Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 15:34

Bolesne w tym wszystkim jest to kalkulowanie i "szukanie pieniędzy".

Jakieś PSG i inne wykładają 222 mln od ręki na 1 zawodnika, brak sukcesów, a u nas 100 mln nie da się uciułać, gdzie ciągle bijemy się o najwyższe cele, mam finały LM, odnotowujemy jedne z największych zysków z LM...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 15:45

Mily pisze:Bolesne w tym wszystkim jest to kalkulowanie i "szukanie pieniędzy".

Jakieś PSG i inne wykładają 222 mln od ręki na 1 zawodnika, brak sukcesów, a u nas 100 mln nie da się uciułać, gdzie ciągle bijemy się o najwyższe cele, mam finały LM, odnotowujemy jedne z największych zysków z LM...
W jaki sposób kalkulujemy i szukamy pieniędzy?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 15:47

Mily pisze:Bolesne w tym wszystkim jest to kalkulowanie i "szukanie pieniędzy".

my jedynie co teraz kalkulujemy to kogo zostawić ponieważ dla wszystkich nie ma miejsca,
nikt nie będzie chciał zagrać w sezonie 20 meczy, taki CR7 czy Lewy grają po 50 i więcej.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:01

https://www.transfermarkt.pl/juventus-t ... verein/506

Patrzta ile mamy piłkarzy (koniec wypożyczenia) i jaka jest ich łączna wartość :prochno:

Jest z czego ciułać, pewnie wyjdziemy na minus (licząc 100 mln za Ronaldo) jakieś 60 baniek.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:03

Ciekawostka dla fanów wątku bielizniarskiego

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:11

Było już o tym , że na stronie z gatkami od CR zmieniło się tło na biało czarne pasy ???

A w kodzie źródłowym " juventus background " czy coś w tym stylu.

edit: nie zauważyłem powyżej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:18

Z tym Higuainem to może być ciężko. Według mediów będziemy szukać pieniędzy, zwłaszcza że będziemy się musieli zmierzyć z wyzwaniem FFP. Co prawda kontrakt Ronaldo mamy "ugryźć" od zewnątrz (teoretycznie, bo Fiat, Ferrari, Jeep, Juventus to i tak jedno i to samo), ale i tak UEFA będzie się nam bacznie przyglądać. Media analizując sytuację podkreślają, że chcemy odzyskać trochę pieniędzy z transferu Pipity, póki jeszcze pojawiają się jakieś konkretne oferty i póki pozwala na to jego wiek. To raz. Dwa - jego tłusty kontrakt. Nie można też zapominać o tym, że to synek Sarriego, tak jak dla Maxa Mattia Dybalę chcemy zatrzymać, bo jest młody i ma margines do poprawy, ale i stanowi do tego sporą wartością dodaną z perspektywy marketingu. Pod tym względem mielibyśmy na chwilę obecną najbardziej medialną parę napastników: Dybala - Ronaldo. Co do Cuadrado to czeka on na nowy kontrakt i co do tego zgodni są we Włoszech właściwie wszyscy. Mamy kilka przykładów choćby z zeszłego sesonu świadczących o tym, że na naszą ławkę pasuje idealnie.

A z tym, że ciężko byłoby znaleźć lepszy na papierze skład w całej Europie też się zgadzam. Szkoda by było Sandro, nawet jeśli w zeszłym sezonie prezentował się kiepsko i bez jego pomocy szliśmy jak burza. Skrzydła Sandro - Cancelo wyglądałyby zacnie, imo. W obecnych warunkach trudno sobie jednak wyobrazić, by chciał notować sportowy zjazd idąc np. do United. Ale co ma w głowie wie tylko on sam.

Ktoś napisał, że z tym underwear'em to fake, ale jednocześnie inna osoba wrzuciła link do twittera firmy, która zajęła się rzekomo dystrybucją produktów na Włochy i odsyła właśnie do portalu z tymi pasami i zdjęciem Juventus Stadium przy jednym z linków. Dystrybucja - stąd być może podobny, ale nie taki sam adres. Może do wyglądu strony mają pewną swobodę, ale i tak byłoby to przecież nadzorowane "z góry".
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 16:26 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:19

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=82249

Ten artykuł pewnie ma coś wspólnego z tymi 'pozytywnymi sygnałami', które wczoraj miał przekazać Mendes i o których informowali Di Marzio i Agresti. Wygląda zatem na to, że w kwestii Ronaldo rozchodzi się już tylko o tę publiczną deklarację że chce odejść. Niech Cris się nie wygłupia tylko wyciąga telefon, nagra 30 sekundowego gniota na Instagramie i wio do Turynu.

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:20

Taka ciekawostka: Święcicki na twitterze utrzymuje, że przyjście Ronaldo będzie związane z odejściem Dybali. Coś o tym, że rozmawiał całkiem niedawno z bratem Argentyńczyka, a ten zdradził, że rozmowy z Perezem są w toku. Nie wiem, na jakiej stopie dziennikarz z Polski może żyć z otoczeniem znanego piłkarza, czy rzucił mu coś na 'odczep się', czy rzeczywiście coś jest na rzeczy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:22

Tak, tak, Swiecicki już kiedyś rozmawiał z bratem Milinkovicia-Savicia i przepowiadał transfer do nas. Dajmy sobie spokój z takimi źródłami.

Swoją droga, jak piszesz o tym to mógłbyś się wysilc i podrzucić link

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:28

Zaznaczyłem przecież, że to w ramach ciekawostki. To mimo wszystko jeden z najlepiej zorientowanych w realiach Serie A polskich dziennikarzy, zajmuje się tym na co dzień i chyba tej rozmowy z bratem Dybali sobie nie wymyślił. Linka nie podałem, bo wspomina o tym w każdym tweecie dotyczącym ew. transferu Ronaldo. Chociażby tutaj.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:35

To, że Perez jest fanem talentu Dybali nie jest tajemnicą. Oni chcieli go już wcześniej i kontaktowali się w tej sprawie. Ale rozmowy to nie negocjacje. Jeśli do tej pory udawało się zatrzymać Dybalę, to tym bardziej uda się to teraz. Sami raczej nie strzelimy sobie w stopę. Nikt poważny nie pisze też o tym, że Real idzie po niego, tak swoją drogą. W ostatnich dniach pojawiło się info, że z otoczeniem piłkarza kontaktował się Liverpool, ale nasi pokazali środkowy palec. Było też o tym, że Paulo jara się na myśl o współpracy z Ronaldo, w co łatwo uwierzyć.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 16:38 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:37

https://twitter.com/Lux9r?ref_src=twsrc ... p%3A%2F%2F

video które pojawiło się na chińskim twitterze i chwile później zniknęło.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:42

Cała ta historia wygląda identycznie jak ta z odejsciem Pogby. Mnostwo sygnalow z wielu zrodel glownie marketingowych. Wydaje mi sie ze On jest juz nasz i teraz czekamy tylko na prezentacje.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 16:43

To trollowanie jest świetne. Można się nieźle usmiac :bravo:

Zablokowany