Mercato (zima 2011/12)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
jesli bedziemy prowadzic negocjacje z parma i oni beda chciec 10 mln za polowke, to jesli sie nie dogadaja to parma w kopercie poda 10mln, a juve chcac giovinco za wszelka cene da wiecej, przeciez to logiczne
a co do estiego to jestem pewny ze zostanie wykupiony, moge sie założyć
a co do estiego to jestem pewny ze zostanie wykupiony, moge sie założyć
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
@19
A widziałeś, żeby Parma na przestrzeni ostatnich lat dała za jednego zawodnika 10mln?
Ostatni taki transfer to był chyba Frey, i Parma dobrze na tym nie wyszła.
Parma nie da 10 mln, bo nie wie czy Juve to przebije, a wątpię żeby mogła sobie pozwolić na wpakowanie takiej kasy w jednego piłkarza....
A widziałeś, żeby Parma na przestrzeni ostatnich lat dała za jednego zawodnika 10mln?
Ostatni taki transfer to był chyba Frey, i Parma dobrze na tym nie wyszła.
Parma nie da 10 mln, bo nie wie czy Juve to przebije, a wątpię żeby mogła sobie pozwolić na wpakowanie takiej kasy w jednego piłkarza....
- kosciu88
- Juventino
W takiej sytuacji Marotta wyszedl by na kretyna, nie chcial dac 10mln ale w kopertach zlozylby 11mln19 pisze:jesli bedziemy prowadzic negocjacje z parma i oni beda chciec 10 mln za polowke, to jesli sie nie dogadaja to parma w kopercie poda 10mln, a juve chcac giovinco za wszelka cene da wiecej, przeciez to logiczne

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Virgil
- Juventino
Zbyniu ja uważam po prostu,że już właśnie czas zainwestować większe pieniądze w 1-2 piłkarzy. Skład mamy dosyć kompletny
Bramka jest obstawiona
Obrona : Lichsteiner, Caceres, Bonucci, Barzargli, Chellini, De Ceglie. Wystarczająca konkurencja żeby kupić kogoś naprawdę świetnego.
Pomoc : Marchisio, Vidal , Pirlo + ktoś nowy, Marrone, Pazienza , Applet.
Atak: Matri, Quagliarella, Vucinic, Pepe, Giac, Esti.
Nie liczę nawet Elii czy Krasica, ten skład już jest dosyć konkurencyjny jeżeli kupimy środkowego pomocnika. I należy wzmocnić go porządnie jeżeli będzie kasa obrońcą i napastnikiem + ewentualne sprowadzenia Giovinco. Jeżeli taki jest plan na mercato ( a podobno szukamy następcy Del Piero i na to będą pieniądze są to wiadomości które pojawiają się w mediach od dłuższego czasu). Jeżeli do ataku przyszłoby dwóch zawodników ( Giovinco duży znak zapytania i ktoś nowy) to nie będzie dla Estiego miejsca w składzie. I dlatego szkoda na niego wcale nie małej kasy.
Bramka jest obstawiona
Obrona : Lichsteiner, Caceres, Bonucci, Barzargli, Chellini, De Ceglie. Wystarczająca konkurencja żeby kupić kogoś naprawdę świetnego.
Nie liczę nawet Elii czy Krasica, ten skład już jest dosyć konkurencyjny jeżeli kupimy środkowego pomocnika. I należy wzmocnić go porządnie jeżeli będzie kasa obrońcą i napastnikiem + ewentualne sprowadzenia Giovinco. Jeżeli taki jest plan na mercato ( a podobno szukamy następcy Del Piero i na to będą pieniądze są to wiadomości które pojawiają się w mediach od dłuższego czasu). Jeżeli do ataku przyszłoby dwóch zawodników ( Giovinco duży znak zapytania i ktoś nowy) to nie będzie dla Estiego miejsca w składzie. I dlatego szkoda na niego wcale nie małej kasy.
- szczerbi
- Juventino
Ja uważam, że jeśli mielibyśmy sprowadzać kogoś w tym okienku transferowym, to bocznego napastnika na prawą, Bo Pepe jest jeden, a na lewej może grać wielu, z Mirko na czele. Środek pomocy na ten sezon mamy obstawiony, bo Giaccherini i Marrone bardzo dobrze uzupełniają. W lato sprowadzić do tego jeszcze klasowego środkowego pomocnika i lewego obrońcę i skład kompletny.Virgil pisze:Zbyniu ja uważam po prostu,że już właśnie czas zainwestować większe pieniądze w 1-2 piłkarzy. Skład mamy dosyć kompletny
Bramka jest obstawiona
P.S. Gardzę Bucketheadem 8)
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 11:22 przez szczerbi, łącznie zmieniany 2 razy.

- wloski
- Juventino
Applet jeszcze meczu nie zagrał a już w twojej fantazji jest w kadrze, dzieci czytające Bravo Sport powinny mieć osobny dział aż dorosną i tylko tam się wypowiadać. Tyczy się to Ciebie i innych, ładnie składane słowa i poprawna polszczyzna aka Mozilla Firefox 9.0.1 to nie wszystko.
Jeśli chodzi o Giovinco, obawiam się, że przegramy na koperty, bo Moratta to walczy tak, żeby jak najmniej dać, a nie jak najwięcej, a więc wydaje mi się, że da 5 mln, stracimy Giovinco, którego Parma pociśnie do jakiegoś innego klubu za 25. Oczywiście my go wyszkoliliśmy, my mu daliśmy szansę ogrywania się w dużym klubie (niewielką, ale daliśmy) no i lata pracy nad nim pójdą się fruwać, bo pan Moratta to taki człowieczek, że źle sobie dobiera opcje zakupów i sprzedaży. Mimo, że mało kto wierzy z chimerycznego Sorensena, ja uważam, że oddanie połowy karty to był bardzo bardzo zły ruch, nawet Secco wiedział, że obiecujących piłkarzy jak Giovinco, Sorensen i inni się tylko wypożycza.
Jeśli chodzi o Giovinco, obawiam się, że przegramy na koperty, bo Moratta to walczy tak, żeby jak najmniej dać, a nie jak najwięcej, a więc wydaje mi się, że da 5 mln, stracimy Giovinco, którego Parma pociśnie do jakiegoś innego klubu za 25. Oczywiście my go wyszkoliliśmy, my mu daliśmy szansę ogrywania się w dużym klubie (niewielką, ale daliśmy) no i lata pracy nad nim pójdą się fruwać, bo pan Moratta to taki człowieczek, że źle sobie dobiera opcje zakupów i sprzedaży. Mimo, że mało kto wierzy z chimerycznego Sorensena, ja uważam, że oddanie połowy karty to był bardzo bardzo zły ruch, nawet Secco wiedział, że obiecujących piłkarzy jak Giovinco, Sorensen i inni się tylko wypożycza.
- szczerbi
- Juventino
Niekoniecznie przegramy. Już bez przesady, Marotta nie jest pierwszą lepszą osobą wziętą z ulicy na stanowisko, tylko na pewno zna się na rzeczy. Wie jaka jest realna wartość Giovinco w chwili obecnej i wie to też z pewnością Parma. Różnica jest taka, że jak przypuśćmy wartość zostanie oceniona na 20 mln euro, to my te 10 mln wyłożymy bez większego trudu, natomiast dla Parmy to już będą niemałe pieniądze i mogą mieć problem. Poczytaj wcześniejsze posty.wloski pisze:Applet jeszcze meczu nie zagrał a już w twojej fantazji jest w kadrze, dzieci czytające Bravo Sport powinny mieć osobny dział aż dorosną i tylko tam się wypowiadać. Tyczy się to Ciebie i innych, ładnie składane słowa i poprawna polszczyzna aka Mozilla Firefox 9.0.1 to nie wszystko.
I nauczcie się w końcu, że Gabriel to jest APPELT, a nie Applet :!: Applety to są w Javie :-D

Toż to szarlatan jakiś! Kto to widział, żeby chcieć wydać jak najmniej?wloski pisze:Moratta to walczy tak, żeby jak najmniej dać, a nie jak najwięcej
Ba, może tu paść transferowy rekord.wloski pisze:stracimy Giovinco, którego Parma pociśnie do jakiegoś innego klubu za 25.
Piszesz, że ludzie czytający Bravo Sport powinni się nie wypowiadać, a sam napisałeś post mniej więcej na tym poziomie.
- Zawidowianin
- Juventino
I De Ceglie?wloski pisze: nawet Secco wiedział, że obiecujących piłkarzy jak Giovinco, Sorensen i inni się tylko wypożycza.

onliforpipul
- @D@$
- Juventino
Stawiam, że Krasic i Vicek do lata zostaną. Odejście "zasłużonych", ale starych Grosso i Toniego + co najmniej wypożyczenie kiepskiego Motty, to byłoby dobre zakończenie.alina pisze:Można by sie jeszcze pozbyć Motty, VI, Toniego, Grosso i może bezużytecznego Krasicia.
I tego poglądu nie rozumiem. Co zapamiętałem u Caceresa kiedy przyszedł tu za Secco, to właśnie kreatywna gra do przodu, juz prędzej jego defensywy bym się martwił (co też jakaś tragiczna nie była, ale bez szału). A z przodu to przypomina mi dzisiejszego Lichtsteinera, serio. Pytanie czy na lewej w tym elemencie jest podobnie patrząc na to, że lewą nogą-podobno-gra słabiej. Czyli w ew. 3-5-2 widzę go na prędzej zamiast Estiego.Łukasz pisze:Nie, Caceres trochę za mało oferuje w ofensywie, żeby grać na tej pozycji w tym ustawieniu. Tym bardziej, że jest prawonożny. To jest idealna pozycja dla De Ceglie.
Nie wiem co wszyscy z tym Robbenem wyskakują. Z tego co pamiętam grał z powodzeniem na obu skrzydłach, ale może źle pamietam.19 pisze:di maria kosztuje ponad 30mln a gra tylko lewa noga, to samo robben.
Myślę, że coś tam prawdy było, tzn. miały być rozmowy, ale w między czasie dogadano się w końcu w sprawie Caceresa. Dlatego ten news mnie nie ucieszył, bo bałem się, że jednak Martin może nie przyjść. Nie rozumiem tylko czemu ten agent mówił ile kto ma kasy na wydanie o i dziwo, że Juve ma jeszcze do wydania. Wygląda na to, że jednak jest tak jak zeszłej zimy, czyli mamy jakieś drobne w porównaniu z latem.alina pisze:Wpis trochę z serii "Capitain Obvious donosi" - nie będzie żadnego spotkania Juve - agent Cissoko. Juventus w styczniu nie kupi już żadnego obrońcy, twierdzi Di Marzio. Mówiłem, że głupia plota? Wychodzi, ze agentom kompletnie nie można wierzyć.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79677
Krasic, ciągle w niego wierzę, dla mnie pięknie19 pisze:aha czyli skrzydla pepe, vucinic, giovinco, i kto jeszcze? chcesz zostawic elie, krasicia?

Co do Estiego, no tez myslałem, że kwota wykupu to było mniej niż 5 mln, więc z nim się jeszcze zobaczy. Porównywanie do Martineza czy Amauriego nie mają sensu, bo w porównaniu z nimi każdy to dobry interes.
No i pogodze tu wszystkich, dla mnie to ani boczny obrońca, ani lewy napastnik, tylko lewy pomocnik z 4-4-2. Problem jest taki, że gramy trójką środkowych pomocników, więc nie wiadomo jaka jego przyszłość, podobnie jak większości skrzydłowych Juventusu, aczkolwiek w pucharze zagrał bardzo dobrze-uważam. Co do ustawienia z tamtego meczu, to dla mnie to było coś pomiędzy 3-5-2 a 4-4-2. Wprawdzie wiadomo, że Giacchierini napewno nie był typowym prawym pomocnikiem (w sumie to go częściej z lewej widziałem), ale też Esti (moim zdaniem) nie miał tyle zadań defensywnych co Lichtsteiner, więc Paragwajczyka bym nie upatrywał na stałe jako lewego obrońcy.
W konkursie kopert raczej takie kwoty nie padają - patrz Ekdal, za którego Marotta dał mnie niż wcześniej sprzedał (aczkolwiek zbyt wielu tych "konkursów nie pamiętam).19 pisze:marotta nie bedzie chcial dopuścić do kopert, a jesli do nich dojdzie to tak parma bedzie wstanie dac w kopercie 10mln, a juve bedzie chcialo za wszelka cene przebic oferte parmy.
Co do kopert to pamietajcie że jak już to dopiero w 2013.
http://www.solojuve.com/transfery/cacer ... _jutro.php To co dojedzie w końcu ten Caceres, może robimy zrzutę na bilet? Ale podobno i tak w sobotę formalnie grać nie może.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012, 11:53 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 11 razy
Masz jakiś... kompleks?wloski pisze:dzieci czytające Bravo Sport powinny mieć osobny dział aż dorosną i tylko tam się wypowiadać. Tyczy się to Ciebie i innych, ładnie składane słowa i poprawna polszczyzna aka Mozilla Firefox 9.0.1 to nie wszystko.
Nie siej paniki, Marotta może mówić teraz, że nie da za Giovinco nawet 8 mln, a w razie potrzeby wyłoży np. 10mln jeżeli uzna, że Gio jest tyle wart dla zespołu. To jeszcze nawet nie są negocjacje, tylko "wojna podjazdowa"! Chciałbyś żeby Beppe zadeklarował: damy za Sebastiana 10 mln? To Parma na koniec sezonu krzyknie 15, bo fenomenalny sezon etc....wloski pisze: Jeśli chodzi o Giovinco, obawiam się, że przegramy na koperty, bo Moratta to walczy tak, żeby jak najmniej dać, a nie jak najwięcej, a więc wydaje mi się, że da 5 mln, stracimy Giovinco, którego Parma pociśnie do jakiegoś innego klubu za 25.
Zabiło mnie zwłaszcza stwierdzenie:
A czego oczekujesz? Że będzie szastał kasą?(...), bo Moratta to walczy tak, żeby jak najmniej dać, a nie jak najwięcej (...)
- ewerthon
- Juventino
Tak się od jakiegoś czasu zastanawiam czy celowo przekręcasz jego nazwisko? Bo widzę w komentarzach zarówno tutaj jak i na SJ, że piszesz je właśnie w ten sposób, to jakieś nawiązanie do Morattiego?wloski pisze:pan Moratta

Kto wie, może Marotta to jakiś dawny krewny prezesa interu i został celowo wysłany do Juventusu, żeby cichaczem doprowadzić ten klub do bankructwa

Plotki o Cissokho są moim zdaniem wyssane z palca i poza Caceresem nie ma co się spodziewać przyjścia kolejnego obrońcy.
- Virgil
- Juventino
Caceres wypowiedział się o swoim powrocie do Juve :"Na zawsze pozostanę związany z tym klubem, który dał mi tak wiele, pozwolił dorosnąć i zrealizować swoje marzenia. Marzyłem o powrocie? To prawda i jestem bardzo szczęśliwy, ale myślałem, że to niemożliwe. Pragnę podziękować Danielowi Fonsece, który jest dla mnie więcej niż agentem, uważam go za brata i po raz kolejny był fantastyczny. Jakieś trzy miesiące temu usłyszeliśmy o zainteresowaniu Juventusu i cały czas mieliśmy nadzieje. Jestem zachwycony, że spełniło się moje marzenie".
Bardzo podoba mi się ta wypowiedź , koleś chyba wie co znaczy grać w koszulce Juve. Nie dziwię się że Conte go chciał.
Bardzo podoba mi się ta wypowiedź , koleś chyba wie co znaczy grać w koszulce Juve. Nie dziwię się że Conte go chciał.
- szczerbi
- Juventino
Ja pod tym względem bardzo lubię Martina. Przed pierwszym przyjściem deklarował chęć dołączenia do Juve i zawsze się wypowiadał tak, jakby był kibicem tego klubu. Swoją miłość do Juventusu pokazywał też na boisku.Virgil pisze:Caceres wypowiedział się o swoim powrocie do Juve :"Na zawsze pozostanę związany z tym klubem, który dał mi tak wiele, pozwolił dorosnąć i zrealizować swoje marzenia. Marzyłem o powrocie? To prawda i jestem bardzo szczęśliwy, ale myślałem, że to niemożliwe. Pragnę podziękować Danielowi Fonsece, który jest dla mnie więcej niż agentem, uważam go za brata i po raz kolejny był fantastyczny. Jakieś trzy miesiące temu usłyszeliśmy o zainteresowaniu Juventusu i cały czas mieliśmy nadzieje. Jestem zachwycony, że spełniło się moje marzenie".

Glupie pytanie, ewerthon. Inter wysłał sabotażystę, a ten prowadzi klub do ruiny awansując do półfinału CI i mistrza jesieni pierwszy raz od ładnych paru lat. "Moratta", miało być śmieszne, a jest tanie i przez to smutne.ewerthon pisze:Tak się od jakiegoś czasu zastanawiam czy celowo przekręcasz jego nazwisko? Bo widzę w komentarzach zarówno tutaj jak i na SJ, że piszesz je właśnie w ten sposób, to jakieś nawiązanie do Morattiego?wloski pisze:pan Moratta![]()