Mercato (LATO 2020) DYSKUSJA
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
@mati
Dzisija było info, że chcemy sprzedać Pelle że względu na jego zachowanie i podejście a nie ze względów sportowych.
Pewnie bierzemy Alvaro na 2 lata, żeby łapał się do nowego prawa podatkowego.
Dzisija było info, że chcemy sprzedać Pelle że względu na jego zachowanie i podejście a nie ze względów sportowych.
Pewnie bierzemy Alvaro na 2 lata, żeby łapał się do nowego prawa podatkowego.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja mam nadzieję, że sprzedaż Pellegriniego = przyjście Desta, za którego Ajax oczekuje już ponoć tylko 20 mln: https://www.dieroten.pl/art/show/media- ... esta/36489, ale tutaj trzeba byłoby działać szybko, bo za parę godzin może być Bayernu albo Barcelony.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale on się łapie na cały okres kontraktu.
2 lata to musiał być poza Italią, żeby się na te warunki załapać : )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Rozgrzany Sturaro
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Jaki Dest, o czym wy mówicie, nie kupimy już nikogo w tym sezonie na boki obrony - najwyżej możemy kogoś stracić.
- mns
- Juventino
Dest jest dogadany z Baja i Barcą.
Morata za 9 mln + opcja za 45 + opcja przedłużenia wyp. wygląda dość rozsądnie. Idealnym rozwiązaniem byłoby go wziąć na dwa lata i zwrócić do A. Madryt, choć ten drugi rok wyp. może być już obligatoryjny (o ile się spisze!)
Morata za 9 mln + opcja za 45 + opcja przedłużenia wyp. wygląda dość rozsądnie. Idealnym rozwiązaniem byłoby go wziąć na dwa lata i zwrócić do A. Madryt, choć ten drugi rok wyp. może być już obligatoryjny (o ile się spisze!)
Ostatnio zmieniony 21 września 2020, 18:36 przez mns, łącznie zmieniany 1 raz.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Tylko tyle co z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>:
"Luca Fiorino twierdzi, że Juve rozważa sprzedaż Luki Pellegriniego, gdyż nie jest zadowolone z zawodnika pod względem zachowania i postawy"
Żadnych szczegółów więcej nie ma.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Juventus: chce sprzedać Pellegriniego
Pellegrini: chce zostać i walczyć o miejsce w składzie, odmawia transferu
Juventus: "twoja postawa jest nie profesjonalna"
Juventus: chce sprzedać Pellegriniego uzasadniając to tym, że jego postawa jest nieprofesjonalna

Wciskają ten sam kit co w momencie odpalenia Cancelo, a wszyscy wiedzą, że chodzi o hajs.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, Morata...czuję się jak bym dostał prąciem po ryju, co oni <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ? Byle kupić i podajemy Atletico pomocną dłoń bo chcą się pozbyć frzjera.

- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Czuję że Morata będzie rezerwowym. Z przodu Ronaldo i Dybała za nimi Kulu / Ramsey. Ewentualnie Kulusevski w rotacji z Dybala. Ciekawe czy Ramsey utrzyma formę czy to jednorazowy przypadek.
Zastanawia mnie gdzie postawić Arthura, przy naszej fizycznej grze w srodku i wysokim pressingu.
Frabotta na lewej, czyżby była to nowa pozycja dla Bernardeschiego ? Awaryjnie mógłby łatać oba wahadła.
Ciekawi mnie pozycja Danilo, bo gdy mamy piłkę Cuadrado biegał przy samej linii a Danilo wychodził najwyżej z obrony. Czy wracając po kontuzji De Ligt zajmie jego miejsce ?
Zastanawia mnie gdzie postawić Arthura, przy naszej fizycznej grze w srodku i wysokim pressingu.
Frabotta na lewej, czyżby była to nowa pozycja dla Bernardeschiego ? Awaryjnie mógłby łatać oba wahadła.
Ciekawi mnie pozycja Danilo, bo gdy mamy piłkę Cuadrado biegał przy samej linii a Danilo wychodził najwyżej z obrony. Czy wracając po kontuzji De Ligt zajmie jego miejsce ?
“But merely being tradition does not make something worthy, Kadash. We can’t just assume that because something is old it is right.”
Dalinar Kholin
Dalinar Kholin
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Tak naprawdę sprowadzenie 9-tki sprawia, że możemy grać z przodu niemal wszystkimi taktykami:
1) 3-5-2 z przodem:
C.Ronaldo - Dybala/Morata
2) 4-3-3- z przodem:
C.Ronaldo - Morata/Dybala - Dybala/Kulusevski/D.Costa
3) 4-3-1-2/3-4-1-2 z przodem:
C.Ronaldo - Morata
Dybala
4) 4-3-2-1/3-4-2-1 z przodem:
Morata
C.Ronaldo - Dybala/Kulusevski/D.Costa
5) 4-2-3-1 z przodem (według mnie najmniej prawdopodobna opcja):
Morata
C.Ronaldo - Dybala - Kulusevski/D.Costa
W większości taktyk Morata będzie grał prawdopodobnie w 1. składzie. Pirlo pewnie w pierwszej kolejności będzie chciał sprawdzić opcję nr 3 albo 4 w wariancie z 3-ką z tyłu.
Pamiętam, że w kilku spotkaniach Morata zagrał też u nas na lewej w ataku, więc w takim 4-3-3 mógłby się fajnie wymieniać pozycjami z C.Ronaldo, gdy ten schodziłby do środka.
1) 3-5-2 z przodem:
C.Ronaldo - Dybala/Morata
2) 4-3-3- z przodem:
C.Ronaldo - Morata/Dybala - Dybala/Kulusevski/D.Costa
3) 4-3-1-2/3-4-1-2 z przodem:
C.Ronaldo - Morata
Dybala
4) 4-3-2-1/3-4-2-1 z przodem:
Morata
C.Ronaldo - Dybala/Kulusevski/D.Costa
5) 4-2-3-1 z przodem (według mnie najmniej prawdopodobna opcja):
Morata
C.Ronaldo - Dybala - Kulusevski/D.Costa
W większości taktyk Morata będzie grał prawdopodobnie w 1. składzie. Pirlo pewnie w pierwszej kolejności będzie chciał sprawdzić opcję nr 3 albo 4 w wariancie z 3-ką z tyłu.
Pamiętam, że w kilku spotkaniach Morata zagrał też u nas na lewej w ataku, więc w takim 4-3-3 mógłby się fajnie wymieniać pozycjami z C.Ronaldo, gdy ten schodziłby do środka.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Pirlo bardzo dobrze zna Moratę, więc myślę, że dramatu nie będzie.
Natomiast bez mrugnięcia okiem pozbyłbym się jednego z dwójki Costa/Bernardesci + oczywiście Khediry i sprowadził jeszcze jednego z dwójki Locatelli/Aouar.
Natomiast bez mrugnięcia okiem pozbyłbym się jednego z dwójki Costa/Bernardesci + oczywiście Khediry i sprowadził jeszcze jednego z dwójki Locatelli/Aouar.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Morata jest wybiegany i szybki gość, który u nas strzelał niewiele ale za to w ważnych meczach (Finał LM, Supercoppa).
To samo miał w Atletico (vs Liverpool).
1000% on niż Dżeki,Miliki czy nawet Suarez bo jednak facet 2 z przodu i Swój : )
To samo miał w Atletico (vs Liverpool).
1000% on niż Dżeki,Miliki czy nawet Suarez bo jednak facet 2 z przodu i Swój : )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Morata... Nie wiem, czy z tego jego korzystnego 'ratio' wynika cokolwiek konretnego dla druzyny(?). Wiem natomiast jedno: znowu ktos probuje nas wyrypac bez mydla, a Partaczi juz ochoczo zdejmuje spodnie - wiem, ze jego wykup na stale ma byc opcjonalny, ale kuzwa za (w sumie) 55 baniek??? Chyba kogos poje*alo zdrowo
Kolo wg transfermarketu jest wyceniany na 36milionow, a przypominam ze mamy ciezkie finansowo czasy covidowe. Nie no, krew jasna mnie chyba zaleje, co za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zarzadzaja tym kubem.
Poza tym Morata, to typowy sredniak, w dodatku ze slaba psychika. A zeby bic sie z obroncami przeciwnikow o miejsce dla Crisa czy Dybały, to trzeba miec jaja. Nasi powinni sprobowac naciagnac Gladbach na wypo i wykup Thurama (cenowo podobnie do Hiszpana), albo Lyon na Dembele, czy probowac uderzac po Dolberga (tanszy i mlodszy).

Poza tym Morata, to typowy sredniak, w dodatku ze slaba psychika. A zeby bic sie z obroncami przeciwnikow o miejsce dla Crisa czy Dybały, to trzeba miec jaja. Nasi powinni sprobowac naciagnac Gladbach na wypo i wykup Thurama (cenowo podobnie do Hiszpana), albo Lyon na Dembele, czy probowac uderzac po Dolberga (tanszy i mlodszy).
Tez uwazam, ze jesli nic nie wyczarujemy, to Portugalczyk powinien tam grac i tylko wbijac gole po podaniach od kolegow, a nie gdzies na skrzydle spowalniac akcje, tracic pilki, probowac tych groteskowych przekladanek, ktore nic nie daja. Aha i niechże przestanie kopac te rzuty wolne, bo po prostu juz tego nie potrafi

Jakich my czasow dozylismy, zeby myslec o tranferze do Juve w takich kategoriach

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"