Premier League
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Rzeczywiście łatwo poszło co do Tottenhamu na Arsenal nie liczyłem że zatrzymaja Koguty bezapelacyjnie w tym sezonie Tottenham jest o kilka klas wyżej od Arsenalu.
Liczę na Manchester United i Mourinho nawet bez Zlatana jest Rashford,Martial uważam że są wstanie ugrać remis na White Hart Lane.
Mourinho na pewno ustawi autobus liczę jeszcze na Leicester City u siebie też graja z Tottenhamem pod koniec.
My mamy łatwiejszy terminarz i musimy punktować tym bardziej że gramy u siebie.
Hiddink ostatnio też wbił szpilę Mourinho.
Kiedy wróciłem do klubu w poprzednim sezonie było bardzo trudno. Gracze nie mieli motywacji, piłkarze byli całkowicie wyciśnięci. Pamiętam moment, gdy rozmawiałem z jednym z młodych piłkarzy, on miał złamane serce. Poprzedni menedżer (Mourinho przyp. redaktor) obiecał mu grę od pierwszych minut, gdy wygrają już ligę. On zaprosił na ten mecz całą rodzinę, a ostatecznie otrzymał marne 15 minut. Przez to stracił jakąkolwiek motywację.
W Premier League wszystko jest możliwe jednak gdyby doszło do przegrania mistrzostwa na rzecz Tottenhamu to naprawdę byłaby to niezła katastrofa dla nas mieć passe 13 meczów z rzędu i tak schrzanić to szok.
Ale jednak uważam, że Tottenham ma za mało doświadczenia i pali się w momentach kluczowym w poprzednim sezonie też rzutem na taśmę stracili mistrza to samo będzie tu.
Co do Sancheza dużo się mówi, że Bayern go ma wziąć, ale nie ukrywam chciałbym go kupić to fantastyczny zawodnik
Liczę na Manchester United i Mourinho nawet bez Zlatana jest Rashford,Martial uważam że są wstanie ugrać remis na White Hart Lane.
Mourinho na pewno ustawi autobus liczę jeszcze na Leicester City u siebie też graja z Tottenhamem pod koniec.
My mamy łatwiejszy terminarz i musimy punktować tym bardziej że gramy u siebie.
Lukaku to małe piwo przecież jest jeszcze genialny rudowłosy zawodnik który też grał w Chelsea a Mourinho uznał że był za słaby oczywiście mówię o Kevinie De Bruynie. Mieliśmy przecież Lukaku i De Bruyne to samo nie wiem po co sprzedał Mate u nas był genialny.jackop pisze:Vendetta1905 niezłe referatyMourinho sabotażysta, ale was urządził z tym Lukaku; a Sanchez oby do Juve
Hiddink ostatnio też wbił szpilę Mourinho.
Kiedy wróciłem do klubu w poprzednim sezonie było bardzo trudno. Gracze nie mieli motywacji, piłkarze byli całkowicie wyciśnięci. Pamiętam moment, gdy rozmawiałem z jednym z młodych piłkarzy, on miał złamane serce. Poprzedni menedżer (Mourinho przyp. redaktor) obiecał mu grę od pierwszych minut, gdy wygrają już ligę. On zaprosił na ten mecz całą rodzinę, a ostatecznie otrzymał marne 15 minut. Przez to stracił jakąkolwiek motywację.
W Premier League wszystko jest możliwe jednak gdyby doszło do przegrania mistrzostwa na rzecz Tottenhamu to naprawdę byłaby to niezła katastrofa dla nas mieć passe 13 meczów z rzędu i tak schrzanić to szok.
Ale jednak uważam, że Tottenham ma za mało doświadczenia i pali się w momentach kluczowym w poprzednim sezonie też rzutem na taśmę stracili mistrza to samo będzie tu.
Co do Sancheza dużo się mówi, że Bayern go ma wziąć, ale nie ukrywam chciałbym go kupić to fantastyczny zawodnik
- panlider
- Juventino
Osobiście nie wierzę, że United będzie w stanie przeciwstawić się Tottenhamowi, zwłaszcza w Londynie. Co innego Leicester, które będzie mogło grać to, co najbardziej lubi, bo to jasne, że Koguty będą prowadziły grę.
Nie mniej jednak nie wierzę, że Chelsea jest w stanie stracić prowadzenie przy takim terminarzu
Co do Mourinho to z pewnością popełnił mnóstwo błędów, ale trochę tych trofeów dla was zdobył
Jeżeli chodzi o Sancheza, to podobno Bayern jest już po pierwszej rozmowie z jego agentem, jeżeli to prawda, to wątpię, żeby Chilijczyk trafił gdzie indziej niż do stolicy Bawarii.
Nie mniej jednak nie wierzę, że Chelsea jest w stanie stracić prowadzenie przy takim terminarzu

Co do Mourinho to z pewnością popełnił mnóstwo błędów, ale trochę tych trofeów dla was zdobył

Jeżeli chodzi o Sancheza, to podobno Bayern jest już po pierwszej rozmowie z jego agentem, jeżeli to prawda, to wątpię, żeby Chilijczyk trafił gdzie indziej niż do stolicy Bawarii.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Ja tam do Mourinho nic nie mam jedynie trochę mam żal ze zbyt łatwo pozbył się takich zawodników jak Lukaku i De Bruyne.
Ale skoro sprowadził Fabregasa i Coste zdobył z Chelsea mistrzostwo to wszystkim pasowało dopóki nie przyszedł kryzys to zaczeli mu wszyscy to wypominiać tym bardziej że obaj + Hazard w ostatnim sezonie Jose się zacieli i grali jak dzieci na poziomie okręgówki a tamci jak na złość błyszczeli De Bruyne szybko stał się gwiazdą Wolfsburga a Lukaku strzelał w Evertonie.
Jak kibicuje Chelsea jeszcze przed Era Romana i dla mnie Jose zawsze będzie kimś specjalnym, gdyby to ode mnie zależało to dla mnie Mourinho zasługiwał na dożywotni kontrakt i pełna kontrole w klubie dopóki sam nie powiedziałby pas.
Ten człowiek dla mnie był idealnie skrojony pod Chelsea a co najważniejsze kochał ten klub i szkoda trochę i jeśli mam być szczery to w obu przypadkach dla mnie Roman popełnił błąd ze go zwolnił w 2007 roku i teraz w 2015.
Zresztą wierzę też w to jako fan Chelsea, że on jeszcze udowodni swoją wartość nawet z Manchesterem United raz dał już pstryczka w nos Romanowi jak Chelsea Ancelottiego w sezonie 09/10 trafiła w 1/8 w LM na Inter właśnie Mourinho i pamiętam te spotkanie doskonale Ancelotti został według mnie zmieciony taktycznie przez Jose dostaliśmy po dupie w Mediolanie i w Londynie u siebie.
A przyszły sezon zapowiada się ciekawie, bo śledząc plotki transferowe to Manchester United ma w planach najmocniejsze nazwiska.
Nie skreślałbym Mourinho w starciu z Tottenhamem moim zdaniem remis jest w stanie ugrać to taktyczny geniusz a z jego autobusem mało kto ma szansę.
Tym bardziej dzisiaj kolejne ciekawe zadanie przed Tottenhamem kolejne derby Londynu dzisiaj mają wyjazd do West Hamu.
Liczę na ekipę Blića, chociaż remis a co do terminarzu powiem tam w Premier League jest wszystko możliwe można się wyłożyć na każdym i przyznam szczerze, że bardziej się boje mniejszych ekip niż wielkich ekip u siebie, bo z wielkimi ekipami jest inna mentalność a z takimi jak West Ham,Southampton,Crystal Palace,Leicester to się ciężko gra nawet można dać przykład Tottenhamu jest niby w mocnym gazie każdy się podniecał jak to Arsenal rozpykali a czemu nikt nie zauważył jak męczyli się z Crystal Palace na wyjeździe i ledwo wygrali? Eriksen sobie strzelił i trafił.
To samo kilka lat temu przypomniała mi się akcja z Liverpoolem Rodgersa gdzie mało brakowało żeby Liverpool w końcu wygrał ligę wygrali u siebie z City z którym bili się w łeb w łeb już powoli otwierali szampany na Anfield trafił się tydzień pózniej wyjazd na Crystal Palace do Londynu Liverpool wygrwał 3-0 i w końcu zremisował wygrany mecz 3-3 i to już było przegrane mistrzostwo w końcówce trzeba mieć doświadczenie dla tego uważam że Tottenham spali się prędzej czy później.
Dla tego liczę na dobre widowisko dzisiaj i liczę na niespodziankę, mimo że murowanym faworytem jest Tottenham dzisiaj to liczę na remis West Hamu.
Ale skoro sprowadził Fabregasa i Coste zdobył z Chelsea mistrzostwo to wszystkim pasowało dopóki nie przyszedł kryzys to zaczeli mu wszyscy to wypominiać tym bardziej że obaj + Hazard w ostatnim sezonie Jose się zacieli i grali jak dzieci na poziomie okręgówki a tamci jak na złość błyszczeli De Bruyne szybko stał się gwiazdą Wolfsburga a Lukaku strzelał w Evertonie.
Jak kibicuje Chelsea jeszcze przed Era Romana i dla mnie Jose zawsze będzie kimś specjalnym, gdyby to ode mnie zależało to dla mnie Mourinho zasługiwał na dożywotni kontrakt i pełna kontrole w klubie dopóki sam nie powiedziałby pas.
Ten człowiek dla mnie był idealnie skrojony pod Chelsea a co najważniejsze kochał ten klub i szkoda trochę i jeśli mam być szczery to w obu przypadkach dla mnie Roman popełnił błąd ze go zwolnił w 2007 roku i teraz w 2015.
Zresztą wierzę też w to jako fan Chelsea, że on jeszcze udowodni swoją wartość nawet z Manchesterem United raz dał już pstryczka w nos Romanowi jak Chelsea Ancelottiego w sezonie 09/10 trafiła w 1/8 w LM na Inter właśnie Mourinho i pamiętam te spotkanie doskonale Ancelotti został według mnie zmieciony taktycznie przez Jose dostaliśmy po dupie w Mediolanie i w Londynie u siebie.
A przyszły sezon zapowiada się ciekawie, bo śledząc plotki transferowe to Manchester United ma w planach najmocniejsze nazwiska.
Nie skreślałbym Mourinho w starciu z Tottenhamem moim zdaniem remis jest w stanie ugrać to taktyczny geniusz a z jego autobusem mało kto ma szansę.
Tym bardziej dzisiaj kolejne ciekawe zadanie przed Tottenhamem kolejne derby Londynu dzisiaj mają wyjazd do West Hamu.
Liczę na ekipę Blića, chociaż remis a co do terminarzu powiem tam w Premier League jest wszystko możliwe można się wyłożyć na każdym i przyznam szczerze, że bardziej się boje mniejszych ekip niż wielkich ekip u siebie, bo z wielkimi ekipami jest inna mentalność a z takimi jak West Ham,Southampton,Crystal Palace,Leicester to się ciężko gra nawet można dać przykład Tottenhamu jest niby w mocnym gazie każdy się podniecał jak to Arsenal rozpykali a czemu nikt nie zauważył jak męczyli się z Crystal Palace na wyjeździe i ledwo wygrali? Eriksen sobie strzelił i trafił.
To samo kilka lat temu przypomniała mi się akcja z Liverpoolem Rodgersa gdzie mało brakowało żeby Liverpool w końcu wygrał ligę wygrali u siebie z City z którym bili się w łeb w łeb już powoli otwierali szampany na Anfield trafił się tydzień pózniej wyjazd na Crystal Palace do Londynu Liverpool wygrwał 3-0 i w końcu zremisował wygrany mecz 3-3 i to już było przegrane mistrzostwo w końcówce trzeba mieć doświadczenie dla tego uważam że Tottenham spali się prędzej czy później.
Dla tego liczę na dobre widowisko dzisiaj i liczę na niespodziankę, mimo że murowanym faworytem jest Tottenham dzisiaj to liczę na remis West Hamu.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jakby Ci to...Vendetta1905 pisze:Mourinho (...) to taktyczny geniusz
Z tego geniuszu Mourinho niewiele zostało, proszę Pana, gdyby nie to, że w przeszłości był gwiazdą, to nikt by takich tytułów mu dziś nie nadawał. Od kilku lat bez szału, nikt się nad taktycznym geniuszem od dłuższego czasu nie rozwodził.
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
Ranieriego? Powiem tak według mnie zrobił on najlepszy transfer jak dla mnie w historii tego klubu mianowicie odkrył Franka Lamparda i za to dla niego propsy do końca życia.Vanquish pisze:Jak wspominasz czasy Ranieriego w Chelsea?
Tym bardziej nie powiem facet miał głowę do transferów jak Romek przyszedł to wziął Duffa,Joe Cole'a,Makelele.
Ogólnie zawsze byłem zdania, że Włosi pasują do Chelsea był Vialli,Zola,Di Matteo
Trenerzy Włoscy w Chelsea też sukcesy mieli Di Matteo wygrał LM,Vialli z Chelsea tak samo powygrywał Superpuchar Europy w 1998 roku przeciwko Realowi.
Zola to był wspaniały zawodnik mój ulubiony z tam tych czasów potem przyszedł czas na Drogbe,Lamparda,Cecha,Terry'ego i Makelele stara gwardia u mnie zawsze była szanowana to byli piłkarze, którzy zawsze utożsamiali się z klubem Chelsea takich zawodnikom kasa nie w głowie nie odejdą z błahego powodu mniej takich zawodników w tych czasach.
Ancelotti zdobył Mistrza i FA Cup.
Conte teraz też ma dużą szansę na dublet.
Tutaj 50 na 50 ogólnie uważam, że Simeone dla mnie był takim drugim Mourinho.szczypek pisze:Z tego geniuszu Mourinho niewiele zostało, proszę Pana, gdyby nie to, że w przeszłości był gwiazdą, to nikt by takich tytułów mu dziś nie nadawał. Od kilku lat bez szału, nikt się nad taktycznym geniuszem od dłuższego czasu nie rozwodził.
Mourinho można było zarzucać to, że jego filozofia gry ustała w miejscu i każdy ją już rozpracował.
Za to Simeone dla mnie był takim nowym Mourinho nawet lepsza wersją Jose, bo jego filozofia gry była trudniejsza do ogarnięcia.
Ale nie powiem Mourinho jeszcze dla mnie pokaże że to nie Game-Over Manchester United to dla niego fajna przygoda i wyzwanie zastąpić wielkiego Sir Alexa Fergusona tym bardziej ma szczęście do właścicieli którzy słuchają się tylko jego i spełnią każdą jego zachciankę np w Chelsea tez próbowana brać Pogbe ale Roman bał się Financial Fair Play i nie rzucał szalonych ofert myślał że wszystkich można ściągnąć za bezcen i tutaj był błąd po stronie Chelsea.
Poszedł do United sieknął ile trzeba i Pogba jest aczkolwiek nie żałuję bo mamy Kante, który według mnie na ten moment jest zawodnikiem bardziej przydatnym i lepszym niż Pogba.
Mourinho może osiągnąć sukces w drużynie gdzie jest dobrobyt i szaleni właściciele którzy spełnią każdą jego zachciankę ogólnie uważam Jose Mourinho za lepszego trenera od Pepa Guardioli Jose nie można dać łatki tego że przychodzi na gotowe przecież Porto czy Inter to jacy to byli hegemoni na tle takiego Realu czy Barcelony? Porto to Porto przypadek moim zdaniem jak Leicester City.
Aczkolwiek z Interem to wyrazy uznania, bo wykorzystał głupotę Guardioli przecież ten śmieszny deal Eto'o+ multum kasy za Ibrahimovića powinien przejść do historii najgorszej wymiany w historii Piłki tutaj wyszedł szczyt głupoty Pepa.
To samo genialne posunięcie z wyciągnięciem Sneijdera z Realu do Interu idealnie u Mourinho grał chodziły też plotki że Robben niemal w ostatnim momencie wybrał Bayern Monachium bo już był dogadany z Interem i Mourinho.
A Pepik co? Barcelona,Bayern po Juppie i teraz City gdzie notabene jest najmocniejsza kadra na papierze + szejki, które kasy mają jak lodu i co ciekawe nie idzie mu. To kolejnym klubem kto będzie? może PSG?
Ja do Mourinho zawsze będę miał szacunek i wiem, że on wróci na ścieżkę i zamknie niektórym buzie.
A Romana jeszcze zaboli, że tak łatwo pozbył się Jose.
No ale na razie skupiam się na swojej drużynie i Conte nie ukrywam z Conte jestem jak na razie zadowolony ale róznie to może być zobaczymy w przyszłym sezonie.
Ancelotti też miał pierwszy sezon wspaniały a drugi? podziękowali mu Chelsea to gorące krzesło dla trenerów i wiecznie rozkapryszonego Ruska, któremu nigdy nikt nie dogodzi najgorsze jest w nim że zapomina możesz wygrać mistrza a jak w przyszłym sezonie coś sie spierdzieli to cie nie ma.
Tyle

- Vimes
- Juventino
- Cabrini_idol
- Juventino
Mówiło się swojego czasu, że PL jest najciekawsza do oglądania z lig. Mecze często wyglądają/ly jak pojedynek bokserski wagi piorkowej. Cios za cios, bez taktyki. Wydaje mi sie, że i to również zanika. To, ze poziom sportowy jest słaby w PL to wiemy już od kilku dobrych lat. Teraz do tego dochodzi brak radość z oglądania tej szopki. Nudyyy. Serie od 2 lat dużo ciekawsza.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Postawiłeś?Vimes pisze: Postawię parę złociszy na Swansea, bo Hull ich właśnie zmotywował do gryzienia trawy z Evertonem.

Po wczorajszej porażce Spurs kwestia tytułu raczej rozstrzygnięta. Ciągle trwa walka o miejsca 3-4, aczkolwiek Liverpool dziś sfrajerzył, a pojedynek Arsenalu z United na też razie niemrawy (po jeden dobrej sytuacji Rooneya i Ramseya). Ekipa Mourinho ze swoimi 25 spotkaniami bez porażki (ale kosmiczną ilością remisów) po ewentualnej wygranej zbliżyłaby się do The Reds, wciąż mając możliwość wygrania Ligi Europy.
Osobiście mam nadzieję, że to Kanonierzy będą musieli obejść się smakiem słuchając hymnu CL przed TV.
@Cabrini wytrzeźwiałeś?

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Cabrini_idol
- Juventino
Wytrzeźwiałem. Od jutra do pracy spowrotem po tygodniowej libacji. Włączam Arsenal Manu na kaca a dostaje bełt którego nie da się oglądać.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
No właśnie idealny. Zjadłem sobie krokiety, popiłem piwkiem, po drodze może oko się przymknie na 15 min. Idealne spotkanie na niedzielne popołudnie
1:0 po golu-rykoszecie Czaki.
Jeśli ktoś nie śledził FA Cup:
Chelsea - Tottenham 4-2
Arsenal - Manchester City 2:1
Derby Londynu 27 maja.
Już 2:0

1:0 po golu-rykoszecie Czaki.
Jeśli ktoś nie śledził FA Cup:
Chelsea - Tottenham 4-2
Arsenal - Manchester City 2:1
Derby Londynu 27 maja.
Już 2:0

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Vendetta1905
- Chelsea Tifoso
West Ham zrobił mi niezłą niespodziankę remis dla mnie to już byłby super rezultat a oni pokusili się o zwycięstwo i mam nadzieję, że wywalili Tottenham na dobre z walki o mistrza z drugiej strony moja wizja się sprawdziła Koguty się jak zawsze spaliły.
Liczę na to, że Chelsea dzisiaj u siebie z przed ostatnim Middlesbourough dopełni formaności jak wygramy 7pkt przewagi a kolejek do końca tylko 3
.
Więc mam nadzieję, że wygramy i można już powoli chłodzić szampany, tym bardziej że przed Tottenhamem już Man Utd Mourinho no i Leicester City na wyjeździe.
Jedziemy z koksem:D
Liczę na to, że Chelsea dzisiaj u siebie z przed ostatnim Middlesbourough dopełni formaności jak wygramy 7pkt przewagi a kolejek do końca tylko 3

Więc mam nadzieję, że wygramy i można już powoli chłodzić szampany, tym bardziej że przed Tottenhamem już Man Utd Mourinho no i Leicester City na wyjeździe.
Jedziemy z koksem:D
- squinter
- Juventino
Tottenham i tak by nie wygrał mistrzostwa nawet pokonując West Ham, Chelsea zagrała po prostu świetny sezon. Osobiście lubię patrzeć na grę Spurs i życzę im w końcu jakiegoś większego niż wicemistrzostwo sukcesu. Szkoda tylko, że w rozgrywkach europejskich stają się naleśnikami jak większość angielskich ekip.Grzegorz Jaskólski pisze:No i Czelsi wygrywa pewniakiem 3-0 z jakimiś ogórami, majster przyklepany. Koguty mogą zapomnieć o mistrzostwie, ta drużyna ma frajerstwo głęboko w DNA.