Nowy Trener?
- Bobeknaklo
- Juventino
Oszczędźcie sobie czasu ludzie. Odpadnięcie z LM nie przyniesie zmiany trenera i to jest pewne. Będziemy skąpić tak samo jak Milan jak miał Maxa. Co najwyżej pożegnamy się po wypełnieniu kontraktu.
- MCJuveForza32Scudetto
- Juventino
Uważam że w momencie straty szansy na awans do kolejnej fazy CL, powinniśmy pożegnać Maxa - możliwe że już we wtorek, możliwe że po meczu w Szwecji, bądź ostatnim w Turynie z Atletico. Każdy z tych meczy powinien być dla niego - o być albo nie być - swoisty finał. Również wypadało by, żeby zarząd postawił mu takie ultimatum. Ewentualne odpadnięcie - zresztą drugie z rzędu już - to poważny krok w tył dla odbudowy Juventusu. Szefostwo powinno błyskawicznie zareagować, wtedy gdy jeszcze będzie szansa na obronę Scudetto - bo co nam zostanie po odpadnięciu z CL ? - Liga! No i przy 3 miejscu - którego zresztą nawet nie byłbym taki pewny - szanse na ugranie czegoś w Lidze Europy - znów, niestety
. Tak więc trzymanie Allegriego do końca sezonu, lub o zgrozo do końca kontraktu !!. To sabotaż dla planów odbudowy klubu - Bo! Skoro chce się odbudować potęgę, nie można iść na takie ryzyko - wręcz hazard - pokroju rosyjskiej ruletki
.
Bo prawda jest taka ze jesteśmy w locie opadającym - i to pod coraz większym kątem.
(
Aha i Allegri to taki Walduś Fornalik - nie wiem tak mi się kojarzy
:C

Bo prawda jest taka ze jesteśmy w locie opadającym - i to pod coraz większym kątem.

Aha i Allegri to taki Walduś Fornalik - nie wiem tak mi się kojarzy
:C
- Wojtek
- Juventino
News z 27.10.2014.
Marotta :
Marotta :
Polecam szczególnie pogrubiony tekst. Marotta nie wywali Allegriego nawet po sezonie, w którym nic nie osiągniemy, tak więc nie łudźcie sieZmiany trenerskie? Agnelli miał wyczucie, gdy w tamtym czasie postawił na Conte, teraz wzięliśmy Allegriego. Mazzarri? Jestem przeciwny wyrzucaniu szkoleniowców i myślę, że Inter powinien go wspierać.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
przecież dobrze powiedział
im dłużej przeciwnicy mają słabych trenerów tym lepiej - on tam w myśli miał "Jestem przeciwny wyrzucaniu szkoleniowców z innych drużyn, szczególnie gdy im słabo idzie" 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiZ
- Juventino
On odpowiada za ten bajzel. To on dobrał te trenerskie tuzy. I to on jest pierwszy do wymiany.pablo1503 pisze:Wszyscy się czepiają Marotty, czego kompletnie nie rozumiem.
Nowy dyrektor tu nic nie pomoże! W ostatnimi czasie przeczytałem 3 newsy o piłkarzach, którzy byli prawie Nasi, ale koniec końców nie transfery nie doszły do skutku.
2 jego strzały:
Luigi Del Neri
Massimiliano Allegri
Robotę to mu uratował Conte, bo gdyby nie on to jego największym osiągnięciem było by 4 miejsce z Sampdorią w lidze.
Obrona Scudetto jest w moim mniemaniu niemożliwa. Wiem jak grała Roma rok temu i jak gra teraz. Ten zespół ma to co miał Juventus jeszcze w ostatnim sezonie pracy Conte. Oni tego chcą. Tylko katastrofa przeszkodzi Romie w zdobyciu tytułu.
Allegri to jedno wielkie nieporozumienie. To nie jest trener na klub pokroju Juventusu. Jedzie na oparach tego co zostawił Conte. Antonio miał racje mówiąc o potrzebie głębszej przebudowy tego zespołu. Widać po nich wypalenie, a o opieraniu gry o Pirlo nie będę się rozwodził, Pirlo na boisku to dramat. W ogóle ten sezon będzie krokiem w tylko albo i dwoma. Ale Maxiu zachowuje dobrą minę, wszystko jest ok.
Rozwodzenie się nad transferami Suareza, Falcaoa czy Van Persie nie ma większego sensu. Oni byli by tylko jednym elementem z 11. A Problem leży w 3 czy 4 elementach tej układanki.
- @D@$
- Juventino
Raczej chodziło o zwalnianie w trakcie sezonu, przecież Del Neriego wypieprzyli (miał co najmniej dwuletni kontrakt).Wojtek pisze:Polecam szczególnie pogrubiony tekst. Marotta nie wywali Allegriego nawet po sezonie, w którym nic nie osiągniemy, tak więc nie łudźcie sie
Swoją drogą uwielbiany tu przez wielu Moggi też kupował głównie we Włoszech. Liga trochę więcej wtedy znaczyła, co nie zmienia faktu - trzon był z serie a: Gigi, Thuram, Cannavaro, Zambrotta, Nedved, Camoranesi, Emerson, z resztą można wymieniać godzinę jak się doda tych mniej znanych. Oczywiście zdarzały się od wielkiego dzwona wyjątki: trochę przepłacony Vieira z Arsenalu czy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> acz utalentowany Zlatan z Ajaxu, ale takich to i ma Marotta: Vidal, Tevez, Llorente (warto zauważyć, że obaj kupowali spoza Włoch zazwyczaj okazje - zawodników którzy coś tam pokazali a byli w niezłej cenie). Z kolei nieco odważniej poza rynek włoski poszedł Secco: Diego, Tiago, Poulsen, z miernym skutkiem. Co z tego wynika? Ano nic, ale też nie ma podstaw by twierdzić, że wszystko co włoskie jest "be".lenor pisze:Przede wszystkim wymieniłbym w pierwszej kolejności dyrektora sportowego i zastąpił takim, który ma nieco inne priorytety niż onanizowanie się nad Serie A, który nie zakochuje się we włoskich burakach bez polotu (trenerzy, piłkarze), nad którymi zachwyt jest niczym nieuzasadniony
- KamilDeath
- Juventino
Cesare Prandelli został zwolniony z Galaty po imponującej grze w Lidze Mistrzów
wracam do tego tematu bo pamiętam lamenty o tym, że daliśmy plamę nie zatrudniając go (w sensie takim, że jakby Conte zrezygnował wcześniej niż Prandelii z repry)....nie mówię, że nasz aktualny trener jest o niebo lepszy, ale na ten moment patrzymy w dalszą część sezonu z optymizmem. Kibice Galaty ani nie będą cieszyć się grą w LM ani w LE, a to już daje do myślenia. Mancini jednak pokazał o wiele większy kunszt trenerski w tej samej drużynie.
Dodatkowo bardzo nieprzyjemna wypowiedź człowieka z Fiorentiny a propo, że Prandelli leci głównie za pieniędzmi a nie za wyzwaniem.
Tak podsumowując cały czas nie rozumiałem tego podniecenia Prandellim jako trenerem, i windowanie go wyżej niż Manciniego; owszem zdobył mistrzostwa, ale Serie B do tego ponad dekadę temu

Dodatkowo bardzo nieprzyjemna wypowiedź człowieka z Fiorentiny a propo, że Prandelli leci głównie za pieniędzmi a nie za wyzwaniem.
Tak podsumowując cały czas nie rozumiałem tego podniecenia Prandellim jako trenerem, i windowanie go wyżej niż Manciniego; owszem zdobył mistrzostwa, ale Serie B do tego ponad dekadę temu
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
masz na myśli dwumecz z Realem 2-10 czy porażkę w Kopenhadze 0-1? aaa już wiem, chodzi ci o ogranie Juve w meczu który nie powinien się odbyć... tylko wiesz, chyba jednak większym kunsztem niż Mancini wykazali się wówczas zwykli robotnicy orający połowę boiska na którą miał atakować Juventus ;]KamilDeath pisze:Mancini jednak pokazał o wiele większy kunszt trenerski w tej samej drużynie.
a poza tym - był Drogba, nie ma Drogby
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
W Turynie zremisował 2-2, a w Stambule to Juventusowi wystarczył wtedy remis, a Galata musiała wygra a taka murawa premiuje zazwyczaj broniących:)Maly pisze:masz na myśli dwumecz z Realem 2-10 czy porażkę w Kopenhadze 0-1? aaa już wiem, chodzi ci o ogranie Juve w meczu który nie powinien się odbyć... tylko wiesz, chyba jednak większym kunsztem niż Mancini wykazali się wówczas zwykli robotnicy orający połowę boiska na którą miał atakować Juventus ;]KamilDeath pisze:Mancini jednak pokazał o wiele większy kunszt trenerski w tej samej drużynie.
a poza tym - był Drogba, nie ma Drogby
- Robaku
- Juventino
tak sobie myślę, czy własnie w Sassuolo ( poraz kolejny?) rośnie nowy trener Juventino. DiFrancesco swietnie sobie poczyna wSassuolo, wiadomo, że druzna jakichs potencjał ma, ale na pewno skład szalony nie jest, a Eusebio druzynę winduje w okolice 10 miejsca ( obecnie lepiej niż Inter i Fiora), a trzeba do tego przyznać, że być może dzięki Juve, Sassuolo się wzmocni Czyżby ta pomoc nie wynikała tylko z młodych prospektów znajdujących się w kręgu zainteresowania Juve, ale tez z racji na trenera!?
- Wojtek
- Juventino
Żadnego Di Francesco. Następny w kolejce jest Didier DeschampsRobaku pisze:tak sobie myślę, czy własnie w Sassuolo ( poraz kolejny?) rośnie nowy trener Juventino. DiFrancesco swietnie sobie poczyna wSassuolo, wiadomo, że druzna jakichs potencjał ma, ale na pewno skład szalony nie jest, a Eusebio druzynę winduje w okolice 10 miejsca ( obecnie lepiej niż Inter i Fiora), a trzeba do tego przyznać, że być może dzięki Juve, Sassuolo się wzmocni Czyżby ta pomoc nie wynikała tylko z młodych prospektów znajdujących się w kręgu zainteresowania Juve, ale tez z racji na trenera!?

- Alfa i Omega
- Juventino
Di Francesco zapewne najpierw swoją wartość będzie mógł udowodnić w zespole silniejszym niż Sassuolo, ale słabszym niż Juve. Zawirowań w Italii i trenerów, którzy nie spełniają oczekiwać trochę jest. I trochę będzie. A Deschamps? Przez następne dwa sezony niedostępny na 100% - któż by nie chciał poprowadzić reprezentacji swojego kraju na mistrzostwach odbywających się w ojczyźnie? 
Póki co, mimo ciągłej awersji do Allegriego i pretensji, jakie mam do gry zespołu, życzę mu jak najlepiej :v

Póki co, mimo ciągłej awersji do Allegriego i pretensji, jakie mam do gry zespołu, życzę mu jak najlepiej :v
- Wojtek
- Juventino
Mi chodziło o to, że właśnie po Euro 2016 nas obejmieAlfa i Omega pisze:A Deschamps? Przez następne dwa sezony niedostępny na 100% - któż by nie chciał poprowadzić reprezentacji swojego kraju na mistrzostwach odbywających się w ojczyźnie?

- Robaku
- Juventino
jasne, że pamiętam. Właściciele później sami uznali, to za najgorszą decyzję w sezonie i nawet uznali,iż gdyby nie ta pochopny wybór, Sassuolo wcześniej by się utrzymało.Dragon pisze:Robaku, a pamiętasz, że w zeszłym sezonie go zwolnili za złe wyniki by później ponownie go zatrudnić?
Wiadomo, że pierwszy sezon dla każdego beniaminka jest ciężki, widać to teraz po Empoli, Cesenie itp.