Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2017, 18:24

Cabrini_idol pisze:Pozyskali Pogbę bo to wychowanek
a właśnie bo zapomniałem wcześniej? jak to jest liczone? niby był u nich 3 sezony ale przecież nie całe bo przyszedł na początku października - liczy się to wtedy?

EDIT:
ok sam coś znalazłem:
"krajowy wychowanek" to zawodnik, który był zawodnikiem klubu danej federacji (w naszym przypadku polskiego klubu) przez pełne trzy sezony ligowe (nie musiały to być kolejne sezony) lub trenował w klubie przez 36 miesięcy w wieku 15-21 lat.
http://www.legia.com.pl/pl/10717,Wymogi_UEFA.html
tak więc Pogba chyba nie jest ich wychowankiem w świetle przepisów... chyba, że macie jakieś inne/lepsze źródło?

EDIT2:
to samo znalazłem w pdfie UEFY 2016/17 UEFA Champions League regulations
A "club-trained player" is a player who, between the age of 15 (or the start of the season during which he turns 15) and 21 (or the end of the season during which he turns 21), and irrespective of his nationality and age, has been registered with his current club for a period, continuous or not, of three entire seasons (i.e. a period starting with the first official match of the relevant national championship and ending with the last official match of that relevant national championship) or of 36 months.
EDIT3:
Pogba zaczął trenować z nimi jednak już w sierpniu a jedynie 7 października oficjalnie stał się ich zawodnikiem... ktoś jednak zrobił te rozważania już w 2014 roku
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... tinks.html
Take Pogba’s story. He was at a club called US Roissy-en-Brie from the age of six, moving to US Torcy for one year and representing their Under 13 team. From there he played for Le Havre for two seasons, before joining Manchester United in controversial circumstances in the year of his 16th birthday.

By the time the various games of claim and counter-claim were concluded, Pogba became a Manchester United player on October 7, 2009. After falling out with the club over his contract, he signed for Juventus on July 3, 2012 — and therein lies the problem.

Premier League rules state that to qualify as home grown, a player must have spent three entire seasons or 36 months with an English club prior to his 21st birthday or the end of the season in which he turns 21. Pogba left United three months short.

There is, however, a totting-up process, meaning if he could return to English football before the deadline, the second spell would be added to the 33 months already served. Pogba turned 21 on March 15, 2014, still playing for Juventus. When the 2013-14 season ended, therefore, the home grown door shut, never to be reopened.
wydaje się więc, że nie jest ani ich ani naszym wychowankiem, jedynie w Roissy-en-Brie był 3 sezony lub dłużej...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vendetta1905

Chelsea Tifoso
Chelsea Tifoso
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2017, 12:05

A ja uważam, że po prostu Mourinho nie potrafi wyciągnąć czegoś z Pogby tak jak to robił Conte.
Co do tego spotkania mogę śmiało stwierdzić to, że Kante przy Pogbie to wygląda jak profesor to genialny zawodnik i jemu należy się podwyżka z marszu i status nie do ruszenia nikt nie ma prawa go ruszyć z Chelsea, bo ten człowiek to 12 zawodnik jest nie do ruszenia co za genialny interes Chelsea zrobiła tym bardziej skoro za Pogbe zapłacili takie pieniądze to ile wart jest Kante?
Mam nadzieję, że do pary Chelsea kupi jeszcze jednego myślę tutaj o Verattim albo Vidalu nawet Kante-Veratti/Vidal to byłoby nie do przejścia i mam nadzieję, że Conte takie coś kombinuję, tym bardziej że środki się znajdą przypominam, że Oscarka sprzedaliśmy do Chin za 60mln co było genialnym posunięciem dołożyć do tych 60 ze 20-30 i rzucać za Verattiego.

Co do czerwonej kartki dla Herrery jest słuszna już powinien zakończyć spotkanie przy wejściu nakładką w klatkę Cahilla słynna fotka lata po necie możecie sobie wygooglować ogólnie Herrera tylko fauluje zamiast grać w piłkę ale taka taktyka jest właśnie Mourinho przecież każdy pamięta jaki był Diego Costa za Mourinho kawał chama.
No i najciekawszy news to taki, że Lukaku nie podpisał jednak kontraktu z Evertonem bo chce grać w LM więc w lecie szykuję się pewnie za niego niezła bitwa chociaż według mnie to jest plan B.
Priorytetem to zostawienie Diego Costy i sprowadzenie Sancheza i granie systemem Hazard-Costa-Sanchez jeśli zostaniemy mistrzem Anglii dojdzie do tego LM musimy myśleć poważnie na temat obrony Mistrza i ugraniu czegoś w LM więc porządne wzmocnienia są tutaj wskazane nie można popełnić tego błędu co Mourinho gdzie wygrał mistrza i w następnym sezonie myślał że tym samym składem osiągnie sukces i zapłacił za to głową Conte już podobno zażyczył sobie 200mln funtów na nowy sezon.
Co do Lukaku nie obraziłbym się, gdyby wrócił do nas, bo jednak wciąż lubi nasz klub był przecież fanem jest słynny filmik na Youtubie jak bodajże 16 letni Lukaku jest na wycieczce na stadionie Chelsea i mało co nie płaczę i mówi dajcie mi piłkę a grałbym tu całe życie a każdy przecież wie że to Jose Mourinho go stamtąd wywalił razem z De Bruyne i popełnił mega błąd ten dzieciak to True Blue tym bardziej przypomina mi Didiera Drogbę i nawet mogę powiedzieć to że gdyby jednak doszło do odejścia Costy bo wszystko w piłce możliwe to Lukaku powinien być naszym priorytetem.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 17:30

Męczenie buły mamy na szczęście za sobą, więc czas przejść do dania głównego. Żaden fanboy Drewnoligi nie może przecież przejść obojętnie wobec starcia City z Liverpoolem.

Siadamy wygodnie w fotelach, zapinamy pasy i startujemy :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 17:57

Wolę męczenie buły jak Juve i 3 pkt niż to co gra MC i Liverpool w tym sezonie :smile: Szczególnie w obronie MC wygląda jak pociąg z węglem.

Obydwie drużyny dostałyby oklep od Juve aż by huczało.

Obrazek
ReinerJuve

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 17:59

I 5 spalonych w meczu w 9-tej minucie. :rotfl: Czasami zdecyduje sie na jakiś mecz czołowych drużyn tej freak ligi i po prostu nie jestem w stanie wytrzymac wiecej niz 20-30minut, poziom jest tragiczny

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:12

To oglądajcie dalej swoją skorumpowaną Serie A, gdzie prezydent musi sprzedawać bilety mafii, bo kibicom nie chce się nawet wypełnić stadionu :prochno:

Sędziowie w Anglii nadal w formie. Dwa ewidentne faule na 11stkę w tym samym momencie, ale arbiter puszcza grę w duchu sportowej rywalizacji. Niestety Fernandinho tak się zdziwił, że nie wjechał z piłką na wślizgu do pustej :D

Cabrini, jakim cudem masz prawie 4k postów, jak co chwila dostajesz bana?

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:25

jackop pisze:To oglądajcie dalej swoją skorumpowaną Serie A, gdzie prezydent musi sprzedawać bilety mafii, bo kibicom nie chce się nawet wypełnić stadionu :prochno:
Stary przeginasz wiesz o tym ?

ps nie łatwiej po prostu wziąć rozwód z Juve i poślubić taką piękną blondynkę jak MC czy Liverpool . Będziesz miał emocje co tydzień :prochno:

Przecież tego co dzisiaj grają MC i Liverpool nie da się oglądać. Poziom strasznie mizerny, zero ogłady taktycznej. Odpadam i idę oglądać Star Wars.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:32

jackop pisze:To oglądajcie dalej swoją skorumpowaną Serie A, gdzie prezydent musi sprzedawać bilety mafii, bo kibicom nie chce się nawet wypełnić stadionu :prochno:
Wiesz co stary, wypieprzaj na swoją stronę Interu i przestań pitolić, że jesteś kibicem Juve ! Pojechałeś ostro i za te głupotę to Ty powinieneś dostać bana.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:38

Cabrini_idol pisze:Stary przeginasz wiesz o tym ?
I kto to mówi :whistle:
Cabrini_idol pisze:ps nie łatwiej po prostu wziąć rozwód z Juve i poślubić taką piękną blondynkę jak MC czy Liverpool . Będziesz miał emocje co tydzień :prochno:
Większy dreszczyk, jak w wolnej chwili można wyrwać się do kochanki ;)
alessandro1977 pisze:Wiesz co stary, wypieprzaj na swoją stronę Interu i przestań pitolić, że jesteś kibicem Juve ! Pojechałeś ostro i za te głupotę to Ty powinieneś dostać bana.
Nie będziesz mi mówił jak mam żyć!

Panowie, po co ta spina. Wyluzujcie, przecież wygraliśmy, a najważniejsze przecież są 3 pkt. :D Zły dzień?

W końcu Majkel Oliwer postanowił coś gwizdnąć, pytanie czy słusznie? :prochno: Milneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer 7 na 7 z 11stek. Te emocje, te wybuchy :!

Nie nakręcajcie spirali nienawiści. Przez takich użytkowników normalni ludzie po 30stce boją się wypowiadać na forum Juvepoland :sad:

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:48

Ja też jestem po 30 i to 10 lat ale Twój tekst to żenada pokroju tego co zrobił Alves. Akurat na te tematy każdy kibic Juve jest wyczulony i powinieneś o tym wiedzieć. Zachowaj swoje przemyślenia dla siebie bo są rodem ze strony Interu, widać, że kilka lat tam siedzisz. A mecz MC z Liverpoolem obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 18:53

Nie ja zacząłem, ale dzięki za dobre rady Aleksandrze, dorzuciłem Twój cytat do kolekcji ;) Uśmiechnij się, jeszcze mamy weekend :)

Ależ Firmino spaprał 100tkę. Mogło być prawie po meczu.

Przyjemnego oglądania Cabrini :papa:

Dwa świetne podania i Kun pakuje piłkę do siatki. Oby nie był to koniec emocji w tym spotkaniu :pray:

@alessandro1977 ale z Ciebie ponurak
Ostatnio zmieniony 19 marca 2017, 19:03 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 19:00

Nie, skądże...wbijasz kija w mrowisko w sposób jakiego nie powstydziłby się kibic z brzydko pachnącej części Mediolanu i uważasz, że wszystko jest ok ? Myślę, że wielu tutaj ma odmienne poczucie humoru od Twojego i wielu miałoby ochotę dowalić Ci ale boją się kartki. Mnie one latają koło wora. Za takie teksty na stronie Interu dostaniesz medal dlatego przenieś swoją dyskusję na fc.inter.pl, przyjaciele z tamtego forum docenią Cię :ok:

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 19:06

jackop pisze:Nie ja zacząłem,
Że co ? To, że napisałem, że wolę męczenie buły Juve ( i oglądanie jej) i pewne wygrane rok w rok w lidze niż to co odwalają MC i Liverpool lub ,,tutaj wpisz każdą drużynę z PL '' nijak ma się do twojej wypowiedzi
jackop pisze:gdzie prezydent musi sprzedawać bilety mafii, bo kibicom nie chce się nawet wypełnić stadionu prochno
. Ok możesz mieć takie zdanie, nikt Cie za to nie zasztyletuje ale nie spodziewaj się głaskania, tym bardziej na forum Juve. Pewnych rzeczy po prostu się nie mówi.

A co do moich banów to 99% ich dostałem poprzez kłotnie z interowcami. Pare razy musiałem się poświęcić i wyłapać czerwo, żeby pozbyć się niektórych delikwentów :prochno:

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 19:11

Słodki Żeżusie, razem z Aleksandrem jesteście pewnie duszami towarzystwa na każdej imprezie :prochno: Jeśli do tej pory nie załapaliście... nie mój problem. I tak wiem, że skumałeś Cabrini ;)

Konkurs na najbardziej zawaloną 100% sytuację w PL będzie w tym sezonie emocjonujący. Aguero vs Lallana, starcie tytanów! :roll:
Cabrini_idol pisze:Pare razy musiałem się poświęcić i wyłapać czerwo, żeby pozbyć się niektórych delikwentów :prochno:
Czasami trzeba się poświęcić dla większego dobra :D Prawie 4k robi wrażenie, aczkolwiek pumi, mrozzi i u_je poza konkurencją, choć Forza wciąż nie daje za wygraną.
Ostatnio zmieniony 19 marca 2017, 19:26 przez jackop, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2017, 19:13

jackop pisze:Słodki Żeżusie, razem z Aleksandrem jesteście pewnie duszami towarzystwa na każdej imprezie :prochno: Jeśli do tej pory nie załapaliście... nie mój problem ;)

Konkurs na najbardziej zawaloną 100% sytuację w PL będzie w tym sezonie emocjonujący. Aguero vs Lallana, starcie tytanów!
Nie stary, po prostu teraz pajacujesz.

Co do PL. CFc wygra ligę bo Conte ma mózg i mimo, że gra często nudno to najbardziej jest poukładana taktycznie i takie tuzy jak MC Liverpool czy MU wciąga nosem.

Obrazek
ODPOWIEDZ