Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:22

Generalnie to i ja bym chciał Verrattiego. Tak samo jak i Bernardeschiego i Belottiego. Tylko póki co te najlepsze włoskie źródła informacji odnośnie mercato nie widzą dużych szans na Marco za to potwierdzają zainteresowanie N'Zonzim, także wolę sobie nie narobić nadziei.

Na dobrą sprawę w wyjściowej jedenastce mamy obecnie jedno wolne miejsce, miejsce, które obecnie zajmuje Cuadrado. Mandżukić, jeśli zostanie (a nie zanosi się na odejście), będzie na pewno dużo grał na początku sezonu. O pozbyciu się Khediry nikt w Turynie nie myśli a i Sami za każdym razem wypowiadał się, że jeszcze nie zamierza odchodzić z Juve. On też będzie miał pierwszy skład. Co więcej, sporo osób piszących o N'Zonzim (Di Marzio, Agresti m.in. też) daje do zrozumienia, że to nasz cel bo zarówno pasuje do taktyki jak i nie jest na tyle dużym nazwiskiem żeby nie móc siedzieć na ławce.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2017, 20:29 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:24

Nie rób nadziei Sorek21 z tym Verrattim, nie twórczcie żadnych formacji z nim bo serio robicie nadzieje, ja wiem że wszystko się może zdarzyć i tak dalej, ale jednak większość woli się tutaj miło zaskoczyć jak w przypadku Higuaina niż niemile zawieźć ;)

Również uważam, że jeśli przyjdzie N'zonzi to Khedira robi out, bo jednak piłkarze podobni wiekowo, a jednak tych starców na środku pola co raz więcej by sie zaczęło robić. Książe Turynu raczej na pewno zostanie, Rincon pewnie z jeszcze 1 sezon będzie u nas..Myślę że na Khedire przyszedł czas.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:30

Nie no, z tym odchodzącym Khedirą to się też rozczarujecie ;)

Newsy od Agrestiego:
- Juve nie jest przestraszone ewentualną koniecznością płacenie klauzuli N'Zonziego, ale ewidentnie będziemy próbowali się dogadać z Sevillą i kwotę transferu zmniejszyć;
- mieliśmy dziś ważne spotkanie z Bozzo w sprawie Bernardeschiego, w najbliższych dniach możemy rozpocząć pierwsze negocjacje z Fiorentiną;
- temat Douglasa Costy dalej żywy i pracujemy w kierunku jego pozyskania.

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:35

Bazyliszek pisze:Nie rób nadziei Sorek21 z tym Verrattim, nie twórczcie żadnych formacji z nim bo serio robicie nadzieje, ja wiem że wszystko się może zdarzyć i tak dalej, ale jednak większość woli się tutaj miło zaskoczyć jak w przypadku Higuaina niż niemile zawieźć ;)

Również uważam, że jeśli przyjdzie N'zonzi to Khedira robi out, bo jednak piłkarze podobni wiekowo, a jednak tych starców na środku pola co raz więcej by sie zaczęło robić. Książe Turynu raczej na pewno zostanie, Rincon pewnie z jeszcze 1 sezon będzie u nas..Myślę że na Khedire przyszedł czas.
Książe Turynu :facepalm:
prosze, skonczmy z tymi dziecinnymi tekstami
ów książe turynu wchodząc z ławki w meczu z realem tracił piłki bądź wycofywał do tyłu, podając górne piłki, które były trudne do opanowania i stwarzały ryzyko straty
przed kontuzją grał w kratkę, po kontuzji gra na poziomie słabym lub przeciętnym
przykro mi to mówić ale pan Marchisio na dzień dzisiejszy jest po prostu za słaby na Juventus :cry:

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:41

Na rozbrat z Khedirą to przyjdzie pora najwcześniej po nadchodzącym sezonie, ale z pewnością jeszcze nie teraz. Za dużo zmian szykuje nam się w składzie, by tak lekką ręką pozbywać się szkieletu drużyny (szczególnie, że Marchisio wciąż ma problemy po tej okropnej kontuzji). O dziwo w mijającej kampanii Sami rzadko miewał poważne urazy i rozegrał sporą ilość meczów (ponoć największą od dawna), a gdyby tylko popracował trochę nad wykończeniem, to z lepszą skutecznością miałby całkiem ciekawy dorobek bramkowy jak na pomocnika. Jeśli mamy się kogoś pozbywać z formacji pomocy, to w pierwszej kolejności powinni to być Lemina, Sturaro i może Asamoah.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 20:42

Pluto pisze:I to jest właśnie sedno dyskusji - jest do kupienia młody, włoski top, który najpewniej skończy w klubie karierę i zostanie jego kolejna legendą - łykasz gościa i nie filozofujesz nad aktualną taktyką
Nie dyskutujmy w tonie chciejstwa, bo myślę że każdy kibic Juve Verrattiego w składzie by chciał, podział następuje jednak na tych co widzą przesłanki jego obecności i na tych którzy podważają możliwość jego zakupu, bez znaczenia czy wyznacznikiem jest cena czy taktyka. ;)
Pluto pisze:Jeśli będzie na rynku to zrobimy wszystko co się da żeby go mieć.
Co i tak nie gwarantuje, że dojdzie do idealnego porozumienia między interesami Verrattiego - PSG - Juve.
RICTOR pisze:Generalnie to i ja bym chciał Verrattiego. Tak samo jak i Bernardeschiego i Belottiego. Tylko póki co te najlepsze włoskie źródła informacji odnośnie mercato nie widzą dużych szans na Marco za to potwierdzają zainteresowanie N'Zonzim, także wolę sobie nie narobić nadziei.
Dokładnie. Nie ma co sobie dokręcać korby z tego powodu. Bo w konsekwencje mogą okazać się takie, że tą korbą na końcu dostaniecie w łeb. :prochno:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 21:09

Prezydent Sevilli potwierdza, że będą negocjacje z Juventusem odnośnie N'Zonziego, ale nikt się nie spieszy (to akurat typowe, przyspieszymy o 22:58 na Skype w ostatni dzień mercato :smile: ) i nie może podać konkretnej daty kiedy odbędą się negocjacje. Tak więc nie ma zmiłuj, Marotta musi doprowadzić ten transfer do końca, bo inaczej poniesie pierwszą w tym mercato porażkę.

Dodał, że N'Zonzi posiada z nami pełne porozumienie, a oni nie mają na to wpływu, ich zadaniem jest stworzyć jak najsilniejszy zespół, itp, itd, blah blah blah.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2017, 21:45 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 21:39

Cabrini_idol pisze:Ale my przecież nadal mamy zespół pod 352 a nie 4213, którym graliśmy pół sezonu. Bo anu Mandzur nie jest skrzydłowym typowym ani Cuadrado nie robił różnicy grając na skrzydle.

Sprowadzając Verrattiego i Nzonziego znowu mamy jakość w środku pola której brakowało w tym sezonie.
Nie sprowadzimy, więc po co poruszać ten temat? ;) Nie stać nas.
Sorek21 pisze:Wydaje mi się że jeśli przyjdzie NZonzi to pożegnamy Khedirę bo nie będziemy trzymać Niemca z pensją 4mln na ławce a Francuz przychodzi do pierwszej 11.
W zespołach topowych ważna jest również głębia składu, więc na ławce potrzebujemy także tych doświadczonych, wielkich graczy, nie tylko młodzików czy wyrobników (Rincon). Khedira się nigdzie nie ruszy, spokojna o to głowa. On sam mówił zresztą, że chce pozostać u nas do końca kontraktu, po czym dopiero przeniesie się do jakiejś bananowej ligi. Konkurencja w składzie też jest nam potrzebna. Co innego było w Realu, gdzie kompletnie go nie szanowali.

Nie napalajcie się na Verrattiego, bo po co się zawieść. Nie stać nas na TAKIE wydatki. Przypominam, że już wykupiliśmy Cuadrado, Benatię, lada moment weźmiemy Schicka, do tego skrzydła, N'Zonzi... Na FM można Marco brać, nie w realu.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 21:48

Schick przyjdzie lada moment. Jeśli przyjdą Bernadeschi, Douglas, Szczęsny, N'Zonzi i być może De Sciglio to będzie solidny Mercato. Na cholerę w tej chwili Veratti, skoro Juve może nie być w stanie z niego w pełni skorzystać, a ściągnięcie go wiąże się to z takimi kosztami.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 21:51

Bernardeschi i Costa w jednym okienku? BARDZO mało prawdopodobne. Viola chciałaby nas wydoić, żeby to jeszcze jakiś top był...

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 21:58

Nie wiem skad te newsy o odejsciu khediry??
To jest mega kozak, kluczowy nasz zawodnik w ostatnim sezonie.
Jezeli przyjdzie nzonzi ( a, to nie jest przesadzone) to bedzie gral na zmiane z khedira.
Buffon potwierdzil odejscie ma 99,9%, no chyba, ze wygramy lm.
Wiec motywacja musi byc,, zeby zostal jeszcze 2 lata. To ostatni pilkarz Juventusu mojego dziecinstwa/lat mlodzienczych.
Symbol wszystkich wartosci jakie ma nasz klub

Bieniorz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 22:31

Marzenie!: Lirola i Spinazzola ciekawi gracze za darmo może jeszcze jeden gdzieś na skrzydło o którym nie wiemy się "znajdzie" i
odpalą z formą

a Marotta sciagnie 4 Topów Veratti Nzonzi Szczęsny + ktos na Lewą pomoc
z 200 :O mln trzeba dać.. i byśmy mieli skład konkretny!

Kean musi zastępować Dybale a Mandzukicz Gonzalo (a ten odstawić stejki bo chyba zobaczył że samym taranem z Realem nie wygra :P - bez hejtu moj ulubieniec na SerieA co go w myslach zganie to strzela gola:D)

Fino alla fine, Forza Juventus
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 22:33

Ja tam bym się np. nie zdziwił gdyby koniec końców szejk wyjął kontrakt za 20 mln. za sezon i nagle się okazało, że i w Paryżu można walczyć o te najważniejsze trofea :whistle: Takie czasy. Nikomu pieniądz nie śmierdzi. Nawet Neapolitańczycy dumnie głoszący nienawiść do Higuaina byli gotowi za 50 euro zakładać jego koszulki :smile:

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 22:35

CavAllano pisze:Bernardeschi i Costa w jednym okienku? BARDZO mało prawdopodobne.
Bo?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Bieniorz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2017, 22:36

@RICTOR szejki jak nikt wiedzą że nie ma ludzi niezastąpionych...kupią sobie kogoś komu się będzie chciało dla nich grać
chyba idzie o determinację Juve i Barcy już chyba, ale zobaczymy jaką Veratti podejmie decyzje.

Fino alla fine, Forza Juventus
Zablokowany