Mercato (zima 2011/12)
- wojczech7
- Juventino
Barzagliego byłoby szkoda na prawą, bo jest świetny na środku. Bonucci może się kopać po czole na boku od biedy. Myślę, że z takiego założenie wyszedłby Conte. Mam jednocześnie głęboką nadzieję, że nie będziemy w stanie rozstrzygnąć tego sporu i nasz trener nie będzie musiał stanąc przed tego typu dylematem.Łukasz pisze:Chiellini? Esti? na prawej obronie? Z choinki się urwałeś?szczypek pisze:po prawej mógłby wtedy pobiegać Chiellini, ewentualnie Pepe, Estigarribia.pan Zambrotta pisze:o ile na lewej obronie i środku "jakaś" rezerwa występuje, tak klękajcie narody, jak Lichy złapie kontuzje.Ja moge. Do niedawna myślałbym tak samo (doświadczenie Bonuca z młodzieżówki), ale w trójce półprawego gra Barza, więc tej opcji Conte pod uwagę nie bierze.wojczech7 pisze: jestem niemal pewien, że na prawej obronie wystąpiłby... Bonucci (zakładając rzecz jasna, że nikt nowy do nas nie dołączy). Ktoś idzie o zakład? 8)
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Łukasz
- Juventino
Nikt nie wrzuci Barzy na prawą - po prostu zmienimy system.
- pumex
- Juventino
Rewelacji ciąg dalszy! Ponoć jednak Caceres jeszcze nie wypadł z gry i toczą się negocjacje z Sevillą. Co więcej, Cellino jest w stanie przemyśleć ofertę Juventusu w sprawie Nainggolana. Być może pomocna w pertraktacjach będzie karta Immobile, choć nie wiadomo, o co dokładnie chodzi.
Impreza trwa, yeah!
Impreza trwa, yeah!
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2012, 21:36 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Virgil
- Juventino
Sky podało ciekawe informacje :
- podobno bierzemy jednak Caceresa za 1.5 + 7, Sevilla chce jednak ewentualne 2mln w bonusach, Juve daje 1. (pewnie zależne od awansu do LM)
- Amauri jutro będzie już w Violi
- Podobno negocjujemy w sprawie Nainggolana ale porozumienia jeszcze nie ma, alternatywą ma być Behrami ale nie wiadomo czy go Viola puści.
- jednak toczą się rozmowy dotyczące Pazienzy do Udine, ale nie wiadomo na jakich warunkach.
Pumex opcja Caceres + Nainggolan byłaby idealna. Mielibyśmy obrońcę mogącego grać wszędzie w obronie i pomocnika który w teorii może zastąpić każdego w pomocy. Żyć nie umierać.
- podobno bierzemy jednak Caceresa za 1.5 + 7, Sevilla chce jednak ewentualne 2mln w bonusach, Juve daje 1. (pewnie zależne od awansu do LM)
- Amauri jutro będzie już w Violi
- Podobno negocjujemy w sprawie Nainggolana ale porozumienia jeszcze nie ma, alternatywą ma być Behrami ale nie wiadomo czy go Viola puści.
- jednak toczą się rozmowy dotyczące Pazienzy do Udine, ale nie wiadomo na jakich warunkach.
Pumex opcja Caceres + Nainggolan byłaby idealna. Mielibyśmy obrońcę mogącego grać wszędzie w obronie i pomocnika który w teorii może zastąpić każdego w pomocy. Żyć nie umierać.
- pumex
- Juventino
Początkowo byłem za opcją z Guarinem i kimś innym do obrony niż Caceres. Jednak jak zdałem sobie sprawę ze składu naszej obrony i dziur praktycznie na każdej stronie tej formacji, to dochodzę do wniosku, że Urugwajczyk jednak może być nieoceniony, a że wyklucza on Guarina, więc tak - opcja Caceres + Nainggolan jest kusząca.Virgil pisze:Pumex opcja Caceres + Nainggolan byłaby idealna. Mielibyśmy obrońcę mogącego grać wszędzie w obronie i pomocnika który w teorii może zastąpić każdego w pomocy. Żyć nie umierać.

- Wojtek
- Juventino
I bardzo dobrze, Martin będzie bardziej przydatny drużynie a Guarin jak kocha to poczeka.Virgil pisze:- podobno bierzemy jednak Caceresa za 1.5 + 7, Sevilla chce jednak ewentualne 2mln w bonusach, Juve daje 1. (pewnie zależne od awansu do LM)
NareszcieVirgil pisze:- Amauri jutro będzie już w Violi

Virgil pisze:- Podobno negocjujemy w sprawie Nainggolana ale porozumienia jeszcze nie ma, alternatywą ma być Behrami ale nie wiadomo czy go Viola puści.
Hmm ja byłbym za tym żeby Pazienza został a odpuścić sobie tego Nainggolana który niewiadomo czy sam będzie chętny grzać ławe w Juve

- rosomak
- Juventino
Podoba mi sie to jakich Antos pilkarzy chce.
Zobaczcie ze ztych co mamy wskladzie i ci co maja przyjsc to tak naprawde olbrzymie walczaki.
Sam srodek pola to Vidal/Marchisio i jeszcze dojdzie Nainggolan
do obrony wktorej juz sa Kielon i Licht dojdzie Caseres ktory raczej zastapi bonucciego:)
Podoba mi sie to , taki zespol naprawde walczakow nam sie tworzy jak za dawnych czasow.
Mamy graczy ktorzy w pojedynke nie zadecyduja o losach spotkania ale beda gryzc trawe, poza tym Conte moze byc tym ktory o wynikach meczu jedna decyzja bedzie potrafil zadecydowac.
Zobaczcie ze ztych co mamy wskladzie i ci co maja przyjsc to tak naprawde olbrzymie walczaki.
Sam srodek pola to Vidal/Marchisio i jeszcze dojdzie Nainggolan
do obrony wktorej juz sa Kielon i Licht dojdzie Caseres ktory raczej zastapi bonucciego:)
Podoba mi sie to , taki zespol naprawde walczakow nam sie tworzy jak za dawnych czasow.
Mamy graczy ktorzy w pojedynke nie zadecyduja o losach spotkania ale beda gryzc trawe, poza tym Conte moze byc tym ktory o wynikach meczu jedna decyzja bedzie potrafil zadecydowac.
- liqu!d
- Juventino
Ja początkowo również byłem za Guarinem, do momentu gdy oddaliśmy Sorensena. Skoro Duńczyk już odszedł to obecnie nie mamy ŻADNEGO zastępcy dla Lichtsteinera, który musi kiedyś odpocząć lub pauzować za kartki (a z jego temperamentem zgaduje, że to już niedługo). Caceres w obecnej sytuacji jest nam bardziej niż potrzebny.
Marotta niech lepiej skupi się na Caceresie i pozbędzie się kilku niepotrzebnych grajków z grona: Amauri, Grosso, Motta, Iaquinta i Toni, ponieważ w lato dołączą do tej grupy kolejni niechciani np. Krasić, czy być może Elia, a nawet Pazienza. Powoli z niechcianych zawodników będzie można utworzyć osobną jedenastkę.
Nainggolan to też niezła opcja, ale Cellino chce za niego trochę za dużo (15m). Jeżeli nie zbijemy tej ceny Ekdalem, to raczej wypadałoby odpuścić ten zakup. Jest Pazienza, który może grać za Pirlo (i to całkiem przyzwoicie), zaś na zastępców Marchisio i Vidala musieliby wystarczyć Giaccherini i Marrone. Nie jest to szczyt marzeń, ale nie jestem przekonany, czy 15 to odpowiednia cena.
Ostatecznie powinno się liczyć zdanie Conte. Jeżeli go chce to wypadałoby brać, bo Antoś wie najlepiej kto najlepiej by mu pasował. Profil piłkarza na pewno jest odpowiedni, pytanie czy ma wystarczające możliwości na rozwój. Mam nadzieję, że w momencie przyjścia Nainggolana nie pożegnamy Marrone. Liczę, że chłopak zagra jeszcze trochę u nas, choćby jutro.
Marotta niech lepiej skupi się na Caceresie i pozbędzie się kilku niepotrzebnych grajków z grona: Amauri, Grosso, Motta, Iaquinta i Toni, ponieważ w lato dołączą do tej grupy kolejni niechciani np. Krasić, czy być może Elia, a nawet Pazienza. Powoli z niechcianych zawodników będzie można utworzyć osobną jedenastkę.
Nainggolan to też niezła opcja, ale Cellino chce za niego trochę za dużo (15m). Jeżeli nie zbijemy tej ceny Ekdalem, to raczej wypadałoby odpuścić ten zakup. Jest Pazienza, który może grać za Pirlo (i to całkiem przyzwoicie), zaś na zastępców Marchisio i Vidala musieliby wystarczyć Giaccherini i Marrone. Nie jest to szczyt marzeń, ale nie jestem przekonany, czy 15 to odpowiednia cena.
Ostatecznie powinno się liczyć zdanie Conte. Jeżeli go chce to wypadałoby brać, bo Antoś wie najlepiej kto najlepiej by mu pasował. Profil piłkarza na pewno jest odpowiedni, pytanie czy ma wystarczające możliwości na rozwój. Mam nadzieję, że w momencie przyjścia Nainggolana nie pożegnamy Marrone. Liczę, że chłopak zagra jeszcze trochę u nas, choćby jutro.
- Izi
- Juventino
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- Qrczak
- Juventino
Nic . To tylko plota , ale jak chcielibyśmy De Jonga to byłbym zadwowolonyIzi pisze:http://www.transfery.info/50385,manches ... a-de-jonga
Było coś wiadomo oficjalnie o tej ofercie?
- Skibil
- Redaktor
Osobiście podoba mi się, że chcemy ściągnąć Belga z Cagliari, ale nie kosztem Marrone i Immobile. Ja myślę, że trzeba wykorzystać sytuację, że sam Nainggolan chce do nas przejść. Do tego Caceres byłby wyśmienitym zimowym uzupełnieniem składu.
Bezpośrednie porównanie transferów Caceresa i Guarina:
http://juventus.theoffside.com/team-new ... na-be.html
Idealnie byłoby go wymienić za Pazienzę i resztę karty Ekdala, może z małą dopłatą.Skibil pisze:Osobiście podoba mi się, że chcemy ściągnąć Belga z Cagliari, ale nie kosztem Marrone i Immobile. Ja myślę, że trzeba wykorzystać sytuację, że sam Nainggolan chce do nas przejść. Do tego Caceres byłby wyśmienitym zimowym uzupełnieniem składu.
- Izi
- Juventino
Tak myślałem, a szkoda bo De Jong trochę mi przypominał z kilku meczy Makelele, a ten był geniuszem na pozycji defensywnego pomocnika w Realu.
Co do Belga, to chyba jest lepszym rozwiązaniem niż Guarin. Młodszy, bardziej zaznajomiony z realiami włoskiego stylu gry i co najważniejsze ograny.
Ach i znalazło by sie miejsce na jeszcze jednego non EU.
Co do Belga, to chyba jest lepszym rozwiązaniem niż Guarin. Młodszy, bardziej zaznajomiony z realiami włoskiego stylu gry i co najważniejsze ograny.
Ach i znalazło by sie miejsce na jeszcze jednego non EU.
- @Maras@
- Juventino
No nieźle. Wypisują że De Ceglie jest naszym podstawowym lewym obrońcą (właśnie na tej pozycji chyba powinni dać podwójny znak zapytania), że Grosso jest jego zmiennikiem (:P) i Motta na prawejalina pisze:Bezpośrednie porównanie transferów Caceresa i Guarina:

Jeśli chodzi o pomoc to Appelta wpisują jako zmiennika dla jednego z naszych podstawowych pomocników... Ciekawe

W tym momencie jedynym konkurentem dla Guarina na tę pozycję jest Caceres i żaden inny...Izi pisze:Ach i znalazło by sie miejsce na jeszcze jednego non EU.

- Izi
- Juventino
Co jak dla mnie kończy dyskusje i utwierdza mnie w przekonaniu, że szczęsliwie się stało że pan N. tak ochoczo zareagował na wieść o możliwym transferze do Juventusu.@Maras@ pisze:W tym momencie jedynym konkurentem dla Guarina na tę pozycję jest Caceres i żaden inny...Izi pisze:Ach i znalazło by sie miejsce na jeszcze jednego non EU.