Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 10:59

szczypek pisze:
squinter pisze:Szkoda tylko, że w rozgrywkach europejskich stają się naleśnikami jak większość angielskich ekip.
Szkoda boo?
squinter pisze: Osobiście lubię patrzeć na grę Spurs
;) Nie ma za co.

Obrazek
Gaiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 11:01

Zaraz pewnie zacznie się nagonka, że skoro lubi patrzeć na Koguty, to w przypadku pojedynku z Juve kibicowałby im! Zbanować go! Zdrada! ;) Albo chociaż rangę zmienić na Kogucista!

Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 13:37

A dla mnie Tottenham się rozsprzeda po tym sezonie.
Mianowicie dla mnie Pocchettino będzie łakomym kąskiem dla Interu,Milanu czy nawet Barcelony.
A jak odejdzie trener to tacy zawodnicy jak Kane,Alli,Rose,Eriksen czy nawet Walker pójdą też w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Ja jestem więcej niż przekonany, że taki Kane trafi do City czy Man Utd żałuję że żaden z nich nie ma szans na grę w Chelsea a tylko dla tego że grają dla lokalnego rywala a Daniel Levy prezes Tottenhamu jest uczulony na sprzedawanie najlepszych do lokalnego rywala pamiętam akcje kilka lat temu jak Chelsea dawała za Luke Modrića 50mln funtów na stół na czysto nawet Redknapp ówczesny trener Tottenhamu był pogodzony z odejściem Chorwata do Chelsea tylko Levy zrobił tak że do tego transferu nie doszło odrzucał ofertę za ofertą aż wreszcie sprzedał Chorwata do Realu za bodajże 35mln
Więc wolał oddać za mniej do innej ligi niż za więcej do lokalnego rywala tym bardziej od tam tego momentu chyba poszło kosa między Chelsea a Tottenhamem zawsze od tego momentu transferu Modrića te spotkania były elektryzujące.
Potem Tottenham przecież wziął Villasa-Bosa który też nas trenował i głupoty Andre gadał że Tottenham jest lepszy od Chelsea z Mourinho próbował wchodzić w gierki.
A już przecież było raz pokazane co znaczy Tottenham bez trenera z głową takim był Villas-Boas jak mieli Bale'a to było spoko gdy Bale odszedł dostali za niego multum kasy to już nie mieli pojęcia jak te pieniądze zainwestować. W tym aspekcie Pocchettino jest genialnym trenerem że stworzył kogoś takiego jak Kane czy Alli.
Przekonamy się jednak ja stoję przy swoim Tottenham się rozpadnie a zacznie się od trenera a potem pójdzie jak domino reszta składu.

Co do wczorajszego meczu gładko poszło chłodzę szampana :)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 15:15

Vendetta1905 pisze:Kane trafi do City
za Pepa to się nie stanie więc jeśli kiedykolwiek tam trafi to nie prędko

Spursi za Bale byli w ciut innej pozycji, oczywiście szanse na sprzedaż gwiazd są zawsze ale teraz od 2 lat mają LM i to nie z 4 miejsca po boju do ostatniej kolejki więc akurat być może tu coś się zmieni chociaż oczywiście zmiana trenera może mieć katastrofalne skutki, mimo wszystko nie spodziewam się sprzedaży Kane - nie widzę klubu który miałby go kupić za takie pieniądze jakie będzie żądało Tottenham

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2017, 19:29

Vendetta1905 pisze:Mianowicie dla mnie Pocchettino będzie łakomym kąskiem (...) czy nawet Barcelony.
Musisz bardziej uważnie śledzić to co się dzieje jeśli gdybasz. Pochettino w jednym z wywiadów zapytany o możliwości trenowania Barcelony w przyszłości odpowiedział, że w Barcelonie jest tylko jeden klub któremu oddał serce (parafrazując) i jest nim Espanyol i to zamyka temat.
Vendetta1905 pisze:A dla mnie Tottenham się rozsprzeda po tym sezonie.
To byłoby Ci (jako kibicowi Chelsea) na rękę. Jednak mylisz prowadzenie polityki transferowej Tottenhemu z rozsprzedawaniem się Southampton.

Na dowód zagadka? Ile swoich gwiazd sprzedał Tottenham od sezonu 2009-2010? No właśnie o to chodzi, że tylko dwie - Modric i Bale. Na przyczepkę wyróżniłbym odejścia graczy, którzy coś tam znaczyli swego czasu z Londynie, ale to klub z nich zrezygnował - Sigurdsson i nie dawno Lamela. Ilu zawodników w krótki czasie wykreował Tottenham tworząc we własnym środowisku owe gwiazdy? To różni Spurs od Chelsea, że oni potrafią sami, niewielkim kosztem (jak na obecne czasy) kreować super zawodników i na tym wygrywają i będą wygrywać. Poza tym sam zwróciłeś uwagę, że Spurs niechętnie (delikatnie mówiąc) sprzedaje swoich najlepszych zawodników do drużyn konkurencyjnych w lidze. Skąd więc twierdzenie o dużych osłabieniach drużyny? Bo jeśli opierasz się na samym przeczuciu to właśnie tracę 5 minut życia na pisanie tego posta.
Vendetta1905 pisze:Przekonamy się jednak ja stoję przy swoim Tottenham się rozpadnie a zacznie się od trenera a potem pójdzie jak domino reszta składu.
Jeszcze raz powtórzyłeś więc i ja powtórzę. Chciałbyś.

2009/10 - 4.
2010/11 - 5.
2011/12 - 4.
2012/13 - 5.
2013/14 - 6.
2014/15 - 5.
2015/16 - 3.
2016/17 - 2.

Nie muszę tłumaczć co przytaczam powyżej. Spurs mają świetną regularność, liga poziomem z roku na rok się pogarsza, a oni korzystając na tym, z roku na rok są coraz lepsi (bo w tym przypadku wyższe miejsca w tabeli idą w parze z coraz lepszą dyspozycją klubu w poszczególnych sezonach). Uważam, że w przeciągu dwóch kolejnych sezonów ten tytuł zdobędą i nie będzie to (dla mnie) żadnym zaskoczeniem. Dziennikarze zajmujący się na co dzień PL podkreślają, że Tottenham jest obecnie najlepiej grającą drużyną w Anglii i wielka w bym zasługa ich Argentyńskiego trenera. Wśród tej zbieraninki gwiazd i gwiazdeczek, na boisku jak i na ławkach trenerskich, najbardziej podoba mi się praca właśnie Pochettino, a ta ekscytacja Kloppem, Guardiolą, Conte szybko minom.

Podsumowując. Chelsea jak najbardziej zasługuje na mistrza Anglii i Conte wykonał z tą drużyną kapitalną robotę, co tu, na forum Juve nie jest zaskoczeniem. Ale zapowiadanie widma rozprzedania Tottenhamu, a co za tym idzie wykluczeniem ich z konkurencji o wygranie mistrza Anglii 2017/18 jest opierane obecnie o te same argumenty co te dotyczące "Chelsea_Conte" i nieporadzeniu/niepogodzeniu ligi z rozgrywkami europejskimi.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 08:30

dla mnie ich mistrzostwo jest tak samo realne jak mistrzostwo Romy czy Napoli - może się zdarzyć ale z kompletnego przypadku, z powodu jakiś kryzysów w Juve, Milanie czy Interze, pojedynczy strzał, nic stałego... ok może się nie rozsprzedają jak piszesz ale to wynika z tego, że tak na prawdę nie mieli kogo rozsprzedawać - to drużyna bez gwiazd bo jeśli trafia im się jakaś gwiazda to właśnie odchodzi, dla całej reszty taki klub to szczyt marzeń - walczy o LM w najpopularniejszej lidze świata, z największymi pieniędzmi i szczególnie to ostatnie sprawia, że nikt nie chce odchodzić to raz a dwa nie bardzo ktoś chce ich kupić, no bo nie oszukujmy się ale kto kupi nawet takiego Eriksena? na MU czy MC jest za cienki, za mało medialny itp itd a dla klubów typu Monaco/Roma/Milan/BVB za dużo zarabia i za drogo by kosztował ;] dokładnie to samo tyczy się całej reszty - właśnie tacy zawodnicy tam teraz grają i tylko od Kane i Alliego będzie zależało czy oni będą chcieli zostać czy odejść tak jak Berbatov, Keane, Bale czy Modric do mocniejszych zespołów

analogiczną sytuację masz z Lukaku, który od 3 lat gra w kompletnie przeciętnym Evertonie, ale kosztuje i zarabia tyle, że mało kto może sobie na niego pozwolić i choć dużo się o nim jak zwykle mówi wcale nie przesądzałbym jego odejścia to lato, z powodów jw czyli takich samych jak rok i dwa wcześniej

MU wyda teraz znów 200mln na transfery, MC nie będzie gorsze, CFC pewnie też a co może zrobić Tottenham? sorry ale bardzo niewiele, oni te swoje 3 i 2 miejsce zawdzięczają kryzysowi jaki dotknął najpierw MU a teraz Arsenal ale to nie będzie trwało wiecznie natomiast wiecznie najlepszym wśród słabszych będzie Tottenham co sam właśnie pokazałeś wypunktowując ich miejsca w lidze

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 09:17

Maly pisze:takiego Eriksena? na MU czy MC jest za cienki, za mało medialny
Niestety dla ludzi interesujących się w jakiś bardziej angazujacych się sposób w PL Eriksen jest obecnie za dobry na Manchester United, a co się tyczy w City pozycja na której występuje Duńczyk jest obsadzona, a do filozofii gry Guardioli pasuje idealnie. Ignorancja.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 09:46

skoro w MC jest obsadzona tzn, że jest za cienki czyż nie? jeśli chodzi o MU nie będę się spierał ale oni mają już z 7 AM więc też pozycja jest obsadzona ;]

niby czytałem coś o Barcelonie i jeśli go kupią to niestety ale potwierdzi się to co pisałem - jeśli ktoś się wybija z Tottenhamu to odchodzi, żebyś nie wiem jak zakłamywał rzeczywistość o utrzymywaniu przez nich swoich gwiazd

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 11:06

A ja zgadzam się z Małym
Tottenham po prostu wykorzystuję kryzys City,United,Liverpoolu i Arsenalu.
Moim zdaniem przyszły sezon będzie decydujący mianowcie w Arsenalu pewnie zmieni się trener nie wierzę w to że Wenger po takim sezonie dostanie kolejną szansę a teraz się piszę że Tuchel ma odejść z Borussi nie widzę innego kierunku Niemca jak Arsenal + transfery i myśle że ekipa może wrócić z dalekiej podróży.
Kolejna sprawa to City i United tutaj też słusznie spostrzeżenie, że Guardiola i Mourinho wydadzą ogromne pieniądze na transfery jedni chcą Griezmanna i Bale drudzy też mocne nazwiska wierzyć media oba Manchestery chcą zbudować galaktyczne zespoły.To samo Chelsea.
Conte nie jest głupi i wie, że musi wzmocnić zespół na LM.
Kolejna sprawa Tottenham owszem gra fajna piłkę, ale co z tego? nie mają żadnych trofeów co za drugie miejsce się wygrywa jakieś nagrody? dostaje się jakieś pieniądze za zdobycie drugiego miejsca? A trzeba mówić jasno, że Tottenham 2 raz już sfrajerzył tytuł na ostatniej prostej i to już drugi raz.
Następna sprawa skoro bawimy się w statystyki uważasz że Kane czy Alli będa chcieli zostać w Tottenhamie a nawet nie wziąłeś pod uwagi kto jakie tygodniówki dostaje w tym Tottenhamie a co w tych czasach jest kluczowe tym bardziej chłopaki skoro osiągają wyniki już dawno powinni zostać docenieni ale przecież Tottenham nie stać na tygodniówki z kosmosu.
A kasa w piłce przykro to mówić, ale jest kluczowa.
Eriksen zarabia 75 tyś funtów na tydzień,Kane 100 tyś funtów na tydzień,Alli 75 tyś funtów na tydzień,Lloris najwięcej ma 120 tyś funtów. Co uważasz ze ci zawodnicy powinni tyle zarabiać?

Ja ci dam tylko przykład, że w Chelsea 100 tyś funtów to dostaje Pedro.
A takie zespoły jak City,United,Chelsea są wstanie dać nawet 200-300 tyś funtów na tydzień Kane'owi. I co uważasz, że to nie jest kuszące dla takiego zawodnika? Który ma tę ligę obcykana? I większe szansę na majstra niż w Tottenhamie?
Tym bardziej Tottenham nic nie pokazuje w Europejskich puchar są drużyna do lania nawet Liga Europy ich przerasta.
Dla mnie po prostu Tottenham wykorzystuje ten burdel, który jest w City i United i od lat w Arsenalu ale nie powiem zarząd w obu Manchesterach poszedł po rozum do głowy i zatrudnili bardzo dobrych trenerów ja nie spodziewałem się że przyjdzie Jose i rozwali na dzień dobry ligę, ale jak przemebluje sobie zespół tak jak chce, jak będzie miał łapę na wszystkim, co United mu oferuje kogo chce to dostanie to nie ukrywam, że mogą być bardzo mocni to samo tyczy się Guardioli tym bardziej. Arsenal już chyba też wkońcu podziękuje Wengerowi.
A to, co Pochettino gada, że jest jeden klub w Barcelone to głupota która też nie ma nic wspólnego z dziejszymi czasami moim zdaniem dla trenera nie ma nic lepszego jak dostanie oferty pracy w Barcelonie czy Realu. Tym bardziej gdzie w Barcelonie masz taką trójkę i genialnego Messi'ego.
A takie gadanie to gadania Mourinho też dużo razy gadał, że nigdy by nie poszedł do innego rywala w Anglii niż Chelsea,Fabregas kiedyś gadał, że jak by założył koszulkę Chelsea to możecie go zabić i co?
Courtois też tyle lat gry w Atletico Madryt a Real mu kręci w głowie.

To wszystko jest gówno warte piłką nożna rządzi kasa od lat.
To smutne, bo wiem, że przez to, że Chelsea to bogaty klub młodzi piłkarzę nie dostają szans tak jak w Tottenhamie a uważam że szkółka Chelsea ma talenty na miarę takich jak Kane albo Alli dodam tylko że młodzieżówka Chelsea 2 razy zdobyła z rzędu UEFA YOUTH League czyli taka młodzieżową ligę mistrzów lali każdego. Ogólnie moją uwagę zwraca dwóch ludzi jest to Tammy Abraham 19 letni napastnik Anglik który został wypożyczony do Championship do drużyny Bristol City i już ma 23 gole w samej lidze podobno Conte ma mu dać szansę w przyszłym sezonie i wprowadzić do składu. A drugi to jest Christensen utalentowany obrońca, który też jest na wypożyczeniu w Borussii Mönchengladbach i też ma dostać szansę.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2017, 11:14 przez Vendetta1905, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 11:13

Maly pisze:kto kupi nawet takiego Eriksena? na MU czy MC jest za cienki[...]
Oczy zabolały :roll: Ja to bym mu dał pierwszy plac w tegorocznym finaliście Ligi Mistrzów.
Maly pisze:pojedynczy strzał, nic stałego...
PL to taka dziwna liga, gdzie Lisy pod dowództwem Tinkermana zdobyły majstra. Jeśli Koguty utrzymają skład, trenera i nie nastąpi syndrom wypalenia? Czemu nie.

Z resztą rozmawiamy o lidze, gdzie od czasu jej powstania żaden zespół nie zdobył więcej niż 3 mistrzostw z rzędu, a jedynym była ekipa Czerwonych Diabłów (dwukrotnie). Ostatni raz 9 lat temu. Oprócz tego jedynie Chelsea raz udało się obronić wywalczony tytuł (12 lat temu). Od tego czasu Mistrzostwo Anglii co sezon zmienia właściciela.

Uważam więc, że nawet pojedynczy tytuł + Puchar Anglii czy Ligi byłby sukcesem. I nie ma to nic wspólnego ze słabością, czy siłą konkurencji.
Maly pisze:MU wyda teraz znów 200mln na transfery, MC nie będzie gorsze, CFC pewnie też a co może zrobić Tottenham? sorry ale bardzo niewiele, oni te swoje 3 i 2 miejsce zawdzięczają kryzysowi jaki dotknął najpierw MU a teraz Arsenal ale to nie będzie trwało wiecznie natomiast wiecznie najlepszym wśród słabszych będzie Tottenham co sam właśnie pokazałeś wypunktowując ich miejsca w lidze
GorszaCzęśćMediolanu na naszym kryzysie zrobiła tryplet. Również (choć nie tylko) na słabości rywali Juventus wybił się z siódmego miejsca aż do Scudetto... i tak dalej.

Tottenham biedny nie jest, mimo braku dobrego "wujka szejka". Szczycimy się, że osiągnęliśmy sukces pozostając we włoskich rękach. Z tego co kojarzę to większościowy kapitał jest brytyjski. Prezes Levy (brytyjczyk) dał się poznać jako kumaty gościu.

Co do bycia którąś siłą ligi, w sumie jak wyżej. United, City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham. Tam zawsze dla kogoś braknie kawałka tortu. W każdym sezonie ktoś skończy z niedosytem i postanowi rzucić 100-200 baniek na transfery. Dlatego Najlepsza Liga Wszechświata jest numerem 1 pod względem medialności i marketingu. Tak było już od czasu Big4, gdzie pozostała trójka próbowała zakończyć hegemonię Diabłów Fergusona.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2017, 13:16 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 11:24

Tottenham biedny nie jest, mimo braku dobrego "wujka szejka". Szczycimy się, że osiągnęliśmy sukces pozostając we włoskich rękach. Z tego co kojarzę to większościowy kapitał jest brytyjski. Prezes Levy (brytyjczyk) dał się poznać jako kumaty gościu.

No jestem ciekawy jak "prezes Levy" zareaguje jak pewnego dnia przyjdzie do niego Lloris,Alli,Kane,Erisken i powiedzą mu że chcą dostać po 200k na tydzień.
Ciekawe skąd weźmie pieniądze na utrzymanie takich zawodników bo już powtarzam aktualne zarobki gwiazd Tottenhamu to jakiś żart.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 11:36

Boli Cię to, że rywal utrzymuje skład wydając mniej, a ty nie możesz spać po nocach sprawdzając ceny gazu na giełdzie? :D

Albo dostaną te 200, albo odejdą za kontenery pieniędzy. Jeśli obecna polityka klubu będzie kontynuowana i jak to przy transferach dopisze trochę szczęścia, to nie widzę powodu, by nie mieli ich jak zastąpić. Nawet jeśli trafi się wyjątkowo zdolna generacja, to każdy cykl w końcu dobiega końca.

Podpierając się:
2009/10 - 4.
2010/11 - 5.
2011/12 - 4.
2012/13 - 5. odejście Modricia
2013/14 - 6. odejście Bale'a
2014/15 - 5.
2015/16 - 3.
2016/17 - 2.

Mistrzostwa w PL od '92:
Manchester United (8)
1993&#8211;94 Manchester United (9)
1994&#8211;95 Blackburn Rovers (3)
1995&#8211;96 Manchester United (10)
1996&#8211;97 Manchester United (11)
1997&#8211;98 Arsenal (11)
1998&#8211;99 Manchester United (12)
1999-00 Manchester United (13)
2000&#8211;01 Manchester United (14)
2001&#8211;02 Arsenal (12)
2002&#8211;03 Manchester United (15)
2003&#8211;04 Arsenal (13) - Romek kupuje CFC
2004&#8211;05 Chelsea (2)

A pewnie wciąż byłoby 1, gdyby Romek nie zaczął sypać hajsem. Wchodzenie na poziom napinki jaki przedstawiają kibice ObuCzęściMediolanu (dzięki chińskim yuanom zmiażdżą Juve), uważam za słabe. Typowe podejście do piłki przestawiane przez kibiców Wyspiarzy, najlepszym polskim przykładem chyba strona devilpage.

Może uwziąłeś się tak na te Koguty, bo nawet w samym Londynie historycznie Chelsea niewiele znaczy, a najważniejszymi są Derby Północnego Londynu (Arsenal - Tottenham)? :think: Nie wiem ile masz lat i od ilu kibicujesz.

Kasa, kasa, kasa. Dlatego w tym roku we Francji prawdopodobnie mistrzostwo powędruje do Monaco, w LM w półfinale zameldowały się Monaco (po drodze klepiąc City i ich miliony monet) i kolejny raz Atletico, którym udało się przerwać ligową dominację Barcelony i Realu. W zeszłym roku tytuł dla bogaczy z Leicester.

A angielskim dżilionerom i ich fanom pozostaje leczenie kompleksów i ocieranie łez funtami ;)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2017, 12:20 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 12:15

jackop pisze:
Maly pisze:kto kupi nawet takiego Eriksena? na MU czy MC jest za cienki[...]
Oczy zabolały :roll: Ja to bym mu dał pierwszy plac w tegorocznym finaliście Ligi Mistrzów.
też uważam, że jest lepszy niż Mandzukic ale już nie mam takiej pewności czy Maksio by go wolał zamiast kogokolwiek z naszej podstawowej jedenastki ;) w Realu też nie wiem za kogo miałby grać, czy nie sądzisz, że jest za mało dynamiczny? za mało gra w defensywie?
jackop pisze:Boli Cię to, że rywal utrzymuje skład wydając mniej
nie hiperbolizuj :D oni nie utrzymują składu tylko 1-3 zawodników, którzy być może mogliby grać w lepszym klubie jakby chcieli, to nie ma nic wspólnego z utrzymywaniem składu, BVB też "utrzymywał skład" nie sprzedając Roberta? ;)
jackop pisze:GorszaCzęśćMediolanu na naszym kryzysie zrobiła tryplet. Również (choć nie tylko) na słabości rywali Juventus wybił się z siódmego miejsca aż do Scudetto...
świetne przykłady - My w kryzysie i przebogaty Inter wygrywa bo Ancelotti jak zwykle miał problem z wygraniem ligi, dalej kompletnie wszyscy w kryzysie i my, tj najbogatszy z grona Napoli/Juve/Roma uzyskuje dominację :) no więc pytanie - czy Tottenham to ten najbogatszy? no bo chyba nie powiesz, że Napoli jest źle zarządzane?

wszyscy widzą, że brytyjski futbol jest w kryzysie od kilku lat, że w pucharach grają padakę więc dlaczego nie połączysz tego z "sukcesami" Tottenhamu czy Lisów? angielskie TOP4 się odbije i Totki znów będą grać o 4/5 miejsce, w pewnym sensie nie różnią się od Liverpoolu tylko są jeszcze biedniejsi

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 12:24

Idąc tym tropem, od powstania Premier League aż do tej pory angielski futbol jest w kryzysie, tyle że wcześniej za Leicester i Tottenham robiły Arsenal i Liverpool :D *nie dotyczy europejskich pucharów

@Maly ja wiem co próbujesz mi wytłumaczyć ;), ale jak pisałem wcześniej, nawet jeśli United, City i Chelsea wydadzą w lecie po miliardzie funtów, to koniec końców tytuł wygrywa jedna drużyna. Ktoś zawsze będzie pokrzywdzony.

Jeśli Tottenhamowi uda się zdobyć tytuł, to za niesmaczne uważał będę podpinanie pod to kryzys bogatych biedaków (United, City, LFC). Ograniczyłbym się do szczerych gratulacji, jak w przypadku sukcesu Leicester. Nie pamiętam by ktoś robił taką sztuczną "aferę". Zastanawialiśmy się KULTURALNIE kto z Lisów może odejść (okazało się, że tylko Kante), a teraz czytam, że cytując: Spurs rozsprzeda się w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo w pogoni za mamoną uciekną wszyscy najlepsi (czyli według Ciebie @Maly 2 zawodników bo Eriksen już taki sobie)- no błagam :P

A zaczęło się od postu w którym @squinter napisał, że lubi oglądać Spurs w akcji :prochno:
Maly pisze:nie hiperbolizuj :D
"Hehehehe" - Jacek Gmoch. W moich wędrówkach po angielskich forach widziałem konieczność użycia wiadomej maści z dużo śmieszniejszych powodów. Nie lekceważ potęgi kompleksów kibiców angielskich zespołów. Odcinek z cyklu: Tottenham musi zacząć wydawać i płacić więcej (ale ich nie stać biedaków), bo tylko wtedy niezdobycie trofeów przybliży ich do poziomu frajerstwa przedstawianego przez "nas" <- wstaw United, City, Chelsea, Liverpool, Arsenal. Jak takie leszcze śmią grać dobry futbol bez przepłacania, na pewno po sezonie spadną z ligi bo "my" możemy sobie pozwolić by kupić od nich każdego :) Swego czasu dokładnie takie same argumenty stosowano do wyśmiewanych Liverpoolu (LM + finał) i Arsenalu (finał LM + mistrzostwo).

Jak pisałem, Levy ma głowę na karku i udowodnił, że "Torresa do Chelsea by nie puścił" - swoją drogą dobry deal :P
Maly pisze:świetne przykłady - My w kryzysie i przebogaty Inter wygrywa bo Ancelotti jak zwykle miał problem z wygraniem ligi, dalej kompletnie wszyscy w kryzysie i my, tj najbogatszy z grona Napoli/Juve/Roma uzyskuje dominację :)
https://twitter.com/SwissRamble/status/ ... 7733448704 nie chce mi się już wdawać w polemikę - wybacz ;)

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2017, 13:41

tam nie ma przecież lat 2006-10 kiedy to Inter rozdawał karty ;)
jackop pisze:Idąc tym tropem, od powstania Premier League aż do tej pory angielski futbol jest w kryzysie, tyle że wcześniej za Leicester i Tottenham robiły Arsenal i Liverpool :D *nie dotyczy europejskich pucharów
właśnie o europejskie puchary się rozchodzi :) kiedy CFC MU i Arsenal rozdawały karty w Europie Tottenham grał o 4/5 miejsce - teraz mieli swój czas na mistrza ale go nie wykorzystali, następna okazja trafi się pewnie za kolejną dekadę czy dwie bo mniej więcej raz na tyle lat mistrza Angli wygrywa jakiś Blackburn/Leicester
nawet jeśli United, City i Chelsea wydadzą w lecie po miliardzie funtów, to koniec końców tytuł wygrywa jedna drużyna. Ktoś zawsze będzie pokrzywdzony
oczywiście, tak jak na przełomie tysiącleci "poszkodowany" był Juventus/Milan/inni i też ciężko było obronić tytuł... ale chodzi o to, że przy powrocie do "normalności" (a Anglicy wrócą szybciej niż Włosi bo są bogatsi) Tottenham wróci do swojej 5 pozycji i tyle, ale jeśli jakimś cudem uda im się wygrać to będę im gratulował, tylko w to po prostu za grosz nie wierzę, nie w najbliższych latach bo jak pisałem - kryzys już mija, nie postawiłbym na nich złamanego centa

ps. punkty Spurs od sezonu 2015/16 wstecz: 70-64-69-72-69-62-70, nie licząc tego sezonu (77 punktów) ZAWSZE byli po prostu dużo za słabi na realną walkę o mistrza i tyle

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ