Wszystko o AS Roma
- zbysioJuve
- Juventino
Mi się wydaje, że nic złego nie ma w obiektywnej krytyce tym bardziej gdy ta krytyka jest jak najbardziej na miejscu. Co do oglądania meczy Romy, to może ci userzy wolą właśnie sobie obejrzeć nawet ten słaby mecz serie a niż powiedźmy mecz z Bundesligi czy Primera Division. Ze swojej strony powiem, że od dawna jestem za każdą drużyną włoską, która gra w europejskich pucharach niezależnie od tego z kim by nie grała. I zawsze gdybym miał wybierać wolę sobie obejrzeć nawet słaby mecz Serie a( w tym też i Romy) niż powiedźmy mecz z Premierleague, Primera Division czy powiedźmy mecz piłki ręcznej czy jakiś tam konkurs skoków. Także mi się wydaje, że nie trzeba uważać komuś za złe gdy ktoś skrytykuje albo pojedzie po kimś a tym bardziej, że ma jakąś tam rację.vero1897 pisze:Zabawne, że niewielka część usterów plująca tutaj ostatnimi czasy przesadnie jadem,która nie uznaje Romy za poważnego rywala w walce o Scudetto traci czas na oglądanie ich spotkań, podnieca się każdym ich potknięciem i stratą punktów sprawiając zupełnie odmienne wrażenie. Skoro nam nie zagrażają to who cares? Po co aż tak to przeżywacie? Też ich nie lubię i ich porażki mnie cieszą ale bez przesady.
Odnośnie tego Ibarbo to wydaje mi się, że jest to zły ruch ze strony Romy. Podpiął bym go pod tak zwanego kołka. Oglądałem go parę razy i niczym szczególnym się nie wyróżniał. Nie wiem gdzie on ma zamiar grać w Romie bo w Cagliari bodajże występował w przodzie a bramek z tego co wiem nie zdobył zbyt dużo zarówno w tym sezonie jak i w poprzednim.
- annihilator1988
- Juventino
Sąd sportowy uznał, że Pjaniciowi nie należy się kara za uderzenie rywala. Argumentacja: "Zdjęcia nie udowadniają niezbitej prawdy"
Widać w przypadku Romy uderzenie w brzuch traktowane jest jak poklepanie po ramieniu

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Knursen
- Romanista
Wierz mi że dla nas(Romanistów) to gorsza kara niż ew. zawieszenie. Na niego nie da się patrzeć, śmiech na sali a nie of. pomocnik, truchtanie opanowane do perfekcji, podać rywalowi woli bardziej niż swojemu, pressing gówniany. Jest to strasznie przereklamowany gracz który nic w Romie nie wnosi, oprócz świetnych rzutów wolnych. Wolałbym żeby dostał kilka kolejek kary, mimo naszych problemów kadrowych, bo lepiej już dawać szansę Paredesowi czy Ucanowi, chociaż biegać by im się chciało.annihilator1988 pisze:Sąd sportowy uznał, że Pjaniciowi nie należy się kara za uderzenie rywala. Argumentacja: "Zdjęcia nie udowadniają niezbitej prawdy"Widać w przypadku Romy uderzenie w brzuch traktowane jest jak poklepanie po ramieniu
Ma szczęście że jest pupilkiem Garcii, bo inny trener dawno już by go posadził na ławce.
- pumex
- Juventino
Staram się śledzić Romę na bieżąco i uwierz mi - Pjanić i tak wygląda na zawodnika dość mobilnego w porównaniu do obecnego Pirlo
Andrea niestety wchodzi na murawę jak na polanę, na której koledzy rozpalają ognisko i wędzą kiełbaski.
Swoją drogą, to Roma ma trochę takie ciągoty do zawodników-leserów. Wcześniej Vucinić, potem Destro i Pjanić. W międzyczasie De Rossi też czasem lubi sobie poszurać piętami po boisku.
Swoją drogą, to Roma ma trochę takie ciągoty do zawodników-leserów. Wcześniej Vucinić, potem Destro i Pjanić. W międzyczasie De Rossi też czasem lubi sobie poszurać piętami po boisku.

- bendzamin
- Redaktor
Spoko, teraz ściągnęli takiego, który na pewno będzie dużo biegał. Wiktor Ibarbo, może kojarzyszpumex pisze:Swoją drogą, to Roma ma trochę takie ciągoty do zawodników-leserów. Wcześniej Vucinić, potem Destro i Pjanić. W międzyczasie De Rossi też czasem lubi sobie poszurać piętami po boisku.

Sprowadzenie do defensywy za półtora miliona euro gościa z drużyny, która broni się przed spadkiem z Serie B i ma drugą najgorszą obronę w lidze to pomysł dość... oryginalny.
- Knursen
- Romanista
Coś w tym jest bo i Ljajicia do tego grona można śmiało dodać. Totti swój wiek już też ma, ale jego jedynego można usprawiedliwić za braki w szybkości. A efekty tego lenistwa właśnie widać w ostatnich meczach, których się nie da po prostu oglądać. Dlatego chyba podjęli ryzyko z Ibarbo i Doumbią, żeby miał kto prócz Gervinho przód rozruszać.pumex pisze: Swoją drogą, to Roma ma trochę takie ciągoty do zawodników-leserów. Wcześniej Vucinić, potem Destro i Pjanić. W międzyczasie De Rossi też czasem lubi sobie poszurać piętami po boisku.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ej nie przesadzaj, Pirlo ostatnio w 90minucie gonił rywala a na dodatek wślizgiem mu wybił piłkę:) Andrea zawsze sobie biegał tempem delikatnie mówiąc odstającym od reszty,ale ma inne zalety,których niestety ostatnio zupełnie nie pokazuje. To jego człapanie to nic nowego, ale nowe jest brak dobrych podań za linię obrony.pumex pisze:Staram się śledzić Romę na bieżąco i uwierz mi - Pjanić i tak wygląda na zawodnika dość mobilnego w porównaniu do obecnego PirloAndrea niestety wchodzi na murawę jak na polanę, na której koledzy rozpalają ognisko i wędzą kiełbaski.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nowy? przespałeś chyba ostatnie 2 lata ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Gomez i 1:0 dla Fiorentiny 
Nawet jeśli Roma wyrówna przez ostatnie 20 min, to trochę bardziej się pomęczą przed wyjazdem na Korsykę.

Nawet jeśli Roma wyrówna przez ostatnie 20 min, to trochę bardziej się pomęczą przed wyjazdem na Korsykę.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2015, 22:13 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Roma nic a nic się nie poprawia. Dostają baty czy remisują - nie ma żadnej reakcji i sportowej złości na boisku.
Chciałbym Violę w półfinale, bo obyłoby się wówczas bez niedorzecznych zarzutów o "niewłaściwą pracę arbitra".
Chciałbym Violę w półfinale, bo obyłoby się wówczas bez niedorzecznych zarzutów o "niewłaściwą pracę arbitra".
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Zakładając, że Roma dziś przegra, to w ostatnich 23 meczach (od 30 września z City na wyjeździe) ma taki bilans:
7 zwycięstw (1 po dogrywce)
10 remisów (1 przekuty w zwycięstwo po dogrywce)
6 porażek
7 zwycięstw (1 po dogrywce)
10 remisów (1 przekuty w zwycięstwo po dogrywce)
6 porażek
- blackadder
- Juventino
No i po Romie. Dobrze, bo bardzo mocno liczę na PW w tym sezonie. Fiorentina nas raczej nie skrzywdzi, a w finale pewnie czeka nas rewanż na Napoli. Mistrzostwo + Puchar Włoch + 1/4 LM i mamy całkiem udany sezon.
Nie no, wiadomo. Ale mimo wszystko oddałbym to jedno trofeum za 1/2 LM.mrozzi pisze: Che?![]()
Byłoby mega. Srebrna gwiazdka na koszulkach, która tak się nam marzy...
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2015, 22:51 przez blackadder, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Che?blackadder pisze:Mistrzostwo + Puchar Włoch + 1/4 LM i mamy całkiem udany sezon.

Byłoby mega. Srebrna gwiazdka na koszulkach, która tak się nam marzy..
Roma jest kompletnie bezpłciowa.
Dlaczego do cholery rewanż gramy na wyjeździe?!
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Garcia się pogubił już w drugim sezonie, Roma gra straszną kaszanę, zimą kupowali bardziej po omacku i albo im to wypali albo będą mieli spory problem latem. Wielu graczy pod formą, nie mają w tej chwili nikogo kto im wygra mecz w pojedynkę, Napoli ich może spokojnie dojść w trakcie sezonu.