Wszystko o Interze
- jarmel
- Redaktor
Nie wiem, ale dobrze mu takjareckik pisze: od 0:41, moze mi ktos powiedzieć dlaczego dostał czerwo ? Może się przepisy zmieniły, ale za sprowokowanie karnego przez bramkarza nie dostawało się kartek, a i faul nie był jakiś złośliwy ...

#AllegriOut
- stahoo
- Juventino
Bo gdyby Cesar go nie wyciął, to napastnik w białej koszulce dołożyłby noge do piłki i strzelił na pustaka.jarmel pisze:Nie wiem, ale dobrze mu takjareckik pisze: od 0:41, moze mi ktos powiedzieć dlaczego dostał czerwo ? Może się przepisy zmieniły, ale za sprowokowanie karnego przez bramkarza nie dostawało się kartek, a i faul nie był jakiś złośliwy ...
- Wojtek
- Juventino
I co to zmieni? I tak majstra ma już Milan, a mecz o wice majstra zagrają Napoli z Interem w 37 kolejcearszawin pisze:No i wygrali w 90 minucie.prze h..

Ale trzeba przyznać fart, 91 i 95 minuta :roll: Odrazu przypomniał mi się ich mecz ze Sieną i 4-3

- Pan Mietek
- Juventino
Ta, fart. No sorry ale ja nie będę pisał takich głupot. Można tylko pozazdrościć interowi mentalności i nastawienia bo oni wiedzą co to gra do końca i nie raz wygrywali przegrany mecz, jak chociażby tydzień temu gdzie strzelili 2 gole Lazio grając w 10. Kiedyś Juventus miał taką mentalność, dzisiaj My, wygrywając 2:0 w 80 minucie, potrafimy stracić 2 gole a oni przegrywając 0:1 w 90 jeszcze strzelają 2 bramki.<<W@jTEk>> pisze:I co to zmieni? I tak majstra ma już Milan, a mecz o wice majstra zagrają Napoli z Interem w 37 kolejce
Ale trzeba przyznać fart, 91 i 95 minuta :roll: Odrazu przypomniał mi się ich mecz ze Sieną i 4-3
- jakku1
- Juventino
Wlasnie patrze na final Pucharu Wloch i chociaz jest 1:0 dla Interu, to Palermo jest duzo lepsze. Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze jeden jedyny celny strzal na bramke, mediolanczycy zamienili na gola. Najlepszy w ekipie Leonardo Eto'o. Najgorzej wyglada obrona, szczegolnie dwojka Chivu - Ranocchia. Lucio jeszcze jakos sobie radzi, Nagatomo takze.
Niezle wyglada za to Pastore, ale strasznie zmascil sam na sam. Podobaja mi sie w tym meczu boki obrony Palermo, zarowno Balza jak i Cassani graja bardzo, ale to bardzo wysoko. Ten drugi troche nie zdazyl za Eto'o przy bramce Interu, ale to nie byla raczej jego wina, tylko srodka pomocy, ktory glupio stracil pilke. Niemniej, gdyby sie chlopak lepiej ustawil, pewnie by zdazyl dogonic Samuela, zwlaszcza, ze jest dosc szybki.
Dobrze wyglada ta gra Palermo zwlaszcza ta prawa strona, gdzie biegaja Ilicic i Cassani. Dwie wrzutki bocznego obroncy mogly sie zakonczyc bramka, ale najpierw po kiksie Ranocchi zmarnowal sytuacje Hernandez, a potem wszyscy mineli sie z pilka. Generalnie, dobry, szybki mecz. Zupelnie niewidoczny Pazzini. Eto'o zjada go na sniadanie.
Niezle wyglada za to Pastore, ale strasznie zmascil sam na sam. Podobaja mi sie w tym meczu boki obrony Palermo, zarowno Balza jak i Cassani graja bardzo, ale to bardzo wysoko. Ten drugi troche nie zdazyl za Eto'o przy bramce Interu, ale to nie byla raczej jego wina, tylko srodka pomocy, ktory glupio stracil pilke. Niemniej, gdyby sie chlopak lepiej ustawil, pewnie by zdazyl dogonic Samuela, zwlaszcza, ze jest dosc szybki.
Dobrze wyglada ta gra Palermo zwlaszcza ta prawa strona, gdzie biegaja Ilicic i Cassani. Dwie wrzutki bocznego obroncy mogly sie zakonczyc bramka, ale najpierw po kiksie Ranocchi zmarnowal sytuacje Hernandez, a potem wszyscy mineli sie z pilka. Generalnie, dobry, szybki mecz. Zupelnie niewidoczny Pazzini. Eto'o zjada go na sniadanie.
- Pan Mietek
- Juventino
Czyli nie tylko mi się wydaje, że inter gra cholernie nudną piłkę
Ja uważam, że oni prawie wszystko zawdzięczają temu, że zawsze mają jednego supernapastnika (najpierw ibra, potem Milito, teraz Eto'o.), który im ratuje grę z przodu, podczas gdy niemal cała reszta tylko broni.
EDIT:
Czerwona kartka dla stopera Palermo została najlepiej podsumowana przez minę Colliny :lol:
Szkoda Palermo bo fajnie grali.

EDIT:
Czerwona kartka dla stopera Palermo została najlepiej podsumowana przez minę Colliny :lol:
Szkoda Palermo bo fajnie grali.
- jakku1
- Juventino
Inter wygral 3:1, ale w sumie wcale nie zasluzyl. Palermo atakowalo przez prawie caly mecz, nie liczac koncowki, w ktorej to faktycznie groźniejsi byli mediolanczycy. Ale to bylo raczej spowodowane tym, ze Sycylijczycy rzucili wszystkie sily do ataku.
Eto'o zdecydowanie najlepszy na boisku. Swietny mecz. Calkiem fajnie gral tez Nagatomo, ktory zupelnie dobrze radzil sobie z tylu, w przeciwienstwie do Ranocchi (najslabsze ogniwo w obronie, nawet Chivu gral lepiej). Lucio takze bardzo pewnie. Z Palermo podobal mi sie dzisiaj Pastore. Cassani popelnil fatalny blad przy golu Milito, ale oprocz tego poprawnie. Jednak nie da sie ukryc, ze zdecydowanie ciekawiej sie zaprezentowal w ofensywie. O Hernandezie i Miccolim pisac nie bede, bo nie ma co
Eto'o zdecydowanie najlepszy na boisku. Swietny mecz. Calkiem fajnie gral tez Nagatomo, ktory zupelnie dobrze radzil sobie z tylu, w przeciwienstwie do Ranocchi (najslabsze ogniwo w obronie, nawet Chivu gral lepiej). Lucio takze bardzo pewnie. Z Palermo podobal mi sie dzisiaj Pastore. Cassani popelnil fatalny blad przy golu Milito, ale oprocz tego poprawnie. Jednak nie da sie ukryc, ze zdecydowanie ciekawiej sie zaprezentowal w ofensywie. O Hernandezie i Miccolim pisac nie bede, bo nie ma co

- Pan Mietek
- Juventino
Ja jednak wg swojej miary nie mogę napisać, że nie zasłużył bo strzelił prawidłowo swoje bramki, no ta 3 była z faulem a wcześniej zabawna czerwona ale to niewiele zmienia. Palermo fajnie grało i szkoda trochę, że się nie udało ale to przez błędy w obronie. W sumie komicznie to wygląda jak Palermo naciera a inter się broni bo to wyglądało trochę jak Legia atakująca Polonię Bytom w dzisiejszym meczujakku1 pisze:Inter wygral 3:1, ale w sumie wcale nie zasluzyl. Palermo atakowalo przez prawie caly mecz, nie liczac koncowki, w ktorej to faktycznie groźniejsi byli mediolanczycy. Ale to bylo raczej spowodowane tym, ze Sycylijczycy rzucili wszystkie sily do ataku.

Mam nadzieję, że jak Juventus będzie już "wielki" to nie będzie grał tak bezjajecznej piłki.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2011, 23:22 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Rację miał ten, który mówił, że Inter ma większe doświadczenie w takich meczach niż Palermo. Niezbyt udany sezon dla Interu. Nie dziwi też zachowanie Interistów na JuvePoland (nie ma co świętować - siedzimy cicho). :lol:
- ewerthon
- Juventino
Dla mnie taka sytuacja jest trochę żałosna. W poprzednich sezonach kibice tego klubu udzielali się na JuvePoland częściej niż niektórzy stali bywalcy tej strony. Teraz kiedy inter ma słabszy sezon zapadła tutaj cisza. Nie widać Lukera, ani Lordów czy wielu innych. Za to częściej udzielają się kibice Milanu. Taki już nasz los, teraz się będziemy musieli użerać z napinaczami z tego klubu.szczypek pisze:Nie dziwi też zachowanie Interistów na JuvePoland (nie ma co świętować - siedzimy cicho). :lol:
Podobno "nowy Marco Tardelli" znalazł się na celowniku niebiesko-czarnych.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie byłoby mojej ponownej obecności w temacie, ale... w Interze coś się dzieje. Dość zaskakująca była dla mnie informacja o możliwym odejściu Leonardo. Przyznam szczerze, cieszyłem się na jego pozostanie w tej części Mediolanu na kolejny sezon. Wybitnym trenerem, moim zdaniem, nie jest. Pytanie tylko czy pozbycie się Leonardo wyjdzie Interowi na dobre? Wszystko zależy od tego kto w jego miejsce. W Hiddinka i Capello nie wierzę, w Villas Boasa też. Najpoważniejszym kandydatem wymienianym w kontekście przybycia na ławkę trenerską jest Marcelo Bielsa prowadzący nie tak dawno reprezentację Chile. Na pewno ma większe doświadczenie, ale nie dopatrzyłem się niczego nadzwyczajnego w jego karierze trenerskiej. Cholera wie?