Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 17:03

Ale to normalka, że na początku negocjacji krzyczą takie kwoty także żadnych daleko idących wniosków bym nie wyciągał.

Na TMW się pojawił news, że Neto nie do Neapolu a do Valencii.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 17:27

Dopełniając post RICTORA, ten Gerardo Romero, który informuje, że nici z Douglasa dla Barcelony, bo idzie do nas, jako pierwszy podał informację o naszych staraniach o N'Zonziego, które jak wiadomo są obecnie mocno zaawansowane. To ponoć taki hiszpański Di Marzio.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 17:48

Vincitore pisze:Dopełniając post RICTORA, ten Gerardo Romero, który informuje, że nici z Douglasa dla Barcelony, bo idzie do nas, jako pierwszy podał informację o naszych staraniach o N'Zonziego, które jak wiadomo są obecnie mocno zaawansowane. To ponoć taki hiszpański Di Marzio.
Które jak wiadomo? Znaczy o których tak piszą, bo z tego co ktoś wklejał do Sevilla zaprzeczyła negocjacjom?: )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 17:51

No prezydent Sevilli przeczy, ale nasze mocne zainteresowanie potwierdzają zarówno włoscy jak i hiszpańscy dziennikarze, do tego te najbardziej wiarygodne osoby z interneta też a jedyny co się wyłamuje, guru Sebastianito do niedawna był święcie przekonany o Tolisso w Juve także, każdy to sobie zinterpretuje jak chce.

Edit: Di Marzio podał, że spotkaliśmy się dziś z agentem Costy. Więcej niebawem na Sky.

Giunta na Sky: agent Costy był dziś w siedzibie Juve na spotkaniu, mamy rozpocząć teraz oficjalne negocjacje z Beyernem, który oczekuje 40 mln. plus bonusy.

A na VS jeden user twierdzi, że niemieckie Sky podało nawet, że jest już porozumienie między Juve a Bayernem i brakuje tylko oficjalnego potwierdzenia.

Przyspieszenie naszych działań w sprawie Costy potwierdza też Carlo Laudisa.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:25

Costa i N'Zonzi to moim zdaniem swietne wzmocnienia. Jesli ktos porownuje tego pierwszego do Cuadrado to, ten tego, wiele o pilce nie wie. Oby tylko nawiazal do poczatkow swojej przygody z Bayernem, gdy jego gra zachwycala sie cala Europa.

Moze przypomne dlaczego oddalismy Vidala na takich warunkach - chcielismy sie go pozbyc po jego wybrykach w Chile.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:32

Ty się mrozzi nie przejmuj tym, że nie doceniają tutaj Costy. Tutaj rzadko kiedy jest jednoznaczny głos w sprawie transferów. Krytykowany był Pirlo bo za stary, Tevez bo za głupi, N'Zonzi to drewno a Costa to Krasić...litości :facepalm:
Gdyby miał przyjść Messsi to okazałoby się, starych dziadków nam nie trzeba.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:34

CavAllano pisze:Jesli ktos porownuje tego pierwszego [Coste] do Cuadrado to, ten tego, wiele o pilce nie wie.
Yhy. Jakieś argumenty, czy po prostu 'rzekłeś'? ;)

Costa ma trochę z Cuadrado, wypowiedzi samych kibiców Bayernu zdają się wspierać tę tezę, a nie jej przeczyć.

Obrazek
Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:40

Costa to taki egoista, który jednak nie jest Robbenem. O ile wychwalałem tutaj Mandżu jak do Was przychodził (i dalej Wam gościa zazdroszczę) tak Costy wychwalać nie będę, bo koleś jest jak dla mnie przeciętniakiem. Mogę się mylić oczywiście, ale zagrał sezon życia u Guardioli, a potem było tylko gorzej i gorzej. Ostatecznie robi tylko bezowocny wiatr na skrzydle i wali fochy. On nie bez przyczyny jest w promocji. Może jak go porównać do Cuadrado to jest to jakiś postęp ale bez przesady.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:41

David Amoyal, człowiek od Di Marzio, działający także w ESPN, twierdzi, że w sprawie N'Zonziego możemy liczyć na upust, ze względu na pamiętne oddanie Llorente za darmo do stolicy Andaluzji dwa lata temu.

Tyle, że ten deal (wiem, złe słowo), robiliśmy chyba jeszcze z Monchim i jego świtą, który obecnie jest już działaczem Romy, więc nie wiem.

Jeżeli uda nam się ściągnąć parę Costa-N'Zonzi za mniej niż 70 mln, to będę bardzo zadowolony, albo inaczej - i tak będę, bo to mocne nazwiska, ale jeśli uda się znacząco nie przepłacić, to będzie wspaniale.

EDIT:

Aha, jeszcze jedna ważna rzecz, nie wiem czy było wspominane - jeżeli do sierpnia nie uda nam się domknąć transferu N'Zonziego, to jego klauzula wzrasta o kolejne 5 mln i będzie wynosić już 45.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 18:52

Effe pisze:Costa to taki egoista, który jednak nie jest Robbenem. O ile wychwalałem tutaj Mandżu jak do Was przychodził (i dalej Wam gościa zazdroszczę) tak Costy wychwalać nie będę, bo koleś jest jak dla mnie przeciętniakiem. Mogę się mylić oczywiście, ale zagrał sezon życia u Guardioli, a potem było tylko gorzej i gorzej. Ostatecznie robi tylko bezowocny wiatr na skrzydle i wali fochy. On nie bez przyczyny jest w promocji. Może jak go porównać do Cuadrado to jest to jakiś postęp ale bez przesady.
Wypisz wymaluj Vidal z ostatniego sezonu u nas :prochno: oczywiście inna pozycja. Ale zjazd formy, fochy oraz ekscesy poza boiskiem. Co nie znaczy , że to przecietniak. Choć ciężko mu wrócić do formy z 1czy 2 sezonu za Conte. Costa wymiatal i w Szachtarze i za Guardioli. Oczywiście zobaczymy. Za 30 mln to będzie promocja za dosyć młodego piłkarza, który wierzę ,że wróci do formy z Szachtaru czy początku BM.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:02

pumex pisze:
CavAllano pisze:Jesli ktos porownuje tego pierwszego [Coste] do Cuadrado to, ten tego, wiele o pilce nie wie.
Yhy. Jakieś argumenty, czy po prostu 'rzekłeś'?
Tylko pytanie po co sie na nie silic? Wchodzisz na forum codziennie, wczesniej wiele osob wrzucalo argumenty, ktore z miejsca powinny rozwiac watpliwosci, a i tak Cie one nie przekonuja. Szkoda zachodu.

Costa potrzebuje bodzca, a tym beda przenosiny do Turynu. Z jakichs wzgledow to nasze powazne zainteresowanie sie bierze. Obecnie zjazd, owszem, ale nasi wyspecjalizowali sie wrecz w odkurzaniu zawodnikow, ktorzy w innych warunkach zgasli badz sobie nie radza. Ufam im w 100%. Moze Ci przypomne Twoje watpliwosci co do transferu Pjanicia? Gosc z leniwego i grajacego w kratke stal sie tytanem pracy, bardzo wiele sie nauczyl. U nas zawodnicy wskazuja na inny poziom, a potencjal Costa ma niewatpliwie.

Dla watpiacych - Costa przynajmniej pokazawal klase w Europie, taki Bernardeschi na starcie narobilby w gacie.

Szczęsny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:17

Przegląd Sportowy zrobił już filmik kLik Klik kliK

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:17

CavAllano pisze:
pumex pisze:
Yhy. Jakieś argumenty, czy po prostu 'rzekłeś'?
Tylko pytanie po co sie na nie silic?
Bo ja wiem :think: Może po to, że warto rzeczowo podyskutować zamiast wbijać szpilki ;) Wiele osób wrzucało argumenty? Jakie? Że Costa nie ma w sobie cech łączących go z Cuadrado? Hehe, dobre. Pewnie pominąłem ;)

Mrozzi, jakie są główne zarzuty wobec Cuadrado?
- robienie pozornego dymu
- przydatność dla drużyny tylko gdy jest w formie
- zaburzone proporcje między jego szybkością a mądrością
- zbyt częste gubienie się we własnych dryblingach
- altruistą, delikatnie mówiąc, to on raczej nie jest

...a to tylko tak na szybko. Dziwnym trafem każdy z powyższych zarzutów tyczy się tak samo gry Cuadrado w Juve, jak i Costy w Bayernie, dlatego też naprawdę nie wiem, czemu usilnie twierdzisz, że obaj nie mają przynajmniej części cech wspólnych :think:

Nie twierdzę, że Costa jest słaby. Co więcej, myślę że ogólnie rzecz biorąc jest lepszy niż Kolumbijczyk, ale nie an tyle, by bulić za niego plus minus 40 milionów. Nie zamierzam lamentować po ogłoszeniu tego transferu, no ale jarać (przynajmniej na wejściu) to on mnie nie będzie.

Cabrini_idol pisze:
Effe pisze:Costa to taki egoista, który jednak nie jest Robbenem. O ile wychwalałem tutaj Mandżu jak do Was przychodził (i dalej Wam gościa zazdroszczę) tak Costy wychwalać nie będę, bo koleś jest jak dla mnie przeciętniakiem. Mogę się mylić oczywiście, ale zagrał sezon życia u Guardioli, a potem było tylko gorzej i gorzej. Ostatecznie robi tylko bezowocny wiatr na skrzydle i wali fochy. On nie bez przyczyny jest w promocji. Może jak go porównać do Cuadrado to jest to jakiś postęp ale bez przesady.
Wypisz wymaluj Vidal z ostatniego sezonu u nas
Nie no, proszę Was. Nie budujmy tu jakiegoś mitu, że Vidal zaliczył u nas nie wiadomo jaki zjazd. Jasne, w ostatnim sezonie był pod formą, ofensywnie to już nie było to co wcześniej, ale mimo to przeważnie grał znośnie (w defensywie ciągle b. dobrze), poniżej pewnego poziomu nie spadł, a mając krótkie przebłyski, nawiązywał do najlepszych chwil. To właśnie cechuje topów - masz formę to niszczysz system, tracisz ją, to i tak pewien poziom prezentujesz. Ani Costa, ani Cuadrado tego nie mają.

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:27

CavAllano pisze:Dla watpiacych - Costa przynajmniej pokazawal klase w Europie, taki Bernardeschi na starcie narobilby w gacie.
Nie wątpię, że Brazylijczyk ma w CL więcej doświadczenia, ale skąd pewność, że Bernardeschi narobiłby w gacie? ;)

Wybaczcie, ale mam wrażenie, że część forum obecnie wychodzi z założenia, że Costa i N'Zonzi są blisko Juve, więc piszemy o nich w samych pozytywach. Nic to, że kibice Bayernu żegnają Costę bez żalu, ani to, że jeszcze kilka miesięcy temu na wieści o N'Zonzim jako o wzmocnieniu środka pola Juve większość kręciła nosem. Skoro okazuje się, że na dniach mają dołączyć do drużyny to widzimy - czy raczej chcemy widzieć - w nich same plusy, dzięki którym moglibyśmy nadać im zaszczytne forumowe miano topa.

Żeby nie było, nie wątpię, że obaj piłkarze mają wysokie umiejętności, choć na przykład Francuza zbyt często nie miałem okazji oglądać. Nie mam zamiaru im umniejszać, ale ja osobiście nie mam aż takiej pewności, czy faktycznie są to piłkarze, którzy wzniosą nas na wyższy poziom. Sorry, ale to, że Costa jest na wylocie z Monachium, a 28-letni N'Znozi nadal gra w Sevilli i jego reprezentacyjny dorobek wynosi zero spotkań też coś o nich mówi. Ale ufam naszemu trio Allegri-Marotta-Paratici, więc nie krytykuję. ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2017, 19:33

Ale większość z nas też Vidala żegnała bez żalu. Milan bez żalu żegnał Pirlo, bez żalu żegnali Teveza, Alvesa, Barzagliego a kibice Romy pluli jadem na Pjanicia tylko dlatego, że wybrał Juve - ale ogólnie było bez żalu bo Pjanić był obibokiem. Khedira żegnany bez żalu, Mandżur be żalu... zagalopowałem się i niepotrzebnie to piszę bo wychodzi na to, że praktycznie całą drużynę mamy złożoną z zawodników żegnanych bez żalu :prochno:
No i mając powyższe, co mnie obchodzi, że kibice Bayernu żegnają go bez żalu ? Tyle co kibiców Bayernu obchodziło zdanie kibiców Juve, którzy żegnali Vidala bez żalu...acha - Comana też pożegnaliśmy bez żalu :lol:
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2017, 19:35 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany