Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2015, 22:49

Kucharius1 pisze:Koledze chodzi o to że Totti to cień samego siebie sprzed lat, i obecnie nie jest to piłkarz na walkę o czołową lokatę i wyniki w Europie
Totti? Dotychczas rozegrał chyba 3 dobre spotkania, no ale dla pewnych cebulaków i tak będzie lepszy niż Alex, bo uzależnił zarząd od siebie :prochno: Jeśli roma chce cokolwiek znaczyć, powinna po sezonie go pożegnać.
Btw
Jeśli wszystko będzie szło w takim kierunku, to będę miał nowy pocisk na romę. Padoin 4 - roma 3 :prochno:
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2015, 23:30 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2015, 23:12

Te dziesięć lat Tottiego odnosiły się tylko i wyłącznie do tego że jako "wielki kapitan" i "zawodnik genialny" nie potrafił i nadal nie potrafi pociągnąć drużyny do osiągnięcia wyników. Chyba że o czymś nie wiem :think:

Alex to zupełnie inna historia - facet mimo bycia legendą przyjął brak gry na klatę i ciężko pracował by grać. Z jednej strony cholernie szkoda mi takiego potraktowania zawodnika którego wszyscy uwielbiają, z drugiej on nie był i być może nadal nie jest gotów na zakończenie kariery i lepiej dla niego że w ciepłym kraju może pograć więcej.

Zasadniczo Matri też strzelił kilka bramek w tym sezonie ale czy to uprawnia mnie do mówienia że to dobry zawodnik i zasługuje na pierwszą jedenastkę?

No i sprawa Llorente, krótka piłka: gra słabo, siada na ławce i mamy Moratę który dzisiaj strzelił bramkę. Fakt faktem że Ferdkowi zwyczajnie nie siedzi ten model gry jaki mamy dzisiaj w Turynie ale już raczej skończyła się dla niego taryfa ulgowa. Tylko czekać aż skończy się taka dla wyjątkowo słabo grającego Andrei.

selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 09:35

zbysioJuve pisze: Teraz to ty chyba przesadzasz z tą jego świetną gra w derbach. Co z tego, że strzelił 2 bramki jak drużyna tylko szczęśliwie zremisowała. Gdyby zagrał tak wyśmienicie to chyba terzaz cieszylibyście się ze zwycięstwa w derbach a tak przecież nie jest ( no chyba, że remis uznajecie jak zwycięstwo). Tak w zasadzie to w tym meczu mieliście sporo szczęścia, w pierwszej połowie Roma mogła przegrywać wyżej, a Już po wyrównaniu zawodnicy Lazio też mieli dwie wyśmienite okazje ( Klose, Mauri) na trzecia bramkę, która pozbawiła by was nawet remisu.
No co z tego że strzelił dwie bramki skoro nie wygrali ? No to lepiej jakby nie strzelał i by przegrali :D

Dobrze się czujesz?

ADP i Totti to ten sam poziom geniuszu, różni ich tylko kultura i to jak zostali potraktowani w swoich ukochanych klubach. No ale tego pewnemu zakompleksionemu typowi z "okolic" nie wytłumaczysz.

A z tym Ibarbo to w ogóle jaja, dotyk sztabu Romy działa szybko i sprawnie :D

selbynator!!!
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 23:14

Czarny Krasic vs presja 0:1 :D
Obrazek

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 23:44

Co się stało Czarnemu Krasiciowi? Ominął mnie finał PNA.

Milano1910

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2015, 23:45

Nic. Został zmieniony przed karnymi i nie chciał się denerwować sytuacją :)

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 01:02

Roma kolejny sezon idzie z Juve łeb w łeb by w połowie rozgrywek złapać zadyszkę i odpaść z wyścigu gdy ten na dobre się rozpoczął. Teraz jeszcze na ich nieszczęście wyjechał Czarny Krasic, sporo zawodników łapie urazy, kartki itp itd Totti dalej jest idolem kibiców. Dopóki on jest w klubie to chyba nic się nie zmieni. Przytaczając kolegę z postu nieco wyżej w ilości Scudetti Padoin 4 - 1 Totti :dance:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 01:10

Dobrze, że Roma dziś wygrała. Mam nadzieję, że nie odskoczymy im na więcej niż te 7 pkt, bo wiadomo jak duża przewaga na nas wpłynie...na pewno lepiej wyjdziemy na sportowej rywalizacji do końca;)

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 01:25

Wojtek pisze:Dobrze, że Roma dziś wygrała. Mam nadzieję, że nie odskoczymy im na więcej niż te 7 pkt, bo wiadomo jak duża przewaga na nas wpłynie...na pewno lepiej wyjdziemy na sportowej rywalizacji do końca;)
Racja. To jest niezwykle irytujące. Nasi szczęściem czy nie zdobywają przewagę x punktów i zaczyna się męczenie buły z jakimiś randomami i mordownia w każdym meczu o byle punkt no bo ba...Chievo, Parma czy Cesena...to nie byle pionki dla naszych mistrzów. Straty punktów trzeba brać pod uwagę w każdym starciu :angry:
Logic level - Juve.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 10:21

selby pisze:ADP i Totti to ten sam poziom geniuszu, różni ich tylko kultura i to jak zostali potraktowani w swoich ukochanych klubach. No ale tego pewnemu zakompleksionemu typowi z "okolic" nie wytłumaczysz.
Drogi cebulaku, Totti jest stary tak samo jak Alex, jeden i drugi, nie wnosi już nic nowego do drużyny, wspominajmy jednak z łezką w oku, że temu drugiemu wyszedł mecz z Lazio. Z poważaniem, mieszkaniec okolic Krakowa (tak, jestem dumny, że nie gnieżdżę się w jakiejś klitce, czego zapewne doświadczasz codziennie - nie koniecznie w w/w mieście). Śmieszy mnie też, że odnosisz się do tego jak zostali potraktowani. Czego to ma dowodzić? Piszesz, żeby pisać :bravo:
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2015, 10:38 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 4 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 18:58

annihilator1988 pisze:
selby pisze:ADP i Totti to ten sam poziom geniuszu, różni ich tylko kultura i to jak zostali potraktowani w swoich ukochanych klubach. No ale tego pewnemu zakompleksionemu typowi z "okolic" nie wytłumaczysz.
Drogi cebulaku, Totti jest stary tak samo jak Alex, jeden i drugi, nie wnosi już nic nowego do drużyny, wspominajmy jednak z łezką w oku, że temu drugiemu wyszedł mecz z Lazio. Z poważaniem, mieszkaniec okolic Krakowa (tak, jestem dumny, że nie gnieżdżę się w jakiejś klitce, czego zapewne doświadczasz codziennie - nie koniecznie w w/w mieście). Śmieszy mnie też, że odnosisz się do tego jak zostali potraktowani. Czego to ma dowodzić? Piszesz, żeby pisać :bravo:
Cebulaku, klitce, nie ruszają mnie te inwektywy bo ich nie znam. Może w Twoim gronie młodzieńców-rówieśników są popularne.

Piszę bo śmieszy mnie hipokryzja wielu tutejszych użytkowników, którzy deprecjonują wszystko co rzymskie i Tottiego (dla mnie legendę calcio, mimo że z wrogiego dla mnie rzyskiego obozu). Strzeli 2 bramki - źle bo nie strzelił 3. Roma nie zostaje mistrzem - klątwa Tottiego. Skończył kariere reprezentacyjna jako mistrz świata - źle bo nie poświęcał się dla squadra azzurra. Niedługo nawet źle odśnieżone boisko w Stambule będzie jego winą.

Aha, lubię też wylicznakę Padoin vs Totti, kontrę Brocchi vs Buffon, no i to że w każdym poście w tym temacie piszesz o Francesco. To musi być miłość :)

selbynator!!!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 19:20

1 mistrzostwo, 2 puchary i 2 superpuchary to chyba zbyt mało jak na takiego geniusza. Pod względem piłkarskim facet to mistrz. Technik i człowiek mogący zrobić coś z niczego. Wszystko to psuje jego charakter, a najśmieszniejsze jest to, że w Rzymie mają go za idola. Facet zamiast stać w jednym rzędzie z np Buffonem, Maldinim itp stoi z Balotellim i Cassano. Powinien odejść z klubu już dawno temu by cokolwiek w życiu wygrać w piłce klubowej. De Rossi tak samo. Zostali i jak przez lata wiele dawali temu klubowi tak obaj teraz bardziej przeszkadzają.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 19:52

@Shadow Marshall
:shock: Czy ty masz w ogóle pojęcie co ty bredzisz? Najlepsze jest to, że potem ty lub tobie podobni będą płakać, że z Juve odejdzie Pogba, albo że nie przyjdzie top na miarę Teveza. :doh:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Knursen

Romanista
Romanista

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 21:42

Shadow Marshall pisze:1 mistrzostwo, 2 puchary i 2 superpuchary to chyba zbyt mało jak na takiego geniusza. Pod względem piłkarskim facet to mistrz. Technik i człowiek mogący zrobić coś z niczego. Wszystko to psuje jego charakter, a najśmieszniejsze jest to, że w Rzymie mają go za idola. Facet zamiast stać w jednym rzędzie z np Buffonem, Maldinim itp stoi z Balotellim i Cassano. Powinien odejść z klubu już dawno temu by cokolwiek w życiu wygrać w piłce klubowej. De Rossi tak samo. Zostali i jak przez lata wiele dawali temu klubowi tak obaj teraz bardziej przeszkadzają.
No to jest rzeczywiście śmieszne, najlepszy piłkarz w historii Romy, jeden z najlepszych włoskich graczy i dziwisz się że jest dla romanistów idolem? Oczywiście że potępiam jego chamskie zachowania, wolałbym żeby ich nie było, ale facet jest oddany Romie całą karierę, co jest jednak trudniejsze niż np. pozostanie Maldiniego w Milanie, z racji poziomu sportowego drużyn. (Niczego Maldiniemu nie ujmuję, człowiek legenda, być może gdyby Milan był na poziomie Romy też byłby wierny, ale tego nie jestem w stanie stwierdzić).
Poza tym Totti nie jest tylko boiskowym chamem co często jest podkreślane, ale jest też chociażby zaangażowany w różne akcje niosące pomoc potrzebującym, co się już pomija.

To czy pozostanie w Romie całą karierę jest błędem Tottiego, wie tylko on sam. Fakty są takie że jest w Rzymie niemal Bogiem, pobił wszelkie klubowe rekordy, w lidze jest w czołówce rekordzistów, zapracował na miano najlepszego gracza w historii Romy. Czy to mało? Pytanie dla kogo. Dla Ciebie ważniejsze mogły być puchary, dla Tottego miłość do klubu. Żadnego z tych wyborów nie można jednak potępiać.

Totti w jednym rzędzie z Balotellim? :smile:

W tym sezonie Totti gra raczej słabo i na pewno jest jakimś obciążeniem, bo musi dostawać sporo czasu do gry, żeby nie było problemów. Jednak jestem ciekaw jak to będzie wyglądało teraz, gdy dojdzie Doumbia. Najlepiej chyba gdyby Totti grał za plecami Doumbii rotacyjnie z Pjanicem, który to drużynie nie daje kompletnie nic. Niestety dwie nietykalne postacie w Romie to właśnie Totti, z racji na status legendy oraz Pjanic - symbol amerykańskiej Romy, pupil Garcii, a gracz moim zdaniem w Romie wypalony.

Co do De Rossiego, to owszem, nie gra ostatnio na jakimś świetnym poziomie, ale grając z tyłu daje sporo obronie. To nie ten Daniele co kiedyś, ale na pewno nie jest dla Romy balastem. Nieporozumieniem zaś jest jego pensja, to fakt.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2015, 22:04

Knursen pisze: W tym sezonie Totti gra raczej słabo i na pewno jest jakimś obciążeniem, bo musi dostawać sporo czasu do gry, żeby nie było problemów. Jednak jestem ciekaw jak to będzie wyglądało teraz, gdy dojdzie Doumbia. Najlepiej chyba gdyby Totti grał za plecami Doumbii rotacyjnie z Pjanicem, który to drużynie nie daje kompletnie nic. Niestety dwie nietykalne postacie w Romie to właśnie Totti, z racji na status legendy oraz Pjanic - symbol amerykańskiej Romy, pupil Garcii, a gracz moim zdaniem w Romie wypalony.
Dwie sprawy.

W moim odczuciu Totti gra... za dużo. To nie jest kwestia trzech tygodni. Roma nie miała konkretnej alternatywy dla Destro, który grał totalny dramat tej jesieni. Jako obserwator ligi włoskiej po wiośnie 2014 uważałem, że Roma ma prawo oprzeć swój atak i nazwać Destro ich pierwszą "9". Statystyki miał świetne. Miałem wrażenie, że wybucha jakiś kolejny wielki talent.

Ustawienie. 4-3-3. To jest właśnie też bolączka, którą miał Conte z Del Piero w ostatnim sezonie. Alex nijak pasuje jako wysunięty napastnik do tego 4-3-3 a do biegania na skrzydle po prostu nie miał już pary. Podobnie uważam teraz dzieje się z Tottim. Francesco to zawsze był gość, który lubił się cofnąć i rzucić jakąś konkretną piłkę lub strzelić z dystansu. Poza tym przy charakterystyce gry Romy, przy częstym wychodzeniu do kontrataku Totti po prostu nijak pasuje.

Obrazek
ODPOWIEDZ