Mercato (Lato 2015)
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Środek mamy mocny, ale potrzeba jeszcze kogoś... Pogba, Vidal, Markiz nie wyrobią wszystkich meczów, a tym bardziej Pirlo, który swoje lata już ma.sebatiaen pisze:Jarecki tylko popatrz na 2 linie tych trzech zespołów.
Porównaj sobie, jeżeli chodzi o pomoc być może to my ich roznosimy, Barca same dziadki i reszta bez szału.
Real też nie ma cudów, tam wszyscy grają w kratke, PogbaPirloVidal to prawdopobnie lepsza 2 linia.
Oni sobie mogą sprowadzać takich graczy bo opodatkowanie jest nieporównywalne w obu krajach, do tego hiszpanie zaciągają z banków ogromne kredyty kupują zawodników i zarabiają na nich, spłacają kredyt latami i na prawach do wizerunku i itp zarabiają
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
środek taki mamy silny, że w grupie LM odpadamy z Galatą, a w półfinale LE z Benficą. O czym Wy gadacie, jakieś mrzonki o naszej extra sile, tą siłę trzeba udowodnić a nie gadać takie głupoty.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Don Paolo
- Juventino
Z drugiej strony jako jedyny klub w tej edycji LM graliśmy z Realem jak równy z równym...MishaAveJuve pisze:środek taki mamy silny, że w grupie LM odpadamy z Galatą, a w półfinale LE z Benficą. O czym Wy gadacie, jakieś mrzonki o naszej extra sile, tą siłę trzeba udowodnić a nie gadać takie głupoty.
- Hypeman
- Juventino
Mam wrażenie że ten Romulo to taki Padoin. Niby wszędzie może grać ale nigdzie nie jest wybitny. To już chyba wolę tego drugiego, przynajmniej nie musi się aklimatyzować :lol:
Tyle że najbardziej brakuje mi dobrego taktyka na ławce który umiałby zaskoczyć przeciwnika w najważniejszych spotkaniach, bo mam wrażenie że w LM idzie nam tak słabo bo gramy ciągle tak samo jak trzy dni wcześniej z jakimś Cagilari.
Tyle że najbardziej brakuje mi dobrego taktyka na ławce który umiałby zaskoczyć przeciwnika w najważniejszych spotkaniach, bo mam wrażenie że w LM idzie nam tak słabo bo gramy ciągle tak samo jak trzy dni wcześniej z jakimś Cagilari.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
gdzie Real miał w drugim meczu miał pewne wyjście z grupy, a mecze z nami nie były meczami "o wszystko". Takie porównanie przypomina mi tylko niedawne demoty w internecie, o tym, że Polska jest drugą, max trzecią reprezentacją na świecie bo zremisowaliśmy z Niemcami..., a Brazylia? na myśl o Polsce powinna trząść portkami. Idąc dalej Benfica powinna wygrać LM skoro graliśmy jak równy jako jedyni z Realem, a Benfica z nami wygrała to poradzi sobie z Realem... Co więcej niech real się cieszy ze Fiorentina nie gra w LM bo gdyby trafili na Real to był by blamaż.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Don Paolo
- Juventino
Jest pomiędzy nimi kilka znaczących różnic. Wyłożę Ci je:Hypeman pisze:Mam wrażenie że ten Romulo to taki Padoin. Niby wszędzie może grać ale nigdzie nie jest wybitny. To już chyba wolę tego drugiego, przynajmniej nie musi się aklimatyzować :lol:
Padoin (30 lat)
Romulo (27 lat)
Padoin w poprzednim sezonie grał na dwóch pozycjach
Romulo w poprzednim sezonie grał na czterech pozycjach
Padoin w ciągu ośmiu lat strzelił 4 gole i zanotował 3 asysty
Romulo w ciągu tylko jednego roku strzelił 6 goli i zanotował 8 asyst
Padoin nigdy nie był powołany do reprezentacji Włoch
Romulo otarł się o World Cup 2014. Na mundial nie pojechał z powodów zdrowotnych
Padoin to tylko rezerwowy Juventusu
Romulo został wybrany do najlepszej jedenastki rundy
Profil Padoina na whoscored:
Kod: Zaznacz cały
http://www.whoscored.com/Players/23043/Show/Simone-Padoin
http://www.whoscored.com/Players/77350/Show/Rmulo
Niestety wartość rynkowa też jest na korzyść Romulo

//
No tak... napisz jeszcze, że były to mecze o pietruszkę.MishaAveJuve pisze:gdzie Real miał w drugim meczu miał pewne wyjście z grupy, a mecze z nami nie były meczami "o wszystko".
Nie zapomnij też wspomnieć o znaczącej pomocy arbitra w pierwszym meczu. Kiedy to diving C. Ronaldo po którym to Chiellini dostał czerwoną kartkę ustawił cały mecz na Bernabeu... :roll:
MishaAveJuve pisze: Takie porównanie przypomina mi tylko niedawne demoty w internecie, o tym, że Polska jest drugą, max trzecią reprezentacją na świecie bo zremisowaliśmy z Niemcami..., a Brazylia? na myśl o Polsce powinna trząść portkami. Idąc dalej Benfica powinna wygrać LM skoro graliśmy jak równy jako jedyni z Realem, a Benfica z nami wygrała to poradzi sobie z Realem... Co więcej niech real się cieszy ze Fiorentina nie gra w LM bo gdyby trafili na Real to był by blamaż.
Raz się nie udało wyjść z grupy i od razu lament jakby to oznaczało wieczną tułaczkę po peryferiach futbolu.
Przypomnij sobie początki Borussii Dortmund w europejskich pucharach. Początki Kloppa w tych rozgrywkach:
Sezon 2010/2011 - BVB kończy swój udział na fazie grupowej Ligi Europejskiej
Sezon 2011/2012 - BVB kończy swój udział na fazie grupowej Ligi Mistrzów
Takie sytuacje w piłce się zdarzają. Prześledź ile to razy jakiś topowy klub nie wyszedł z grupy LM. Poczynając od MU, MC kończąc na Chelsea. Wyluzuj kowboju.
Różnica między tym Juventusem Conte, a Borussią Kloppa jest taka, że BVB wtedy była po prostu słaba. Odstawająca poziomem od reszty. Natomiast czy Juventus Conte był słabszy od Galaty, Realu i Kopenhagi? Z mojej perspektywy wyglądało to tak:
- remis z Kopenhagą i Galatasaray. Juventus po dwóch meczach ma 2 punkty i najwięcej oddanych strzałów po dwóch kolejkach fazy grupowej LM. Mimo to mam wrażenie, że Juve bardzo lekceważąco podszedł do obu spotkań.
- dwumecz z Realem tak jak pisałem bardzo pozytywny. Juventus jako jedyna drużyna w tej edycji LM nawiązuje równorzędną walkę z "Królewskimi". Widać to podczas oglądania obu spotkań, jak i w statystykach. A jeśli dodamy jeszcze do tego zestawu pomyłki arbitrów na korzyść Realu wtedy otrzymujemy bardzo intrygującą całość
- wygrana z Kopenhagą
- porażka z Galatasaray, ale przypomnijmy sobie w jakich okolicznościach.
Wpadka, wypadek przy pracy... inaczej tego nazwać niestety dla Ciebie nie mogę.
Jeden taki sezon, a niektórzy sieją ferment jakby Juventus trzeci lub czwarty sezon z grupy nie mógł wyjść :doh:
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie powiem, takie komentarze potrafią poprawić humor.Wojtek pisze:http://manutd.pl/aktualnosci/20997/chil ... j-man-utd/
Na forum JP cicho, we włoskich mediach cisza, a kibice United już wiedzą, że Vidal jest ichi to za 32 mln funtów :rotfl:

I czemu nikt we Włoszech nie pisze o rychłych przenosinach Pogby do Anglii? Niecierpliwię się.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Najlepsze jest to,ze on myślą,że jak Evra przyjdzie do juve to cena Vidala dla MU będzie z 50% mniejsza niż dla innych klubów, bo przecież dają nam 33 letniego obrońcę za tylko 2mln euromrozzi pisze:Nie powiem, takie komentarze potrafią poprawić humor.Wojtek pisze:http://manutd.pl/aktualnosci/20997/chil ... j-man-utd/
Na forum JP cicho, we włoskich mediach cisza, a kibice United już wiedzą, że Vidal jest ichi to za 32 mln funtów :rotfl:
Jeszcze to info o agencie Vidala wypychającym go do Manu.
Ludzka wyobraźnia nie zna granic. Najlepsze - niektórzy twierdzą, że oddanie Evry miało nas skłonić do sprzedaży Chilijczyka, co sugerowałoby transakcję łączoną. :rotfl:
I czemu nikt we Włoszech nie pisze o rychłych przenosinach Pogby do Anglii? Niecierpliwię się.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W ogóle z tym Evrą prawdziwa telenowela.
Di Marzio zapewnia, że podpisanie kontraktu ma nastąpić DZISIAJ, wierzyć mu?
Sam piłkarz był w ostatnim czasie skłaniany do pozostania w obecnym klubie - miałby być mentorem dla swojego przyszłego następcy, w ManU ceni się przede wszystkim jego doświadczenie. On sam jednak jest przekonany, by do nas dołączyć i nawet fakt, że Manchester oferuje mu dużo więcej kasy (ok. 4 mln) tego nie zmieni.

- Don Paolo
- Juventino
Nie rozumiem osób, które krytykują transfer Evry. Widzę zdecydowanie więcej pozytywów niż jakichkolwiek negatywów.
Swoją drogą zauważyłem, że Patrice załapał się jeszcze na plakat związany z nowymi strojami MU:

Transakcji łączonej z Vidalem w tle nie skomentuję :rotfl:
Swoją drogą zauważyłem, że Patrice załapał się jeszcze na plakat związany z nowymi strojami MU:

Transakcji łączonej z Vidalem w tle nie skomentuję :rotfl:
- Marian.
- Juventino
- Boakye bliski dołączenia do Atalanty.
- znów pojawiają się plotki o Pereyrze z Udinese. Udinese chciałoby włączyć w deal Spinazzole od nas.
- Evra miał/ma wieczorem/jutro podpisać kontrakt. Tak twierdzi Di Marzio. Wieczór minął, więc może z rana pojawi się chłopak w Turynie, żeby zakończyć tą mini-telenowele. Oby
- LeBron w Clevland
- znów pojawiają się plotki o Pereyrze z Udinese. Udinese chciałoby włączyć w deal Spinazzole od nas.
- Evra miał/ma wieczorem/jutro podpisać kontrakt. Tak twierdzi Di Marzio. Wieczór minął, więc może z rana pojawi się chłopak w Turynie, żeby zakończyć tą mini-telenowele. Oby
- LeBron w Clevland

- stf
- Juventino
Osobiście już mnie to mercato wk...wia. Codziennie zapewnienia, że już mamy dopiętę transfery Moraty, Iturbe i Evry. Szlag trafia czytając o setnym spotkaniu i tysięcznej zmianie ceny za Iturbe... dawać ich oficjalnie bo człowiek wykituje 

Przecież tak jest co roku, nic nowegostf pisze:Osobiście już mnie to mercato wk...wia. Codziennie zapewnienia, że już mamy dopiętę transfery Moraty, Iturbe i Evry. Szlag trafia czytając o setnym spotkaniu i tysięcznej zmianie ceny za Iturbe... dawać ich oficjalnie bo człowiek wykituje

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Piti
- Juventino
Si tratta sulla base di 60 milioni di euro oppure una cifra inferiore ma con l'inserimento di Ramires nella trattativa
/
i okładka na dziś, Prandelli chce Giovinco w Galacie

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Po co nam kasa z Pogby gdy z rynku znikaja wszyscy ktorymi sie interesujemy? Na kogo bysmy wydali? Sanchez poszedl,Di Maria tez.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.