Orange Ekstraklasa 2007/2008

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2008, 23:15

Kto Mistrzem jest? Kto Mistrzem Jest ?
Oczywiście że nasz TS! ;)

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2008, 23:22

Gdzie twoje berło? Berło i korona? Gdzie twoje mistrzostwo! Legio p***
Gdzie twoje berło? Berło i korona? BĘDZIE NA REYMONTA! Legio p***

Mistrzem Polski jest Wisła!
Wisła najlepsza jest!
Wisłę trzeba szanować!
Wisłę, ten nasz TS!

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2008, 23:58

Ależ ładne przyśpiewki znacie. Brawo Panowie! Bis!
Ale nie zapominajcie, że w niedzielę Derby Krakowa, czas się przygotować...

Obrazek
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 00:03

bblackk pisze:Ależ ładne przyśpiewki znacie. Brawo Panowie! Bis!
ciii! przecież wiesz, że co złego to na pewno nie policyjny klub!
a już na pewno nie ostre przedmioty wnoszone na stadion w jego obręby..

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 09:07

kacek_ pisze:
bblackk pisze:Ależ ładne przyśpiewki znacie. Brawo Panowie! Bis!
ciii! przecież wiesz, że co złego to na pewno nie policyjny klub!
a już na pewno nie ostre przedmioty wnoszone na stadion w jego obręby..
Policyjny czy nie policyjny. ALE MISTRZ POLSKI.
Nie napinajcie sie tak, wiemy. Zazdrościcie :lol:

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 09:31

Właśnie skończcie się napinać chłopcy :D My się cieszymy, wy zazdrościcie - naturalna kolej rzeczy. Jeszcze się nie przyzwyczailiście? 8)

Nóż już kupiłem, ba, nawet dwa. W pierwszej połowie mam zamiar trafić Cabaja, w drugiej celuję w E5 (sektor gości) - z pewnością jakiś starozakonny dostanie. A BTW polecam:

PS: Kartkę przyjmuję z przyjemnością :P

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 12:54

Grupa agresywnych osiłków sterroryzowała kibiców, którzy chcieli kupić bilety na derbowy mecz Wisła -Cracovia. Wejściówki kupili pseudokibice, którzy odsprzedają je teraz znacznie drożej - informuje "Gazeta Wyborcza".

źródło i reszta na : http://sport.onet.pl/0,1248675,1732564,wiadomosc.html

No i Wisełka już zaczyna swoje ulubione zabawy przed meczem. Nie ma to jak Mistrz Polski :lol:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 13:04

steru, a skąd wiesz iż te osiłki to nie była podobna banda idiotow jak Ci ktorzy reprezentowali Legię w Wilnie ?

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 13:08

Dobrze steru, że takie rzeczy dzieją się tylko w Krakowie, prawda? Przynajmniej w całej Polsce kibice mogą spać spokojnie...
Aha, zapomniałem, że przecież tylko po Wiśle się jeździ w tym kraju. Nie potraficie z nami wygrać? To opowiadajcie dalej różne historie, o których pojęcia nie macie...

Szczególnie polecam (po raz drugi):

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 13:11

Pelson pisze:steru, a skąd wiesz iż te osiłki to nie była podobna banda idiotow jak Ci ktorzy reprezentowali Legię w Wilnie ?
To nie ma znaczenia jak dla mnie. Poza tym potępiam to co się działo w Wilnie i nigdy dobrego słowa o tym nie powiedziałem. Logiczne jest, że za występki małej grupki kibiców niestety płaci cały klub. Zawsze tak było i zawsze tak będzie.

Poza tym o Wiśle można powiedzieć więcej negatywnych rzeczy. Poczytajmy chociaż wypowiedzi o nożach. Żarty żartami ale wszyscy wiemy, że takie rzeczy dzieją się często w Krakowie czy to w Wiśle czy Cracovii...
Michal17 pisze:Dobrze steru, że takie rzeczy dzieją się tylko w Krakowie, prawda? Przynajmniej w całej Polsce kibice mogą spać spokojnie...
Ależ oczywiście że dobrze. Przynajmniej na mecz można iść obejrzeć go normalnie no i przede wszystkim bilety można kupić bez żadnych problemów :lol:

Michal17 pisze:Aha, zapomniałem, że przecież tylko po Wiśle się jeździ w tym kraju. Nie potraficie z nami wygrać? To opowiadajcie dalej różne historie, o których pojęcia nie macie...
Biedna ta Wisła. Wszyscy po niej jeżdżą... Na pocieszenie powiem, że o Cracovii kibice w Polsce mają takie samo zdanie.
A przy okazji. To nie ma nic wspólnego z tym, że gracie lepiej od innych i ciężko z Wami wygrać. Tu mowa o kibicach a nie o sportowych aspektach Waszej drużyny...

Michal17 pisze:Szczególnie polecam (po raz drugi):
Fajne, fajne...

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 13:29

Im częściej jadą po Wiśle tym bardziej jestem dumny, że jestem Wiślakiem. Nazywajcie nas psami, nożownikami, bandytami, konikami (te osiłki co wykupiły bilety), kibicami sukcesu, słabymi wyjazdowiczami, kserobojami (?) a Białą Gwiazdę policyjnym klubem, GTS'em i obrzucajcie nas ogólnymi inwektywami - NIC TO NIE ZMIENI a może chociaż trochę lepiej się poczujecie.
Dla mnie największą obelgą jaką do tej poru tu przeczytałem jest porównanie do kibiców Cracovii, no ale cóż, nawet coś takiego trzeba znieść...

Wiem, że to teoretycznie aspekt kibicowski i piłkarski są odrębne, ale jakoś tak dziwnie kiedy Wisła jest na szczycie to są pociski, rok temu o tej porze nie przypominam sobie takich płaczów, było raczej wyśmiewanie się z końca ery Białej Gwiazdy. Przedwczesne jak widać.

A w kwestii biletów: ja nie płaczę za kibicami, którzy się budzą tylko na derby i Legię. Może nie należy koników (osiłków? terrorystów? pseudokibiców? kto to wymyśla?!) pochwalać, ale szczerze powiedziawszy mi to lotto za ile bilet kupiła osoba, która stanie obok mnie na stadionie.
Dodam jeszcze, że kibic posiadający Kartę Kibica mógł bez problemu kupić bilet w Wiślackim Świecie i to bez śmiesznej opłaty manipulacyjnej. Problem osiłków dotyczy tylko biletów z kas przed stadionem, gdzie wystarczy mieć dowód osobisty...

EDIT:
Celna uwaga UlTrAs 8)
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2008, 13:56 przez Michal17, łącznie zmieniany 2 razy.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 13:39

steru pisze:
Michal17 pisze:Dobrze steru, że takie rzeczy dzieją się tylko w Krakowie, prawda? Przynajmniej w całej Polsce kibice mogą spać spokojnie...
Ależ oczywiście że dobrze. Przynajmniej na mecz można iść obejrzeć go normalnie no i przede wszystkim bilety można kupić bez żadnych problemów :lol:
Zainteresowanie kibiców nikłe to i bilety można bez problemu kupić =)

W niedzielę mistrz na R22!

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 14:05

Michal17 pisze:Im częściej jadą po Wiśle tym bardziej jestem dumny, że jestem Wiślakiem. Nazywajcie nas psami, nożownikami, bandytami, konikami (te osiłki co wykupiły bilety), kibicami sukcesu, słabymi wyjazdowiczami, kserobojami (?) a Białą Gwiazdę policyjnym klubem, GTS'em i obrzucajcie nas ogólnymi inwektywami - NIC TO NIE ZMIENI a może chociaż trochę lepiej się poczujecie.
Dla mnie największą obelgą jaką do tej poru tu przeczytałem jest porównanie do kibiców Cracovii, no ale cóż, nawet coś takiego trzeba znieść...
Też mi obelga. Porównanie dotyczy aspektów niesportowych bo zarówno Cracovia jak i Wy macie zamiłowanie do noży i innych ostrych przedmiotów.
Michal17 pisze:Wiem, że to teoretycznie aspekt kibicowski i piłkarski są odrębne, ale jakoś tak dziwnie kiedy Wisła jest na szczycie to są pociski, rok temu o tej porze nie przypominam sobie takich płaczów, było raczej wyśmiewanie się z końca ery Białej Gwiazdy. Przedwczesne jak widać.
Rok temu nie widziałem tu tej śmiesznej przyśpiewki za którą dostałeś kartkę...
UlTrAs pisze:
steru pisze:

W sumie to nie wiem czy odnosić się do tego poważnie czy raczej to jakiś żart z Twojej strony. Jak w Krakowie tak i w Sosnowcu mobilizacja następuje na ciekawsze kibicowsko spotkania tj. z Ruchem czy Legią.
Mało tego nawet w 3 lidze udowodniliśmy, że mamy kibiców kiedy to na meczu ze Śląskiem Wrocław było więcej kibiców niż na spotkaniu Wisły z Legią...

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 14:14

steru pisze: Też mi obelga. Porównanie dotyczy aspektów niesportowych bo zarówno Cracovia jak i Wy macie zamiłowanie do noży i innych ostrych przedmiotów.
Wiem, że pójdę po najmniejszej linii oporu, ale niby czemu mam się tłumaczyć: Nie znasz chyba klimatu kibicowskiego pod Wawelem...
Trudno jednak zaprzeczyć tym nożom, Pasy się wystawiły na Pakt Poznański więc Wisła też bo inaczej podpisalibyśmy na siebie wyrok. Równie dobrze mogło być na odwrót - nie przeczę.
steru pisze: Rok temu nie widziałem tu tej śmiesznej przyśpiewki za którą dostałeś kartkę...
Ale za to dwa lata temu Legia ją śpiewała, oczywiście zmieniając nazwę klubu...

steru pisze:W sumie to nie wiem czy odnosić się do tego poważnie czy raczej to jakiś żart z Twojej strony. Jak w Krakowie tak i w Sosnowcu mobilizacja następuje na ciekawsze kibicowsko spotkania tj. z Ruchem czy Legią.
Mało tego nawet w 3 lidze udowodniliśmy, że mamy kibiców kiedy to na meczu ze Śląskiem Wrocław było więcej kibiców niż na spotkaniu Wisły z Legią...
A we wtorek na PE z Legią było nas ok 9 tysięcy. Ile ekip chodzi na PE w takich liczbach? Nie wspominając o lidze...

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2008, 14:28

steru pisze:
UlTrAs pisze:
steru pisze:

W sumie to nie wiem czy odnosić się do tego poważnie czy raczej to jakiś żart z Twojej strony.
Żart, żart ;)

Choc to co wyżej napisał Michał potwierdza, że w Krakowie zainteresowanie meczami Białej Gwiazdy jest spore. Choć nie przeczę, ze gdyby Wisła znajdowała się powiedzmy w środkowej strefie tabeli nie byłoby takiej frekwencji. Ale tak jest wszędzie. Gdzie są wyniki- tam jest frekwencja.

Zablokowany