LaLiga
- Junakson
- Madridista
Coentrao został kupiony przede wszystkim za swoją wszechstronność, w końcu może grać na obu bokach obrony i w pomocy. Marcelo raczej nie do wyjęcia (co za poprawa w obronie :shock:), ale przyda mu się jakiś konkurent. W zeszłym sezonie Marcelo nie miał zmiennika i czasem musiał tam grać Arbeloa czy wychowanek Nacho (pod koniec sezonu, gdy Marcelo zdychał ze zmęczenia). Sezon jest długi i Fabio na pewno otrzyma swoje szanse. Cena wysoka, ale portugalskie kluby nie puszczają swoją gwiazd za grosze. Coentrao wiedział na co się pisze przychodząc do Realu i wie że nie będzie łatwo. Być Mmże Marcelo i Coentrao będą grać razem...
Skład wg goal.com będzie taki jak poniżej i wydaje mi się, że jest on bardzo prawdopodobny. Pewnie ze słabszymi drużynami będzie to wyglądało inaczej, ale na mecze np. z Barceloną raczej spodziewałbym się takiego składu.
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Sahin, Pepe, Alonso - Ozil, Higuain/Benzema, Ronaldo
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w sierpniu podczas meczów o Superpuchar Hiszpanii :-D
Skład wg goal.com będzie taki jak poniżej i wydaje mi się, że jest on bardzo prawdopodobny. Pewnie ze słabszymi drużynami będzie to wyglądało inaczej, ale na mecze np. z Barceloną raczej spodziewałbym się takiego składu.
Casillas - Coentrao, Ramos, Carvalho, Marcelo - Sahin, Pepe, Alonso - Ozil, Higuain/Benzema, Ronaldo
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w sierpniu podczas meczów o Superpuchar Hiszpanii :-D
- ewerthon
- Juventino
Niech kibic Realu wypowie się, czy Aguero jest potrzebny w tym klubie?
Z tego co gdzieś czytałem, to trio Ronaldo & Higuain & Benzema jest najbardziej bramkostrzelne w Europie. Nawet jeśli Aguero przejdzie do Realu (w co szczerze wątpię), to Benzema lub Higuain odejdzie. Wtedy Juve może się zakręcić za którymś z nich.
Z tego co gdzieś czytałem, to trio Ronaldo & Higuain & Benzema jest najbardziej bramkostrzelne w Europie. Nawet jeśli Aguero przejdzie do Realu (w co szczerze wątpię), to Benzema lub Higuain odejdzie. Wtedy Juve może się zakręcić za którymś z nich.
- bendzamin
- Redaktor
:lol: :lol: :lol:weszlo.com pisze: Sam Coentrao jest nieco innego zdania… – Nie czuję się jednym z najlepszych. Sam jestem najlepszym lewym obrońcą na świecie. Gdybym tak nie mówił i nie wierzył w swoje umiejętności, nikt by we mnie nie uwierzył – stwierdził w rozmowie z dziennikiem „Record”.
Ogolnie to mam wrazenie, ze ten transfer moze im nie wypalic, a ze zaplacili za niego 30 mln €, od poczatku bedzie duza presja. Nie, zebym sie tym jakos specjalnie martwil

- Dtmiu
- Katalończyk
Ciekawy artykuł na weszło http://www.weszlo.com/news/7206 . Skrajnie nieobiektywny, ale o ile felietonów hejterów można znaleźć masę(pozdro dla redloga) to tych niemal czczących argentyńczyka niewiele.
Autor jest co prawda bardzo jednostronny i nazbyt umniejsza zasługi wymienianych piłkarzy, ale wydaje mi się, że jeśli przymknąć trochę oko na ten subiektywizm to można dostrzec ciekawe rzeczy.
Mi się po przeczytaniu artykułu i komentarzy nasunęły takie refleksje: jedno że trzeba poczekać aż Leo dobije do końca kariery i wtedy ocenić, drugie że gloryfikowanie starych piłkarzy jest często wynikiem nie ich gry ,a melancholii i tęsknoty za starymi czasami i trzecie że ilość trolli w internecie rośnie z roku na rok.
Tak czy siak, polecam
I ostrzegam, że artykuł pisał ktoś będący w podobnej euforii co komentator nki w meczu z arsenalem
Autor jest co prawda bardzo jednostronny i nazbyt umniejsza zasługi wymienianych piłkarzy, ale wydaje mi się, że jeśli przymknąć trochę oko na ten subiektywizm to można dostrzec ciekawe rzeczy.
Mi się po przeczytaniu artykułu i komentarzy nasunęły takie refleksje: jedno że trzeba poczekać aż Leo dobije do końca kariery i wtedy ocenić, drugie że gloryfikowanie starych piłkarzy jest często wynikiem nie ich gry ,a melancholii i tęsknoty za starymi czasami i trzecie że ilość trolli w internecie rośnie z roku na rok.
Tak czy siak, polecam
- Pan Mietek
- Juventino
Weszlo ma to do siebie, że pisze jednostronne i nieobiektywne rzeczy. Messi jest, przynajmniej dla mnie, bezsprzecznie najlepszym grającym piłkarzem. Ale jeśli miałbym wymienić 3 najlepszych, spośród tych których kojarzę odkąd interesuję się piłką, to Messiego by tam nie było. To, że nie idzie mu w reprze tak naprawdę nic jeszcze nie przesądza, akurat tutaj weszlo dobrze mówi - poczekajmy jeszcze kilka lat i dopiero wtedy oceńmy Messiego.Dtmiu pisze:Ciekawy artykuł na weszło http://www.weszlo.com/news/7206 . Skrajnie nieobiektywny, ale o ile felietonów hejterów można znaleźć masę(pozdro dla redloga) to tych niemal czczących argentyńczyka niewiele.
Tak czy siak, polecamI ostrzegam, że artykuł pisał ktoś będący w podobnej euforii co komentator nki w meczu z arsenalem
- Pan Mietek
- Juventino
Zidane, Rivaldo i Ronaldo. Chciałoby się jakoś zmieścić Alexa ale jednak obiektywnie to on jest słabszy od tej trójki.stahoo pisze:@Mietson, z ciekawości, jaka to trójka?
A co do jego gry w reprze - tam chyba brakuje ogarniętego trenera...
- Dtmiu
- Katalończyk
Dla mnie Henry(ten z Arsenalu i Barcy 2008/2009), Ronaldinho, Batistuta. Ten ostatni, to był gość!
Tymczasem Brazylia bliska przegranej z Paragwajem, mecz nieubłaganie zbliża się ku końcowi a na tablicy wynik 1:2
Tymczasem Brazylia bliska przegranej z Paragwajem, mecz nieubłaganie zbliża się ku końcowi a na tablicy wynik 1:2
- Dtmiu
- Katalończyk
Dobiega końca telenowela transferowa dotycząca przyszłości Alexisa Sancheza. Jest już niemal w 100% pewne że zawodnik dołączy do FC Barcelony. Kwota tansferu razem ze zmiennymi będzie oscylowała w wysokości 45 mln euro. Nareszcie 

- Pan Mietek
- Juventino
Nie chcę się czepiać ale nie ma czegoś takiego jak "niemal pewne" bo coś albo jest pewne albo nie jestDtmiu pisze:Dobiega końca telenowela transferowa dotycząca przyszłości Alexisa Sancheza. Jest już niemal w 100% pewne że zawodnik dołączy do FC Barcelony. Kwota tansferu razem ze zmiennymi będzie oscylowała w wysokości
45 mln euro. Nareszcie

Gratuluję i życzę Sanchezowi, żeby grał w pierwszym składzie, nie to co Mascherano, rzekomo jeden z najlepszych DMFów na świecie.
- stahoo
- Juventino
Busquets jest słabszy od Mascherano, ale tak na eby było śmiesznie, w systemie Barcelony sprawdza się lepiej.
Wydaje mi się, że Alexis wygryzie Pedro.
-----Villa------Messi------Sanchez------
------Iniesta---Xavi---------------------
----------------Busqutes-----wbiegajacy Alves
Wydaje mi się, że Alexis wygryzie Pedro.
-----Villa------Messi------Sanchez------
------Iniesta---Xavi---------------------
----------------Busqutes-----wbiegajacy Alves
- probeert
- Juventino
Co do tego, to nie mam nawet wątpliwości. Pedro zatrzymał się w rozwoju... Jeśli mamy tu na myśli rozwój czystko piłkarski. Natomiast nadal pozostaje świetnym zmiennikiemstahoo pisze: (...) Wydaje mi się, że Alexis wygryzie Pedro. (...)

In Marotta I trust...
- Dtmiu
- Katalończyk
Jeśli ktoś chce się trochę pośmiać to znalazłem dobrą stronę.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=35141
Frustracja i hipokryzja madryckich w komentarzach jest po prostu tak żenująca że aż śmieszna :rotfl: Co tu dużo mówić, Hala logika! :rotfl:
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=35141
Frustracja i hipokryzja madryckich w komentarzach jest po prostu tak żenująca że aż śmieszna :rotfl: Co tu dużo mówić, Hala logika! :rotfl:
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Wiesz, niektórzy polscy kibice Barcelony to też niezłe oszołomy, ale to normalka przy takich medialnych zespołach, zawsze dużo dzieci neo im kibicuje.
Ja osobiście, choć podziwiam Messiego i uważam za najlepszego piłkarza, przyznać muszę, że nie do końca podoba mi się nagrodzenie go Złotą Piłką za poprzedni rok. Sneijder zdobył potrójna koronę i wicemistrzostwo, był chyba najważniejszym zawodnikiem Interu i bardzo ważnym Holandii ( zdobył 5 bramek, tyle co Villa czy Forlan ). Xavi też bardziej zasłużył, jako mistrz świata ( w piłce klubowej te same osiągnięcia co Messi ).
Ja osobiście, choć podziwiam Messiego i uważam za najlepszego piłkarza, przyznać muszę, że nie do końca podoba mi się nagrodzenie go Złotą Piłką za poprzedni rok. Sneijder zdobył potrójna koronę i wicemistrzostwo, był chyba najważniejszym zawodnikiem Interu i bardzo ważnym Holandii ( zdobył 5 bramek, tyle co Villa czy Forlan ). Xavi też bardziej zasłużył, jako mistrz świata ( w piłce klubowej te same osiągnięcia co Messi ).