Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:44

mrozzi pisze:Bosz, oni chcą walczyć o mistrza? Pod koniec ładnie im nerwy puszczały, a z tym nurkowaniem w polu karnym też było komicznie.
Nagfdgogfdgdfnsgnlan jak wywalił bezmózg piłkę, gdy to sędzia przyznał aut romie w samej końcówce haha i ten Astori jaka kosa, gdy łepeczek z Empoli wjeżdżał w nich jak w tyczki... Żałosna ta Serie A, z romo na czele :smile:
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 22:44 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:44

Robaku pisze:co zrobil na koncu Radja?
Pomylił się.
:lol:

Jak tak dalej pójdzie to Napoli nas będzie ściagać.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:45

Oho płaczki na a_sroma.pl krzyczą, że czują się w końcu jak kibice Juve :P Niestety nie chodzi o radość po wygranych, tylko wg nich o sędziowanie. Miło, że w końcu zaczynają zauważać komu sędziowie pomagają :P

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:46

Jest sansza zeby powiekszyc przewaga i spokojnie sie przegotowac na LM i 1/2 final CI.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:46

Prawda jest taka, że Roma już dawna powinna była mieć 15 punktów straty, ale komuś nie jest to na rękę. Kolejny sezon dominacji Juventusu byłby w niektórych kręgach postrzegany za niesmaczny. :wink: Mam nadzieję, że jutro wyjdziemy na murawę na pełnej i odjedziemy na te 9 punktów. Motywacji nie powinno zabraknąć.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 22:50 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:49

Gdyby drużyny które przyjeżdżają na Juventus Stadium grały tak odważnie jak dzisiaj zagrało Empoli to liga byłaby zdecydowanie ciekawsza. Mimo tego że w drugiej połowie mieli świetny jak dla siebie wynik na trudnym terenie to gdy mieli piłkę nie grali w akompaniamencie rasowego ogóra nabijając środkowym obrońcom ilość podań, nie grali też ciągle na pałę do napastnika z przodu - dużo wygranych pojedynków 1 na 1, duża wymienność pozycji, przyspieszenia i gra z pierwszej piłki albo z przepuszczeniem, świetnie się to oglądało :bravo:

Zieliński za to jak jeździec bez głowy, chłopak ma technikę ale opanowania w ogóle. Szkoda, bo jeżeli w pewnym momencie nie znajdzie złotego środka między dryblingami a grą z resztą zespołu to będzie skazany na drużyny pokroju Empoli (chodzi mi o miejsce w tabeli, pomijam fakt jak Empoli dzisiaj ładnie zagrało).

I Rudiemu pojawia się na przyszłą kolejkę kolejny problem, za kartki pauzuje Florenzi.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:55

Roma dwa lata grała dobrą piłkę ale już ten system Garcii chyba wszyscy skumali;)
Dzieki sędziom jakoś te punkty ciułają.
Powodem może być brak solidnych zastępców, to oczywiste ale wydaje mi się że Roma była zaskoczeniem ostatnimi czasy, tylko że teraz oprócz zmęczenia LM i seriea jeszcze inne zespoły już wiedzą jak znimi grać.
[/list]

Florenzi za kartki a do tego Pjanic i Mbiwa mogą dostać kilka meczy bana.
Iturbe kontuzja.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2015, 23:00 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 22:58

AdiJuve pisze:To co kiedyś powiedział chyba Preziosi ale się od razu z tego wycofał mianowicie,że mafia stoi za Romą może być najszczerszą prawdą. Bo takich cyrków to dawno nie widziałem by sędziowie systematycznie od ładnych kilku czy nawet kilkunastu spotkań tak forowali jedną ekipę.
Obejrzałem kawałek drugiej połowy dzisiejszej gry z Empoli i co się rzuca w oczy:
dwa karne które mogły zostać odgwizdane ale nie były. Pierwszy gdzieś na początku połowy, bardziej ewidentny, bo był kontakt, który wytrącił gracza z gry. Drugi pod sam koniec meczu, sędziowie lubią dawać takie karne z kapelusza w tym momencie gry.
Empoli grało na czas jak mogło. Przy zmianie w ~85 minucie gracz Empoli musiał zejść do najbliższej linii bo nie spieszyło mu się do opuszczenia placu gry, tu mogło być żółtko, nie było. W 90+1 jakoś rzut wolny miało wykonać Empoli, ale nikt nie chciał się zdecydować oddać strzał, w końcu gracz Romy widząc, że gracz Empoli dotknął piłki po gwizdku, ruszył sprintem do niej. Bez kartek, sędzia zmarnował minutę na upominanie, rzut wolny powtórzony, a czas dodany.
Za to co Naingolan odwalił pod sam koniec, zamiast wyrzucić piłkę z autu, ten ją wykopał w nerwach gdzieś na boisko. Żółtko :twisted:

Ominęły mnie chyba kontrowersje przez moje problemy z netem i kiepską jakość transmisji, ale koniec końców... Mamy Romę która drze mordę za każdą złą decyzję sędziowską, forsując niejako sędziów na swoją korzyść i nawet dzięki tym benefitom remisuje z ogórami, oraz mamy Romę, która jako wicelider ligi Włoskiej podejmuje lidera Bundesligi i daje sobie wbić 7 bramek na własnym terenie. Wniosek jest oczywisty. Krowa która dużo ryczy mało mleka daje. Czy tam wilczyca.

Co do kontaktów z mafią... jak widać, póki co jest nieskuteczna na tyle, że Rzymianie dostają bęcki regularnie i scudetto wymyka im się z rąk. Chyba że ktoś zaraz wymyśli kolejną aferę w stylu calciopolli i Rzymianie dostaną puchar przy stoliku.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 23:07

Romie wypadają Manolas, Florenzi (zawieszenie) plus prawdopodobnie Iturbe. Do tego oczywiście De Rossi oraz Strootman. Nie jest też wykluczone, że zawieszeni będą Pjanic i Mbiwa.

Dobrze kombinuję? :think:

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 23:08

MCL pisze: Empoli grało na czas jak mogło. Przy zmianie w ~85 minucie gracz Empoli musiał zejść do najbliższej linii bo nie spieszyło mu się do opuszczenia placu gry, tu mogło być żółtko, nie było. W 90+1 jakoś rzut wolny miało wykonać Empoli, ale nikt nie chciał się zdecydować oddać strzał, w końcu gracz Romy widząc, że gracz Empoli dotknął piłki po gwizdku, ruszył sprintem do niej. Bez kartek, sędzia zmarnował minutę na upominanie, rzut wolny powtórzony, a czas dodany.
Za to co Naingolan odwalił pod sam koniec, zamiast wyrzucić piłkę z autu, ten ją wykopał w nerwach gdzieś na boisko. Żółtko :twisted:
W którym momencie Empoli grało na czas? W pierwszej sytuacji sędzia nie odsunął muru na dostateczną odległość i o to zawodnicy Empoli się upominali, słusznie zresztą.

W drugiej sytuacji Naingolan (pewnie źle zapisuję nazwisko) chyba chciał żeby sędzia odgwizdał faul, ale mogę się mylić.

Jeszcze jakieś przykłady gry na czas? Bramkarz wybijał 5ki bardzo sprawnie, a gdy piłka muśnięta przez zawodnika Romy do niego dotarła to nie stał w miejscu i nie czekał aż podbiegnie do niego napastnik tylko grał od razu do swoich, a oni jechali z kontrą. To co zaprezentowało dzisiaj Empoli to super ofensywny futbol przy takim wyniku.

EDIT:
mrozzi pisze:Romie wypadają Manolas, Florenzi (zawieszenie) plus prawdopodobnie Iturbe. Do tego oczywiście De Rossi oraz Strootman. Nie jest też wykluczone, że zawieszeni będą Pjanic i Mbiwa.

Dobrze kombinuję? :think:
Tak, a Naingolan ma 5 żółtych kartek na koncie, pauzuje się po 3 czy po 4?

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 23:15

To następny mecz zagrają primaverą?
ciekaw jestem.
Ale seriea doczekała się czasów.
Bijemy się o majstra z kozimi bobkami typu Janga mbiła/Holevas a taki Mediolan nic nie może zrobić, taki kryzys ich dopadł że szkoda gadać i czy to się poprawi?
[/img]

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2015, 23:21

W sensie grali typowo po Włosku, kiedy wynik jest korzystny ;) nie forsowali meczu, kiedy mogli spowalniali swoje. Nie zauważyłem, żeby mur był źle ustawiony, realizator pokazał odległość i mur stał idealnie na linii gdzie powinien stać. Ale, zaś, słaba jakość transmisji.

Zgadzam się, że to rozsądna gra, nie ganię ich za to, zgadzam się również, że gdy mogli to kontrowali i chcieli wbić bramkę. Grali swoje i to się liczy, zdobyli cenny punkt na trudnym terenie. Chodziło mi raczej o epizody, jak to spowolnione zejście z boiska. A pamiętam że była chwila, nie wiem kiedy dokładnie, gdy golkiper jak gdyby nigdy nic bił piątkę chyba licząc w pamięci ile sekund mu zostało do interwencji sędziego, cały stadion wtedy buczał.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2015, 04:19

Tak jak nie lubię bezsensownego wrzucania na przeciwników ( co jest tu często uprawiane ), tak trzeba przyznać, że wyszło z zawodników Romy totalne buractwo. Ci kolesie nie potrafią przegrywać, no ale skoro w ich klubie im wmówiono, że wygrają mistrzostwo, to teraz przyszła frustracja. Aż strach grać z nimi w ew. półfinale CI, pół Juventusu połamią z bezsilności ( nawet jak będą wygrywać ), trzeba trzymać kciuki za Fiorentinę.
Wstyd, oby posypały się bany po tym meczu.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2015, 07:58

Po tym wczorajszym meczu może się zrobić ciekawie o to drugie miejsce. I oto chodzi, bo może jeszcze tak być, że drużyny będace trochę dalej mogą uwierzyć w swoją szansę na grę w LM. Roma kompletnie nic nie gra a w dodatku znajduje się w kompletnej rozsypce. O wiele bardziej wczoraj podobało mi się Empoli niż Roma, zresztą gdyby znowu nie sędzia Russo to raczej skończyłoby się to wygraną Empoli. Nie wiem kompletnie jak można pokazać zawodnikowi Empoli żółtą kartkę tylko za to, że uderzył piłkę głową, a taka sytuacja miała miejsce w drugiej połowie a poszkodowanym w tej sytuacji był Croce. Do tego trzeba dodać to wejście w polu karnym Yanga Mbiwy w szarżującego zawodnika Empoli, karny jak nic za takie zagranie. Romie kompletnie nic w tej chwili już nie wychodzi a drużyny przyjeżdzające do Rzymu można powiedzieć, że przyjeżdzają jak po swoje. Gdyby jeszcze ci sędziowie nie odpierdzielali maniany to Roma dawno już by popłynęła w dół. W obecnej sytuacji może się też tak zdarzyć, że rzymian może zabraknąć nawet na pudle, może to byłoby i lepiej gdyby się mieli znowu zbłaźnić w tej LM jak ostatnio.
Jak dotąd miałem jeszcze jakieś małe wątpliwości to po wczorajszym meczu już nie mam żadnych, że Juve zdobędzie czwarte z rzędu scudetto. Nie ma się po prostu co już oszukiwać, że zostało jeszcze tyle kolejek do końcu, po prostu tytuł Juve należy się bezsprzecznie jak psu kość.
MCL pisze: W 90+1 jakoś rzut wolny miało wykonać Empoli, ale nikt nie chciał się zdecydować oddać strzał, w końcu gracz Romy widząc, że gracz Empoli dotknął piłki po gwizdku, ruszył sprintem do niej. Bez kartek, sędzia zmarnował minutę na upominanie, rzut wolny powtórzony, a czas dodany.
Za to co Naingolan odwalił pod sam koniec, zamiast wyrzucić piłkę z autu, ten ją wykopał w nerwach gdzieś na boisko. Żółtko Twisted Evil
Z tą żółta kartką dla Radji to ja stanę w jego obronie. Mi się wydaje, że właśnie ten rzut wolny był pokłosiem tej kary dla niego, ponieważ z początku sędzia dodał 3 minuty do regulaminowych, a później po tym wolnym na ekranie wyświetliło się 4 minuty. Nainggolan poprostu mógł o tym nie wiedzieć i gdy już upływała 3 minuta a sędzia gwizdną aut on myślał, że to już koniec i stąd taka reakcja i odkopnięcie piłki. Zresztą chyba miał o to właśnie pretensje do sędziego.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2015, 09:28

Z tą żółta kartką dla Radji to ja stanę w jego obronie. Mi się wydaje, że właśnie ten rzut wolny był pokłosiem tej kary dla niego, ponieważ z początku sędzia dodał 3 minuty do regulaminowych, a później po tym wolnym na ekranie wyświetliło się 4 minuty. Nainggolan poprostu mógł o tym nie wiedzieć i gdy już upływała 3 minuta a sędzia gwizdną aut on myślał, że to już koniec i stąd taka reakcja i odkopnięcie piłki. Zresztą chyba miał o to właśnie pretensje do sędziego.
Jeśli to jest prawdą, to oznacza jakimi... żenującymi graczami są gracze Romy. Gra się do gwizdka, nie patrzy co minute na tablicę. Przeprowadzenie sprawnej kontry to 20 sekund, sędziowie pozwalają grać dłużej jak widzą, że akcja idzie. A że oni wolą się wściekać, kląć, rzucać, wierzgać, bić przeciwnika, denerwować się, zamiast po prost grać w piłkę, to nie jest nikogo innego wina, że dostają bęcki od takich dobrze grających Empoli. Mi tam szkoda Empoli. Przyjechali do Rzymu pograć w piłkę, a dostali bandę frustratów, którzy swoją niemoc przelewają nie w godziny potów na treningach, tylko w bicie i poniżanie przeciwników. Dokąd ta Włoska liga zmierza, jeśli wicelider nie ma jaj, by grać w piłkę?

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
ODPOWIEDZ