Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:07

Zmiana Caldara -> Rugani* wyjdzie nam, mam nadzieję, na dobre.
Zgadzam się z przedmówcą że wystepy Daniele R. były przeważnie elektryczne więc ryzyko zmiany na Caldarę nie jest zbyt wielkie.

Natomiast sprzedaż Higuaina żeby zrobić miejsce dla Ronaldo? Tutaj chyba nie trzeba nic dodawać :prochno:

*zakładając że odejdzie do CFC

Vincitore pisze:Tylko, że ten protest pracowników Fiata ma miejsce w neapolitańskim oddziale. :prochno:
Wyobraź sobie jaki ból dupy będzie miał samozwańczy król wysypisk w neapolu - ADL :prochno: :prochno: :prochno:
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 12:11 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:11

Vincitore pisze:Tylko, że ten protest pracowników Fiata ma miejsce w neapolitańskim oddziale. :prochno:
dlatego tą całą historyjkę, można wciśnąć między bajki.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:15

wloski pisze:
Hehe Ty gałganie, cały temat jest jedną wielką plotką. Nigdzie nie pisałem o Dybali, Sandro narazie nie przedłużył kontraktu, to jest jak Ty to ładnie nazwałeś pisane palcem po wodzie. Daj sobie spokój, jeśli masz w taki sposób odpowiadać.
Dobra, ale trzymaj nerwy na wodzy, bo ci zwieracze puszczą i bedziesz miał smród w domu ;)
To skoro wiesz, że to palcem pisane po wodzie, to po kiego robisz takie analizy? Ja mogę dać identyczną, tylko opierającą się na pozytywnych plotkach? Tylko po co?
Powiem ci tak, gówno wiesz czy Ronaldo przybliży Juve do LM i ja, oraz reszta forumowej januszerii też gówno wiemy. Więc nie siej defetyzmu z przed komputera w Tychach, podczas gdy drugą ręką drapiesz się po spoconym dupsku, gdy największe mózgi w Juve pracują w pocie czoła, żeby wszystko się zgadzało i klub mógł zrobić krok naprzód.

PS: Co prawda sam mam wątpliwości co do tego transferu, ale moja wiedza jest nikła, więc nie ma sensu kompromitować się analitycznymi wysrywami, które może zrobić byle gimbus.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:16

Łoles pisze:Zmiana Caldara -> Rugani* wyjdzie nam, mam nadzieję, na dobre.
Zgadzam się z przedmówcą że wystepy Daniele R. były przeważnie elektryczne więc ryzyko zmiany na Caldarę nie jest zbyt wielkie.

Natomiast sprzedaż Higuaina żeby zrobić miejsce dla Ronaldo? Tutaj chyba nie trzeba nic dodawać :prochno:

*zakładając że odejdzie do CFC
Z Ruganim masz full na ŚO, bez Ruganiego musisz go kimś zastąpić. Co do samej gry nie wiemy narazie jakim jest ancymonem były gracz Atalanty, może być lepszy niż Daniele, a może być słabszy. Nie wyrokowałbym, że zmiana wyjdzie nam na dobre, paradoksalnie to drugi sezon miał słabszy od pierwszego.

Sprzedaż Igły, z powodu przyjścia Ronaldo to jedyne słuszne rozwiązanie, ale nie sprzedaż 3 graczy w celu finalizacji tego transferu.

Marat87 pisze:Dobra, ale trzymaj nerwy na wodzy
Marat87 pisze:bo ci zwieracze puszczą i bedziesz miał smród w domu ;)
Marat87 pisze:gówno wiesz
Marat87 pisze:ręką drapiesz się po spoconym dupsku
xDDDD

Łap cycu

Obrazek

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:21

Co niektórzy, powinni spuścić trochę ciśnienia z krzyża.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:22

wloski pisze: Z Ruganim masz full na ŚO, bez Ruganiego musisz go kimś zastąpić. Co do samej gry nie wiemy narazie jakim jest ancymonem były gracz Atalanty, może być lepszy niż Daniele, a może być słabszy. Nie wyrokowałbym, że zmiana wyjdzie nam na dobre, paradoksalnie to drugi sezon miał słabszy od pierwszego.
Może trochę na wyrost ale zakładam że gorzej nie będzie :prochno:
wloski pisze: Sprzedaż Igły, z powodu przyjścia Ronaldo to jedyne słuszne rozwiązanie, ale nie sprzedaż 3 graczy w celu finalizacji tego transferu.

Tylko i wyłącznie w przypadku przyjścia Ronaldo sprzedaż Gonzalo ma sens, w każdym innym już niekoniecznie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:28

:shock:

Tu lepsze: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna ... e-pilkarzy

Kod: Zaznacz cały

Mimo tego Juventus będzie musiał pozbyć się kilku piłkarzy żeby zbilansować budżet. I tak z klubem mają pożegnać się m.in. Gonzalo Higuain (chce do Chelsea), Miralem Pjanić (możliwy transfer do Barcelony), Alex Sandro czy Daniele Rugani (także Chelsea).
Może jeszcze Stadion i Vinovo do tego?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 12:41

Łoles pisze:Tylko i wyłącznie w przypadku przyjścia Ronaldo sprzedaż Gonzalo ma sens, w każdym innym już niekoniecznie.
Dlatego nie rozumiem, po co to ciśnienie niektórych. Niektórzy to się tak zdenerwowali jakbym im domek z piasku zburzył, Pany budujcie sobie je dalej xD. Dziś mam pierwsze wolne od niepamiętnych czasów i chciałem coś na forum napisać.

A tak apropos tej fabryki we Włoszech. To codziennie wysyłam tam 2-3 auta do Pomigliano (mam kontakt z człowiekiem stamtąd), nie ma się czym chwalić, po prostu śmiesznie to brzmiało, jak ktoś przeczytał skąd jestem i myślał, że dotyczy to Tychów i ma ze mnie beczkę.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 13:05

gregor_g4 pisze:
dlatego tą całą historyjkę, można wciśnąć między bajki.
OK.
Chcesz nam powiedzieć swoją mądrość, że regionowy oddział Corriere stawia swoją reputację by wymyślić sobie jakiś wywiad z pracownikami fabryki Fiata?!

Corriere jest zbyt poważną instytucją by sobie takie pierdoły wymyślać, zrozumcie to, to nie jest polski Fakt czy The Sun by sobie gębę goownem brudzić. To, że dotyczy to najbiedniejszego regionu Włoch to nie przypadek, ani złośliwość regionalnych reporterów Corriere. To jak wiecie syfiasty region Italii w którym i warunki pracy są i gorsze.

Panowie których tu cytuję/pokażcie mi dowód, że kolportowany news/wywiad to bzdura: ruszcie dupę i przeprowadźcie wywiady które będą przeczyć wywiadowi którego z uporem maniaka uważacie za Fake :ok: Możecie sobie wierzyć w co chcecie, ale pisanie o tym jak o fejku bo pochodzi z regionu neapolitańskiego to dość płytkie :wink:
gregor_g4 pisze:
Antek666 pisze:Bo inaczej niż głosi inny od kilku dni krążący tu mit-akcja typu poudajemy zainteresowanie CR7 by on dostał nowy kontrakt a my podwindujemy sobie kurs akcji jest pod pewnymi warunkami niczym innym jak przestępstwem giełdowym.

Użytkownik bodajże @towalski jakoś w środe wieczorem próbował to niektórym
Skończcie już z tymi kryminałami. Rok temu jak prasa pisała o Sanchezie to też się martwiliście o to? Czy może chodzi o to, że CR7 to inny kaliber?
Serio myślicie, że w branży gdzie co chwile puszcza się fake newsy, robi sztuczne zainteresowanie by podbić cenę rywalowi, a sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie bo różni gracze mogą wkroczyć do gry w każdym momencie, ktoś pójdzie siedzieć, bo interesowaliśmy się Ronaldo, do czego mamy absolutne prawo?
Juve jako spółka wydała jedno oświadczenie, odnośnie cen akcji, jeśli sprawa z transferem upadnie, wyjdzie Marotta, czy Andrea, wyda kolejne oświadczenie - tak chcieliśmy go pozyskać, ale się nie udało bo zmieniliśmy plany, albo zmienił je sam CR i koniec kropka.
Media są od tego by węszyć i pisać.
A wbrew temu co pisały tutejsze asy, Juve nie jest bogatsze o 150 mln euro, od czasu puszczenia ploty, bo wartość spółki ma znaczenie tylko w wypadku jej sprzedaży. Jak pisałem wcześniej, Exor ma 64%, 10 należy do jakiejś firmy transportowej, reszta w wolnym obiegu. Jeśli Exor by teraz sprzedał klub, a CR nie przeszedł do nas, można się obawiać.
Ok, spróbuję tak wytłumaczyć, że nawet i Ty czy inni może coś zrozumieją :wink:

Odpowiedz sobie na pytanie:W którym przypadku jest większe prawdopodobieństwo skoku kursu akcji-w pryzpadku prób kupna jakiegoś A.Sancheya czy jednego z dwójki najlepszych piłkarzy globu-C.Ronaldo?

Przkyład w jaki sposób obecny Boom giełdowy pod pewnymi warunkami może dla kogoś z otoczenia Juve się źle skończyć:
Dajmy na to Beppe, Agnelli i spółka juź od 2 miesięcy wiedzą, że będą próbować sprowadzić Ronaldo do Turynu. Wystarczy, że albo oni sami, albo ktoś za ich radą zaopatrzył się w pakiet akcji Juve.
Jeśli będą papiery na ruchy typu-wiemy, że kurs skoczy do góry, podwyżsżymy sobie pakiet akcji zanim to do mediów wypłynie i zanim damy giełdowy komunikat=to może się to kiepsko dla jakiegoś pracownika skońcyć.

Ba, piłkarzy klubu można pod pewnymi warunkami obdarowywać pakietami akcji. Natomiast jeśli podtrzymując to, że szefowie wiedzą od 2 miesięcy o próbie kupna CR7 i kontyynując przykład podarowali któremuś działaczowi czy piłkarzowi pakiet akcj nuespodziewanie dużo wyższy niż zazwyczaj to też mogę być problemy.
Bylo w ostatnich latach sporo takich spraw. Dodam, że nawet jeśli w umowę o obdarowanie piłkarza czy działacza pakietem akcji był jako najwcześniejszy punkt ich sprzedaży rok np 2020 wpisany to właściwie w podawanym przykładzie nic by to nie zmieniło i prawdopodobnie danemu delikwentowi nic nie pomogło. Wspomnę, że do opisanych nadużyć na giełdzie można i nieumyślnie doprowadzić.
Nie muszę chyba mówić, że równieź gdy CR7 do nas nie trafi to obecny boom giełdowy również pod pewnymi warunkami może się dla kogoś związanego z Juve źle zakończyć.

Panowie i Panie, giełda to fajna piaskownica, ale trzeba uważać by nie dostać łopatką po głowie :wink:

Czuję się jak jakiś pogromca mitów niemalże :P
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2018, 13:53 przez Antek666, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 13:51

ponoć Real ruszył mocno po Milinkovicia z Lazio. Pewnie do tego kupi jakiegoś napadziora porządnego, typu Kane, Cavani lub Lewy.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 14:04

wyjawił w rozmowie z agencją La DIRE Gerardo Giannone, pracownik produkcji z 18-letnim stażem w zakładzie Fiata w Pomigliano D'Arco.
artykuł stworzony na podstawie wypowiedzi 1 pracownika, teraz doszły jeszcze informacje od włoskiego, który zna kogoś z tej fabryki.
taki artykuł stworzyć może każdy i napisać w nim dosłownie wszystko, wystarczy zadać odpowiednie pytanie.
Antek666 pisze: Czuję się jak jakiś pogromca mitów niemalże :P
szczerze, to jak czytałem drugą część Twojego wywodu, to bardziej przyszedł mi na myśl bajkopisarz.
w zeszłe mercato kurs akcji skoczył o 20% na przełomie lipca i sierpnia, wtedy też bałeś się, że ktoś pójdzie siedzieć?
Na prawdę, uważasz, że ludzie z naszego zarządu są aż takimi idiotami i paplają na lewo i prawo, by przyciąć 30%?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 14:07

Wczoraj czytałem na Tuttojuve dłuższą analizę całej sytuacji jednego z dziennikarzy (wrzucającego co jakiś czas felietony), w której podkreślił, że fani Juve mogą spać spokojnie, bo Ronaldo dostał zapewnienie Agnellego zbudowania wielkiego zespołu. Napisał, że mimo ofert Juventus nie odda ani Dybali, ani Pjanicia, zamierza przedłużyć z Sandro. Pojawił się też rzekomy przeciek ze środowiska rodziny Dybali, że ten ekscytuje się ewentualną wspólną grą z Ronaldo. Ale kto by się na to nie cieszył? Jeśli go weźmiemy nie będzie chyba zawodnika, który by nam odmówił (pomijam tych nastawionych na same zarobki, nie sukcesy sportowe).

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 14:41

Brawo CavAllano. Ciebie zawsze dobrze posłuchać i poczytać.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 15:17

Panowie, mamy naprawdę świetny skład, ostatnie lata w LM pokazały, że ustępujemy tylko Realowi (a nieco wcześniej kosmicznej Barcelonie).
Przyjście Ronaldo ma sprawić, że staniemy się najlepszym klubem na świecie, a nasza wartość z marketingowego punktu widzenia ma wzrosnąć o kilkanaście, kilkadziesiąt procent.
Jestem przekonany, że najważniejsi piłkarze zostaną. Być może zrezygnowaliśmy z transferu do pomocy na rzecz Ronaldo (i oczywiście to rozsądna i dobra decyzja).
Berna, D. Costa, Dybala zostaną na pewno. Myślę, że Igła też się nigdzie nie ruszy.
Może pozbędziemy się kogoś, bądź dwóch z trójki: Mandzukic, Pjaca, Cuadrado.

Żeby wykorzystać potencjał ofensywny można będzie ustawić:

Szczęsny (Perin)
Cancelo (MDS), Caldara (Rugani/Benatia), Chiellini (Barzagli), Alex Sandro (Spinazzola)
E. Can (Matuidi), Pjanic (Bentancur) + Marchisio, Khedira
Dybala (Cuadrado) - Ronaldo - D. Costa (Berna)
Higuain (Pjaca)

[ustawienie ataku może być inne, Igła będzie robił pewnie za ścianę, Ronaldo bliżej skrzydła, Dybala wolny elektron]
1-4-2-3-1

Poza tym, po przyjściu Ronaldo nikt z kluczowych zawodników nie będzie chciał odejść, bo nie będzie na papierze lepszego klubu. Czas pokaże jak to wyjdzie w praniu, ale myślę, że Max to ogarnie, bo będzie miał kilka opcji do gry, i to znakomitych.

Swoją drogą, to jakoś nie martwię się o to czy Ronaldo przyjdzie. Wiem, że przyjdzie ;)

Out: Rugani/Benatia, Sturaro, Mandzukic/Pjaca/Cuadrado

I kończymy okienko, no może jeszcze Darmian do kompletu za połamanego Spinę.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2018, 15:31

albertcamus pisze:Panowie, mamy naprawdę świetny skład, ostatnie lata w LM pokazały, że ustępujemy tylko Realowi (a nieco wcześniej kosmicznej Barcelonie).
Przyjście Ronaldo ma sprawić, że staniemy się najlepszym klubem na świecie, a nasza wartość z marketingowego punktu widzenia ma wzrosnąć o kilkanaście, kilkadziesiąt procent.
Jestem przekonany, że najważniejsi piłkarze zostaną. Być może zrezygnowaliśmy z transferu do pomocy na rzecz Ronaldo (i oczywiście to rozsądna i dobra decyzja).
Berna, D. Costa, Dybala zostaną na pewno. Myślę, że Igła też się nigdzie nie ruszy.
Może pozbędziemy się kogoś, bądź dwóch z trójki: Mandzukic, Pjaca, Cuadrado.

Żeby wykorzystać potencjał ofensywny można będzie ustawić:

Szczęsny (Perin)
Cancelo (MDS), Caldara (Rugani/Benatia), Chiellini (Barzagli), Alex Sandro (Spinazzola)
E. Can (Matuidi), Pjanic (Bentancur) + Marchisio, Khedira
Dybala (Cuadrado) - Ronaldo - D. Costa (Berna)
Higuain (Pjaca)

[ustawienie ataku może być inne, Igła będzie robił pewnie za ścianę, Ronaldo bliżej skrzydła, Dybala wolny elektron]
1-4-2-3-1

Poza tym, po przyjściu Ronaldo nikt z kluczowych zawodników nie będzie chciał odejść, bo nie będzie na papierze lepszego klubu. Czas pokaże jak to wyjdzie w praniu, ale myślę, że Max to ogarnie, bo będzie miał kilka opcji do gry, i to znakomitych.

Swoją drogą, to jakoś nie martwię się o to czy Ronaldo przyjdzie. Wiem, że przyjdzie ;)

Out: Rugani/Benatia, Sturaro, Mandzukic/Pjaca/Cuadrado

I kończymy okienko, no może jeszcze Darmian do kompletu za połamanego Spinę.

rozumiem że Marchisio i Khedira to tak jak gracze w nawiasem - ławka?
bo inaczej to to nawet w fmie nie przejdzie - 12 graczy :D

ale zgadzam się i takżę wydaje mi się że tutaj nie odejdzie Igła
a raczej Mandzu i Cuadrado
oczywiście także Sturaro musi odejść no i ostatni problem to obrona :(
- Barzagli najchętniej jako 5 obrońca a Chiellini Benatia rotowani Caldara Rugani poki co

Zablokowany