Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:53

Corcky pisze:Świetne byłyby jakby gola co najmniej wpakował. Fajnie uderzył główką, ale poza tym zrobił coś konstruktywnego?
1. Uderzenie głową, które dobił Matri.
2. Podanie otwierające do Estiego, po którym znalazł się on w sytuacji sam na sam.
3. Kapitalna dogranie do Lichta, który zmaścił idealna sytuację.
4. Rzuty wolne z bliska wypracowane po faulach na nim.
5. Walka o piłkę przy 16 i wyłuskanie jej przynajmniej dwukrotnie.

Mało?

Edit:
Poprzednik mnie ubiegł :)

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 11:59

zoff pisze:Ale zachowajmy spokój, chciałbym stwierdzić w maju, że to zwycięstwo okazało się kluczowym pojedynkiem o Champions League 8)
takie wypowiedzi ze strony zawodników czy trenera mnie nie dziwią, ba nawet ciszą, ale wśród kibiców? dlaczego boicie się nazywać rzeczy po imieniu? Panie i Panowie - walczymy o mistrzostwo! CL to tylko premia za nie.

meczu niestety nie oglądałem, na szczęście za 15 minut powtórka na C+ GOL:)

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:12

Negri pisze:
Corcky pisze:Świetne byłyby jakby gola co najmniej wpakował. Fajnie uderzył główką, ale poza tym zrobił coś konstruktywnego?
1. Uderzenie głową, które dobił Matri.
2. Podanie otwierające do Estiego, po którym znalazł się on w sytuacji sam na sam.
3. Kapitalna dogranie do Lichta, który zmaścił idealna sytuację.
4. Rzuty wolne z bliska wypracowane po faulach na nim.
5. Walka o piłkę przy 16 i wyłuskanie jej przynajmniej dwukrotnie.

Mało?

Edit:
Poprzednik mnie ubiegł :)
Racja, Fabio zagrał bardzo fajny mecz. Chyba najlepszy od powrotu na boisko, ale trzeba też zanotować wiele głupich strat, gdzie obrońcy zabierali mu piłkę jak dziecku. Gdyby Conte nie zdjął go tak szybko, to może by coś ustrzelił.

Obrazek
Hubercik19juve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:21

Co do Fabio to ja nic nie mam podoba mi się jego styl gry tak samo jak Mirko A jeżeli chodzi o Martiego to stylem przypomina mi Inzaghiego To typowy lis pola karnego Ale i tacy są potrzebni w Juve i póki on będzie reprezentował te barwy poty będę wierzył że będzie wzmocnieniem a nie osłabieniem tego zespołu :pray:

"Kto ma zaszczyt nosić tę koszulkę, pozostaje jej lojalny do końca choćby nie wiem co, oraz nosi ją w sercu jako przepiękne wspomnienie."
Eugenio Canfari
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:24

Fakt, cofam słowa co do Quaga. Akurat miałem probemy z transmisją i nie widziałem kto podawał Matriemu i Ryśkowi. A oba podania palce lizać.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:45

dla mnie najwiekszym dramatem jest patrzec na gre Esti. Szczerze mowiac nie nadaje sie na Juve. jedna na 10 wrzutek mu najdzie a do tego kompletny platfus w nogach w sytuacjach bramkowych. to bardzo irytujace bo moga przyjsc mecze kiedy bedziemy mieli wlasnie ta jedna sytuacje w meczu a ten i tak ja zwali. Nawet gdy strzelil swoja pierwsza bramke dla Juve to i tak wygladalo to na przypadek. Cenie jego walecznosc ale facet powinien po sezonie pojsc na wypozyczenie. moze z czasem do czegos sie nada ale nie teraz.
ciezko sie patrzy na gre Matriego bo tez potrafi duzo zwalic ale w jego przypadku przynajmniej wiadomo ze potrafi strzelic blisko 20 bramek w sezonie. poza tym jak jest w formie to po prostu jest najlepszym naszym napastnikiem.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:51

Niestety jak mecz leci w sobotę wieczorem to nie ma szans żeby go obejrzeć, bo zazwyczaj pije. Mam tylko jedno pytanie. Czy wynik odzwierciedla grę?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 75 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:52

@rh po raz 50siąty - Estigarribia jest tylko wypożyczony do Juve. Jeśli go nie wykupimy, to jak najbardziej może iść na wypożyczenie... do innego klubu.

Wczorajsze sędziowanie to dramat.
ketraB pisze:Czy wynik odzwierciedla grę?
2-1, 4-2 najważniejsze są 3 pkt. :dance:

MITRA MATRI TATATATATATATATATATA !!!!!!!!!

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 13:03

[quote="jackop"]@rh po raz 50siąty - Estigarribia jest tylko wypożyczony do Juve. Jeśli go nie wykupimy, to jak najbardziej może iść na wypożyczenie... do innego klubu.

wiem ze jest wypozyczony co nie zmienia faktu ze jest zbyt slaby jak na gre w wielkim klubie. Jestem za tym zeby go wykupic i wypozyczyc do mniejszego zespolu bo w seriea moze pograc.

wczorajszy mecz pokazal jak wazny dla zespolu jest Marchisio. Daje gwarancje stabilnosci w srodku. Mozna odniesc wrazenie ze bez niego Vidal i Pirlo troche sie mecza.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 13:18

it doesn't matter pisze:Czy tylko mnie dzis denerwuje kombinowanie przy kornerach z ktorego to kombinowania nic de facto nie wychodzi? :lol:
Ależ wychodzą! kontry dla rywali :whistle: Od poczatku sezonu to przeklinam.
Vimes pisze: Barzagli zaczyna przypominać Cannavaro z mistrzostw świata w 2006 roku. Po prostu jest świetny.
Mam to samo skojarzenie. Cały sezon ma świetny, ale wczoraj na tle takiego rywala wypadł koncertowo.
pablo1503 pisze:Widzieliście oceny na goal.com?
Giaccherini - 5.5
Vidal - 7.0 :angry:
Pirlo - 6.5
Barzagli - 6.0 :prochno: :prochno: :prochno:
To jaja jakieś prawda?

Wygraliśmy bardzo ciężki i bardzo znaczący dla układu tabeli mecz. Jestem bardzo szczęśliwy. Tak naprawdę Udine nie postawiło nam jakiś bardzo wymagających warunków. Najgroxniejsze akcje mieli po naszych błędach. Zresztą gol padł po strcie piłki Vidala, który jak wszyscy zgodnie stwierdzili, był bardzo ,,pod formą''.

Cieszę się, że potrafiliśmy zaregować na gola Udine. Przypomnę, że na naszym stadionie dfo remisu doprowadzały: Bologna, Genoa i Cagliari, mimo to nie potrafiliśmy strzelić decydującej bramki.
Zmiana Conte (<---Quagliarella ------>Marchiso) bardzo mnie zmartwiła, ale jednak Antionio nosa :whistle:

Dobry mecz Buffona, Fabio, Pirlo, Giaccha, Chielliniego, reszta w normie. Matriego ratują gole, z tego jest rozlicznany. Na minus na pewno Bonucci, Esti (asysta świetna, ale jużnie latał tak jak z romą) i Vidal.
Bonucci na ławkę, Caseres na lewą, Giorgio na środek i jedziemy. Lichy nam się powoli zapowietrza :P Jego piersza zmiana w tym sezonie. Barzagli poza oceną, dla mnie najlepszy.

Liczę na jakieś wpadki naszych rywali.
Martwi mnie, że gramy już we wtorek. Trochę szybko, zważywszy na fakt, że na takiej murawie jak wczoraj, traci się więcej sił niż zwykle.

Obrazek
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 13:41

Mały offtopik- Amaurus w pierwszym składzie Fiorentiny w meczu ze Sieną ! : D
kolego- nie mały offtopik tylko jest do tego odpowiedni temat http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 221#604221 tym razem ostrzeżenie słowne. /Dragon

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 15:16

3 wygrane mecze, awans do półfinału CI, już legendarny gol DP, bilans bramkowy trzech spotkań 7-1 dla nas. No no no.
A ja tylko byłem przez tydzień w szpitalu (nie, dowcipnisie, nie psychiatrycznym).

PS. Fajnie, że Matri urwał wczoraj.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 15:39

Mnie uwiódł Chiellini - gość na każdym kroku pokazuje, że futbol to nie warcaby. Może czasem trochę nieodpowiedzialnie, ale grać ciałem potrafi ;)

Oprócz tego Barzagli - profesor. Wczoraj chyba żadnego błędy nie popełnił. Do tego raz czy dwa bardzo fajnie podał prostopadłą piłkę. Bonucci powinien się od niego uczyć.

I wczorajszy mecz Vidala chyba najgorszy w tym sezonie. Może to ta murawa?

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 17:18

deszczowy pisze:3 wygrane mecze, awans do półfinału CI, już legendarny gol DP, bilans bramkowy trzech spotkań 7-1 dla nas. No no no.
A ja tylko byłem przez tydzień w szpitalu (nie, dowcipnisie, nie psychiatrycznym).

PS. Fajnie, że Matri urwał wczoraj.
I to wszystko w naszym ulubionym styczniu :wink:

topboxing.pl zapraszam :)
ManiekJuve91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 17:56

tymczasem inter przegrywa z lecce :bravo:

Zablokowany