Wszystko o Milanie
- Il Fenomeno
- Juventino
Trochę beka bo tu chodzi o 3-4-3, albo trochę beka ze mnie, bo tak myślałem.el Pirlo pisze:Trochę beka z próby pojazdu, bo z Malagą grali w zupełnie innym składzieIl Fenomeno pisze:Troche beka ze spostrzegawczości, bo oni tak grali już z Malagą.KondzioJuveFans pisze:Trochę beka z Milanu bo dzisiaj mają zagrać takim zestawieniem
AC MILAN (3-4-3): Amelia; Mexès, Bonera, Yepes; Abate, De Jong, Montolivo, Emanuelson; Boateng, El Shaarawy, Pato.
Milan: Amelia, Bonera, Mexes, Acerbi; De Sciglio, Montolivo, Ambrosini, Constant, Emanuelson; Pazzini, El Shaarawy

- Dante93
- Juventino
Ueh merdy strzeliły własnie na 1:0 po ewidentnym spalonym no ale cóż, to tylko gorzej dla nich bo jeśli wygrają to Max A. utrzyma posade
ogółem to mecz nudny jak flaki z olejem, z obu stron moze z 10 strzałów.
Ciro szarpie, czasem fajnie przetrzyma piłke, czasem coś zgra, ale ogólem to oprócz walki w tych warunkach nic nie może innego oferowac bo poprostu w tym meczu brak składnej piłki w czyim kolwiek wydaniu. Fu.
Ciro szarpie, czasem fajnie przetrzyma piłke, czasem coś zgra, ale ogólem to oprócz walki w tych warunkach nic nie może innego oferowac bo poprostu w tym meczu brak składnej piłki w czyim kolwiek wydaniu. Fu.
- zahor
- Juventino
Ależ to był mecz! Starcie dwóch tytanów taktyki, istne piłkarskie szachy! Piękny pokaz strategii znanej jako "dobiec do 30. metra a potem coś wykombinować". Ostatecznie wygrał Milan, bo miał lepszych wykonawców, ale grali wypisz wymaluj jak Juventus za Delneriego czy Zaccheroniego. Jeden urwie, to reszta stoi i nie wiadomo komu podać. Jak koledzy spodziewają się podania do tyłu, to zawodnik gra do przodu itp. Kwintesencją tego wszystkiego był Abate który najpierw przebiegł kilkadziesiąt metrów skrzydłem, mijając paru rywali, a potem kolejne 20-30... w poprzek boiska, mijając kolejnych trzech, bo nie miał komu odegrać. Bezproduktywności w tej akcji mógłby mu pozazdrościć sam Giovinco.
Zasadniczo podtrzymuję to, o czym pisałem, tzn. że dobry trener z tym Milanem mógłby spokojnie wejść do LM, bo potencjał to tam jest, zwłaszcza w przodzie. Emanuelson, Pato czy El-Shaarawy potrafią minąć rywala, dwóch, strzelić, zagrać fajną piłkę, tyle że ktoś musi to zorganizować, ustalić schematy itp. Co do młodego Włocha, to chłop naprawdę mi imponuje. Jest wszędzie, nakręca grę, czasami wręcz orze w pojedynkę, a do tego strzela naprawdę dużo goli. Jeżeli Berlusconi potrzebuje trochę hajsu na kaucję, to może warto by go było przeprosić za to że sędzia nie uznał gola Muntariego i zapytać czy czasem by nam nie sprzedał Faraona.
Zasadniczo podtrzymuję to, o czym pisałem, tzn. że dobry trener z tym Milanem mógłby spokojnie wejść do LM, bo potencjał to tam jest, zwłaszcza w przodzie. Emanuelson, Pato czy El-Shaarawy potrafią minąć rywala, dwóch, strzelić, zagrać fajną piłkę, tyle że ktoś musi to zorganizować, ustalić schematy itp. Co do młodego Włocha, to chłop naprawdę mi imponuje. Jest wszędzie, nakręca grę, czasami wręcz orze w pojedynkę, a do tego strzela naprawdę dużo goli. Jeżeli Berlusconi potrzebuje trochę hajsu na kaucję, to może warto by go było przeprosić za to że sędzia nie uznał gola Muntariego i zapytać czy czasem by nam nie sprzedał Faraona.
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wow, Milan na 8 miejscu.
Jedyny pożytek z ich wygranej jest taki, że przynajmniej do jutrzejszego popołudnia milaniści nie będą musieli korzystać z opcji "rozwiń tabelę" na onecie.
Podobno Szarawy wali bramy i odejdzie zagramanicę.
EDIT:
A zahor dalej uważa, że dobry Milan nie jest zły. W końcu dziś wygrali!
Jedyny pożytek z ich wygranej jest taki, że przynajmniej do jutrzejszego popołudnia milaniści nie będą musieli korzystać z opcji "rozwiń tabelę" na onecie.
Podobno Szarawy wali bramy i odejdzie zagramanicę.
EDIT:
A zahor dalej uważa, że dobry Milan nie jest zły. W końcu dziś wygrali!
- pan Zambrotta
- Juventino
Nie wiem, nie oglądałem meczu, nie znam się. Ale Szarałi to jest kozak, nawet ma brew wygoloną.
Ale czy tylko ja zawsze pękam ze śmiechu jak widzę na stronie JP w dziale ostatnio na forum: "Wszystko o Milanie" nick zahora ? :rotfl:
Ale czy tylko ja zawsze pękam ze śmiechu jak widzę na stronie JP w dziale ostatnio na forum: "Wszystko o Milanie" nick zahora ? :rotfl:
- Dante93
- Juventino
E tam nie podzielam spustów nad Faraonem
Jasne, strzela i to sporo, jest wszędzie. Ale warto spojrzeć na to, że w porównaniu do poczatku obecnego sezonu, czy też ubiegłego, Szary dostał jakby to nazwać 'wolną ręke'. Tak to mniej więcej wygląda. Bierze piłke, drybluje ile wlezie, strzela z każdej pozycji etc. Troche wygląda to tak, jakby Allegri dał mu piłke i powiedział 'weź coś zrób'. I robi ile może. Bo reszta i tak nic nie zrobi to po co z nimi grac w piłke. W obecnej sytuacji to wcale takie głupie podejście nie jest
Szarawy robi obecnie w Milanie za kogoś takiego jak Giovinco rok temu w Parmie. A skoro już coś takiego ma miejsce w drużynie pokroju Milanu to oznacza, że sytuacja tam jest w gruncie rzeczy tragiczna. 

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A ja podzielam te zachwyty.
Szarawy moim zdaniem jest o klasę lepszy od Immobile, mimo że dwa lata młodszy. Pomysłowy, zwinny, dynamiczny... Fajny grajek z niego będzie.
PS. trafiłem strajka w typerze
Komplet - 15 punktów za mecz Milanu.
PS2. A Szarego kupiłem rano w Fantasy SerieA
Szarawy moim zdaniem jest o klasę lepszy od Immobile, mimo że dwa lata młodszy. Pomysłowy, zwinny, dynamiczny... Fajny grajek z niego będzie.
PS. trafiłem strajka w typerze

PS2. A Szarego kupiłem rano w Fantasy SerieA

- pan Zambrotta
- Juventino
tak, kupiłeś... na ławkęyanquez pisze:PS2. A Szarego kupiłem rano w Fantasy SerieA
HAHAHA!
Dobrze, że Szary już w kadrze Italii... będzie atak na lata z Balotellim.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja tak mam ilekroć widzę jego nick gdziekolwiek.pan Zambrotta pisze:Ale czy tylko ja zawsze pękam ze śmiechu jak widzę na stronie JP w dziale ostatnio na forum: "Wszystko o Milanie" nick zahora ? :rotfl:
Milan na lekkim farcie, to dobrze, niech Allegri trwa tam jak najdłużej.
- Il Fenomeno
- Juventino
A może za kogoś takiego jak Zlatan w zeszłym sezonie? Ja bym nie nazwał tego wolną ręką, tylko zmianą pozycji. Jako drugi napastnik to inny gracz, niż jako lewy skrzydłowy. Rozumiem, że wolną rękę ma też Emanuelson, bo po drugiej stronie robi to samo, tylko z dużo gorszym skutkiem, kiwa się, przekłada nogi nad piłką, cuduje w miejscu, a i tak ZAWSZE zejdzie na lewą nogę. Wolną rękę dostał też Pato, bo się kiwa. Wolną rękę dostał Abate. Połowa składu dostała wolną rękę i robią za Giovinco z Parmy, ale tylko Faraonowi to wychodzi? El Shaarawiego ciągnie do gry kombinacyjnej, a to, że przegra jeden drybling na 10 jest normalne. Chciałbym przypomnieć, że on wczoraj, strzelając brameczkę, zrobił sobie świetny prezent na 20 urodziny. Przesunięcie go bliżej lewej strony pozwoliło mu eksplodować. Oprócz jego walorów ofensywnych, nie wolno zapomnieć ile on walczy w odbiorze i jak często cofa się pod swoje pole karne.Dante93 pisze:Szarawy robi obecnie w Milanie za kogoś takiego jak Giovinco rok temu w Parmie. A skoro już coś takiego ma miejsce w drużynie pokroju Milanu to oznacza, że sytuacja tam jest w gruncie rzeczy tragiczna.

- Il Fenomeno
- Juventino
Kolejne, które to już ustawienie Milanu w tym sezonie. Tym razem po 3-4-3 przyszła kolej na 3-5-2. Słabsza połowa Faraona i Milan ma spory problem.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Zasłużone prowadzenie Palermo, które gra całkiem nieźle. Milan... ten klub przypomina mi Juve za Ciro, Alojza czy Zaca.
EDIT: 2:0 - ogarnia mnie pusty śmiech :rotfl:
EDIT: 2:0 - ogarnia mnie pusty śmiech :rotfl:
- D-Rose
- Juventino
2:0 :C O takim Milanie marzyłem od dziecka. :rotfl:
A za ten cały cyrk i teatr ktory odwalali pod koniec sezonu to zycze im z całego serca zeby sie obudzili w Serie B. Niech giną płaczki :rotfl:
A za ten cały cyrk i teatr ktory odwalali pod koniec sezonu to zycze im z całego serca zeby sie obudzili w Serie B. Niech giną płaczki :rotfl:
Ostatnio zmieniony 30 października 2012, 21:58 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- baka
- Juventino
Jak już miałbym komuś tak życzyć to Interowi , ale z dwojga złego lepiej w tę stronęit doesn't matter pisze:2:0 :C O takim Milanie marzyłem od dziecka. :rotfl:
Oby sie obudzili w Serie B. Zycze im tego z całego serca :rotfl: