Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 13:01

Absolutnie nie wierzę w ten doniesienia dotyczące Vidala. Ewentualna oferta w postaci 60 mln mogłaby nas zainteresować, ale nikt w Turynie nie zgodzi się na to, by część tej kwoty stanowiła karta jakiegoś gracza (nikim z Manchesteru się nie interesujemy, a Naniego w tym kontekście nikt nie bierze na poważnie pod uwagę).

Przypominam - Conte wyraził się jasno i żądał od klubu nie tylko wzmocnień, ale także zatrzymania w klubie mistrzów (a do tych zaliczamy Pogbę i Chilijczyka właśnie). Marotta też wielokrotnie podkreślał, że chcemy się wzmacniać, a nie osłabiać. Marotta to nie jest hipokryta Galliani.

Jak dla mnie nie ma tematu i to najzwyczajniej w świecie pompowanie balona. Nie wierzę w żadne chilijskie źródła, bo nie są one wiarygodne i stosowny wywiad na pewno pojawiłby się już we włoskich mediach. Co jak co, ale nas interesować powinny przede wszystkim doniesienia ze Sky, a stacja ta wypowiada się w temacie jasno - tematu nie ma i chcemy za wszelką cenę zatrzymać w.w. piłkarzy, nie ma też woli samych zawodników do opuszczenia klubu.

Swoją drogą niech nikt zainteresowany tematem nie kieruje się doniesieniami CdS, tudzież GdS - to media, którym zależy na destabilizacji sytuacji w naszym klubie, z wiadomych powodów..

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 13:57

Gdy mercato się skończy a nasze gwiazdy zostaną na swoim miejscu to czekam na komentarz Tomka Lipińskiego,ktòry sprzedawał ich co mecz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 14:03

jakku1 pisze:
pumex pisze: Stary temat zdementowany przez wszystkie źródła, włącznie z Raiolą.
Najlepsze sa komentarze do tych twittow z ChelseaSource. Polecam poczytac, jesli ktos ma watpliwosci co do wiarygodnosci tego zrodla :prochno:.
Czyli jednym słowem na pewno Pogbę oddajemy, skoro do tej pory wszystkie ich typy się potwierdzały. :wink:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 14:12

mrozzi pisze: Jak dla mnie nie ma tematu i to najzwyczajniej w świecie pompowanie balona. Nie wierzę w żadne chilijskie źródła, bo nie są one wiarygodne i stosowny wywiad na pewno pojawiłby się już we włoskich mediach. Co jak co, ale nas interesować powinny przede wszystkim doniesienia ze Sky, a stacja ta wypowiada się w temacie jasno - tematu nie ma i chcemy za wszelką cenę zatrzymać w.w. piłkarzy, nie ma też woli samych zawodników do opuszczenia klubu.
No wlasnie co do tego Sky to ja ostatnio troche zaczynam byc podejrzliwy (i nie tylko ja, Pumi tez marudzil). Di Marzio mial bardzo dobry ostatni rok, ale teraz co chwile czytam sprzeczne rzeczy na temat naszego mercato, a zwlaszcza Iturbe. Jakis czas temu czytalem, ze mamy juz uzgodnione warunki z wszystkimi stronami w sprawie Argentycznyka, a teraz znow, ze brakuje jakichs detali i ostatecznej zgody Hellas. Z tydzien temu bylo to samo. Di Marzio najpierw wrzucil, ze dogadalismy sie i z Hellas i z pilkarzem, a potem wyedytowal, ze tylko z pilkarzem.

Albo on sam nie wie w koncu jak to jest, ale ktos go poprosil o wstrzymanie wierzchowca z jakichs dziwacznych powodow.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 14:19

Sorek21 pisze:Gdy mercato się skończy a nasze gwiazdy zostaną na swoim miejscu to czekam na komentarz Tomka Lipińskiego,ktòry sprzedawał ich co mecz.
O tak, mnie też irytowało. Gadał jakby transfer co najmniej jednego z nich to była kwestia czasu. Czasem Lipiński zachowuje się jakby nie był kibicem Juve (a za takiego się ponoć uważa). Nie chodzi tu bynajmniej o jakiś pseudo obiektywizm podczas komentowania tylko o nie gadanie pierdół.
Jeśli jednak do jakiegoś transferu by doszło to na pewno przewidywania Lipińskiego w tej sprawie nie będą świadczyły o jakiejś genialnej znajomości rynku, tylko po prostu będzie transfer o którym się plotkuje od dłuższego czasu, zwłaszcza w przypadku Pogby bo przecież swego czasu sporo było doniesień o kilkudziesięciu milionach i np. poważnym zainteresowaniu PSG. Oby jednak do tego nie doszło.

Z Juve na dobre i złe!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 15:19

"Dziennikarze" męczą nas na każdym kroku. To Vidal odchodzi, to z kolei Pogba. Tymczasem niektórzy z nich przewidują, że następcą Chilijczyka w Juve miałby być.. Paulinho. :smile: Ten, jak mówią Włosi, bidone miałby zastąpić Vidala? Jeśli rzeczywiście miałoby dojść do sprzedaży naszego wojownika, właśnie tego typu transakcji bym się obawiał - dużo kasy w klubowej kasie -> wydanie jej na kilku piłkarzy, którzy poziomu zespołu zbytnio by nie podnieśli. 8) Baaa, można by nawet stwierdzić, że wówczas byśmy na tym ucierpieli.

Załóżmy czysto hipotetycznie, że Vidal odchodzi (choć ja w to nie wierzę, o czym pisałem już wcześniej) i niby kto z topu miałby się u nas pojawić? Niektórzy napalili się na transfer Di Marii, a ten w najbliższym czasie ma zasilić PSG - za bagatela 60 baniek (nie wspominając o zarobkach). :smile: Za 20 baniek mamy wziąć Moratę, za blisko 30 Iturbe i oby się tylko nie okazało, że przy niewielkim budżecie komuś w naszym zarządzie rzeczywiście odpali. :smile:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 15:38

Dokładnie, z tym Paulinho to chyba jakiś niesmaczny żart.
Właśnie to jest to czego ja się też obawiam, sprzedaż Pogby lub Vidala i zakupy graczy którzy się nie sprawdzą.
Jedynymi graczami którzy mogą nasze gwiazdy zastąpić którzy będą grać na podobnym poziomie to Khedira i Strootman, no jeszcze Carvalho może się sprawdzi ale temu brak doświadczenia.
Pomysły z Guarinem i Paulinho są żałosne bo ci gracze nie zbliżają się poziomem do tych co podałem.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 17:01

mrozzi pisze:"Dziennikarze" męczą nas na każdym kroku. To Vidal odchodzi, to z kolei Pogba. Tymczasem niektórzy z nich przewidują, że następcą Chilijczyka w Juve miałby być.. Paulinho. :smile: Ten, jak mówią Włosi, bidone miałby zastąpić Vidala? Jeśli rzeczywiście miałoby dojść do sprzedaży naszego wojownika, właśnie tego typu transakcji bym się obawiał - dużo kasy w klubowej kasie -> wydanie jej na kilku piłkarzy, którzy poziomu zespołu zbytnio by nie podnieśli. 8) Baaa, można by nawet stwierdzić, że wówczas byśmy na tym ucierpieli.

Załóżmy czysto hipotetycznie, że Vidal odchodzi (choć ja w to nie wierzę, o czym pisałem już wcześniej) i niby kto z topu miałby się u nas pojawić? Niektórzy napalili się na transfer Di Marii, a ten w najbliższym czasie ma zasilić PSG - za bagatela 60 baniek (nie wspominając o zarobkach). :smile: Za 20 baniek mamy wziąć Moratę, za blisko 30 Iturbe i oby się tylko nie okazało, że przy niewielkim budżecie komuś w naszym zarządzie rzeczywiście odpali. :smile:
Na razie na mercato Juve jest jakieś 10mln na +, na pewno te transfery będą rozłożone na raty, więc teraz tego tak nie odczujemy.
Do tego sprzedać jeszcze można kilku graczy z tej listy: Gio(10mln), Islę(10,5mln), Rossiego(2mln),Sorensena(4,5ml),Mottę(1mln),De Ceglie(2mln), Marrone(4,5mln), Zieglera(2,5mln), Quagliarelle(6mln) Padoina(2,8mln),Pasquato(1,6mln),Florillo(o,8mln),Boakyego(3mln). Ceny orientacyjne z transfermarkt.
Kroci z nich może nie będzie, za niektórych by trzeba było sprowadzić następców, no ale spokojnie można takimi sprzedażami zminimalizować koszty mercato do kwoty,którą taki klub jak Juventus powinien wyłożyć bez żadnego problemu:)

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 17:10

Solo Juve:
Wszystko wskazuje na to, że Juventus doszedł do porozumienia z Hellasem Verona w sprawie transferu Juana Iturbe do Turynu. Bianconeri pokonali konkurencję w postaci Milanu i Atletico.

Z rana pojawiały się co prawda informacje o coraz większym zaangażowaniu Hiszpanów w ściągnięcie do Madrytu Argentyńczyka, jednak według Sky Sport Italia Juventus popołudniu zaoferował Hellasowi 27 mln euro z dodatkami (około 2 mln), co zadowala włodarzy klubu z Verony. Jeśli te informacje okażą się prawdziwe to w ciągu najbliższego tygodnia Juventus oficjalnie ogłosi transfer młodego skrzydłowego.Wszystko wskazuje na to, że Juventus doszedł do porozumienia z Hellasem Verona w sprawie transferu Juana Iturbe do Turynu. Bianconeri pokonali konkurencję w postaci Milanu i Atletico.

Z rana pojawiały się co prawda informacje o coraz większym zaangażowaniu Hiszpanów w ściągnięcie do Madrytu Argentyńczyka, jednak według Sky Sport Italia Juventus popołudniu zaoferował Hellasowi 27 mln euro z dodatkami (około 2 mln), co zadowala włodarzy klubu z Verony. Jeśli te informacje okażą się prawdziwe to w ciągu najbliższego tygodnia Juventus oficjalnie ogłosi transfer młodego skrzydłowego.
[/code]

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 17:38

Te informacje na SJ są podawane za football-italia, czyli istnieje duże ryzyko, że są niezbyt świeże albo niezbyt dokładne. Tak jest i w tym przypadku - Sky Sport koło godziny 13 informowało, że jesteśmy gotowi w najbliższych dniach do proponowanych 27 milionów dodać 2 miliony w bonuach, a władze Hellasu mogłyby taką ofertę zaakceptować. Przed 17 temat znowu został poruszony - podali, że jutro lub pojutrze spróbujemy zamknąć negocjacje z klubem, a Marotta nie boi się Atletico, bo ma porozumienie z piłkarzem.

Krótko mówiąc - w zasadzie nic nowego.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 17:50

Już widzę to psioczenie i olaboga, że tak drogo. Drogo, fakt. Znamy doskonale Marottę i wiemy, że nie jest skłonny do wydawania dużych pieniędzy więc zapewne była to sytuacja wóz albo przewóz. Chcieliście 433, chcieliście odmładzania składu, chcieliście pozostania Conte, chcieliście wywalenia Peluso i sprowadzenia kogoś bardziej wartościowego w jego miejsce? Chcieliście. Po grzyba teraz narzekacie skoro wszystko zmierza w zamierzonym kierunku?

Jest Coman, Iturbe bardzo blisko, podobnie Evra. O ile nie sprzedamy Vidala to wszystko układa się w naprawdę sensowną całość.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 17:53

@AdiJuve

1. Quag pojdzie za 3.5-4m euro. Torino podwyzszylo swoja oferte do 3m, my oczekujemy 4. Takie sa ostatnie informacje.
2. Marrone na pewno nie puscimy za 4.5m, poniewaz tyle kosztowala nas polowka jego karty ;). Przypuszczam, ze chlopak dostanie od Conte szanse na przedsezonownych przygotowaniach i pozniej zdecydujemy co z nim zrobic.
3. Ziegler ma oferty z klubow szwajcarskich, ale nie sadze, ze cos na nim zarobimy.
4. Rossi faktycznie chyba odejdzie za te 2-4m euro. Motta byc moze trafi do Palermo za darmo badz jakies grosze.
5. Jedynie wieksza kase mozemy otrzymac za Isle (poki co podobno mamy oferty rzedu 7m, chcemy 10), Sorensena (ale jego pewnie wypozyczymy) oraz Giovinco (on jednak nie jest przewidziany do sprzedazy, ostatnio byly plotki, ze przedluzymy z Seba kontrakt do 2017).

Za Isle, Quaga, Motte, Pasquato i Rossiego maksymalnie dostaniemy z 15m. Wszystko powyzej tej kwoty bedzie sukcesem.

PS. Agresti napisal, ze Evra oficjalnie naszym pilkarzem zostanie jutro, Morata we wtorek, Iturbe pod koniec tygodnia.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 18:03

Bo oni widzieli na prawym skrzydle Cuadrado/Sancheza, Mandżu jako ławkowicza wchodzącego za Lwa, Coentrao/Marcelo na lewej i może jeszcze Di Marie do środka :D A wszystko po taniości.
Ryzyko z tymi transferami Iturbe i Moraty spore, ale w końcu coś się dzieje. Koniec z bezpiecznymi opcjami za 10 milionów, koniec z przecietniakami i szukaniem hiper okazji. Mnie się to podoba, choć klub może się za jakiś czas obudzić z ręką w nocniku.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 18:09

jakku1 pisze:@AdiJuve

1. Quag pojdzie za 3.5-4m euro. Torino podwyzszylo swoja oferte do 3m, my oczekujemy 4. Takie sa ostatnie informacje.
2. Marrone na pewno nie puscimy za 4.5m, poniewaz tyle kosztowala nas polowka jego karty ;). Przypuszczam, ze chlopak dostanie od Conte szanse na przedsezonownych przygotowaniach i pozniej zdecydujemy co z nim zrobic.
3. Ziegler ma oferty z klubow szwajcarskich, ale nie sadze, ze cos na nim zarobimy.
4. Rossi faktycznie chyba odejdzie za te 2-4m euro. Motta byc moze trafi do Palermo za darmo badz jakies grosze.
5. Jedynie wieksza kase mozemy otrzymac za Isle (poki co podobno mamy oferty rzedu 7m, chcemy 10), Sorensena (ale jego pewnie wypozyczymy) oraz Giovinco (on jednak nie jest przewidziany do sprzedazy, ostatnio byly plotki, ze przedluzymy z Seba kontrakt do 2017).

Za Isle, Quaga, Motte, Pasquato i Rossiego maksymalnie dostaniemy z 15m. Wszystko powyzej tej kwoty bedzie sukcesem.

PS. Agresti napisal, ze Evra oficjalnie naszym pilkarzem zostanie jutro, Morata we wtorek, Iturbe pod koniec tygodnia.
Wiem,ze z tego korci nie będzie, tak też pisałem, ale nawet te 15mln+ te ok 10, które teraz jest Juve na + to 25mln, Morata i Iturbe to ok 45mln, czyli wychodzi 20mln na "-". No a na taką stratę to chyba sobie Juventus może pozwolić. Nawet puszczenie za darmo takiego Motty to już zysk w postaci nie płacenia mu pensji:)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2014, 18:45

AdiJuve pisze:
jakku1 pisze:@AdiJuve

Wiem,ze z tego korci nie będzie, tak też pisałem, ale nawet te 15mln+ te ok 10, które teraz jest Juve na + to 25mln, Morata i Iturbe to ok 45mln, czyli wychodzi 20mln na "-". No a na taką stratę to chyba sobie Juventus może pozwolić. Nawet puszczenie za darmo takiego Motty to już zysk w postaci nie płacenia mu pensji:)
I to jest zastanawiające, zwłaszcza że to ponoć nie koniec naszego mercato, nie wiem skąd niby ten chajs, dlatego nie zdziwię się jeśli pożegnamy kogoś ważnego... i drogiego.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany