Mercato (zima 2011/12)
- zahor
- Juventino
Nie do końca rozumiem dlaczego autor zdaje się sugerować, że potencjał Guarina jest większy niż Caceresa. Kolumbijczyk jest bądź co bądź rok starszy, a gra na pozycji na której szczytowa forma przychodzi szybciej. Sądzę że mógłby być solidnym zmiennikiem albo nawet graczem do rotacji, ale raczej nie widzę możliwości żeby jego wielki talent miał w najbliższych latach eksplodować. Natomiast Caceres ma szansę na sporą poprawę jeżeli chodzi o grę w obronie, którą to i tak wniósł na dużo wyższy poziom od czasu jak grał u nas. Kto wie, może za jakiś czas będzie takim Lichtsteinerem, tyle że z lepszymi wrzutkami. Fajnie by było.alina pisze:Bezpośrednie porównanie transferów Caceresa i Guarina:
http://juventus.theoffside.com/team-new ... na-be.html
Ja osobiście wybrałbym w tej sytuacji Urugwajczyka. Myśl przewodnia która towarzyszy tym wzmocnieniom jest taka, żeby w razie czego (kontuzji, kartek) nie obudzić się z ręką w nocniku. Stąd właśnie uważam że powinniśmy wybrać opcję bezpieczniejszą czyli Caceresa. Naprawdę nie spodziewam się żeby miał zejść poniżej pewnego poziomu. A Guarin jednak może.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Podsumowując dwudziesty trzeci dzień stycznia - tak jak można było się spodziewać do żadnych konkretów nie doszło. Jednak chyba ten dzień rozwijał wątpliwości co do wyboru Guarin - Caceres. Niestety. No chyba, że Marotta pokusi sie o jakiegoś obrońcę.
Jeśli chodzi o 24 stycznia roku 2012 - czekam na jedno wydarzenie. Oficjalne potwierdzenie transferu Amauriego do Fiorentiny.
Jeśli chodzi o 24 stycznia roku 2012 - czekam na jedno wydarzenie. Oficjalne potwierdzenie transferu Amauriego do Fiorentiny.
- De Rossi
- Juventino
Z jakiej młodzieżówki?Łukasz pisze:Ja moge. Do niedawna myślałbym tak samo (doświadczenie Bonuca z młodzieżówki)wojczech7 pisze: jestem niemal pewien, że na prawej obronie wystąpiłby... Bonucci (zakładając rzecz jasna, że nikt nowy do nas nie dołączy). Ktoś idzie o zakład? 8)

- _Piotrek_
- Juventino
Właściciel Cagliari, pan Cellino oznajmił, że doszedł do porozumienia z Marottą w sprawie transferu Radjy Nainggolana do Juventusu w lecie. Ma to być porozumienie słowne, z zastrzeżeniem, że jeśli Marotta nie zmieni zdania przez najbliższe parę miesięcy to Belg będzie piłkarzem Starej Damy od czerwca. Cellino dał słowo i to "porozumienie moralne" jak piszą o tej transakcji dziennikarze ma dojść do skutku, chyba, że postaramy się o utalentowanego pomocnika jeszcze w tym okienku, co może być bardzo ciężkie.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79391
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=79391
- _Piotrek_
- Juventino
Oficjalne potwierdzenie pewnie niedługo się pojawi. Nie trzeba się niecierpliwić. Na violanews już pojawił się wywiad z ich nowym napastnikiem:risto pisze:a ja rano wstalem i szukam nawsa ze Amauri w koncu od nas poszedl a tu nie ma...
http://www.violanews.com/news.asp?idnew=93925
- pumex
- Juventino
Wszystkie włoskie media o tym trąbią. To oznacza jedno: dalsze cyrki z dylematem: Guarin czy Caceres?_Piotrek_ pisze:Właściciel Cagliari, pan Cellino oznajmił, że doszedł do porozumienia z Marottą w sprawie transferu Radjy Nainggolana do Juventusu w lecie.

- kosciu88
- Juventino
Jesli Nainggolan ma przyjsc w lato to Guarin jest teraz niepotrzebny i na odwrot. Obecnie rozsadniejsze byloby kupienie Caceresa i zaklepanie ktoregos z powyzszej dwojki, tylko za rozsadne pieniadze.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Lypsky
- Juventino
Jeśli news jest prawdziwy to nie zobaczymy Guarina w Juve. Pytanie czy wydanie 15mln., na młodego Belga będzie opłacalne. W letnim okienku mieliśmy skupić się na lewym obrońcy i napastniku, tymczasem będziemy musieli spłacić Caceresa (o ile przejdzie) i Nainggolana (o ile przejdzie) - w sumie ponad 20mln.pumex pisze:Wszystkie włoskie media o tym trąbią. To oznacza jedno: dalsze cyrki z dylematem: Guarin czy Caceres?_Piotrek_ pisze:Właściciel Cagliari, pan Cellino oznajmił, że doszedł do porozumienia z Marottą w sprawie transferu Radjy Nainggolana do Juventusu w lecie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino
Nainggolan w lecie za 15 mln euro ? :lol:
w głowie mi się nie mieści, że znowu pakujemy się w wynalazki, zamiast sprowadzać ukształtowanych mistrzów w swoim fachu.
w głowie mi się nie mieści, że znowu pakujemy się w wynalazki, zamiast sprowadzać ukształtowanych mistrzów w swoim fachu.
- wojczech7
- Juventino
Gdzieś jest mowa o jakiejkolwiek kwocie? Skąd bierzecie te 15mln? Polecam zluzować pośladki z tymi wszystkimi wyliczeniami, dopóki nie będzie oficjalnych informacji.pan Zambrotta pisze:Nainggolan w lecie za 15 mln euro ? :lol:
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Lypsky
- Juventino
Jest mowa o kwocie rzędu 15mln., która może zostać obniżona przez oddanie naszych młodych zawodników. Przeczytaj newsa.wojczech7 pisze:Gdzieś jest mowa o jakiejkolwiek kwocie? Skąd bierzecie te 15mln? Polecam zluzować pośladki z tymi wszystkimi wyliczeniami, dopóki nie będzie oficjalnych informacji.pan Zambrotta pisze:Nainggolan w lecie za 15 mln euro ? :lol:
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- @D@$
- Juventino
Taa na tutto to sobie mogą pisać, jak tydzień przed zakupem Vucinicia, że za mniej niż 20 mln nie przyjdzie (to chyba oni). Przychylam się do słów @wojciecha7, jeszcze kupa czasu, daleko by mówić o konkretach (jeśli to prawda z tą "umową"), ja osoboście nie wierzę, że Beppe wyda na niego 15 mln.Lypsky pisze:Jest mowa o kwocie rzędu 15mln., która może zostać obniżona przez oddanie naszych młodych zawodników. Przeczytaj newsa.wojczech7 pisze:Gdzieś jest mowa o jakiejkolwiek kwocie? Skąd bierzecie te 15mln? Polecam zluzować pośladki z tymi wszystkimi wyliczeniami, dopóki nie będzie oficjalnych informacji.
Co do samej tego typu umowy, no cóż, ten Cellino nam Matriego wypożyczył w połowie sezonu, to chyba można mu ufać, relacje z Marottą ma chyba dobre.
Pytanie co dalej z pomocą, Pazienza powołany na puchar, więc może jednak nie odejdzie a tym samym środek się zimą nie zmieni?
Z innej beczki, tak mi się przypomniało... Wprawdzie sprawa sprzed tygodnia, ale ktoś to wrzucał, że Ronaldinho ma przejść do jakiegoś "tajemniczego" włoskiego klubu. W zeszłym magazynie na Canalu (Sport+ to się nazywa?) sugerowali że chodzi o Genoą, to tak jakby się ktoś na Brazola napalał.
Ogólnie niezłe jaja na tym forum. Jak pojawiły się pierwsze informacje o Guarinie to wielka podnieta i że 15 mln to superokazja, ale Marotta pewnie to spieprzy. Jak już konkretniejsze info od agenta że na dniach ma byc za 11, to nagle wszyscy piszą, że przereklamowany i nawet za Boasa szału nie grał. To jak to w koncu jest? Ja gościa nie widziałem na oczy więc nie oceniam, aczkolwiek chętnie bym Caceresa znowu w Juve zobaczył, zwlaszcza że praktycznie mamy 5 obrońców.
Rozumiem, że miało być ironicznie, ale akurat Vidal grywał na obronie i to raz nawet u Conte. Tyle że na lewej i to tylko w końcówce, ale niewykluczone, że Conte by coś w ten deseń wymyślił. A jakby w jednym meczu równocześniej nie grał Pepe i Lichtsteiner to cos jak z Estim z Napoli mógłby wymyslić. Ma jednak nadzieję, że Caceres przyjdzie i nie będziemy musieli takimi wynalazkami się martwić.zoff pisze:Del Piero, Vidal, Quagliarella.szczypek pisze:po prawej mógłby wtedy pobiegać Chiellini, ewentualnie Pepe, Estigarribia.
Wymyślanie.
- Łukasz
- Juventino
W primaverze Interu zdarzało mu się tak grać rzekomo. Choć dziś, patrząc na jego "klocowatość", ciężko w to uwierzyć.De Rossi pisze:Z jakiej młodzieżówki?Łukasz pisze:Ja moge. Do niedawna myślałbym tak samo (doświadczenie Bonuca z młodzieżówki)wojczech7 pisze: jestem niemal pewien, że na prawej obronie wystąpiłby... Bonucci (zakładając rzecz jasna, że nikt nowy do nas nie dołączy). Ktoś idzie o zakład? 8)