Giovinco Sebastian

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 10:01

Ouh_yeah pisze:Za wcześnie nie dotyczy tego, że nie jest jeszcze gotowy na 10tkę, tylko tego że jeszcze jest w Parmie.
A ty to oczywiście wywróżyłeś z fusów :lol:
Pierwsze zdanie: fajny numer, ale jest jeszcze zdecydowanie za wczesnie - vide, oddaje szacunek legendzie jaka jest Del Piero, wiem ze daleko mi do niego w chwili obecnej.

Drugie zdanie: fajny numer, widze sie w nim. Teraz lub pozniej, sam sie domyslajcie.
Ja też to tak zrozumiałem, ale jak powiedziałem tyle osób tyle opinii, tylko po co od razu gościa mieszać z błotem?

Pozdrawiam

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 10:11

PawSt pisze:A ty to oczywiście wywróżyłeś z fusów :lol:
Wystarczy przeczytać początek wywiadu.
"Powrót do Turynu? Jest jeszcze za wcześnie na takie rozmowy"

Skoro nie wie czy przyjdzie to za wcześnie na wybieranie numeru. Seems logic.
+ Seba to arogancki chłopak przekonany o swojej światowej klasie, na pewno pytany o przejęcie 10tki nie okazałby skromności. Zwłaszcza, że przyjście do Juventusu uzależnia od tego, jaki projekt mu przedstawią.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:29

Ale bedzie fajnie jak Giovinco w Barcelonie pobije wszystkie rekordy Messiego :D

A mowiac serio, to na TS dzisiaj pojawil sie artykul sugerujacy, ze cena karty Sebastiana bedzie wynosila okolo 20 milionow euro.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:35

jakku1 pisze:Ale bedzie fajnie jak Giovinco w Barcelonie pobije wszystkie rekordy Messiego :D

A mowiac serio, to na TS dzisiaj pojawil sie artykul sugerujacy, ze cena karty Sebastiana bedzie wynosila okolo 20 milionow euro.

Rozumiem, ze te 20.000.000 euro to dla barcelony(Bo chyba nie dla Juventusu :lol:) ?! I jak to sie dzieli w razie transferu, polowa do nas polowa do parmy?

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:38

it doesn't matter pisze:
jakku1 pisze:Ale bedzie fajnie jak Giovinco w Barcelonie pobije wszystkie rekordy Messiego :D

Rozumiem, ze te 20.000.000 euro to dla barcelony(Bo chyba nie dla Juventusu :lol:) ?! I jak to sie dzieli w razie transferu, polowa do nas polowa do parmy?
Albo jeden z klubów kupuje pozostałe 50% i sprzedaje dalej Barcy, albo każdy indywidualnie negocjuje cenę swojej połówki.

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:38

@up chyba najpierw trzeba załatwić sprawę we własnej piaskownicy, czyli albo Parma albo Juve muszą mieć prawa do całości. Czyli bez konkursu kopert się nie obejdzie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:44

Ouh_yeah pisze:
PawSt pisze:Może to niektórych zdziwi, pozostali pewnie nie uwierzą ale on nigdy nie wypowiedział się w złym tonie o Juve...
Wypowiedział, wypowiedział. Jak tylko oficjalnie przeszedł do Parmy to zaczął ostro wrzucać Juventusowi [to nie były błędy w tłumaczeniu tylko zwyczajne odgrażanie się]. W tym sezonie się uspokoił, może walka o utrzymanie mu się znudziła a może drużyna Conte robi na nim wrażenie.
Diego też po rozstaniu z Juventusem miał żal do zarządzających klubem, ale do niedawna jeszcze pół forum ocierało łzy, że Marotta go sprzedał. Drużyna Del Neriego grała taki piach, że aż oczy bolały, co było sporym udziałem kiepskich skrzydłowych więc trudno się dziwić Giovinco, że go to ubodło. Nie musicie go lubić, ale on gwarantuje ostrą konkurencję na lewym skrzydle, której potrzebujemy jak powietrza, bo jaki jest Miras każdy wie. 20 mln E to za dużo, ale Seba gra w Parmie naprawdę dobrą piłkę, a skoro Viola wycenia Joveticia na 40 mln E to cena za Giovinco nabiera nawet jakiejś logiki. Nawet jakby dać za kurdupla 10 mln E to nie ma tragedii. Uargumentować? Vucinic - 15 mln E, Krasic - 15 mln E, Martinez - 12 mln E, Pepe - 10 mln E, Elia - 9 mln E.
Ouh_yeah pisze:Za wcześnie nie dotyczy tego, że nie jest jeszcze gotowy na 10tkę, tylko tego że jeszcze jest w Parmie.
Naciągane to jak stare gacie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie lubisz Giovinco więc automatycznie odczytujesz jego wypowiedzi w taki sposób. Pewnie, że gość chce dostać 10. Dziwisz mu się? A że dziennikarze go podpuszczają i o to pytają to odpowiada. W większości sportowcy nie są tytanami retoryki i oratorstwa ;).

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:49

Arbuzini, najpierw piszesz, że moje zdanie jest naciągane jak stare gacie, żeby po chwili się z nim zgodzić :D

Ciężko będzie sprzedać Giovinco do innego klubu niż Juventus/Parma bo oni się nie dogadają. Wiem z mojego doświadczenia FMowego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 11:54

Arbuzini pisze:a skoro Viola wycenia Joveticia na 40 mln E
Arbuzini, nie daj się zwariować, chłopie. Sądzę, że nikt nikogo nie wycenił, tym bardziej na taką kwotę.

Seby nie lubię i nie muszę tłumaczyć dlaczego, każdy wie. Jednak zgoda, że na pewno zaostrzyłby konkurencję, co Vuciniciowi wyszłoby na dobre, jednak Kurduplowi niekoniecznie, wiemy jaki ma stosunek do walki o pierwszy skład. Tron i koszulka z dychą ma być i już!
Jeśli ma przyjść Giovinco + ktoś lepszy, będę zadowolony. Jednak boję się, że Seba automatycznie wykluczy transfer innego bardzo dobrego napastnika, bo +-10 baniek to kwota dla nas niemała. Sam Giovinco niczego nie załatwia, bo najpewniej nawet nie wskoczyłby do pierwszej jedenastki. Pewne jest jedno: jak Giovinco to nie Jovetic i na odwrót.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 12:43

Ouh_yeah pisze:Arbuzini, najpierw piszesz, że moje zdanie jest naciągane jak stare gacie, żeby po chwili się z nim zgodzić :D
Not.
Ty twierdzisz, że gość rozumuje na zasadzie: "Przybyłem do Juve! Conte, dawaj dychę stary druchu!"
Można odbierać to inaczej: "Przybyłem do Juve, aby zasłużyć na zaszczyt noszenia koszulki po Alexie Del Piero - największej legendzie klubu."
pumex pisze:
Arbuzini pisze:a skoro Viola wycenia Joveticia na 40 mln E
Arbuzini, nie daj się zwariować, chłopie. Sądzę, że nikt nikogo nie wycenił, tym bardziej na taką kwotę.

Seby nie lubię i nie muszę tłumaczyć dlaczego, każdy wie. Jednak zgoda, że na pewno zaostrzyłby konkurencję, co Vuciniciowi wyszłoby na dobre, jednak Kurduplowi niekoniecznie, wiemy jaki ma stosunek do walki o pierwszy skład. Tron i koszulka z dychą ma być i już!
Jeśli ma przyjść Giovinco + ktoś lepszy, będę zadowolony. Jednak boję się, że Seba automatycznie wykluczy transfer innego bardzo dobrego napastnika, bo +-10 baniek to kwota dla nas niemała. Sam Giovinco niczego nie załatwia, bo najpewniej nawet nie wskoczyłby do pierwszej jedenastki. Pewne jest jedno: jak Giovinco to nie Jovetic i na odwrót.
Myślę, że w tej chwili właśnie taka jest oficjalna cena Violi. Mają zarząd w przebudowie, ale jakby Jovetic odszedł za taką kasę to nikt do nikogo nie miałby pretensji. Sytuacja się unormuje to pewnie cena za Czarnogórca spadnie i będzie luz.

Giovinco siedziałby przy Vuciniciu na ławie? No nie wiem. Seba w Juventusie pokazywał już dobrą grę, a w Parmie dojrzał piłkarsko i (jakkolwiek by głupi to nie brzmiało) fizycznie. Seba znaczy dla nich mniej więcej tyle, co Pirlo dla nas. Jaki jest Miras każdy wie.

Jak to będzie zobaczymy już niedługo. Jak okaże się płaczkiem po życiowej traumie i będzie chciał pewnego miejsca w składzie to będę go wspominał bez żalu. Prawda jest taka, że o wychowanków lepiej dbać niż nie dbać. Tym bardziej teraz, kiedy staramy się kreować na zespół stawiający na młodych-zdolnych.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 13:33

Arbuzini pisze:Można odbierać to inaczej: "Przybyłem do Juve, aby zasłużyć na zaszczyt noszenia koszulki po Alexie Del Piero - największej legendzie klubu."
Zasłużyć na zaszczyt? On twierdzi, że nie jest przekonany do powrotu i kierownictwo musi pokazać mu zachęcający projekt. Nie ma mowy o żadnych zaszczytach, życiowych okazjach i wielkiej dumie, jak to zwykle mówią piłkarze.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 13:41

Ja przyjmie Giovinco z otwartymi ramionami.
Jeśli Alex odejdzie, 10 może wziąć Seba. Numerek mi w sumie wisi :prochno:
Nie oszukujmy ale takiego piłkarza jak Alex, to Juve nie będzie miało przez następne 100 lat. :whistle:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 14:07

Mate.G pisze: Nie oszukujmy ale takiego piłkarza jak Alex, to Juve nie będzie miało przez następne 100 lat. :whistle:
natomiast takich jak giovinco mozna kilku znalezc
do innych numerow nie przywiazuje specjalnei wagi ale numero 10 to musi byc ktos z absolutnego topu, takim kims giovinco nie jest napewno

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 14:09

Łoles pisze:do innych numerow nie przywiazuje specjalnei wagi ale numero 10 to musi byc ktos z absolutnego topu, takim kims giovinco nie jest napewno
:bravo: '10' musi powędrować do kogoś z topu, albo do kogoś, kto naprawdę świetnie rokuje na przyszłość. 'Zepsuliśmy' już '11', nie róbmy tego z dychą

Obrazek
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 14:25

Ouh_yeah pisze:
Arbuzini pisze:Można odbierać to inaczej: "Przybyłem do Juve, aby zasłużyć na zaszczyt noszenia koszulki po Alexie Del Piero - największej legendzie klubu."
Zasłużyć na zaszczyt? On twierdzi, że nie jest przekonany do powrotu i kierownictwo musi pokazać mu zachęcający projekt. Nie ma mowy o żadnych zaszczytach, życiowych okazjach i wielkiej dumie, jak to zwykle mówią piłkarze.
Dobrze wiesz, że nie o to mu chodzi, ale...haters gonna hate :whistle:
Łoles pisze: natomiast takich jak giovinco mozna kilku znalezc
Ale nie za takie pieniądze...
pumex pisze:
Łoles pisze:do innych numerow nie przywiazuje specjalnei wagi ale numero 10 to musi byc ktos z absolutnego topu, takim kims giovinco nie jest napewno
:bravo: '10' musi powędrować do kogoś z topu, albo do kogoś, kto naprawdę świetnie rokuje na przyszłość. 'Zepsuliśmy' już '11', nie róbmy tego z dychą
Nic nie wskazuje na to byśmy kupili kogoś z absolutnego "topu", GODNEGO następcy Alexa. jeśli miałbym wybierać komu dać 10, Giovinco czy np. Suarezowi, to zdecydowanie wole by był to nasz wychowanek.

Zablokowany