Mercato (2012-2014)
- Dolce Vita
- Juventino
Dajcie spokój z tymi hiszpanami. Oni nigdy się we Włoszech nie sprawdzali i tyle tak więc żadnych Torresów, Llorentów czy Soldadów. Albo Ameryka Południowa (Cavani, Suarez, Damiao) albo Afryka (Ba, Doumbia, ewentualnie Adebayor jeśli Tottenham go nie wykupi).
- @D@$
- Juventino
Nie wiem czy ktokolwiek w Turynie by go chciał, chyba tylko Nedved.Bartek88 pisze:Lista coraz bardziej sie kurczy i jeszcze faktycznie sie skonczy tak, ze Balotelli do nas przyjdzie jako jedyna opcja. (tylko prosze nie poruszajcie tematyki Balotelliego znowu...)
Dzisiaj nie myślę o transferach, jesteśmy tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że żadna gwiazda nie jest mi do szczęścia potrzebna 8) przynajmniej dziś... No chyba że na koszulce.
Dlatego m. in. zarząd go ceni, ja z resztą też.Amarillo pisze: A znając naszego Centusia będziemy walczyć o każdy euro mniej
Nie masz urazu do afrykańskich obrońców z ligi francuskiej? Ja mam, dużo wyżej notowany Taiwo sobie nie poradził, oczywiście nie musi to nic znaczyć, ale ja bym się 2 razy zastanowił czy to serio byłoby wzmocnienie.deszczowy pisze: Natomiast opcja Cissokho - Jovetić/Gio - Higuain jest już bardziej realna. I myślę, że tak wzmocnieni moglibyśmy już namieszać.
Pytanie co dalej z Boriello?
O Igłę może być równie ciężko jak o Cavaniego i teoretycznie nie powinien być tańszy. Ja po cichu liczę na to (co już ktoś tu podsunął), że Real napali się na Cavaniego czy innego napastnika i wtedy łatwiej puszczą Higuaina nie dlatego że jest słaby, ale po prostu miejsca dla niego nie będzie. No ale nie wiem czy nie jest to naiwne, ale polować na okazje należy.
Borriello? Ja dalej cenię wyżej Matriego i Fabio a jeśli ma przyjść jakiś konkret + ktoś młody, to wtedy Marco nie potrzebujemy.
A z Gigim się nie uściskał w szatniPawSt pisze:Swoją drogą tak nie śmiało poruszę temat Vucinic - Conte, w mediach na razie cicho ale czy oni mają jakieś ciche dni? Wiemy że Mirko ma swoje za uszami i często humory pokazuję. Zastanawiam się czy się o coś z Antkiem nie posprzeczał. Mówie o tym bo po raz kolejny olał go przy zdobyciu bramki to raz, a dwa Conte za każdym razem jak piłkarz schodzi to mu dziękuję za gre, w ostatnich meczach Mirka olał. Zastanawiam się czy coś jest na rzeczy, nie w kontekście jakiegoś nie spodziewanego transferu ale samej atmosfery między nimi...

Nie zapominajmy że Udinese prawdopodobnie zagra w LM. Oczywiście łatwiej od nich kogoś wyciągnąć niż z Napoli, ale też nie pójdą chyba "po całości".Ouh_yeah pisze:Ogólnie Marotta powinien wpaść tam do Udine na jakiegoś Grilla i załatwić Armero w pakiecie z Asamoahem. Podobno Isla już zaraz w Interze więc trzeba będzie sypnąć konkretną kasą żeby kupić tamtych - nie wiem, 30 baniek, Pazienza i połowa Morrone?pumex pisze:Armero
P.S. Jakiś Morrone chyba też w Serie A jest

Nie wiem ile asysty ma Cavani, ale podejrzewam że sporo mniej niż Robert (10 podobno) i ogólnie Lewandowski od biedy i na skrzydle (ataku rzecz jasna) zagra (4-3-3).Vimes pisze: Najciekawsze jest jednak to, że Cavani i Lewandowski wyglądają bardzo podobnie w większości kategorii.
Też mam awersję do Hiszpanów (w Serie A), inna rzecz, że głównie przez Mendietę... Choć pomysły w drugą stronę też kończyły się różnie. Vieriemu jeszcze się udało (bodaj król strzelców jak był w Atletico), Di Vaio i Corradiemu już nie (klapa w Valencii).Dolce Vita pisze:Dajcie spokój z tymi hiszpanami. Oni nigdy się we Włoszech nie sprawdzali i tyle tak więc żadnych Torresów, Llorentów czy Soldadów. Albo Ameryka Południowa (Cavani, Suarez, Damiao) albo Afryka (Ba, Doumbia, ewentualnie Adebayor jeśli Tottenham go nie wykupi).
- wloski
- Juventino
Morrone gra w Parmie od dobrych paru lat.
Co do Udinese, problemem nie jest to, że nie będą chcieli sprzedać graczy, ale w ogóle, że ich sprzedadzą i pewno nie dostaną się do LM, najgorsze jest to, że przez to tracimy punkty, jak tak dalej będzie to nas liga portugalska dogoni.
Co do Udinese, problemem nie jest to, że nie będą chcieli sprzedać graczy, ale w ogóle, że ich sprzedadzą i pewno nie dostaną się do LM, najgorsze jest to, że przez to tracimy punkty, jak tak dalej będzie to nas liga portugalska dogoni.
- zahor
- Juventino
:shock: :shock: Myślałem że z tą Portugalią to sobie rzuciłeś tak o, wchodzę na ranking UEFA, patrzę i przecieram oczy. Po tym sezonie będą mieć do nas około 4,5 punktu straty. Dla porównania - my do Bundesligi ponad 15 pkt. Jeżeli odliczyć sezon 07/08 to przewaga Serie A topnieje o połowę. Kurna, zakładając wariant taki że Udinese/Lazio dostaje bęcki w el. LM, Napoli, Inter i Roma wykładają laskę na LE to ryzyko tego że nas prześcigną po tym sezonie jest naprawdę spore. Co to się nawyrabiało.wloski pisze: najgorsze jest to, że przez to tracimy punkty, jak tak dalej będzie to nas liga portugalska dogoni.
Najpewniej masz rację, ale Cavani jest zawodnikiem bardzo walecznym. Jak trzeba to cofnie się do środka pola albo nawet i pod własną bramkę żeby odebrać piłkę rywalom - z pewnością Lewandowski nie dalby w destrukcji aż tyle. A u Conte to bardzo mocny argument.@D@$ pisze:Nie wiem ile asysty ma Cavani, ale podejrzewam że sporo mniej niż Robert (10 podobno) i ogólnie Lewandowski od biedy i na skrzydle (ataku rzecz jasna) zagra (4-3-3).Vimes pisze: Najciekawsze jest jednak to, że Cavani i Lewandowski wyglądają bardzo podobnie w większości kategorii.
No cóż, jeżeli to jest prawdą to oznacza że Conte jest najgenialniejszym trenerem w historii piłki nożnej. Wygrać ligę w pierwszym sezonie, mając do dyspozycji drużynę która na papierze faworytem na pewno nie jest i do tego jeszcze wystawiając nie tych zawodników, którzy są w najlepszej formie tylko tych, na których akurat się nie jest obrażonym - majstersztyk.@D@$ pisze:Prędzej martwił bym się o Matriego, ostatnie tygodnie miał średnie a przypominam sobie że @Ouh_yeah coś tu kiedyś wrzucał, że Conte miał z nim mini scysję przy ławce (już tam nie kojarze dokładnie szczegółów). Jeszcze wcześniej była akcja z Krasiciem, miał wejść na boisko, Conte mu nagadał, Milos zrobił glupią minę, ostatecznie nie wszedł i od tamtego czasu pojawiał się już sporadycznie, nie żebym coś sugerował... Swoją drogą ciekawe czy zagra z Atalantą i w ogóle jaki będzie skład na ten mecz.
A tak na poważnie - były już spekulacje na temat Elii którego to Conte podobno nie lubi bo jest czarny. Okazało się że grzał ławę bo był słaby, a mecz z Novarą był jego wisienką na torcie. Wcześniej wszyscy dopominali się Quagliarelli, który jako tako grać zaczął stosunkowo niedawno. Teraz znowu jakieś hipotezy odnośnie Matriego, który ostatnimi czasy był zupełnie bez formy. Może trochę więcej zaufania do Antka? Wyniki go bronią jak mało kogo.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Wszystko spowodowane jest dziwacznym przepisem stanowiącym, że punkty z Ligi Europy są warte tyle samo, co punkty z Ligi Mistrzów. Takie podnoszenie na siłę znaczenia rozgrywek. Tacy Portugalczycy wypruwają sobie flaki, żeby się pokazać w Europie, a dla czołowych klubów SerieA LE to obciach i żadna motywacja.zahor pisze::shock: :shock: Myślałem że z tą Portugalią to sobie rzuciłeś tak o, wchodzę na ranking UEFA, patrzę i przecieram oczy. Po tym sezonie będą mieć do nas około 4,5 punktu straty. Dla porównania - my do Bundesligi ponad 15 pkt. Jeżeli odliczyć sezon 07/08 to przewaga Serie A topnieje o połowę. Kurna, zakładając wariant taki że Udinese/Lazio dostaje bęcki w el. LM, Napoli, Inter i Roma wykładają laskę na LE to ryzyko tego że nas prześcigną po tym sezonie jest naprawdę spore. Co to się nawyrabiało.wloski pisze: najgorsze jest to, że przez to tracimy punkty, jak tak dalej będzie to nas liga portugalska dogoni.
Nie zgadzam się z deszczowym - Cavani jest moim zdaniem bardziej realną opcją niż Igła. Napoli nie zagra w LM, więc Trójkącik bankowo się rozleci. Niby DeLaurentiis wymyślił sobie, że to Lavezzi poleci (coś nie gra ostatnio), ale może zmieni zdanie?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Oj tam. Była taka jedna dość zabawna sytuacja kiedy Matri zmienił kogoś i po kilku krokach na boisku wrócił się, żeby o coś zapytać Conte a ten wrzasnął na niego wściekle i Alessandro w podskokach pobiegł do atakuzahor pisze:Teraz znowu jakieś hipotezy odnośnie Matriego, który ostatnimi czasy był zupełnie bez formy.

Taki mały smaczek (nie pamiętam już którego meczu).
W temacie mercato, ale nie naszego - Ibra ponoć w jednym wywiadzie powiedział, że obiecano mu wzmocniony Milan i czeka na transfery.
- De Rossi
- Juventino
Graliśmy. Asamoah, byłby świetną alternatywą dla Marchisio, bądź Vidala.francois pisze:Cały sezon graliśmy bez zawodnika o takiej charakterystyce, więc zapewne i w przyszłym sezonie nie powinien takowy być potrzebny.blackadder pisze:Asamoah/[...]
- mateusz6
- Juventino
Już mają Montolivo. Na moje oko przydałby im się klasowy LO i stoper. Bramkarza światowej klasy też nie mają.Ouh_yeah pisze: W temacie mercato, ale nie naszego - Ibra ponoć w jednym wywiadzie powiedział, że obiecano mu wzmocniony Milan i czeka na transfery.
Odbiegając od Milanu to pewnie Ekdal i Marrone będą służyć jako karty przetargowe. Tylko tak można mieć z nich pożytek. Ewentualnie Marrone można jeszcze wypożyczyć. Sorensena trzeba wyrwać z Bologni, bo tam się zmarnuje. Tylko jeden mecz to za mało i to zdecydowanie. O wiele więcej szans dostaje Taider. Ktoś widział jak gra?
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- johnnybgoode
- Juventino
A ja w sumie widziałbym chętnie wzmocnienia na każdej pozycji z wyjątkiem... prawej obrony i pozycji bramkarza. De Ceglie na lewej stronie jakoś mnie nie przekonuje w temacie gry w lidze mistrzów, środek trzeba koniecznie uzupełnić i to (moim zdaniem) nie szczylami, młodzik powinien być co najwyżej jeden na pozycję środkowego pomocnika - trzeba graczy doświadczonych i najlepiej żeby byli ograni w LM. Jeżeli mamy grać 3-5-2 (a obecnie prowadzę rozważania nt. 4-3-3) to trzeba jeszcze dwóch środkowych obrońców (jeżeli Sorensen nie wraca) i porządnych skrzydłowych. Do ataku, wiadomo - gwiazda musi być i basta. No i jakiś konkurent dla Mirko, bo trochę niepewności w kontekście pierwszego składu na pewno dobrze mu zrobi 
- PawSt
- Juventino
Chętnie odpowiem. Każdy więc bzdur nie gadaj, z bramek się nie cieszysz co to w ogóle mówisz... Skacze jak opętany i nie raz podbiegał ktoś i do niego skakał. Nie chce tworzyć teorii spiskowych i mam nadzieje że się myle.SKAr7 pisze:Ileś ty meczów oglądał w tym sezonie? :shock: Conte praktycznie nie cieszy się z bramek z zawodnikami, nie dziękuje za grę przy zmianach.PawSt pisze: Swoją drogą tak nie śmiało poruszę temat Vucinic - Conte, w mediach na razie cicho ale czy oni mają jakieś ciche dni? Wiemy że Mirko ma swoje za uszami i często humory pokazuję. Zastanawiam się czy się o coś z Antkiem nie posprzeczał. Mówie o tym bo po raz kolejny olał go przy zdobyciu bramki to raz, a dwa Conte za każdym razem jak piłkarz schodzi to mu dziękuję za gre, w ostatnich meczach Mirka olał. Zastanawiam się czy coś jest na rzeczy, nie w kontekście jakiegoś nie spodziewanego transferu ale samej atmosfery między nimi...
Matri swoją drogą grał ostatnio strasznie słabo. Na ten sezon dałem mu spokój ale chyba podczas mercato warto się zastanowić kto przy ewentualnym transferze Napadziora powinien zostać, Fabio czy Matri.@D@$ pisze:Prędzej martwił bym się o Matriego, ostatnie tygodnie miał średnie a przypominam sobie że @Ouh_yeah coś tu kiedyś wrzucał, że Conte miał z nim mini scysję przy ławce (już tam nie kojarze dokładnie szczegółów)
- blackadder
- Juventino
http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... ntus-offer
No i wygląda na to że mamy nasz pierwszy transfer. Oby tylko w Juve słuch po nim nie zaginął.
No i wygląda na to że mamy nasz pierwszy transfer. Oby tylko w Juve słuch po nim nie zaginął.

- 15Kowal
- Juventino
Ile razy Pogba definitywnie akceptował już oferty Juventusu?blackadder pisze:http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... ntus-offer

Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 22:10 przez 15Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Ja cieszęPawSt pisze:
Chętnie odpowiem. Każdy więc bzdur nie gadaj, z bramek się nie cieszysz co to w ogóle mówisz... Skacze jak opętany i nie raz podbiegał ktoś i do niego skakał. Nie chce tworzyć teorii spiskowych i mam nadzieje że się myle.

Nie napisałem też, że Conte się nie cieszy, bo to nieprawda- ale na ogół to nie z nim się cieszą zawodnicy. Jak skacze, to na Pana Alessio, a strzelcy owszem biegają na trybuny, ale do innych członków sztabu.
W ostatnich tygodniach pamiętam tylko sytuację po bramce Marco z Ceseną, kiedy faktycznie Antonio czekał na jego przełamanie i wierzył, kiedy mu nie wychodziło- a Marco to czuł, dlatego ruszył prosto do niego. A podawanie ręki to już w ogóle albo olewa, albo robi to z miną wyglądającą na zniechęcenie.
- jakku1
- Juventino
Po zdobyciu tego upragnionego przez wszystkich Scudetta kilka spraw sie zaczelo wyjasniac:
- Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
- Pazienza sam chcial odejsc. Po prostu poszlismy mu na reke.
- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.
- Ziegler odszedl, bo kompletnie nie potrafil grac w obronie. Po pierwszych dniach zgrupowania caly sztab szkoleniowy byl w wielkim szoku, jakie braki jesli chodzi o defensywe ma Szwajcar.
- Pazienza sam chcial odejsc. Po prostu poszlismy mu na reke.
- Na samym poczatku, jak Conte zostal zatrudniony, przeprowadzil z wszystkimi rozmowe oraz analizowal problemu druzyny. Okazalo sie, ze 90% skladu nie znosi... Melo. Po pierwszych dniach zgrupowania Conte dal sygnal Brazylijczykowi, ze nie bedzie na niego stawial.
- Buffon byl na skraju odejscia z klubu, ale Conte go przekonal do tego, aby pozostal.