Liga Mistrzów 2014/15
- Wojtek
- Juventino
Po ostatnim losowaniu, kiedy to dużo spotkań się powtórzyło z ostatnich lat np. BvB-Arsenal, CFC-Schalke, jakiś dziennikarz właśnie takie rozwiązanie zaproponował i ma to sprawić, że LM będzie prawdziwą Ligą MISTRZÓW.
Mi się podoba ten pomysł bo dzięki takiemu rozwiązaniu będzie decydowała tylko aktualna forma (czyt. z poprzedniego sezonu), a nie z ostatnich pięciu lat gdzie taka Benfica ciągle jest w pierwszym koszyku (a w tym roku nawet Porto :doh: ).
Mi się podoba ten pomysł bo dzięki takiemu rozwiązaniu będzie decydowała tylko aktualna forma (czyt. z poprzedniego sezonu), a nie z ostatnich pięciu lat gdzie taka Benfica ciągle jest w pierwszym koszyku (a w tym roku nawet Porto :doh: ).
- blackadder
- Juventino
Czyli teoretycznie możemy trafić w grupie na Barcelonę/Real, Borrussię i Arsenal/Liverpool/Utd? :rotfl:
edit:
Tak, tak, macie rację. Wybaczcie, tyle co wstałem jak to pisałem :oops:
edit:
Tak, tak, macie rację. Wybaczcie, tyle co wstałem jak to pisałem :oops:
Ostatnio zmieniony 13 września 2014, 12:51 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ale to jest wina <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przyznawanych punktów za mecze w LE a nie pomysłu z podziałem koszyków... nowa opcja nie wnosi nic nowego, problem pozostaje nierozwiązany ;]
Benfica, Porto i Atletico pierwszy koszyk zawdzięczają LE a nie świetnej grze w LM i to jest problem a nie to, że Bayern znów będzie grał z City... za rok City trafi do drugiego kosza bo ligę wygra Chelsea i przecież ta para znów będzie mogła na siebie trafić ;] zmiana dla zmiany...
@blackadder: chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo jeszcze cię trzyma wczorajsza impreza
Benfica, Porto i Atletico pierwszy koszyk zawdzięczają LE a nie świetnej grze w LM i to jest problem a nie to, że Bayern znów będzie grał z City... za rok City trafi do drugiego kosza bo ligę wygra Chelsea i przecież ta para znów będzie mogła na siebie trafić ;] zmiana dla zmiany...
@blackadder: chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo jeszcze cię trzyma wczorajsza impreza
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Benfica przegrała w poprzednim sezonie tylko dwa mecze w lidze, teraz zaczęli od trzech zwycięstw i jednego remisu (Sporting). Wczoraj ogolili kogoś 5:0. W ich przypadku raczej nic się nie zmieniWojtek pisze:Mi się podoba ten pomysł bo dzięki takiemu rozwiązaniu będzie decydowała tylko aktualna forma (czyt. z poprzedniego sezonu), a nie z ostatnich pięciu lat gdzie taka Benfica ciągle jest w pierwszym koszyku (a w tym roku nawet Porto :doh: ).

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Twoje rozumowanie jest bez sensu, byłoby tylko realne, gdyby z 8 lig wchodziły po 4 drużyny a tak ni jest:)blackadder pisze:Czyli teoretycznie możemy trafić w grupie na Barcelonę/Real, Borrussię i Arsenal/Liverpool/Utd? :rotfl:
Pewnie mistrzowie najlepszych lig Anglia,Niemcy,Hiszpania,Włochy,Francja i tych nieco słabszych Portugalia,Ukraina,Rosja w 1 koszyku, a kolejne już nie będą wg miejsc drużyn w ligach, tylko w inny sposób:)
- pan Zambrotta
- Juventino
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Czyli, że ewentualny awans mistrza Polski do fazy grupowej Ligi Mistrzów w przyszłym sezonie zaowocuje pierwszym koszykiem? 
Już widzę przyszłoroczne losowanie grup

Już widzę przyszłoroczne losowanie grup
Koszyk 1:
Real Madryt
Chelsea
Sporting
PSG
Bayern
Juventus
Basel
Legia
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Kimi@
Nie, tak by było gdyby w LM grały zespoły z 8 państw, ale tych państw jest więcej i siłą rzeczy niektórzy mistrzowie się do 1 koszyka nie załapią, a pewnie dalej będą w 4. Ale wg mnie to głupota, lepiej niech zmniejszą okres sumowania puntów do 3 lat i zmniejszą wpływy z punktów w LE.
Nie, tak by było gdyby w LM grały zespoły z 8 państw, ale tych państw jest więcej i siłą rzeczy niektórzy mistrzowie się do 1 koszyka nie załapią, a pewnie dalej będą w 4. Ale wg mnie to głupota, lepiej niech zmniejszą okres sumowania puntów do 3 lat i zmniejszą wpływy z punktów w LE.
- pablo1503
- Juventino
Bardzo przeciętnie wygląda skład Borussi na ten mecz. W środku pola dwóch defensywnych pomocników nastawionych głównie na destrukcje. Na skrzydłach uniwersalny, ale bardzo przeciętny Grosskreutz i jego lepszy kolega Aubameyang. Na '10' grający bardzo w kratkę Mkhitaryan i przed nim nasz ex - Immobile. Czarno to widzę.
PS. Ale oni mają przesrane nazwiska. Wszystkie musiałem wpisywać w google, żeby się upewnić.
PS. Ale oni mają przesrane nazwiska. Wszystkie musiałem wpisywać w google, żeby się upewnić.

- Zhx123
- Dortmundczyk
Oczywiście Borussia lada sezon padnie, no ale póki co po 1 połowie:

Wydawało się, że Klopp wystawił drewniany skład, a tymczasem chłopaki staneli na wysokości zadania. Oj jak wejdzie Kagawa to może narobic wiatru. I wystawienie Immobile zamiast Ramosa jednak się opłacało. Myślałem, że ten 2 zaklepał sobie pierwsza jedenastkę po tym jak grał ostatnio. Ale cieszy teraz, że też będzie mógł namieszac z ławki.
3 punkty jak najbardziej realne ! Oby poszło pozytywnie.

Wydawało się, że Klopp wystawił drewniany skład, a tymczasem chłopaki staneli na wysokości zadania. Oj jak wejdzie Kagawa to może narobic wiatru. I wystawienie Immobile zamiast Ramosa jednak się opłacało. Myślałem, że ten 2 zaklepał sobie pierwsza jedenastkę po tym jak grał ostatnio. Ale cieszy teraz, że też będzie mógł namieszac z ławki.
3 punkty jak najbardziej realne ! Oby poszło pozytywnie.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Immobile, klasyka gatunku. Chciał złamać akcję do środka, trafił się w piszczel i przypadkowo wypracował sytuację bramkową. Można się śmiać ale dopóki trafia jego jest na wierzchu. 

- squinter
- Juventino
Pieknie dzisiaj grala Borussia, chociaz ogladalem jednym okiem. Gnietli Arsenal niemilosiernie, Kanonierzy chyba zapomnieli zabrac jaj na murawe. Z drugiej strony, to pewnie wynik rozluznienia rezultatem ale to, co niektorzy z BVB dzisiaj marnowali pod bramka zakrawa o zart.
W szoku jestem po wygranej Olimpiakosu. Ciekawe, czy to Grecy zagrali tak dobre spotkanie, czy Atletico bylo zmeczone meczem z Realem i nie dali z siebie wszystkiego.
W szoku jestem po wygranej Olimpiakosu. Ciekawe, czy to Grecy zagrali tak dobre spotkanie, czy Atletico bylo zmeczone meczem z Realem i nie dali z siebie wszystkiego.
- Arbuzini
- Juventino
Mnie rozwalił środek pomocy Realu: Modric, Kroos, Rodriguez. Każdy z nich zaliczył w swojej karierze etap gry jako ofensywny pomocnik więc takie zestawienie wygląda ciekawie przy skrzydłowych, którzy obroną raczej się nie przejmują.
- bendzamin
- Redaktor
Złapałem na nc+ skrót spotkania Olympiakosu z Atletico i wszystkie trzy bramki dla Greków padły po mniejszych lub większych błędach Hiszpanów. Pierwsza - zawodnik przed polem karnym zostawiony z bardzo dużą ilością miejsca, druga - Suarez robi wślizg i zderza się z kolegą z drużyny, trzecia - fatalna strata Ansaldiego i dziwne zachowanie Mirandy, który krył Mitroglou. Taka ciekawostka - Oblak obronił pierwszy strzał w bodajże 87. minucie