygodnia mamy zacząć oficjalne negocjacje.
No, ale ponoć Di Marzio stwierdził też, że nasi nie wiedzą czy Bayern go w ogóle chce sprzedać i to już się kupy nie trzyma bo bez autoryzacji Bawarczyków nawet nie moglibyśmy dyskutować z agentem Brazola.
GDM - dogadaliśmy się z samym Costą, podobno na 6 mln. netto za sezon, teraz mamy negocjować z Bayernem, który oczekuje 50 mln. my natomiast nie chcemy przekroczyć 45 z bonusami włącznie, pod koniec tygodnia mamy zacząć oficjalne negocjacje.
No, ale ponoć Di Marzio stwierdził też, że nasi nie wiedzą czy Bayern go w ogóle chce sprzedać i to już się kupy nie trzyma bo bez autoryzacji Bawarczyków nawet nie moglibyśmy dyskutować z agentem Brazola.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Niepokoi mnie też to, że żaden kibic Bayernu nie płacze z powodu jego odejścia. Oni od 2 lat oglądają go na co dzień, my nie. No ale jeśli Paratici i nasi skauci go pozytywnie oceniają, to ufam im jak cholera.Bazyliszek pisze:Kur.. 45 mln za brazylijskiego pokemona po kiepskim sezonie :doh: bierzmy tego Keite już...
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku