Mercato (zima 2011/12)
Po prostu nie wydaje mi się, żebyśmy mieli kupować kogoś więcej na obronę. Niby agent, ale popatrz co agent Guarina ostatnio gadał. Zobaczymy.mrozzi pisze:Normalnie też bym to tak odbierał, ale słowa agenta?alina pisze:Show must go on. Plota raczej.mrozzi pisze:Pojawiło się niespodziewane info odnośnie Cissokho.Albo fake, albo rzeczywiście jest coś na rzeczy.
- pumex
- Juventino
Że co? :shock:mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79645
Pojawiło się niespodziewane info odnośnie Cissokho. Jego agent informuje, że ma na piątek umówione spotkanie z władzami naszego klubu
Nie bardzo rozumiałbym taki ruch. Skoro Francuzi odrzucili ofertę Newcastle, musielibyśmy wyłożyć około 10mln. Jak ma się to do transferu Caceresa? Urugwajczyk zostałby sprowadzony do roli zastępcy dla Ryśka, czy Cissokho w roli zastępcy Caceresa, a może obaj mieliby być support'em dla Kuczera? :lol:
Wytłumaczenie jest jedno: agent Aly'ego ćpał z agentem Guarina.
PS. Po transferze Taiwo do Włoch, który był gwiazdą ligi francuskiej a w Italii się kompletnie nie sprawdził, miałbym wiele obaw odnośnie sprowadzenia Cissokho
jakku1 pisze:Popatrze moze wieczorem, jak sie czegos doszukam to na bank tutaj wrzuce ; )

Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2012, 18:56 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- jakku1
- Juventino
Szczerze, to nic nie wiem. Nie mam czasu ostatnio za bardzo niestety, za duzo roboty mam ; /pumex pisze:To pochwal się jeszcze, co tam wypisują na temat środkowego pomocnika. Będzie ktoś nowy, czy nie?
Popatrze moze wieczorem, jak sie czegos doszukam to na bank tutaj wrzuce ; )
- Eric6666
- Juventino
mów za siebie ja z chęcią zobaczyłbym miny włodarzy Milanu, gdyby Cissokho ogarniał jak Lichy, a oni odrzucili go, bo miał szkorbut;d zawodnik bardzo ciekawy, ostatnio nie interesuję się ligą francuską ( tremoulinas siadł całkowicie? ), ale pamiętam go jako bardzo obiecującego ( coś alla Van der Wiel ;d oby skończył lepiej )pumex pisze:Że co? :shock:mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79645
Pojawiło się niespodziewane info odnośnie Cissokho. Jego agent informuje, że ma na piątek umówione spotkanie z władzami naszego klubu
Nie bardzo rozumiałbym taki ruch. Skoro Francuzi odrzucili ofertę Newcastle, musielibyśmy wyłożyć około 10mln. Jak ma się to do transferu Caceresa? Urugwajczyk zostałby sprowadzony do roli zastępcy dla Ryśka, czy Cissokho w roli zastępcy Caceresa, a może obaj mieliby być support'em dla Kuczera? :lol:
Wytłumaczenie jest jedno: agent Aly'ego ćpał z agentem Guarina.
PS. Po transferze Taiwo do Włoch, który był gwiazdą ligi francuskiej a w Italii się kompletnie nie sprawdził, miałbym wiele obaw odnośnie sprowadzenia Cissokho
jakku1 pisze:Popatrze moze wieczorem, jak sie czegos doszukam to na bank tutaj wrzuce ; )trzymam za słowo
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- szczerbi
- Juventino
A to ciekawe z tym Cissokho. Nigdy nie przyglądałem się uważniej jego grze, bo nie jestem też kibicem ligi francuskiej, ale kiedy jest o nim mowa, to zawsze słyszę o nim same pozytywne rzeczy. Jeśli przyszedłby do nas już teraz, to myślę, że mielibyśmy kompletną obronę nawet na przyszły sezon: na środku Chiello, Barzagli, Bonucci, Sorensen, ew. Caceres; na lewej Cissokho i De Ceglie; na prawej Forrest i Caceres. Więc według mnie, jeśli mielibyśmy go pozyskać, to lepiej latem, żeby już skompletować obronę, a teraz skupić się na pomocniku.
Chociaż z drugiej strony ja już sam nie wiem kogo my potrzebujemy, a kogo nie :? Na obronę przyszedł już Martin, w środku pomocy bardzo dobrze uzupełniają Marrone i Giaccherini... To może jednak lepiej sprowadzić bocznego napastnika, na miejsce Pepe, albo jako konkurent dla Vucinića (choć teraz jest nim chyba Quaglia)
Chociaż z drugiej strony ja już sam nie wiem kogo my potrzebujemy, a kogo nie :? Na obronę przyszedł już Martin, w środku pomocy bardzo dobrze uzupełniają Marrone i Giaccherini... To może jednak lepiej sprowadzić bocznego napastnika, na miejsce Pepe, albo jako konkurent dla Vucinića (choć teraz jest nim chyba Quaglia)

- Pan Mietek
- Juventino
Nie jarajcie się tak tym Cissokho. Dlaczego?
1. Wiele osób twierdzi, że w obronie jest mocno taki sobie
2. Przyszedł za bodajże 14 mln, odchodzi za 7-9 - odpowiedzcie sobie sami o czym to może świadczyć
3. Był jeden mudżyn, który w Lig Ę był wybrany najlepszym lewym obrońcą. Wabi się Taye Taiwo i przegrywa rywalizację z Antoninim.
Żeby nie było - ja nie wiem jak to jest dokładnie z tym gościem bo nie interesuję się ligą francuską ale mam duże wątpliwości co do niego.
2. Przyszedł za bodajże 14 mln, odchodzi za 7-9 - odpowiedzcie sobie sami o czym to może świadczyć
3. Był jeden mudżyn, który w Lig Ę był wybrany najlepszym lewym obrońcą. Wabi się Taye Taiwo i przegrywa rywalizację z Antoninim.
Żeby nie było - ja nie wiem jak to jest dokładnie z tym gościem bo nie interesuję się ligą francuską ale mam duże wątpliwości co do niego.
- kosciu88
- Juventino
Jesli przyjdzie Caceres to raczej wyklucza transfer Cissoko. Az tyle kasy nie mamy zeby sprowadzac 2 bocznych obroncow, takze raczej plota.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- szczerbi
- Juventino
Z tego co wiem, to Lyon ma teraz problemy finansowe i musi zdobyć łatwe pieniądze. Dlatego też mówi się o odejściu Gourcuffa.Mietson pisze:Nie jarajcie się tak tym Cissokho. Dlaczego?
Albo być może nie jest faktycznie aż tak mocny, jak o nim mówią.

- Dante93
- Juventino
Cissokho to miarowy boczny obrońca, ale jak ktoś wyżej wspomniał w defensywie raczej zdarzają mu sie proste błędy. O ile w przodzie taki dorodny mudźin może zamieszać swoją szybkością i atletyzmem o tyle z tylu potrzeba grać z głową. Dlatego wolałbym inną opcje.
Ale jakby przyszedł to załatałby lewą obronę, a Martin mogłby hasać po całej obronie i łatać dziury w przypadku kontuzji, kartek, zmeczenia itp. No i wtedy Leo mógłby odejsc w zapomnienie, albo i nawet sprzedany, wydaje mi sie, że jesli Bonuc by odszedł to fajnie byłoby mimo wszystko miec Aly'ego, bo wtedy on byłby 1 do grania na lewej, a Urus pierwszy zmiennik srodkowych.;
- zahor
- Juventino
Kwestia taka że nie jest wcale powiedziane że Cissokho byłby lepszym lewym obrońcą niż Caceres. Mógłby zostać rezerwowym, a wówczas w przypadku wypadnięcia jakiegoś innego obrońcy zastępowałby go Caceres, a Cissokho wskakiwałby na lewą. Ale dla mnie to trochę za mocno kombinowane. Pachnie mi trochę sytuacją, jaką mamy na skrzydłach. Wolałbym poczekać do lata i ew. kupić jakiegoś naprawdę dobrego lewego obrońcę jeżeli okaże się, że Urugwajczyk nadaje się co najwyżej na zapchajdziurę. A jeżeli wypali i okaże się bardzo dobrym lewym obrońcą, to priorytetem zrobi się uszczelnienie środka i zmiennik Lichego. Obecnie najpilniej trzeba wzmocnić środek pola.Robaku pisze:Ale jakby przyszedł to załatałby lewą obronę, a Martin mogłby hasać po całej obronie i łatać dziury w przypadku kontuzji, kartek, zmeczenia itp. No i wtedy Leo mógłby odejsc w zapomnienie, albo i nawet sprzedany, wydaje mi sie, że jesli Bonuc by odszedł to fajnie byłoby mimo wszystko miec Aly'ego, bo wtedy on byłby 1 do grania na lewej, a Urus pierwszy zmiennik srodkowych.;
- Castiel
- Juventino
Conte wybiera zawodników przede wszystkim walecznych i ciągle biegających pomimo nawet braku w wyszkoleniu technicznym. Stąd transfer Caceresa i możliwe, że też będzie tak z Cissokho. Chociaż nie wiem. Grunt żeby pozbyć się jeszcze przynajmniej 2 niechcianych graczy.
Ja nie wiem co tu uszczelniać. Ok Pirlo ma wahania, ale jest Pazienza, jest Markiz i Vidal, który gra bardzo dobrze. Do tego to co teraz pokazują Giac i Marrone wygląda bardzo dobrze, więc jest kilku zawodników, którzy zapewniają nam w tym momencie na prawdę mocny środek pola. A zawsze jeszcze jako kreatywnego można wstawić DP.
Ja w tym momencie przy takim skladzie nie widzę możliwości wzmocnienia środka pola zawodnikiem do 10mln euro, raczej to będzie uzupelnienie, a uzupełnienie nie jest potrzebne.
Ja w tym momencie przy takim skladzie nie widzę możliwości wzmocnienia środka pola zawodnikiem do 10mln euro, raczej to będzie uzupelnienie, a uzupełnienie nie jest potrzebne.